Spring naar bijdragen

Pete

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    28
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Pete's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Pete

    Jaarpact

    Dankjewel, Bob! Het gaat goed en ik ga door naar de 3.
  2. Pete

    Jaarpact

    Yep, ik ga door. Dank Bob!
  3. Pete

    Voorstellen

    Het niet kunnen matigen is heel herkenbaar. Goed dat je de uitknop hebt gevonden en met dag 27 ben je al behoorlijk op weg. Succes! Misschien heb je hier iets aan. Els Noorlander legt goed uit wat er in het brein van de verslaafde plaatsvindt. Vooral de eerste 3 maanden zijn roerig en ook waarom het dan met die ‘ene’ weer helemaal mis gaat.
  4. Pete

    Verslaafd aan iets

    Je zou van een verslaving kunnen spreken als een gewoonte je meer ellende dan plezier geeft en je er desondanks niet mee kunt stoppen. Vanzelfsprekend dat het lastig is om zulk gedrag te doorbreken. Misschien een idee om de TV eens op te bergen, zet ‘m weg voor paar weken. Dan ‘s avond lekker muziek luisteren en een boek lezen, of zo iets
  5. Pete

    we gaan er voor.

    Tja, genieten en rode wijn is een val waar ik te vaak ben ingetrapt. Daar ver van weg blijven is verstandig.
  6. Pete

    we gaan er voor.

    Bravo! Goed gedaan! En goed om je draad te lezen. Erg herkenbaar allemaal.
  7. Pete

    Hohoho!

    Dank voor de tip van de podcast.
  8. Pete

    Pete is gestopt

    Gisteravond, onrust, herinnering en hunkering naar de zachte roes van rode wijn. Het grijpt me naar de keel soms, onverwacht en meestal niet in gezelschap van anderen maar juist als ik rustig alleen thuis zit. Ik zoek dan compensatie maar ook in het gesnoep is matigen het voornemen. En ik weet het, het gaat weer over, is gewoon weer een bui die voorbij trekt. Vanochtend, goed uitgerust wakker geworden en in het volle besef van het geen kater hebben. En dan nu, eigenlijk net zo’n avond als gisteren maar nu is er niks aan de hand. Alles is rustig, buiten en binnen. Geniet nog wat na van de fijne dag die ik heb gehad, geniet ook van het succes van het niet drinken, van het me goed voelen. Toch bijzonder hoe het werkt, de triggers, de weerstand, de gedachtes, het gevoel. Voor vanavond hoef ik me verder geen zorgen te maken.
  9. Pete

    Jaarpact

    Het gaat goed Lieke. Ik heb een kleine update geplaatst in m n draad.
  10. Pete

    Pete is gestopt

    Drie maanden nuchter. Ik kom hier niet vaak maar lees af en toe wat mee. Het is beter voor mij om er niet te veel mee bezig te zijn. Het gaat best goed, soms wat lastige momenten, ik mis het soms ook maar ik besef dat het niet kan en dat geeft me dan ook voldoende kracht om door te zetten. Het is alles of niets en het niets bevalt veel mij beter. Ik word weer mezelf en dat voelt goed. Cloeck en moedigh nuchter voorwaarts!
  11. Pete

    Voorstellen

    Welkom Anne! Goed van je dat je dat kunt zeggen, dat je verslaafd bent aan alcohol en goed dat je dit gaat aanpakken. Ik kan je vraag niet beantwoorden maar andere vast wel hier. Sterkte!
  12. Pete

    Jaarpact

    Gefeliciteerd met je maand @Angelheart. Ik hoop je altijd slechts 2 dagen voor te blijven.
  13. Pete

    Pete is gestopt

    Eén maand nuchter vandaag. Slechts het begin maar ik ben goed op weg nu. Het niet drinken normaliseert zich, ik kom weer in de routine waar ik mij eerder erg happy bij voelde en dat komt weer terug. Waarom ik destijds toch weer ging drinken weet ik, dat vertel ik hier misschien nog wel eens, is nu niet belangrijk. Ik ben nu trots op mezelf, goed gedaan jongen.
  14. Eric Jan Harmens en Ilja Leonard Pfeijffer. Twee succesvolle schrijvers en ex alcoholisten. Eric Jan Harmens (Hallo Muur, Rigolettohof) interviewt in 2019 voor dagblad Trouw, in serie Onverdoofd, schrijver Ilja Leonard Pfeijffer (La Superba, Grand Hotel Europa). Een prettig gesprek te beluisteren in de podcast op Spotify, Itunes en bij Trouw. https://open.spotify.com/episode/3JApNp46XJUJGvosCytw6Z?si=G9nzvQI_QJSiR3mgCIA07g https://www.trouw.nl/podcasts/podcast-ilja-leonard-pfeijffer-en-de-schaamte-voor-ijsthee~b7867d1a/ Interview in Trouw. https://www.trouw.nl/nieuws/ilja-leonard-pfeijffer-ik-had-het-idee-dat-ik-zonder-drank-niet-meer-interessant-was~b1009caa/
  15. Ter inspiratie en vermaak. Ik trap af met Anthony Hopkins. Hij vierde eind 2020 dat hij 45 jaar nuchter was in een videoboodschap. Verder een link naar een artikel in de Volkskrant van augustus vorig jaar. https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/het-acteergeheim-van-anthony-hopkins~ba544d6b/
×
×
  • Nieuwe aanmaken...