Spring naar bijdragen

Ververder

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    47
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Profile Information

  • Geslacht
    Man

Recente profielbezoeken

951 profielweergaven

Ververder's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. ZES JAAR, and still having fun. Was moeilijk, is (nog steeds een beetje) moeilijk en blijft ongetwijfeld een beetje moeilijk - maar dat weegt nier op tegen de voordelen. Altijd leuk om hier rond mijn verjaardag terug te komen. Veel succes, beste mensen. Als ik het kan....

  2. Ververder

    Ververder

    VIJF JAAR! Morgen althans. Ik meld het maar even bijtijds, dan hebben jullie alle tijd om mijn te feliciteren . Eerlijk gezegd heb ik dit jaar 2 x een borrel gedronken - na de door van mijn vader en na zijn begrafenis - maar dat telt niet mee. Toch? Beste besluit ooit. Nooit makkelijk geweest - dat zal het ook altijd blijven, weet ik zeker - maar elke keer weet ik waarom ik het doe. Ben nog steeds trots op mezelf. Ook mooi meegenomen: ik krijg elk jaar een kadootje van mijn lieve vrouw. Met 5 jaar neem ik een een extra kadootje! Mannen blijven kindjes - zelfs als ze niet meer drinken :).
  3. Ververder

    Ververder

    Zo. We zijn 4 jaar verder. Precies vandaag. Op mijn 'verjaardag' moet ik altijd even hier terugkomen. Hoewel, hoewel. Ik ben geen geheelonthouder meer . Twee glazen wijn met het kerstdiner en een pint op vakantie in Engeland dit jaar. Test geslaagd, Ik vind er niks meer aan, dus ik vier lekker mijn feestje. Dat vinden jullie vast goed. Nog steeds wel trots op mezelf. Ik merk dat veel mensen stiekum (of niet stiekum) een beetje jaloers zijn dat je niks nodigt hebt. Qua 'voorbeeld geven aan de kinderen' - nu 21 en 18 - op het juiste moment gestopt. Zij drinken hooguit 1 keer per maand. Mooi meegenomen dus. Het belangrijkste effect is natuurlijk mijn goede gezondheid. Alles draait om weerstand. Als ik nog gedronken had, had ik er heel anders voorgestaan. En om motivatie om te blijven bewegen. Ik doe elke dag 10.000 stappen en mijn stappenteller is streng. Hoe zeg ik dat. Als je drinkt, is de motivatie om aan jezelf te werken laag. Als je niet drinkt weet je dat het zin heeft. Zoden aan de dijk zet. Het gaat om de spiraal naar beneden of naar boven. Zekers te weten. Nu kijk ik met vertrouwen naar de toekomst. Succes allemaal. Tot volgend jaar. Mijn eerste lustrum!
  4. Ververder

    Ververder

    Zo. Ik kom even langs vliegen omdat ik vandaag 3 jaar geleden gestopt ben. Tata...Complimentjes ophalen ;), en anderen een hart onder de riem steken. Het kan dus wel! Mijn beste besluit ever (naast trouwen met mijn vrouw). Bijvoorbeeld: omdat ik nooit meer ziek ben. Dat was vroeger echt wel anders. Stoppen heeft ook een soort proces in werking gezet om beter op mijzelf te letten. Ik eet geen vlees meer, douche elke dag koud, ben veel gaan bewegen oa op sportschool. Dus zelfs een man van 50-plus kan nog aan zichzelf werken. Het is nog steeds best moeilijk en ik denk er elke dag aan (ik was een echte whiskey liefhebber - jeetje wat kan dat lekker zijn), maar daar heb ik mij wel bij neergelegd. Het zal altijd wel een beetje moeilijk blijven, en dat accepteer ik. Dat compenseer ik met dat ik er nog steeds best trots op ben. Naar mezelf toe én naar anderen. Ik zal het niet nalaten om tijdens de lunch op mijn werk even te benoemen. En thuis heb ik het er natuurlijk al een week over. Wie weet levert het mij een cadeautje op Ik merk ook dat ik onderhuids wel wat anti-alcohol strategieën heb ontwikkeld. Bijv. Als ik in buitenland ben voor mijn werk (risicomomentje), ga ik 's avonds steevast naar theater. Bijkomend voordeel: ben gestopt in de pubertijd van mijn kids. Ze zijn nu 20 en 17 en ze drinken nooit. Dat hoort ook wel bij de nieuwe generatie, maar toch. Lekker logisch verhaal zo. Maakt niet uit. Tot volgend jaar en succes allemaal! Onthou jezelf niet je beste besluit!
  5. Ververder

    Ik ga er voor!

    Dag Muster. Vandaag op de kop af 2 jaar geleden ik gestopt met drinken. Ik stond er toen precies zo voor als jij. Normaal kom ik niet meer op dit forum (periode afgesloten) bh. nu even om mijn 2e 'verjaardag' te vieren. Geloof me: het kán, het blijft elke dag moeilijk (leef daar maar mee), maar daar verder wordt ALLES beter. Keep that in your mind. Succes!
  6. Ververder

    Ververder

    Dag allemaal. Ik kom even complimentje ophalen. en beetje perspectief brengen. Volgende week drink ik al weer 2 jaar niet meer. Het blijft een 'project zonder einde' maar nog steeds ben je (ik dan) een dief van mijn toekomst als ik het opgeef. Deze vakantie ook weer 'overleefd.' We waren in Schotland; en ik heb zelfs (bewust) tijdens een rondleiding een theelepel van mijn toendertijd favouriete wiskey gedronken. Lekker, maar verder niks. Toch blijven de vakanties het moeilijkst. 80 kg (dus min 20) en ik sta weer trots in de badkamer (of naast bed van mijn vrouw ;)). Toen ik één jaar gestopt was, kreeg ik een héél mooi horloge van mijn vrouw. Wat zal 2 jaar opleveren .... Mijn belangrijkste les (en daarmee de echte waarde van gestopt zijn) is dat je kan veranderen. Zelfs een vent van 55...Daardoor ben ik nu ook gezond gaan eten (1 x vlees in 2 weken bijvoorbeeld; geen zuivel meer - bijna alles plantaardig), doe ik met mijn oudste zoon aan meditatie.Mijn nieuwste rage is koud douchen. Dat geeft je zoveel energie. Echt eens proberen. Efin. Ik was een van de velen hier (probleemdrinker, al 25 jaar, maar geen echte alcoholist) en het is me gelukt. En als ik het kan....Enjoy!
  7. Ververder is alive en kicking. Ik heb even een korte update geschreven onder mijn eigen draadje. Veel liefs allemaal.
  8. Ververder

    Ververder

    Ik lijk Heintje Davids wel! Kom toch nog eens even kijken. Werkt beetje verslavend, zo'n afkickforum . Ik hoop dat het met iedereen goed gaat. Hier wel..al ruim 1,5 jaar geen alcohol. Het blijft nog steeds een beetje moeilijk. Denk dat dat altijd zo zal blijven. Afgelopen week was het even kantje boord. Ik was om iets behoorlijk gefrustreerd en sloop stiekum mijn bed uit.Ik had al een fles in mijn hand, maar gelukkig ben ik er niet ingetrapt. Het blijft dus oppassen. En man man wat een verschil met vroeger. 18 kg minder - flink aan het bewegen. Veel meer energie, ook omdat ik nu mijn eten heb aangepakt (bijna geen vlees meer, geen zuivel, minimaal suikers). Dus ik voel met 10 jaar jonger en naar verluidt ben ik bijna niet meer herkenbaar voor mijn thuisomgeving en werk - ten positieve hoor. Dus alle reden om door te zetten. Succes allemaal....!
  9. Ververder

    Ververder

    Een korte groet vanaf mijn vakantieadres in het wijnland Frankrijk. Nog 2 weken en dan drink ik 1 jaar niks. Gelukkig niet gestrand in het zicht van de haven. Was best moeilijk, moeilijker dan thuis, maar dat had ik wel verwacht. Lekker veel fietsen en elke dag strandwandeling van 10km. Het bestaat, vakantie zonder zuipen en een houten kop. Lekker hoor! We zitten aan de Atlantische oceaan. Morgen nog paar dagen naar Parijs. Ik kom op mijn 'verjaardag' natuurlijk even langs om de felicitaties te innen Ik hoop dat het goed met jullie gaat. Gr. KanVerder
  10. Ververder

    Ververder

    Ik kom toch nog maar eens even langs. Was eigenlijk op zoek naar mijn stopdatum, of dat augustus of september was. Dus augustus, 10 maanden. Het gaat prima met mij. Niet drinken wordt niet makkelijk of moeilijker - maar de voordelen zijn zo enorm. Al 14 kg afgevallen, gezonde kop..lekker vrij van dagelijkse 'verplichtingen'. Ik hoop dat het goed gaat met iedereen!
  11. Ververder

    Ververder

    Dag allemaal. Helaas moet ik bekennen...grapje. Bijna een half jaar (minus 1 glaasje met Nieuwjaar). Ik kwam eigenlijk langs om afscheid te nemen. Met alle respect voor mensen die dat wel doen, wil ik hier niet te lang blijven hangen. Ik merk dat de motivatie van binnen zit, dus het gaat vanzelf. 6 Maanden na de eerste stapjes kunnen de meeste kindjes wel los lopen. Ik dus ook. Ik wil jullie bedanken en veel succes wensen. Ik kan niet vinden hoe ik mijn account kan verwijderen. Iemand tips? Dag allemaal!
  12. Ververder

    Ververder

    Ik wens iedereen een geweldig 2016. Ik heb vannacht met één glas champagne op het nieuwe jaar gedronken. Niet omdat het mag, maar omdat het kan. Smaakte nergens naar, en deed me niks. (Achteraf zij mijn vrouw dat ze speciaal vieze bubbels had gekocht, met slechts 6% alcohol ) ...Nu iedereen nog slaapt en de boel al is opgeruimd, ga ik de oliebollen en het heerlijke gourmet eruit wandelen. Fijn weekend allemaal...
  13. Ververder

    Ververder

    @MijnGoeroe. Wacht maar af. Ik wandel inmiddels net zo snel als de 10% langzaamste 4mijllopers (6.5 km per uur). Wandelen is het nieuwe hardlopen!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...