Spring naar bijdragen

Peetra

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    17
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw

Peetra's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Peetra

    Bang voor delier.

    Heel goed, ben inmiddels bijna 2 weken verder. Heb er tot nog toe weinig last van, hoop dat het zo blijft.
  2. Peetra

    Bang voor delier.

    Jazeker, gemberthee (theezakje) met verse gember, kurkuma, anijs, citroen, zwarte peper en Cayenne peper. Lekker sterk!
  3. Peetra

    Bang voor delier.

    Nou daar ben ik weer. Inmiddels heb ik afgebouwd naar een 1/2 glas wijn per dag, donderdag wordt mijn stopdag. Tot nu toe gaat het goed, ik zie wel een beetje tegen de 1e stopweek op maar ga ervoor.
  4. Peetra

    Bang voor delier.

    Wat een leuke, lieve en fijne reacties!
  5. Peetra

    Bang voor delier.

    Nou hier ben ik weer. Ik heb het alcohol gebruik echt heel langzaam afgebouwd i.v.m mijn angst voor een delier. Ik zit nu op 1 glas per dag en dat gaat heel goed. Eigenlijk heb ik er geen problemen mee. Het voelt zo goed en ik kan me in de ochtend alles van de vorige avond nog herinneren. Op zaterdag- en zondagmiddag dronk ik voorheen 2 grote glazen wijn (eigenlijk 4 eenheden). Nu drink ik op die momenten verse, pittige kruidenthee. Ik ga verder afbouwen naar een 1/2 glas en daarna moet het klaar zijn. Ik eet nooit koekjes maar vanaf het stoppen mag ik van mezelf een lekker koekje bij de thee. Daar verheug ik me op. Hoe gaat het stoppen en volhouden met jullie allemaal?
  6. Peetra

    Bang voor delier.

    Dank voor jullie reacties. Inmiddels heb ik 1 glas afgebouwd en dat gaat prima. Woensdag weer een 1/2 glas eraf. Ik voel me hier goed bij.
  7. Peetra

    Bang voor delier.

    Zoals beloofd aan Roberto: Mijn hulpverlener vertelde dat als je langdurig veel alcohol hebt gedronken en je stopt plotseling dan is er een mogelijke kans dat je een epileptisch insult krijgt. Volgens haar kan dat levensbedreigend zijn. Best wel eng vind ik.
  8. Peetra

    Bang voor delier.

    Ja hoor, dat zal ik doen. Ik heb dinsdag weer een afspraak.
  9. Peetra

    Bang voor delier.

    Ik slik nu inderdaad thiamine (B1).
  10. Peetra

    Bang voor delier.

    Dank jullie wel voor de reacties. Ik ga overleggen met mij begeleider of niet in 1 keer kan stoppen.
  11. Peetra

    Bang voor delier.

    Dank je @Roberto
  12. Peetra

    Bang voor delier.

    Hoi Allemaal, Nou, ik (63 jaar) heb ook besloten om te stoppen. Ik drink 1 fles wijn per dag en dat voelt niet goed meer. Ik word begeleid door Jilinek. Langzaam ga ik mijn gebruik afbouwen. Vandaag begonnen met een 1/2 glas minder. Iedere week weer 1/2 glas minder. Wekelijks heb ik een gesprek met een arts en psychiater. Ze willen mij opnemen tijdens de detox behandeling maar dat wil ik niet. Buiten mijn partner weet niemand van mijn alcoholgebruik. Hoe leg ik onze 3 kinderen uit dat ik opgenomen word?? Ik schaam me ervoor, herkennen jullie dat? Van de andere kant ben ik bang voor een delier. Nu ben ik verder gezond, dus is de kans dan klein???? Ik ben benieuwd naar jullie reacties -XX-
  13. Peetra

    de keukenwekker

    Deze ga ik onthouden, wat een goede tip!!
  14. Peetra

    Ik zoek ook een maatje

    Hoi, ik zoek ook een maatje, lLiefst iemand die van kletsen houdt om elkaar te ondersteunen uiteraard. Elkaar te helpen door te zetten. Ik zoek iemand die echt heel gemotiveerd is, dat ben ik ook. Ik heb me al voorgesteld bij “wie is wie”. Ik woon in Amerika, dus zullen we voornamelijk mailcontact hebben........dat moet toch lukken??? Vriendelijk groet, Wenty
  15. Peetra

    Ik wil me voorstellen.

    Hallo, ik wil me graag aan jullie voorstellen. Ik ben Wenty, een vrouw van 54 jaar en drink teveel. Ik ben gek op wijn en drink iedere avond 3 glazen, met feestjes worden dat er gemakkelijk 5. Ik ben bang dat ik mijn grenzen steeds meer zal verleggen en wil eigenlijk stoppen want ik schaam me ervoor. Ik woon tijdelijk in Utah in Amerika. Mijn hobby’s zijn: wandelen, fotograferen en creatief bezig zijn.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...