Spring naar bijdragen

Terug van weggeweest


Sita2

Aanbevolen berichten

He lieve mensen, er gaat veel goed thuis waar ik erg dankbaar voor ben. Ik heb inderdaad weer druk met bekommernissen. Later zal ik meer delen. Voor nu: vandaag weer op het dagpact. Het is tijd mijn volledige plan door te zetten.

bewerkt door SvDolphin
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Valkuil 1: Alweer een heel stuk dag erop zitten, veel gedaan en zelfs tevreden. Wel doodop  Vanochtend vroeg voelde ik me erg overtuigd over het niet drinken, dat neemt dan door 1 af.

Valkuil 2: Er komt nog een lang stuk van de dag waarin veel moet en waar ik tegenop zie omdat ik zo moe ben; het drankje aan het einde lokt.

Valkuil 3: Gisteren een pittig maar goed gesprek gehad.

 

Tackel 1: Hier ingelogd en pas op de plaats. Pauze. Straks een cola nemen o.i.d. om te belonen dat trek weg is.

Tackel 2: Nu rusten om straks meer energie te hebben. Hier komen aan het einde werkdag.

Tackel 3: Dit de tijd geven om te bezinken en het tijd geven wat er moet gebeuren; stap voor stap. Ik hoef het niet nu op te lossen.

bewerkt door SvDolphin
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Sita. Ik lees je graag. Bij anderen heb je altijd lieve adviezen. Geen reden en toch doe ik het zeg je. Wat is dat toch met je? Anders gezegd wat heb je nodig. Van het forum maar vooral van je zelf. Het lijkt of je het alleen niet red. Ik geloof dat het al eens eerder is gezegd maak een plan. Vaak wordt hier gezegd dag voor dag en dat klopt ook. Elke dag neem ik de eerste niet. Dat werkt voor jou niet genoeg. Misschien tijd om te kijken wat wel werkt? Kun je daar hulp krijgen refusal gaan nemen zijn er groepen zoals de aa of iets dergelijks. Of misschien kijken naar wat je wilt. Kun je leven met af en toe een drankje en kun je daar bij houden. Het leest nu als een worsteling en ik gun je zo graag wat anders. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeiemorgen Dolphin zo noem ik je maar even. Je ging dus even kopje onder gister. Is dat bij jou nog regelmatig of is dit uitzonderlijk?

Vandaag weer een nieuwe start. Bij jullie staat de drank dus gewoon in huis als je man een drankje neemt. Drinkt hij regelmatig? Maakt hij het jou daar nie terg moeilijk mee. Voor mij zou dat echt heel moeilijk worden dan. Mijn man doet eigenlijk vanzelf met mij mee, hij geeft ook niet veel om drank dat is een pluspunt, hij maakte zich al zorgen dat ik het zou ruiken toen hij een pilsje op vrijdagmiddag op zijn werk ophad.

Nou niet te veel schamen en je schuldig voelen vandaag! Vallen en weer opstaan!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat zijn jullie lief, dank :heart:  Ja, ik blijf hier kletsen! Ik laat niet mijn gehele plan varen :blush:  ;)

 

Wat er met me is, hoe het werkt, ik weet het niet. Tijdens een vanochtend uit de hand gelopen lange wandeling bedacht ik me een aantal dingen.

 

Een deel is de opluchting Kortom, veel om blij mee te zijn en waar ik ook oprecht dankbaar voor ben. Wel voel ik enorme moeheid, waarbij het dagelijks drinken dat niet verbeterd.

Een ander deel is de dingen die  spelen.

En waarom ik dan drank nog steeds gebruik als ontspanning, ontlader en verdover??? Ik ken inmiddels wel anders hoe zwaar dat ook is iedere keer. Dus die gaat niet op. Te weinig ruggengraat. Geen vertrouwen. Te weinig geduld, te ''schijterig''. Dat komt dan meer in de buurt gevoelsmatig.

 

In ieder geval kwamen manlief en ik gisteren achter dat ik al lang geen echte vakantie heb gehad en ik heb besloten niet door te werken in de weken dat de kinderen vrij zijn en daar verheug ik me enorm op.

bewerkt door SvDolphin
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Niet zo streng en negatief over jezelf Sita.

Als je dat maar vaak genoeg hardop zegt 

of schrijft ga je het zomaar geloven...

 

Onderzoeken wat je triggert en plannen

maken die uitvoerbaar zijn. De lat niet te hoog,

niet alles tegelijk. Er gebeurt een hoop bij je, jullie.

Wat is voor jou haalbaar? En wat wil je echt?

 

Tijd, compassie..geduld ja ook  ;)

 

En als je niet wilt drinken, weten wat je kunt doen

als die trek of zucht toch komt...hulptroepen?

 

Fijne dag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oké. Vanavond waren wij de *** We voelen ons zo niet oké. Kinderen slapen bij elkaar en zijn gelukkig in slaap gevallen. Wij gaan denk ik niet slapen. Als ik hier even niet ben weten jullie wat ik aan het doen ben: alles op alles zetten om de veiligheid weer terug te krijgen.

 

:(

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat super lief Lars!!!! Ik kan je niet vertellen wat ik nodig heb, ik ga zo onder.... voel me zo bedreigd, en aan de andere kant wil ik terug trekken én tegelijk ook vechten.......het is een enorme strijd,

bewerkt door SvDolphin
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...