Spring naar bijdragen

Mila68

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    40
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Mila68 geplaatst

  1. Mila68

    Bang voor delier.

    Kijk eens hier naar: https://www.thehomeclinic.nl/index.php Dat plan van Jellinek vraagt om enorm veel beheersing. Ik zou dat ook niet kunnen. Succes!
  2. Mila68

    Jaarpact

    @Bob DANKJEWEL! Ik ben niet zo actief op dit forum maar jou felicitatie is toch enorm waardevol voor mij. Het gaat niet altijd even makkelijk maar het is geen strijd om niet te drinken. Ik geniet van elke dag dat ik weer lekker fit en fris ben en al die dingen doe die ik altijd zo graag wilde (dingen zoals sporten, mediteren, lezen....focussen!) en ik voel me daardoor ook steeds sterker en ik mis die wazigheid voor geen meter! @Lieke7777 en de rest, ook gefeliciteerd van mij!
  3. Mila68

    Verslaafd aan iets

    @lady jane dat klinkt heel gezond en fijn.
  4. Mila68

    Verslaafd aan iets

    Interessante onderwerp @Etty Ik ben hier ook heel erg mee bezig. Laatst had ik ineens een heldere ingeving. Het is de zelfafkeuring waar ik aan verslaafd ben en daarom maak ik een groot issue van iets te veel koffie drinken, iets te veel snoepen, uitstelgedrag of iets anders waar ik me dan mezelf over op de kop kan gaan slaan. Ik drink nu bijna 3 maanden niet meer en ik ben daar natuurlijk heel erg blij mee en ik mis het dronken zijn zelden. Waar ik dus wel mee zit nog is dat ik toch niet mezelf goed genoeg vind en daarom doe ik dingen waar ik het zelf niet mee eens ben ( @Pulluptomybumpergoed punt) en dan blijf ik hangen in hetzelfde gevoel als toen ik dronk alleen op een iets kleinere schaal. En daarin zit volgens mij de kern van de verslaving. Je neemt een middel, doet iets om je op dat moment beter te voelen maar het schuldgevoel achteraf is een net zo belangrijk onderdeel van het hele circus.
  5. Mila68

    De eerste stap is gezet

    Yep @lady jane ik weet dit inderdaad nog van toen ik een paar jaar was gestopt maar het gevaar is ook wel dat namate de maanden verstrekken dat de ellende op de achtergrond treed en drank vaak geromantiseerd wordt in gekke hoofd. Overmoed ligt altijd op de loer in de bosjes....
  6. Mila68

    De eerste stap is gezet

    Van de week een vervelende conflict op mijn werk wat toch wel een trigger was voor mij. Dit is de eerste keer sinds ik gestopt ben dat ik een serieuze craving voelde. Ik ben goed van doordrongen dat ik NIET.GA.DRINKEN.PUNT dus ik ga niet luisteren naar gekke hoofd. Vroeger was ik waarschijnlijk wel overstag gegaan. Ik won het nooit als als die duivel in mijn oor zat te fluisteren dus wat is nu anders? Ik kan wel zeggen dat ik het dit keer 'echt niet meer wil' maar dat was vroeger ook zo. Dus het is niet mijn wil die het verschil maakt. Misschien jarenlange ervaring in vallen en opstaan. Misschien wel dat ik nu zie dat het 100% mijn eigen verantwoordelijkheid is en niet die van een of ander hulpverlener die het vaak ook niet echt begrijpt. Logisch want het valt ook amper te begrijpen. Of dat ik het moest doen omdat het MOEST terwijl ik eigenlijk gewoon het blurry gevoel wilde zonder te drinken en tig alternatieven uitprobeerde. Nu heb ik er gewoon geen zin meer in. Het levert maar een korte plezier op tegenover al die ellende. Het lijkt wel alsof ik geen strijd meer voer. Wonderlijk.
  7. Mila68

    Artemis

    Wat is eer aan de hand @Artemis?
  8. Mila68

    Artemis

    Wauw! P.s. Ik heb je niet gevolgd. Ik heb je pas net ontdekt ;-)
  9. Mila68

    Woorddomino III

    Uitzondering niet. Ik hou daar net zo veel van. Het wordt juist stiller in mij als het buiten keihard waait.
  10. Mila68

    De eerste stap is gezet

    Dankjewel @Artemis Ik zit ook op de jaardraad. Het voelde goed maar ook een beetje als een grote stap om me daar aan te melden. Maar ik ben heel vaak gestopt met de tactiek van: 'ik zie wel hoe lang ik het volhou' en dat was dan meestal niet veel langer dan een week of 6 tot max 3 maanden als ik het echt zat was. Nu heb ik toch wel de lat wat hoger gelegd en zo is het ook duidelijker voor mezelf. En wat er na dat jaar gebeurt ga ik nog niet over na denken.
  11. Welkom Mitch! Wat super dat je de knoop heb doorgehakt en gestopt ben met die waanzin. Top! Dat je nu 'iets' mis en niet zo goed weet wat je kan doen in de avonden is volkomen logisch. Zelf ben ik gaan lezen op het moment dat ik stopte met drinken - iets wat anders niet zo goed lukte met een oog ;-) Ik heb eerst het boek 'Mijn verslaving voorbij' (van Olivier Ameissen) gelezen en ben nu bezig met 'Alcohol explained' van William Porter. Ik kan ze allebei aanraden maar er zijn natuurlijk zo veel boeken om uit te kiezen. In ieder geval heel veel succes op je weg naar een mooiere leven
  12. Mila68

    Jaarpact

    Wow! Damn spellingscontrole! Scherp @lady jane
  13. Mila68

    Jaarpact

    Gefeliciteerd @Fabienne1985 We zijn goed bezig ;-)
  14. Mila68

    Jaarpact

    Dankjewel @Bob Gisteren realiseerde ik me ineens dat het de 13e was en dus 1 maand geleden. De tijd is voorbij gelogen!
  15. Mila68

    De eerste stap is gezet

    Heey @Fabienne1985 sorry voor de late reactie. Ik zit niet zo veel op dit forum als eerst. Maar dat betekent niet dat het slecht gaat. In tegendeel. Het gaat best goed met mij ook. Ben ook blij te horen dat jij lekker bezig bent. Heel gek, eerst dacht ik dat ik helemaal niet kon stoppen zonder Refusal maar ik wil het ECHT ECHT niet meer en nu gaat het heel makkelijk. Ik werk er ook wel aan elke dag door te mediteren en te lezen over verslaving. Merk wel dat er nu andere dingen erg aan me trekken zoals online shoppen of enorm veel koffie drinken bijvoorbeeld. Ik ben me ervan bewust maar mijn geest probeert toch een alternatief te zoeken voor het drinken. Soms voel ik een drukkend gevoel op mijn borst en soms een leeg gevoel. Ik doe mijn best om het te accepteren en het ruimte te geven om er te zijn. Klinkt misschien heul zweverig maar nare gevoelens wegdrinken kan niet meer dus de confrontatie aangaan met deze gevoelens is waarschijnlijk de beste optie.
  16. Mila68

    Ook ik wil me voorstellen

    In het verleden ook geslikt maar kan me ook niet herinneren dat het iets deed. Is Baclofen misschien een optie? Je zou misschien kunnen informeren bij de arts.
  17. Voel me een beetje als het nieuwe, verlegen, meisje in de klas maar goedemorgen jullie Vandaag mijn eerste week van mijn jaar nuchter overleefd. Was pittig maar vannacht voor het eerst in een miljoen jaar de hele nacht geslapen. Dat voelt al als een kleine wonder op zich.
  18. Mila68

    Jaarpact

    Fijne woorden @Bob Dankjewel!
  19. Mila68

    Jaarpact

    @Bob zou je mij ook erbij willen zetten vanaf 13-09? :-)
  20. Mila68

    De eerste stap is gezet

    Het gaat heel goed met me. Ook vandaag. Ik gooi wel heel veel meditatie en ontspanningsoefeningen in de strijd want ik moet mezelf echt calm proberen te houden. Samen met vriend 50 km gefietst vandaag! Ebike, dat wel. Maar toch echt bizar wat je ineens allemaal kan zonder een kater! Hoe ga jij @Fabienne1985? Het 'terugvallen' na 2 jaar (8 jaar geleden) was een compleet spontane actie. We zaten op een terras, eerste lente zon, dagje Utrecht... life is good ezn. Vriendje bestelt een biertje en ik zeg: nou, lust ik eigenlijk ook wel. Dus zo. Niet vanuit een negatieve situatie maar domweg zomaar. Alcohol zat allang niet meer in mijn systeem maar toch gebeurde het.
  21. Mila68

    De eerste stap is gezet

    Oh Wauw! Je eerste AA meeting @Fabienne1985 Goed bezig! Ik weet nog heel goed hoe dat bij mij voelde toen ik voor het eerst naar de AA ging. En een warm bed. Een zee van herkenning en wat jij zegt: thuiskomen. AA heeft mij in het verleden echt onwijs veel gegeven en dat neem ik nu nog allemaal mee. Alleen zijn er helaas ook te veel dingen waar ik me niet in kan vinden dus ik heb de AA los gelaten. Maar voor heel veel mensen werkt het wel en heeft de AA letterlijk hun levens gered. Ik ben benieuwd hoe jij het gaat ervaren. Ik wens je in ieder geval heel veel succes en het is super dapper van je dat je bent gegaan! Is toch best wel een 'dingetje' de eerste keer!
  22. Mila68

    De eerste stap is gezet

    Dank je @Fabienne1985 Vanavond lukt het prima met een bakkie decaf en een lekkere koekje en straks vroeg naar bed. Hoe ga jij nu?
  23. Mila68

    De eerste stap is gezet

    Oh ja @rapilos het slechte slapen! Dat is een hoofdstuk apart hé. Dat kan echt alleen maar betere worden want met drank op lag ik altijd te tollen en draaien (en malen in mijn hoofd) midden in de nacht. Ik wordt nu ook constant wakker dus mijn lichaam moet waarschijnlijk nog wennen dat er geen gif in zit en dat slapen weer veilig is... of zo.
  24. Mila68

    De eerste stap is gezet

    Het gaat redelijk hier op dag 5. Ik heb wel mega hoofdpijn, ben super prikkelbaar (was zelfs echt boos op mijn kat gisteren omdat hij niet geaaid wilde worden maar alleen maar aan het jengelen was om eten hahaha. Ben anders nooit boos op mijn katten. Al leggen ze een halve opgevroten muis op mijn hoofdkussen vind ik ze nog schattig. Dus dat zegt iets.) en ik voel me slapies en energieloos. Plan is om dat allemaal toe te laten en mezelf te vertroetelen de komende tijd. Niks sportschool erbij of meteen willen afvallen of andere dingen die nu maar gauw moeten gebeuren omdat ik niet drink. Nee. Gewoon nu dit. Een ding. Gelukkig werk ik 3 halve dagen per week en ook al is het werk best zwaar is het ook een verademing om helemaal uit mijn eigen gekke hoofd te zijn tijdens het werk. Geen tijd om na te denken over wat dan ook behalve mijn werk. En lezen ga ik doen. Heb het boek van Olivier Ameisen bijna uit en vandaag komen nieuwe boeken binnen die ik heb besteld (Alcohol Explained en Alcohol Explained 2 van William Porter). En ik heb via een draad hier Teal Swan ontdekt. Holy moly, dat is een interessante benadering van alcoholisme en verslaving.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...