Spring naar bijdragen

benhetzozat


Alicia

Aanbevolen berichten

Hoi Alicia,

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik zo'n minderaar. :(:) Ik heb er inderdaad niet bij stil gestaan dat dit een voor jou  positief moment was, die tweede liter niet aanbreken. Maar eerlijk is eerlijk je had al wel een liter wijn op nietwaar?

Ik heb bijna een jaar niets gedronken, die tijd was nodig om mijn eigenwaarde weer terug te vinden. Open en eerlijk te worden over mijn gebruik en mijn manier van leven. Eerlijk ook vooral naar mijzelf en mijn gevoelsleven. Zoals ik al eerder ergens schreef: "Zelfacceptatie is de voorwaarde voor herstel".

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dus je gaat minderen? Super! Weet je al hoeveel je gaat drinken en per wanneer? Ik heb jarenlang een vaste dosis drank per avond gedronken. Zal het geen minderen noemen want in puur Nederlandsche taal zou ik dan iedere dag minder hebben moeten drinken. (Sprak de wijsneus), het heeft een tijd voor me gewerkt. Bleef natuurlijk wel brak, lusteloos en depressief maar nu gematigd. Tot ik heel erg begon te voelen dat die vaste dosis een dwang werd. Een moeten. Dus mag ik het per dag droog houden. En nu werkt dit voor mij.  Ben benieuwd hoe je het gaat aanpakken! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@reacher: jouw "dus" impliceert een plan. Dat heb ik nog niet omdat ik, en daarin ben ik het met je eens, nog te moe, brak en lusteloos ben.

meer een tussenoplossing tot ik weer een beetje normaal kan functioneren. Ipv opstaan, videospelletjes, Netflix, tot het eindelijk 5 uur is en ik weer "mag"(Omg dit is echt erg)

anyway: vandaag m'n keuken schoongemaakt, m'n was gedaan, met trillende handen een halve meter administratie opengemaakt en weggewerkt tot 1 cm.

facing the music.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Carootje. Jullie zijn mijn hulp. Ik wil geen artsen, geen aantekeningen in m'n dossier. Dit is voor mij al zo heftig. En vandaag is m'n huis schoon, m'n administratie na maanden op orde. Dus (wie zei dat ook alweer?) het proces is begonnen.

x

@smart! Jij zei dat. En je hebt gelijk.

 

bewerkt door Alicia
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jeetje je bent echt eerlijk over je gebruik. Dat is inderdaad verdraaide moeilijk. Ik heb er zelf lang over gedaan voor ik dat aandurfde. Je zet een enorme stap nu.  

Petje af dame, mijn respect. Je bent bij een kantelpunt lijkt het wel? Ik denk dat je serieus kunt minderen met alcohol nu. Stapje voor stapje. Rustig aan.

Morgen eerst maar eens die wijn weg gooien en wat biertjes kopen misschien?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Alicia,

Who cares about a dossier..? ;-)

Het gaat over wat JIJ nodig hebt, toch?

Maar snap heel goed dat het heftig is..

Hoe lang gebruik je drank al om het leven aan te kunnen..?

Ik zo'n 2,5 jaar en misschien wel langer..

En ben er zooo klaar mee!

Heb niet alles van jou gelezen, maar woon je alleen?

Liefs, 

Carootje 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wijn weggooien en geen biertjes kopen? :blush:

Sorry, kan het niet voor me houden...het is fijn dat het voor Bert zo werkt.

Ik hoop dat het je lukt naar nul te gaan, minstens voor een tijdje. Met wat meer hulp dan alleen het forum?

 

Succes meid, je hebt het begin gemaakt.

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik wens je sterkte vandaag Alicia. Hoop dat je die tweede fles niet soldaat hebt gemaakt. Dan wordt het weer meerderen....

Zonder de huisarts en aantekeningen in je dossier is het misschien wijs de Jellinek te benaderen? Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar je zou eens info kunnen vragen. Wellicht hebben zij een vorm van steun die jou kan helpen. Ook voor minderaars volgens mij.

maak er een goed begin van de rest van de week van vandaag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom!

Na bijna 3 weken niet drinken dacht ik, ik kan de controle houden en in het weekend een glaasje moet kunnen toch?Nou mijn ervaring is de ene keer gaat het wel de andere keer sla ik toch weer door en wordt ik futloos, verdrietig en met schaamte wakker met alle kater ongemakken erbij. Nu van dag tot dag, vandaag drink ik niet en hier komt doordeweeks geen alcohol in huis maar een alcohol vrije radler. Met mijn partner afgesproken als er dan wel een gelegenheid is met mate en ik koop zelf de wijn niet in. Ben mijn weg hier nog in aan het vinden en tot die tijd van dag tot dag en vandaag drink ik niet!

Trouwens nog even terugkomend op die fles wijn die je terug hebt gezet, dat is wilskracht! Veel mensen ip dit forum kwamen te veel in de supermarkt om dagelijks drank in te kopen. Wellicht werkt het voor je dat je een afspraak met jezelf maakt en ook groot opschrijft zodat je het altijd erbij kan pakken over de hoeveelheid glazen of flessen in de week? Ipv 1 liter flessen terug naar 0.75.

Ik duim voor je!! :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Alicia,

Ook welkom hier. Het lijkt nu lastig om een beslissing  te  nemen of om die keuze te maken. Wel/Niet, minder/meer.

Wat me opvalt dat je schrijft dat je 1x per jaar een maand stopt en verderop heb je het zelfs over 2 maanden. Heb je er dan geen problemen mee? Behalve dat je dan steeds met drank bezig bent.. Kijk je dan voortdurend uit naar het moment dat je weer "mag"? Dan zou ik toch eens in de spiegel kijken en mezelf afvragen waarom het zo belangrijk voor je is. Natuurlijk zou het fijn zijn als je weer terug zou kunnen gaan naar ' gezelligheidsdrinker' , als je dat ooit was,  maar dan zou het je nu ook niet moeten uitmaken. Velen van ons, en dat heb je ook al kunnen lezen, hebben dit traject doorlopen. Helaas zonder positief resultaat. (hoewel geheel stoppen uiteindelijk veel positiever was).

Misschien dat je het you-tube filmpje van Els Noorlander eens kan kijken. Dat maakt een hoop duidelijk waarom het zo lastig is en hoe het werkt in je hersenen. 

Succes!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als JIJ tevreden bent dan is het goed! :lol: en niet anders. Als minderen niet voor je werkt dan moet je daar zelf achter komen. 

Ik ben van de whisky af maar drink af en toe nog een biertje bij uit eten gaan. Maar heeft allemaal niet zo'n betekenis meet voor me ^^ een ieder volgt zijn eigen weg hier in hè ^^

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Allemaal,

Even een kort berichtje van mij. Bedankt voor jullie reacties en adviezen, het doet me echt heel goed! Ik zal later uitgebreider reageren op jullie reacties.

Ik heb inmiddels de wijn vervangen door bier en dat is al een hele verandering. Doordat ik bier veel langzamer drink ben ik de afgelopen twee dagen niet doorgeschoten. Nu ben ik de hoeveelheid aan het minderen. Ik heb voor mijzelf in excel een schema gemaakt (nerd :).

Daarnaast ben ik de problemen die zowel de oorzaak als het gevolg zijn van mijn overmatig drankgebruik aan het aanpakken. Letterlijk puin ruimen in mijn huis, en administratie, figuurlijk in mijn hoofd, ik wil niet langer vluchten. Ik besef dat ik de alcohol alleen de baas kan worden als ik die zaken ook aanpak (thanx to het forum, veel gelezen hier :)

Tot snel!

liefs,

Alicia

bewerkt door Alicia
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed bezig Alicia!! Al een paar dagen niet meer doorgeschoten. Goed dat je het bijna projectmatig aanpakt.

Op hoeveel biertjes per dag zit je nu?

Je pakt een hoop tegelijk aan, das mooi. Ik heb geleerd niet alles tegelijk te willen doen. Het was voor mij belangrijk dat ik mijn doelen klein hield, zodat ik ook resultaat boekte. Was belangrijk voor mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen. Toppie! Hoor graag weer van je.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn dat het zo voor je werkt Alicia.

 

Het werkt twee kanten op...je kunt alcohol de baas worden als je onderliggende problemen aanpakt.

En je kunt problemen aanpakken als je alcohol de baas bent. Het is maar welke aanvliegroute jij kiest.

Het is wellicht niet zo strikt te scheiden, maar waar ligt je prioriteit, focus? Bij mij was dat toch wel alcohol.

Dat eerst en dan de rest..stap voor stap.

Kalm aan zou ik zeggen...kan me voorstellen dat je in de flow komt...maar toch..neem tijd en ook rust.

 

Succes!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Lieselotje: goed idee om alleen in huis te halen wat je limiet is, en ook dat het je doordeweeks helemaal niet drinkt. Superknap. Vind je het moeilijk door de weeks? Of ben je daar nu aan gewend? Ik vermoed dat het bij mij gedeeltelijk gewoontegedrag is.

@Carootje: Ik woon alleen en heb geen werk. Heb vrij goed in de gaten waarom ik de laatste maanden zo over de schreef ga. Vluchten, kop in het zand. Vind het vanwege de privacy nog moeilijk om heel open te zijn over details. Ik lees veel dingen hier die ik herken. Niet willen voelen, geen verdriet, geen teleurstelling. Alles lekker wegstoppen. 

@kruidenthee: hahaha, je hoeft voor mij niks te laten hoor. en als ik de wijn had kunnen weggooien en geen biertjes had kunnen kopen dan had ik het gedaan. Voor nu is dit het beste alternatief om in ieder geval overdag beginnetjes te maken met het oppakken van mijn leven. Ik snap dat het voor jou andersom werkt, eerst de focus op alcohol. Het mes snijdt inderdaad aan twee kanten. Maar het is niet alleen de alcohol waarin ik vlucht. Het is ook de afleiding van spelletjes, tv, series...Mijn focus ligt dus op het weer opstarten van mezelf, en ondertussen mn alcoholgebruik te minderen.

@Phaedra: Nee ik ervaar geen heftige problemen als ik een drankpauze van 1 of 2 maanden per jaar inlas.Niet lichamelijk of zo. Ik ben er ooit mee begonnen in combinatie met een detoxkuur, en dat beviel zo goed dat ik probeer om elk jaar na de feestdagen in ieder geval een maand niet te drinken. Geestelijk is dat wisselend, vorig jaar (2016) heel gemakkelijk, het jaar ervoor knarsetandend. Dit jaar helemaal niet gestopt, en eigenlijk in pplaats daarvan steeds meer gaan drinken. Vandaar dat ik me hier gemeld.

@Bert, bedankt voor de tip. Vooralsnog lijkt het bierregime te werken om in ieder geval een klein beginnetje te maken.

@Lika: Ik houd jullie op de hoogte hoor, ben nog een beetje aan het wennen hoe het forum werkt dus met name ook veel aan het lezen en aan het leren.

@Vasja: Superthanx. Die had ik ff nodig ;) En hoe jij schrijft "het heeft allemaal niet zo'n betekenis voor me" dat is volgens mij mijn werkelijke doel. Drinken neemt nu een veel te grote plek in in mijn leven, veel groter dan het verdient.

 

Slaap lekker allemaal,

Alicia

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een idee misschien heb je er wat aan: als je nu eens gewoon je jaarlijkse maand nu inlast? Dan kijk je tijdens die maand hoe nu verder. Dan schrijf je alles nuchter van je af voor jezelf, hoeft niet hier. Alles wat er is en waar je mee zit en ook hoe je de mand ervaart ten opzichte van het leven daarvoor en wat je mist enz. Misschien kun je er na die maand nog 1 aan vastplakken, want dat doe je ook wel eens lees ik.

Dan doe je niets anders dan anders behalve een goede start maken met meer bewustwording en meer inzicht voor jezelf voor daarna?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Lika,

Ik begrijp je reactie niet zo goed want ik schreef dus dat het dit jaar juist helemaal niet lukte om een maand te stoppen. Dat ik zelfs steeds meer wijn ben gaan drinken.

Om dat te doorbreken heb ik jullie adviezen opgevolgd: wijn vervangen door bier en een minderplan gemaakt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...