Spring naar bijdragen

Maja

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    2.101
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    11

Berichten geplaatst door Maja

  1. @Lika: natuurlijk worstel je, ook met de tijd die je wilt en kunt geven voor mantelzorg en welke zorg. Maar je hoeft dit niet alleen te doen. Nu de diagnose officieel is, is een casemanager beschikbaar die jou en jouw moeder kan begeleiden in het regelen van zorg en het bijstellen/uitbreiden van zorg wanneer dat nodig is. De casemanager is gewend aan onwillige cliënten en bezorgde naasten, is vertrouwenspersoon en een intermediair tussen jouw moeder en jou. Hij/zij regelt zorg, helpt met het nemen van beslissingen en biedt een luisterend oor. Via de link meer informatie: 

    https://www.alzheimer-nederland.nl/dementie/diagnose-en-behandeling/casemanager

    Ik hoop dat de informatie je wat verder helpt en geruststelt. Ik ken goede ervaringen met een casemanager dementie in mijn vriendenkring. 
     

  2. Goedemorgen allen! 
    Gisteren toch het eerste deel van het feest meegepakt. Toen het dansen begon weggegaan. Borrel en diner was ingevuld met streetfoodwagens en een bar en cocktailbar. Leuk en regen stopte snel. Geproost met rivella in champagneglas. Ziet eruit als urine maar smaakt prima!

    dagpact:

    Fonny
    Maja

  3. Waarom niet opbellen met een positieve instap. Ik wilde je laten weten dat ik aan jou en jouw overleden broer heb gedacht. Hoe heb je die dag beleefd? En als ze dichtbij woont: zullen we afspreken voor een kop thee? Woont ze verder: stuur een muzieklink van een nummer voor haar. Mij zou het niets schelen als je later belangstelling toont. Dát je aan haar denkt is het belangrijkste (zou ik denken)🍀🥀

  4. Goedemorgen Fonny en BJ en wie later aanklopt! 
    gisteren heerlijk gegeven, ethiopisch. Iedereen aan wijn en bier terwijl ik royaal aan de spa rood was en cola light. Dus na afloop fris het bed in en nu klaar voor een wandeling door Meyendel en langs het strand. Vanavond een feest, waar ik nog over twijfel. Veel mensen, veel drank. Eerst borrelen, dan diner en daarna muziek en dans. Kan natuurlijk ook een deel doen, maar twijfel. Nu ja, eerst douchen en naar buiten. 
     

    Dagpact:

    Fonny

    Maja

  5. Hoi zbb,

    Dat wiebelige is, denk ik, door een combinatie van somber zijn door het grote gemis van mijn zus (zij wil geen contact) en te moe zijn. Dat laatste doordat ik door de medicijnen heen breek die ik van de neuroloog heb gekregen voor rls en het niet tegen te houden schoppen van de benen bij (in)slapen. Dan komt de gedachte nu veel te vaak bovendrijven om een fles wijn soldaat te maken om zo lekker rozig je bed in te gaan. Terwijl ik dondersgoed uit ervaring weet dat lekker rozig betekent de volgende dag een kater, dat ik het niet bij 1x zondigen kan laten en dat het mijn somberheid alleen maar gaat versterken. Dus een perpetuum mobile waarbij ik de verliezer ben. Bij de  neuroloog heb ik voor over een week een afspraak kunnen krijgen. Best snel. Stap 1 om de trend om te draaien is gezet. En bij jou? Alweer wat meer rust in de kop en in het lijf? 

  6. 1 uur geleden zei Zbb:

    Ik ben zoekende samen met mijn behandelaar,straks gaan we het erover hebben samen met een psychiater geloof ik. 
     

    een opname is voor mij in ieder geval optie 

    ben daar al meerdere malen geweest en heeft ook niet veel meer opgeleverd dan uit me binge komen. 

    Goed dat je hulp krijgt bij en bezig bent met een plan van aanpak! Houd de triggers (overbelasting/stress, ..) hierbij goed in de gaten. 🍀

×
×
  • Nieuwe aanmaken...