Spring naar bijdragen

Mila68

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    40
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Mila68's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Mila68

    Bang voor delier.

    Kijk eens hier naar: https://www.thehomeclinic.nl/index.php Dat plan van Jellinek vraagt om enorm veel beheersing. Ik zou dat ook niet kunnen. Succes!
  2. Mila68

    Jaarpact

    @Bob DANKJEWEL! Ik ben niet zo actief op dit forum maar jou felicitatie is toch enorm waardevol voor mij. Het gaat niet altijd even makkelijk maar het is geen strijd om niet te drinken. Ik geniet van elke dag dat ik weer lekker fit en fris ben en al die dingen doe die ik altijd zo graag wilde (dingen zoals sporten, mediteren, lezen....focussen!) en ik voel me daardoor ook steeds sterker en ik mis die wazigheid voor geen meter! @Lieke7777 en de rest, ook gefeliciteerd van mij!
  3. Mila68

    Verslaafd aan iets

    @lady jane dat klinkt heel gezond en fijn.
  4. Mila68

    Verslaafd aan iets

    Interessante onderwerp @Etty Ik ben hier ook heel erg mee bezig. Laatst had ik ineens een heldere ingeving. Het is de zelfafkeuring waar ik aan verslaafd ben en daarom maak ik een groot issue van iets te veel koffie drinken, iets te veel snoepen, uitstelgedrag of iets anders waar ik me dan mezelf over op de kop kan gaan slaan. Ik drink nu bijna 3 maanden niet meer en ik ben daar natuurlijk heel erg blij mee en ik mis het dronken zijn zelden. Waar ik dus wel mee zit nog is dat ik toch niet mezelf goed genoeg vind en daarom doe ik dingen waar ik het zelf niet mee eens ben ( @Pulluptomybumpergoed punt) en dan blijf ik hangen in hetzelfde gevoel als toen ik dronk alleen op een iets kleinere schaal. En daarin zit volgens mij de kern van de verslaving. Je neemt een middel, doet iets om je op dat moment beter te voelen maar het schuldgevoel achteraf is een net zo belangrijk onderdeel van het hele circus.
  5. Mila68

    De eerste stap is gezet

    Yep @lady jane ik weet dit inderdaad nog van toen ik een paar jaar was gestopt maar het gevaar is ook wel dat namate de maanden verstrekken dat de ellende op de achtergrond treed en drank vaak geromantiseerd wordt in gekke hoofd. Overmoed ligt altijd op de loer in de bosjes....
  6. Mila68

    De eerste stap is gezet

    Van de week een vervelende conflict op mijn werk wat toch wel een trigger was voor mij. Dit is de eerste keer sinds ik gestopt ben dat ik een serieuze craving voelde. Ik ben goed van doordrongen dat ik NIET.GA.DRINKEN.PUNT dus ik ga niet luisteren naar gekke hoofd. Vroeger was ik waarschijnlijk wel overstag gegaan. Ik won het nooit als als die duivel in mijn oor zat te fluisteren dus wat is nu anders? Ik kan wel zeggen dat ik het dit keer 'echt niet meer wil' maar dat was vroeger ook zo. Dus het is niet mijn wil die het verschil maakt. Misschien jarenlange ervaring in vallen en opstaan. Misschien wel dat ik nu zie dat het 100% mijn eigen verantwoordelijkheid is en niet die van een of ander hulpverlener die het vaak ook niet echt begrijpt. Logisch want het valt ook amper te begrijpen. Of dat ik het moest doen omdat het MOEST terwijl ik eigenlijk gewoon het blurry gevoel wilde zonder te drinken en tig alternatieven uitprobeerde. Nu heb ik er gewoon geen zin meer in. Het levert maar een korte plezier op tegenover al die ellende. Het lijkt wel alsof ik geen strijd meer voer. Wonderlijk.
  7. Mila68

    Artemis

    Wat is eer aan de hand @Artemis?
  8. Mila68

    Artemis

    Wauw! P.s. Ik heb je niet gevolgd. Ik heb je pas net ontdekt ;-)
  9. Mila68

    Woorddomino III

    Uitzondering niet. Ik hou daar net zo veel van. Het wordt juist stiller in mij als het buiten keihard waait.
  10. Mila68

    De eerste stap is gezet

    Dankjewel @Artemis Ik zit ook op de jaardraad. Het voelde goed maar ook een beetje als een grote stap om me daar aan te melden. Maar ik ben heel vaak gestopt met de tactiek van: 'ik zie wel hoe lang ik het volhou' en dat was dan meestal niet veel langer dan een week of 6 tot max 3 maanden als ik het echt zat was. Nu heb ik toch wel de lat wat hoger gelegd en zo is het ook duidelijker voor mezelf. En wat er na dat jaar gebeurt ga ik nog niet over na denken.
  11. Welkom Mitch! Wat super dat je de knoop heb doorgehakt en gestopt ben met die waanzin. Top! Dat je nu 'iets' mis en niet zo goed weet wat je kan doen in de avonden is volkomen logisch. Zelf ben ik gaan lezen op het moment dat ik stopte met drinken - iets wat anders niet zo goed lukte met een oog ;-) Ik heb eerst het boek 'Mijn verslaving voorbij' (van Olivier Ameissen) gelezen en ben nu bezig met 'Alcohol explained' van William Porter. Ik kan ze allebei aanraden maar er zijn natuurlijk zo veel boeken om uit te kiezen. In ieder geval heel veel succes op je weg naar een mooiere leven
  12. Mila68

    Jaarpact

    Wow! Damn spellingscontrole! Scherp @lady jane
  13. Mila68

    Jaarpact

    Gefeliciteerd @Fabienne1985 We zijn goed bezig ;-)
  14. Mila68

    Jaarpact

    Dankjewel @Bob Gisteren realiseerde ik me ineens dat het de 13e was en dus 1 maand geleden. De tijd is voorbij gelogen!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...