Spring naar bijdragen

Lynn,Lyn,Booboo,Sis...


Sis

Aanbevolen berichten

Weer zo`n bijwerking van die rot alcohol! Mijn geheugen.. waardeloos.

Afijn ik ben hier al meerdere malen op het forum geweest maar als ik een tijdje niet had ingelogd kwam ik er niet meer in omdat ik mijn wachtwoorden en/of gebruikers naam niet meer wist. Of welk email adres ik gebruikte. Nu heb ik het zo simpel voor mezelf gemaakt dat ik het niet meer kan vergeten.

 

Even in het kort. Jullie kennen mij al als Lynn. Gisteren heb ik op het refusal en baclofen draadje nog gereageerd met booboo.

Dat account had ik aangemaakt met mijn werkmail maar daarvan moet je om de zoveel weken weer een ander ww nemen waardoor ik niet meer op het forum kwam. Dus hopelijk heb ik het nu zo gedaan dat ik gewoon als Sis (met mijn nieuwe ww-en, e-mailadres enz) kan blijven bestaan zonder problemen want ik ben al zo slecht met computers.

 

Ik ben dus weer gestopt met drinken. Ook ik dacht dat ik wel sociaal kon drinken en daar was ik het afgelopen jaar heel erg mee aan het worstelen omdat ik het zo graag wou kunnen. Maar helaas, ook mij lukte het niet. Daarmee heb ik het mezelf heel lastig gemaakt. 2016 was dus ook mijn jaar niet. Op het werk verloren ze het vertrouwen in mij en werd ik twee keer tijdelijk geschorst. Dat maakt het dan weer heel makkelijk om meer te gaan drinken doordat ik weer thuis zat en me ellendig voelde. Daarnaast verloor ik ook nog mensen uit mijn omgeving wat veel meer impact op mij had dan ik in eerste instantie dacht. Dit alles maakte dat ik mij weer helemaal over gaf aan de alcohol en alle interesse in mijn leven verloor. Mijn gordijnen bleven weer dicht, ik reageerde niet meer op mijn telefoon, de deurbel of anderen die mij probeerden te bereiken en kwam de deur niet meer uit.

 

Daar zat ik dus weer. Mezelf onderdompelen in zelfmedelijden, richting depressie en totale desinteresse in alles en iedereen samen met mijn maatje" alcohol".

Maar deze weg ken ik, ik weet waar hij naar toe lijdt en daar wil ik absoluut niet meer naar terug!!

 

Ik heb voor een weekje detox gekozen om letterlijk en figuurlijk te ontnuchteren.

Door eerdere opnames, therapieën, terugvallen, opstaan en daarvan te leren heb ik aardig wat munitie om alcohol de baas te worden. Ik ben mij er erg bewust van geworden dat het een proces is om clean te blijven. Elke terugval is minder heftig en steeds sneller heb ik mezelf weer op de rails. Er zit een stijgende lijn in en ik word er steeds beter in om clean te blijven!

Dit stemt mij positief en geeft me kracht om door te blijven gaan met stoppen.

 

Dus hier ben ik weer :D  43 lentes jong, alleenstaand zonder kinderen, een leuke baan en vrijwilligers werk. Ik hou van volleyballen, lekker eten, gezelligheid,mijn vrienden en familie,humor,wandelen en mijn grootste maatje, mijn hond.

Ook hou ik ervan  dat ik vandaag precies 104 dagen clean ben!

 

Ik vind de verhalen van anderen ook heel herkenbaar om te lezen. Het is fijn om te voelen dat je niet de enige bent die deze strijd voert en dat we elkaar hier kunnen steunen en/of advies kunt vragen of geven. Je hart kunt luchten, je twijfels mag uiten, een traan mag laten, zelfspot en humor kunt lezen, onzekerheden delen, kracht  op mag doen, je gehoord voelen, een pact aangaan.

De warmte die af straalt van dit forum doet me goed en het voelt alsof ik sommigen al een beetje ken door het meelezen van jullie verhalen en worstelingen. Daarom wil ik iedereen heel veel sterkte wensen met deze strijd tegen de verslaving en ik ben blij dat zoiets als dit forum bestaat.

 

Heel veel liefs Sis :rose:

 

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

pfoehee Sis welkom terug maar weer

schrijf je nu je gegevens even op in je adressenboekje?

Ik onthoud ook niet veel meer

maar zo is het net alsof je een Meerv.Persoonlijkheid hebt ;)

niet meer lang wegblijven  hier helpt ook he

enne 104 is bijna 108 (Boedhistisch heilig getal) nog even doorgaan dus.

zet m op meis!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom Sis, ik ben zelf ook nieuw hier en hoop hier wat herkenning te vinden. Het is fijn contact te hebben met anderen die jou begrijpen.

Ik heb zelf zon twee keer per jaar een terugval en lijk daar maar geen grip op te krijgen.

Fijn voor je dat je al 104 dagen goed gaat, probeer het vol te houden

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom Sis. 104 dagen is niet niets! Wellicht wil je je aansluiten bij een pact.

Haha ja dat wou ik Lika maar kon het draadje nog niet vinden. Ik ben hier niet zo handig in maar ik ga morgen zoeken naar de dagpact.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Opnieuw welkom dan. Je kunt de site trouwens je gegevens laten onthouden, dan raakt niks meer kwijt. Succes!

En hoe doe ik dat dan Quinn want ik raak altijd alles kwijt of ik vergeet het wel weer. Zou wel fijn zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt allemaal. Ik ga ervan blozen :blush:

Had ik net een heel verhaal opgeschreven en floep gaat ie ineens terug naar de onderwerpen :(weg verhaal....

 

Pfff jammer maar ga niet alles opnieuw schrijven. Daarvoor was het te veel en daar heb ik nu geen tijd meer voor.

In het kort....109 dagen clean! Geen paniek bij te weinig refusal in huis, eerste keer dat ik zo lang clean kan blijven buiten de kliniek om, dat er zoveel rust is en geen gevecht over wel of niet drinken, de dagen tellen vanaf wanneer ik weer evt zou kunnen gaan drinken ivm de refusal, balen als ik op een feestje niet mee kan doen enz.

Ik taal absoluut niet naar alcohol en ik zou dit iedere alcoholist gunnen dat het zo weinig strijd kost. Dat ik zelfs zin heb in de toekomst :face-icon-small-shocked::D

En dat komt mede volgens mij door de baclofen. Wat een rust. Ik heb er vertrouwen in en dit wens ik iedereen van harte toe!

 

Ik ga nu naar mijn zus want die is geopereerd aan haar voet en voelt zich eenzaam thuis doordat ze niks kan doen.

Is eigenlijk wel even goed voor haar ;) altijd maar bezig en tijd te kort. Nu moet ze gedwongen stil zitten hihi.

 

Iedereen een fijne en alcoholvrije avond!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ Pumpkin65,

Bedankt voor de tip. Ga ik doen!

 

@SvDolphin,

ik moet wel bekennen dat het soms heel wisselend is qua helpend. Soms krijg ik er juist trek van omdat ik constant het woord alcohol lees en dan levert dat juist trek op. Ik weet niet of anderen dit ook wel eens hebben maar vind het wel heel vervelend als dat gebeurt want ik vind het juist fijn om van anderen te lezen hoe het gaat en hoe ze het doen en die herkenning erin. Maar die trek wil ik er niet bij hebben. herkent iemand dit misschien?

 

@Lika,

Volgens mij heb ik me gisteren bij de dagpact aangesloten maar ik moet nog even kijken of ik het goed heb gedaan. Ik blijf nl een digibeet ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Sis, ik had dat in het begin ook wel, dat ik trek kreeg van het forum. Ik heb dan ook weleens afgemeld, voor een uur of zo. Dan was het wel weer voorbij.

En na een aantal dagen of weken, dat kan ik me niet goed meer herinneren, ging het voorbij.

Een beetje doseren misschien? Want je kunt genoeg steun aan het forum hebben, denk ik.

Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

He verdorie! Alweer mijn hele verhaal weg :( ik heb niet de moed en kracht om het nog eens op te schrijven. Kan wel janken.

Schrijf ik juist op de momenten dat ik het minder voel gaan, met moeite het opschrijf en dan....weg verhaal. Zucht

Ik ga even een kop koffie drinken en probeer het straks nog een keer. Want juist dit zijn de momenten om het te delen denk en niet alleen als het goed gaat.

Niet dat ik drink hoor. Dat is het gelukkig niet maar voel mijn kracht afnemen, positiviteit en zin in het cleane leven minder in te zien en dan gaan er bij mij 

alarmbellen af. Eerst koffie en sigaret dan maar

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...