Spring naar bijdragen

Ik ben


Quinn

Aanbevolen berichten

Een tijdje hier niet geweest, als ik eerlijk ben vooral omdat het te confronterend was. Allemaal mensen die het wel lukt (soms met moeite, maar toch) om die eerste te laten staan. En dan ik. Weer aankomen met hetzelfde, weer aan het drinken geslagen. Want als je echt wilt drinken, kun je die Refusal gemakkelijk laten liggen dus. 

Inmiddels besloten om te stoppen met EMDR, omdat ik het nu in elk geval niet aankan. Niet zonder te gaan drinken in elk geval. De gewone gesprekken met de andere psych gaan gewoon door, in een poging het leven vol te houden. 

Het begin is er. Dit is de derde dag zonder alcohol of drugs en ik probeer weer wat strohalmen te grijpen. 

Dus dat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

geef jou en de jouwen niet op Quinn

het is ook een hels karwei. Ook de "successtories" zijn zoals jij nu, bezig geweest, ik zeker ook.
En bij mij gingen de echte therapie kwartjes ook pas vallen na het stoppen; het voorwerk was echt niet voor niks, maar het echte oogsten daarvan
kwam pas maanden na het stoppen. EMDR en drank gaan niet samen, drank en Refusal ook niet, Quinn en helder daarentegen vormen een mooi setje♥

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Quinn, fijn dat je er weer bent. Ik was er bang voor toen je weg bleef. En helaas. Ik hoop dat je deze keer kunt blijven, ook als je de verkeerde keuze maakt of beter nog gaat maken. Dag voor dag, ik doe met je mee!
Knuffel:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hmm ja, ik heb inderdaad het idee dat het jullie beter af gaat. Maar dat komt ook gewoon doordat ik jullie stuk voor stuk hoog heb zitten. Try, fail, try again, fail better. Vijfde dag vandaag, geen middelen. Heb wel weer AD voorgeschreven gekregen, maar ben nog niet begonnen met het opbouwschema. Met de depressies en de rest leef ik al zo lang, de bijwerkingen van AD jagen me meer angst aan.
Verder heb ik vandaag pannenkoeken gebakken, wat mijn dochter van nu elf de opmerking goh papa, ben je aan het compenseren? ontlokte. Ze worden groter en krijgen  meer mee dan ik me realiseer. Of wil realiseren. Maar het klopt wel, na e
en periode van afwezig want onder invloed zijn, heb ik altijd de neiging om dat met eten maken op te lossen. Slim kind.
En na een korte speurtocht heb ik eindelijk een handdoek gevonden, c vond het blijkbaar nodig om weer eens een herinrichting te doen, zo irritant is dat. Ik houd echt niet van veranderingen, laat die spullen toch gewoon waar ze horen. Ofzo.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

'Je bent er wel en ook weer niet' kreeg ik van mijn jongste (net 12)

Mijn middelste, werd heel boos toen ze zag dat ik (stiekem) aan de wijn zat en het ook nog probeer weg te moffelen. 'Je liegt'

 

Dit nog niet zo heel lang geleden. Heel erg confronterend  vond ik dat. En wat deed het zeer.. En ik heb ook steeds gedachten gehad dat 'anderen' veel sterker zijn, meer discipline hebben etc. Dat werkt als een rem. Heeft ook geen zin...je weet nooit echt hoe het met de ander is ...zeker  niet op een forum. Maar Quinn dat is ook niet belangrijk. Het gaat om jou, jezelf.

Ik heb steeds gedacht dat de kinderen het niet merkten...ja duh....mijn motivatie komt uit mijzelf. Ik moet, mag, doe het voor mezelf. Maar bovenstaande heeft me wel geholpen. Me afvragend, wat wil ik, waar wil ik op terugkijken, waar wil ik naartoe. Ja, het heeft me gesterkt...de stap doen zetten naar een groep. Dat was, samen met het contact met maatje wat ik  nodig had. Niks vergelijken en mezelf daardoor klein maken, in de faal cirkel te zijn, vol schuld en schaamte....maar kiezen voor mezelf. Delen met anderen, ik was niet 'gek', steun. Nu, bijna drie weken nuchter, nog pril..maar man, waar was ik mee bezig? Gisteren nog, 'mam, wat heb je?', Thee, meid....en dan denk ik terug aan dat moment. Niet met angst, wel met bewustzijn en de keuze die ik zelf heb om het anders te doen. En langzaam weer vertrouwen, op mezelf, en het vertrouwen van de ander.

Ik weet niet wat je nodig hebt,  de eerste paar dagen zonder middelen zijn er weer,  ik wens je sterkte en vertrouwen. Vallen, opstaan, nog harder vallen, toch opstaan...en gaan.:heart:

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

8 uur geleden zei Etty:

Hee Quinn, fijn je te weer lezen.

Wat is er erg aan als anderen iets beter af gaat en jou niet?  Als jij daar gewoon naast leeft en het je niet zo goed af gaat?

Voornamelijk het punt dat ik niks te geven heb en alleen maar te halen zo hier. Voelt als een storende factor.

8 uur geleden zei kruidenthee67:

(...) Heeft ook geen zin...je weet nooit echt hoe het met de ander is ...zeker  niet op een forum. Maar Quinn dat is ook niet belangrijk. Het gaat om jou, jezelf.

(...) Niks vergelijken en mezelf daardoor klein maken, in de faal cirkel te zijn, vol schuld en schaamte....maar kiezen voor mezelf. Delen met anderen, ik was niet 'gek', steun. (...) :heart:

Heb er even wat in geknipt, om het overzichtelijke te houden. Nee, je weet inderdaad niet hoe het echt met een ander gaat. Zoals met jou bijvoorbeeld. Maar ondanks dat het anders met je gaat dan ik dacht, vind ik je nog steeds geweldig en stoer. 

7 uur geleden zei lieve:

Quinn wat fijn om je weer te lezen.. ben blij dat je je handdoeken hebt gevonden :-) nee ben vooral blij dat je weer samen bent met C. Je moet jezelf niet naar beneden halen er zijn inderdaad mensen op het forum die zijn gestopt en kunnen zeggen ik ga nooit meer drinken.. Het zeggen en kunnen zijn compleet andere dingen. Natuurlijk kun je die refusal laten liggen en niet nemen.

En het compenseren door lekkere dingen te maken herken ik ook zo goed. Is niet erg, geeft je gewoon zelf ook het gevoel van hé ik ben er weer..

Hou je taai Quinn x

Ach Lieve, ik heb niet zo'n hoge pet op van mezelf. Ik weet dat nooit meer drinken echt te hoog gegrepen is voor me. Misschien wordt dat ooit anders. c en ik waren overigens niet uit elkaar hoor, alleen in een slechtere periode. 

4 uur geleden zei huttula:

Achter ieder succes zit een strijdverhaal 

Vaak zijn mensen met successen iets verder in hun proces.

Vergelijk jezelf nooit met een ander.

Geef niet op Quin...

Jij bent en word jou eigen succes verhaal.:rose:

 

Dank je huttula, je weet, de boer ploegt gewoon voort. Ondanks hobbels. De processen van anderen zie je toch vaak over het hoofd hè, het resultaat zie je zo goed, zoals bij jou.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Haha, dank je Quinn, dat je me stoer en geweldig vindt.

Ik vind jou ook stoer en geweldig.:)

Iedereen die bezig om alcohol de baas te worden, onderliggende problematieken aan te pakken, hierover te schrijven, te delen en zich hoe dan ook kwetsbaar op te stellen is kei stoer. En geweldig. Zo!  En dat al die gedachten niet zo reëel zijn die je nu hebt dat weet je vast met je 'verstand' ook wel...dat het anders voelt...herkenbaar. Blijf ploegen Quinn, geef niet op zoals Hut zegt. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

You gals make me blush.

Songfestival overleefd, in tegenstelling tot de dromen van Og3ne. Hebben jullie Italië gezien? Heerlijk. En moederdag ook zo goed als klaar. Ontbijt aan tafel (D was me dankbaar) en vanmiddag brunch met de clan en moeder (die van c). Nu zit het spul Finding Dory te kijken. Vet spannend. 

Oudste dochter was er, een beetje voor D, maar vooral als voorbereiding op volgend weekend. Ze neemt een vriendje mee. OMG. Mijn kleine meid en één of andere kerel. Ik word niet goed. Dus. Maar goed, ik heb haar beloofd niets over zijn tatoeage te zeggen, niet te veel te drinken en me niet al te macho op te stellen, grinn. Dropt ze zonet op het station nog een laatste bom; de jongen studeert theologie. Again, ik word niet goed.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Daarom moet je die pepermuntjes ook eerst in stukjes breken @Reacher. De dag was wel okee ja, iedereen was wel tevreden geloof ik. Morgen weer gewoon een werkdag en 's middags naar de psych. Dan zakt de tevredenheid wel weer.

Ik ben allergisch voor theologie en reageer er automatisch heftig op. Maar ik probeer me in te houden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...