Spring naar bijdragen

afzien


Kanarie

Aanbevolen berichten

De dag redelijk doorgekomen vandaag. Alles gaat weer zijn gewone gangetje, nu de man zijn vakantie om is. De kinderen zijn natuurlijk nog wel thuis, dus toch nog wat leven rondom me. Ben opgestaan met een dikke lip met een grote koortsblaas op. Keelpijn is ondertussen wel beter. Maar heb last van kortademigheid. Virusje mss? Of een ontwenningsverschijnsel dat de kop weer opsteekt, ik weet het niet. Ook de zenuwirritatie blijft me irriteren! Vandaag licht depressief en soms wat angstig. Maar echt niet meer zoals eerst. Echt vol te houden zo. Niet leuk, dat niet, maar in vergelijking met de eerste maanden, sterk verbeterd!

Het gaat dus over het algemeen redelijk goed en al een hele tijd. Denk echt wel dat er een keerpuntje gekomen is! Natuurlijk hoop ik dat het nog veel zal beteren. En dat ik bijna helemaal genezen ga zijn. Maar ik ben al zo blij dat de ergste hel voorbij is!!!

Want ik kan het niet beschrijven hoe erg en zwaar deze hel al geweest is! Jullie weten dit allemaal wel. Hoe een donkere gedachten er door mijn hoofd gegaan zijn, hoe een vreselijke angst zich meester van me maakte, hoe diep de depressieve gevoelens waren, brainzaps elke nacht opnieuw, drukkende hoofdpijnen, maag en buiklast, niet tegen geluid en licht kunnen, tandpijnen, spierpijnen, slokdarmspasmen, zweten, niet slapen, enge dromen, .... Het was met geen pen te beschrijven! En ja ik heb nog last van enkele ontwenningssymptomen, ben er nog niet helemaal. Maar beter, echt beter!

Ben nu 141 dagen benzo vrij. Ik hoop dat ik jullie een beetje gerust kan stellen met te zeggen dat ik echt verbetering merk.

Kanarie, ik hoop echt dat je dit leest en hoop dat jij je ook al iets beter voelt! Laat nog eens iets horen van je!

Sneeuwhoen, hoe gaat het ondertussen? Hopelijk is je dip over!

Iedereen, hoe gaat het?

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed om te horen Ellendig, dat het in het geheel toch beter met je gaat. Het ergste lijkt voorbij nu. Ben blij dat te lezen, dat geeft mij ook hoop.

 

Ik zit op de helft van jouw benzo vrije dagen, 77 dagen. Hoop iedere dag op wat verbetering.

Maar vanochtend weer opgestaan met erge maagpijn, benauwd, kortademig, overal spierpijn en steken, last van licht en geluid, negatieve gedachten.

Nauwelijks geslapen.

Soms voel ik me ook erg moe van al deze klachten en om het maar te moeten doorstaan. Maar ja het zal wel moeten.

Nu al maanden dat ik me helemaal niet mezelf voel. Alles nog steeds te veel is.

De lichtpuntjes zijn mijn wandelingetjes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

77 dagen is meer dan 2 maanden, goed bezig Moedig! Hopelijk gaat het met jou snel de goede kant op zoals bij Ellendig. Ik denk dat je keerpunt hebt bereikt Ellendig! Zelf vannacht aardig geslapen, wel 2X wakker en wat licht maar hoort blijkbaar bij afbouw. Zit bijna op 0,75 mg en als zo blijft gaan dan eind van de zomervakantie vanaf..Pff, ik ben er klaar mee, als die klachten die komen en gaan is echt afzien maar blijkbaar moeten wij er allemaal doorheen.

@sneeuwhoen, @ kanarie, Hoe Gaat Met Jullie?

Iedereen rustige dag en komende nacht toegewenst!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Weer een redelijke dag gehad vandaag. Wel wat angstig en wat depri. Maar zoals ik al zei in veel mindere mate. Wat ik wel heb momenteel is hartoverslagen, vroeger ook al wel eens gehad hoor. Maar is vrij lastig en beangstigend. Het is precies of mijn adem wordt even afgesneden en dan een klopping. Pfff, ... Hopelijk snel weer beter.

Hopelijk zijn jullie de dag goed doorgekomen!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tot hiertoe al 2 redelijk goeie dagen, enkel gisteren wat te weinig slaap maar vandaag 7uurtjes dus da's wel ok. Mijn hold begint te helpen denk ik... somberheid is beter, geen diep ademen, misselijkheid of hoodpijn meer, pijn schouderbladen is ook beter. Voel me weer beetje mens... zelf al 's kunnen dansen vandaag.

Hoop dat iedereen zich vandaag ook wat beter mag voelen !

Groetjes

x Sh x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn om te horen Sh!

Wat ik op Amerikaanse site heb gelezen is dat als je stabiel voelt je de volgende dis u s vermindering kan doen. Niet ideaal, maar behapbaar en beheersbaar, zo die ik dat nu al paar maanden. Moet wel zeggen dat ik minder heftig dan jij reageer, hoewel ik ook de symptomen heb gehad en nog wel zullen opduiken. Meestal in dag of wat over hoewwel zwaardere ademhaling langer duurde maar nu weg is. Ben nu vooral verkouden... over 2 dagen knal ik er weer 1/8 mg vanaf, wel ff spannend zo vlak voor de vakantie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja ik zit ook veel op het Amerikaanse forum ! Haal heel veel support daar ! Ik kan eigenlijk nu al mijn volgende cut doen maar ga wachten. Vanaf zaterdag is mijn man weer thuis. Nu heb ik het nog te druk met heen en weer rijden en mijn kinderen mt op mij kn rekenen.  Wil ook niet ziiek zijn op mijn verjaardag volgende week.  ;)  Ik haal er echt hele kleine beetjes af elke keer maar pijn ad schouderbladen, het diep ademen, misselijkheid, en hoofdpijn achtervolgen mij al sinds het begin dus ik veronderstel dt dti bij mijn baseline hoort en ik daar niet echt moet op wachten. Enkel als de moedeloosheid te groot wordt hou ik even een paar extra dagjes een hold in tot dit weer voorbij is. De verdrietigheid was iets waar ik vroeger nooit last v had ; was altijd heel vrolijk, opgewekt en energiek en genoot v mijn leven dus ik weet dat dit echt ad afbouw en natuurlijk ook de soort benzo ligt.

Veel succes met je volgende knip eraf ! Komt zeker goed want je bent super bezig !  Beterschap met je verkoudheid !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Leuk shakemarieke, dat het weer goed gaat!

Hier ook nog steeds redelijk ok. Wel ziek, keelpijn is terug, luchtwegen en koorts met koortslip. Effe uitzieken nu. Durf ook niet veel in te nemen. Huisarts had vorige week al antibiotica voorgeschreven, maar ben het niet gaan halen. Blijf liefst zoveel mogelijk van de medicijnen af! Wel keelpastilles met lydocaine en dafalgan. Ze zijn altijd zo snel ook met hun antibiotica. En daar krijg ik dan weer maag en buiklast van en schimmelinfectie in de mond. Waar je dan weer andere medicijnen voor moet innemen, dus probeer zo lang mogelijk zonder!

Hoe gaat het met de rest hier?

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gerust gesteld!

Het komt voor iedereen wel in orde! We moeten enkel veel geduld hebben! Ik ben nog steeds redelijk ok hoor!

Spijtig dat we niet meer steun krijgen van de buitenwereld! Maar laat dit jullie niet ontmoedigen! Blijf vertrouwen en geloven dat het over gaat!

En ik blijf het zeggen, ben ik genezen, ik zal me inzetten om meer bekendheid te geven aan dit probleem! Wens anderen dit niet toe!

Liefs,'

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Komt goed Kanarie, heel veel sterkte!

Hoop dat je iets beter voelt Sneeuwhoen?

Fijn dat met Ellendig nog steeds de goede kant opgaat.

Zelf stabiel dus morgen weer wat er af zodat, op nog 3/4 pil te gaan.. Slaap nog steeds rommelig, maar verder ok op wat onrust na. Kan niet wachten tot ik eraf ben!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Niet slapen is vervelend hé ! Ik heb hier ook al 4 nachten last van ! Vorige nacht bijna geen oog dichtgedaan ! Maar probeer niet meer te panikeren zoals vorig jaar. Het is niet leuk ! Zeker niet en zal blij zijn als ik weer een beetje slaap. Stoort me niet als ik wakker word één of twee keer als ik maar weer slaap.

Benzozat..succes met je volgende cut !

Aan iedereen volhouden en we trekken ons op aan het feit dat er een dag komt dat dit allemaal voorbij is !

Liefs x Sh 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Inderdaad Shakemarieke, niet slapen is niet goed. Je raakt er helemaal uitgeput van als dat langer duurt.

 

Ik slaap ook nauwelijks de laatste dagen, het langste is 4 uurtjes.

Verder heb ik steeds dezelfde klachten en begin ik het zelf vervelend te vinden om daar hier maar steeds over te schrijven.

Is voor jullie ook niet meer leuk om te lezen.

Dus ik probeer wat minder te schrijven en hoop eens met goed nieuws te kunnen komen.

 

Voel me vandaag erg onrustig en ook dus nog alle andere klachten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vannacht een nachtje van 7 u gehad dus we zijn blij maar wel nog heel veel spierpijn en stram en stijf ! Maar we blijven functioneel en zo wil ik het ook ! Voel me al een paar dagen al weer een beetje mezelf ondanks de mindere slaap en de hevige spierpijn. We gaan wandelen en genieten van de toffe beats op de ipod. Soms 's een dansje placeren op de straat. Trek ik me niet meer aan, dat ze van me denken wat ze willen... ik geniet ervan en de rest is niet belangrijk meer.

Moedig je vooral niet aantrekken om te beschrijven wat je voelt. Het is herkenbaar en iedereen maakt het mee en dat geeft steun dat je niet de enige bent.

Probeer vooral te genieten vd momenten dat het wel goed gaat !

Groetjes

x Sh x 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Moedig, idd, je moet blijven schrijven hoor, al is het steeds hetzelfde. Het lucht op en anderen kunnen zich herkennen in je verhaal. Dus zeker niet uit schaamte niet meer schrijven. Wij vinden dit niet erg!

Shakemarieke, goed bezig!

Hier vandaag ook erg onrustig vanbinnen, echt gestrest gevoel. En spierpijnen. Toch aan de antibiotica, want koorts bleef. Hopen dat het niet te erg op mijn maag gaat slaan.

Maar het is nog steeds niet zo erg als in het begin.

Iedereen fijn weekend!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Merci, shakemarieke. Weet al wat de oorzaak is van me weer terug slechter te voelen, menstruatie die een beetje te vroeg op gang komt. Pff, die vrouwelijke dingen he! Merk dat ik veel meer last heb als ze eraan komen. En dan die antibiotica er nog bovenop. Zal wel terug beteren! Want was de goede weg aan het opgaan. Nu vooral veel last van onrustig beklemmend gevoel rond hart. En de spiertjes. Straks een goeie warme douche nemen.

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja ik snap je helemaal. Ik heb het ook altijd heel lastig als de maandelijkse reutemeteut langskomt ! Lijkt wel of de hormonen volledig ondersteboven vliegen en daardoor het veel lastiger wordt. 

Vannacht 6 tal uurtjes geslapen, wat weinig voel ik vandaag. Geprobeerd klein dutje te doen maar lukte niet meer dus 't zal voor vanavond worden ; op tijd 't bedje in. Vanaf maandag gaan we verder met de slakkenrace. 

Hopelijk stellen jullie het allemaal ok ?

Groetjes en fijn weekend x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo, daar ben ik dan toch weer even.

Het lijkt erop alsof ik alleen maar van de ene wave in de andere ga. En er komen geen windows.

Maar van Gaba en ik geloof ook Benzoslachtoffer heb ik gelezen dat zij dat ook niet hadden, maar dat het op een gegeven moment heeeel langzaam aan beter gaat.

Hoe dan ook, ik vind dat er nu wel eens wat verbetering mag komen. Kanarie was al een stukje voor op mij met het stoppen, maar die zei ook al dat het soms niet vol te houden is.

Tot een half jaar na het stoppen zijn benzo's nog terug te vinden in het lichaam, als laatste in de haren, zo heb ik gelezen.

En ik ben aan de 2,5 maand. Maar goed sommige mensen hebben maar twee weken last? Had ik maar zo'n gestel.

Ik ben veel te gevoelig voor medicijnen. Ben eigenlijk voor van alles erg gevoelig. En nu nog tien keer zo erg.

Het wordt ook zo'n cirkeltje. Normaliter kan ik genieten van muziek of als iets lekker ruikt. Nu is muziek te veel aan mijn hoofd en geuren zijn zo sterk dat het alleen maar vies ruikt. Dit alles geeft dan weer adrenaline, dus stress.

Heb nu veel last ook van een koud en verdoofd gevoel van mijn voeten en handen. En koude steken overal, en dat voelt akelig bij het hart en in het hoofd.

Ik ben te onrustig om even te relaxen op de bank.

Zelfs met mijn wandelingetjes merkte ik dat ik er flink de pas inzette, i.p.v. rustig te lopen en wat rond te kijken.

Dus dat ga ik zo meteen nog een keer doen, maar dan rustig aan.

 

Groetjes aan allemaal van Moedig

bewerkt door Moedig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Al een tijdje volg ik op dit forum de ervaringen tijdens het afbouwen van benzo's. Ik heb bijzonder veel waardering voor de kracht en het geloof van jullie allemaal tijdens deze zware periode van herstel en putte er voor mijzelf ook veel kracht uit! Dank hiervoor maar vooral: blijf bij jullie kracht!!!

 

De reden dat ik jullie verhalen volg mag duidelijk zijn. Vanaf april heb ik oxa voorgeschreven gekregen, in combinatie met slaapmedicatie, nav een burn-out. Na een aantal weken gebruik had ik al ontwenningsverschijnselen maar omdat ik deze verschijnselen niet als zodanig herkende, beschouwde ik ze als symptomen van de burn-out en omdat ook mijn arts deze symptomen niet herkende, werd mijn dagelijkse dosis verhoogd. Het mag duidelijk zijn dat ik ze hierdoor in een veel te hoge dosis en veel te lang heb geslikt. Inmiddels weet ik beter en ben ik gelukkig al erg ver in het afbouwen. Met een beetje geluk ben ik begin september van deze medicatie af.  Lichamelijk zijn de ontwenningsverschijnselen nog wel te doen, vooral omdat ik deze herken uit de verhalen van vele van jullie en ze daardoor niet als verontrustend zie, maar met name het proces in mijn hoofd zorgt dat ik nu wel erg onrustig (zeg maar gewoon angstig) ben tijdens deze laatste afbouw. Al gedurende het gebruik ervaarde ik erg veel gesuis en gegier in mijn hoofd. Als een soort elektriciteitskabel die door mijn hoofd raasde. Tijdens het afbouwen heb ik mijzelf steeds voorgehouden dat dit met de medicatie te doen had maar nu, met het einde in zicht, neemt de herrie in mijn hoofd niet af. In tegendeel zelfs. Slapen wordt inmiddels een probleem. Een aantal van jullie hebben dit ongemak ook wel eens gemeld maar ik ben erg benieuwd hoe het hun vergaan is. Valt dit ook onder de ontwenningsverschijnselen en neemt dit na verloop van tijd af (heeft het bijvoorbeeld te maken met het zenuwstelsel) of zal ik moeten accepteren dat ik dit de rest van leven als toegift meekrijg? 

 

Graag zou ik jullie ervaringen hierover vernemen.

 

Ik wens iedereen hier veel kracht toe tijdens het herstel. Jullie zijn stuk voor stuk toppers die niet elkaar steunen maar daarnaast ook alle "meelezers" van dit forum!

 

Groetjes,

Pammetje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...