Spring naar bijdragen

nieuw hier


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo, 

Ik ben Lieve. Eerste dag opnieuw nuchter vandaag. Vanochtend nog gekeken of ik toch niet nog ergens een drupje in een fles had zitten of een fles ergens had verstopt die ik was vergeten.

Kan de deur niet uit om drank te halen, want mijn man waakt over mij. Ik heb hem zoveel verdriet gedaan door opnieuw in die val te trappen. Meer dan een jaar nuchter geweest en sinds een maand 'voorzichtig' beginnen drinken. Deze week liep het totaal uit de hand. Kon niet meer stoppen ging flessen verstoppen en dronk aan een stuk door.. Nu dus weer opnieuw beginnen; 

 

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey,

 

Bedankt voor jullie reacties. Ik probeer inderdaad weer vooruit te kijken, maar als ik besef wat die paar dagen zuipen me voor een ellende hebben gebracht maakt me dit echt wel wat paniekerig.

Ik heb overwogen om me te laten opnemen en te laten behandelen aan de andere kant kan ik morgen weer Antabus nemen en hoop ik weer vertrokken te zijn.

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel Zandloper. De reden van herval is begonnen op vakantie, had een huis gehuurd en stond gewoon bomvol drank. 

Daarna is het snel bergaf gegaan.. Inderdaad mijn rem is kapot en het tellen van de dagen begint opnieuw

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

dank jullie wel.. Ik heb eigenlijk nu al veel aan het forum, maakt me nog gemotiveerder. Ik heb eigenlijk echt wel genoten van mijn alcoholvrije jaar, voelde mij heel sterk. Had opnieuw hobby's, ging sporten.. ben zelfs begonnen om zelf kleren te maken. Het werd steeds gemakkelijker, op een bepaald moment waren er echt periodes dat die drankduivel gewoon niet aanwezig was. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb eigenlijk echt wel genoten van mijn alcoholvrije jaar, voelde mij heel sterk.  

 

Deze zin moet je op je muur kalken, Lieve, en dan zonder 'eigenlijk wel'.

En als de DD dan zegt dat één drankje wel kan, wat is nou eentje.... dan wijs je hem even op je leus en smijt de deur weer dicht.

En dan ook nog iets roepen, maar dat wordt denk ik gewist door de moderator.

(en terecht, moderator, het is fijn dat het een beschaafd forum is )

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb een nuchterheidsdoos gemaakt.. klinkt waarschijnlijk nogal stom.. maar ik heb voor mezelf uitgemaakt dat ik nu alles op alles moet zetten.

Die drankduivel wil ik nu voorgoed niet meer zien.. In die doos zitten foto's van de mensen die ik lief heb, van mijn hond.etc.. ook briefjes doe ik erin

met redenen waarom ik niet meer wil drinken, voordelen van nuchter te zijn en te blijven..dus 'eigenlijk wel' heb ik eraf gelaten..maar het briefje zit erbij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ik hoop dat het mij gaat helpen.. als ik de drang voel komen, lees ik mijn briefjes in de doos en kijk ik naar de foto's. Geeft me steun en een warm gevoel dat ik het niet alleen moet doen op een of andere manier. 

Zit ook een foto van mezelf in terwijl ik duidelijk teveel had gedronken.. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ik heb een mooie nuchtere foto gevonden.. vorig jaar vakantie op een terras met een Crodino ;-) Dank je wel Nancy.. moed aan het verzamelen om de eerste x naar de AA te gaan.

Weet eigenlijk niet goed waarom ik er nu zo tegenop zie

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het was al weer een paar weken geleden dat ik er voor het laatst was, dus ook even weer wennen. Maar niet zo erg als mijn allereerste bijeenkomst. Toen mocht ik er niet in, iets te dronken. Nu waren er zelfs nog een paar bekenden. Waarschijnlijk donderdag weer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...