Spring naar bijdragen

benhetzozat


Alicia

Aanbevolen berichten

Lastig, dit alles zonder werk.... overdosis vrije tijd <_< Vind het knap dat je het gaat aanpakken! You're on your way!
Heb je Mw Noorlander al gezien/gehoord? Voor mij is haar verhaal zeer motiverend geweest, mn in de tijd dat ik aan het minderen was. Ik merkte
dat mijn brains toch telkens weer ietsje meer wilden dan ik met mezelf afsprak, of dat het biertje van 2% ging vervelen en ik wijn mocht :( voor de smaak.
De hoeveelheden waar jij het over hebt handel ik al heel lang niet meer; het oude lijf trekt dat niet (ook al een teken dat het gif is dus...)

Mag ik vragen hoe oud je bent en of je wel weer op zoek gaat naar werk?
Een motivatie om droog te staan voor mij was dat ik minder gespannen ben (verkeer/werk) en me domweg fitter voel zonder alcohol.

Veel succes gewenst!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Alicia, ik bedoelde dat als je het ziet als iets voor jouw doen normaals waar je naartoe op weg bent, het misschien minder groot kan lijken en snel wel lukt. Maar als dat een ver- van- je- bed- show is of niet werkt: totaal niet belangrijk verder.

hoe is het?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi allen, het gaat goed. Ik houd me aan mijn schema en daar ben ik trots op.

@smart: op18 oktober 2016 schreef je op het draadje "Minderaars over Minderen":        

Het raakt het me dan toch als stoppers hier gaan reageren met de welbekende feedback!

Volgens mij was ik hierboven duidelijk.

 

Ik doe gewoon mijn best te minderen.

ADB? Wie bepaalt dat?

Ik wil er graag opbouwend mee bezig!

 

de minderaar

rest my case.....

bewerkt door Alicia
Link naar opmerking
Deel via andere websites

hai.

Knap van je dat je het probeert, ook is mij dat niet gelukt, was ooit ook een wijn drinker maar was overgestapt naar Bier. Helaas werd dat steeds erger. Bij mij dan ik heb het ook over enkele jaren dat ik hier mee bezig ben. En super dat je hier verteld. ik leer hier ook veel van. Minderen is voor mij ook geen optie meer. hoop dat het voor jou het juiste brengt.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Misschien irritant, maar voor het geval het dat niet is, en ook getwijfeld, maar ik post het toch, omdat ik er zelf zo blij over ben, en er eerder van overtuigd was dat stoppen geen optie was:

Stoppen is voor mij niet een stap verder dan minderen. Ik ervaar stoppen als totaal anders dan minderen. Het idee dat ik (misschien....) nooit meer drink laat mij totaal anders tegen de rest van mijn leven aankijken. Mijn leven tot nog toe èn het leven dat nog komt. Veel gedachten, ideeën en inzichten over het leven dus. Tijdens het minderen was ik alleen maar met minder drinken bezig. Dat was één en al strijd. Nu voer ik de strijd niet meer. Ik accepteer dat ik niet meer drink en me daardoor niet altijd even prettig voel. Maar, het hoeft ook niet altijd leuk te zijn. Ergens is dit, stoppen, makkelijker dan minderen. Al heeft het ook veel consequenties. Die lijken allemaal eng en stom en vervelend en saai en hopeloos. Maar dat blijkt enorm mee te vallen! Ik ben gelukkiger nu.

Hoe je het ook aanpakt, succes ermee!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wow,

Ik begin nu te begrijpen waarom zoveel minderaars hier afhaken. Niet omdat ze allemaal massaal zijn teruggevallen maar omdat het lijkt alsof je hier alleen maar steun kan krijgen als je een rabiate stopper bent. Ik kan toch ook waardering geven aan mensen die als doel hebben om te stoppen? Waarom krijg ik dan geen waardering/steun als ik mijn doel voor vandaag heb gehaald. In plaats daarvan alleen maar verhalen: mij lukte het niet, ik ging steeds meer drinken.

Hoe demotiverend is dat? Alsof iedereen gespannen zit te wachten tot het mij niet lukt. Lijkt me ook voor de anonieme meelezers een afschrikwekkende werking hebben. Het lijkt wel alsof er hier maar een smaak is. Terwijl er vele wegen zijn die naar Rome leiden (in mijn omgeving ken ik vele mensen die vroeger bizar veel dronken en nu gematigd drinken, de Dame is er slechts een van.)

Anyway, ik ben er even klaar mee.

Alicia

bewerkt door Alicia
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Alicia, je verdient alle steun...maar je verdient ook eerlijke feedback.

Die wordt gegeven vanuit eigen ervaringen, vaak intensieve heftige processen.

En tja...je hoort wat je wilt horen..En als dat weerstand oproept,

zegt dat ook iets. Over de ontvanger. 

 

Ik wens je oprecht alle goeds op jouw pad. Als minderaar of als stopper.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Alicia. Ik deel je mening dat minderen of beperkt drinken op dit forum vaak moeilijk geaccepteerd wordt. Vaak is dat natuurlijk goed bedoelt, men wenst je toe dat je helemaal niet meer drinkt omdat zij zelf erg blij zijn niet meer te drinken.

Je bent duidelijk geweest, zelfs een aantal keren zelfs, dat je wil minderen. Forumleden moeten zich dus realiseren dat dan toch blijven aandringen of suggereren dat stoppen beter is, daarom absoluut niet helpend is. Ik heb al eerder meerdere aangegeven dat ik het heel knap vind zoals jij het aanpakt. Nogmaals petje af!!! Je geeft zelfs aan dat jij je prima aan het schema houd.

Ik zou het erg jammer vinden als je hierdoor minder op het forum zou schrijven.  

Toppertje!! Je bent goed bezig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi lieve allemaal,

Ik zit hier zo anders dan een week geleden. Voel me al zoveel beter, dat ik toch maar even een weekupdate geef.

Positief:

Eten: Na het ontdekken van het HALT principe hier op dit forum, besefte ik dat ik vaak het avondeten maar oversloeg terwijl ik aan het drinken was. Nu heb ik elke avond een gezond maaltje gemaakt en werkt mijn spijsvertering ook weer normaal

Slaap: Ik sliep niet meer, niet echt. Ik donderde dronken mijn bed in om om drie uur wakker te worden. De laatste paar dagen kwam ik moeilijk in slaap, omdat ik dat niet meer gewend was, maar de slaap die ik had was goed en ik voel me al wat energieker.

Het Forum: wat een schat aan informatie geeft dit forum! Tips die voor stoppers handig zijn  hebben mij ook heel erg geholpen(afleiding zoeken, niet bang zijn voor negatieve gevoelens/gedachten). Daarbij ben ik geraakt door de wijsheid van sommigen van jullie.

Moeilijk:

TV!: Terwijl ik eerst gedachtenloos de hele avond voor de tv hing, verveel ik me nu verloren bij al die onzinnigheid die er voorbij komt. Ik ga vandaag een lijstje maken met dingen die ik savonds kan doen in plaats daarvan.

Slaap: Staat ook in mijn positieve lijstje maar ik merk dat ik als ik in mijn bed ga liggen, de zorgen, angsten en verdriet heel erg aan me opdringen. Het is overweldigend nadat ik dat zo lang onderdrukt heb. 

@Bert1953: ik heb je een pb gestuurd!

 

Fijne zonnige zondag allemaal, en wat je doel voor vandaag ook mag zijn: veel succes met het behalen ervan.

 

liefs

Alicia

 

bewerkt door Alicia
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Lika, gisteravond inderdaad gemediteerd. Op mijn ademhaling letten, gedachten laten komen en gaan. Ik had met mezelf afgesproken dat ik minstens een uur zou blijven liggen, voor ik mn boek zou pakken of eruit zou gaan. Binnen een half uur was ik vertrokken :)

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Alicia, vanavond heb ik je hele draadje gelezen. Hoeveel positiviteit krijg jij terug zeg! Soms klonk je wat teleurgesteld, dat vond ik wel jammer.

Een beetje laat misschien, maar ik wil alsnog mijn waardering uitspreken voor die avond in februari dat je die tweede liter wijn niet hebt gedronken. Wat moet dat moeilijk geweest zijn, maar wat zal je trots op jezelf geweest zijn. Daar heb je laten zien dat je beschikt over veel wilskracht.

20 jaar geleden zat ik es te zappen langs de kanalen, geen zak te beleven natuurlijk. Stuit ik op een documentaire waarin mensen vertelden wat ze met hun leven deden nadat ze de tv 'uit het raam hadden gesmeten': de één ging schilderen, de ander een cursus doen en weer een ander bezocht zijn vrienden weer regelmatig. In de kroeg, dat dan weer wel, maar hij kwam weer es ergens. Toen dacht ik: "Het is uit met dit zinloze gezap. Ik beperk mij tot het acht uur journaal en zodra ik merk dat ik weer eindeloos, zinloos wil zappen om niet te hoeven nadenken, dan gaat de tv écht het huis uit." Afijn. Ik kijk nu af en toe. Zelfs af en toe een film, of het héle journaal........... maar de avonden zijn weer van mij.

Zo zie ik ook jouw manier van omgaan met middelen. Je wilt geen slaaf meer zijn, je wilt de baas zijn en de keuze hebben. Heel veel succes op je pad en dank je wel voor je openheid. Wat gun ik het je dat je ontdekt dat je weer keuzevrijheid hebt, dat je alcohol de baas bent. Hopelijk schrijf je hier van je af waar je steun voor wilt krijgen. Gewoon, om te ervaren dat je het niet alleen hoeft te doen. Samen staan we sterker.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...