Spring naar bijdragen

afzien


Kanarie

Aanbevolen berichten

Hey hoe gaat het met iedereen ?

Hormonale rimram maakte me paar dagen down en huilerig.

Gisternamiddag toch nog iets gaan drinken en s avonds met het gezin een filmpje gedaan. Vannacht supergoed geslapen en enkel last vd diepe ademhaling. Dit blijft me al langere tijd parten spelen. Net een wandeling gedaan met de hond en wat huishoud klusjes. Er zijn leukere dingen dan was en plas en kook maar goed things gotta happen !

Hoop dat jullie een goede nacht hadden en vandaag allemaal een betere dag mogen meemaken.

Grtj x Sh

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bij mij blijft het maar aan sukkelen. Heb veel klachten en spanning daarover en erg moe. Slapen gaat een beetje gelukkig.

Verder dit maar zien te doorstaan en hopen op snel eens wat verbetering.

Veel meer kan ik er op dit moment niet van maken.

 

Ik hoop Ellendig dat jij vandaag weer een betere dag had !

 

Shakemarieke, jij hebt toch nog leuke dingen gedaan, filmpje en  zo.

Die diepe ademhaling is wel vervelend vind ik, dat is ook zoiets wat dan weer ineens komt opzetten uit het niets.

 

Benzozat, hopelijk had je een goede dag vandaag.

 

Kanarie, gaat het met jou ook weer wat beter?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Moedig, blijf hoop houden! Kan mij je wanhoop goed voorstellen, maar kijk naar Gaba en ook Ellendig, daar is goed gekomen en is aan de betere hand. Hyperventilatie en zware ademhaling is bij mij ook pijnlijk, wel weer weg nu en hoop dat blijft, maar kan ineens weer opsteken. Zelf wel weer aardig geslapen.

Hoe gaat met jou Kanarie?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren een redelijke dag gehad. We hebben onverwacht een bbq gedaan thuis met mijn zus. Even was ik echt niet goed, hyperventileren, angst, ... De drukte was me even te veel. Dacht even dit hou ik niet vol. Maar is weg gegaan na een tijdje en heb toch nog kunnen genieten. Merk dat mijn zenuwstelsel niet echt tegen drukte kan. Maar het is nog steeds beter momenteel.

Dus iedereen volhouden he! Ik ben er nog niet helemaal, maar het is aan het beteren!

Kanarie, hoe gaat het met jou? Hoop echt dat je al betere momentjes gehad hebt, zodat je terug moed hebt om vol te houden! Mis je hier wel hoor!

Allen een goede dag gewenst!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn Ellendig dat je een goeie dag had ! Je hebt het toch maar volgehouden !! Super !!

Vandaag geen goeie dag hier ! Megamisselijk opgestaan en zo'n hopeloos gevoel dat ik dit nooit of te nimmer ga volhouden op deze manier !

De fysieke klachten die ik tot nu toe had kan ik er gerust bijnemen maar dat radeloze, hopeloze en eenzame gevoel maakt het heel moeilijk om door te zetten !

Hopelijk heeft iedereen een beetje een betere dag !

Groetjes 

x Sh 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een redelijke dag vandaag, niet slecht, niet heel goed. Maar nog steeds niet terug in de diepte. Hopelijk blijft het zo of beter natuurlijk. Heb wel last van gespannenheid, pijnlijke spieren en licht depressief. Maar lang zo erg niet als ervoor! Heb helaas wel een keelontsteking erbij, maar dat is niets in vergelijking met de benzo hel. Morgen een dagje sauna gepland, goed voor de spiertjes! Hoop alleen dat ik een goede dag heb en kan relaxen, want dat is toch de bedoeling! Ook de zenuwirritatie blijft me parten spelen. Ben het echt beu! Vandaag bij huisarts geweest en moet een emg laten doen, het kan een hernia zijn zegt hij. De kine denkt van niet, hoop ook van niet!!! Maar wil wel dat het bijna gaat stoppen, want het begint echt op mijn zenuwen te werken. Heel de dag tintelende vingers en pijn in nek, schouder en rechterarm. Al vier maanden aan een stuk. Begonnen, twee, drie dagen na stoppen met benzo, dus volgens mij toch ook een gevolg hier van. Maar natuurlijk zeggen dokters van niet.

Hopelijk gaat het met jullie ook redelijk goed, of nog beter goed! Het is stilletjes hier. Iedereen een goede nachtrust gewenst en heel snel beterschap en genezing!!!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb de tintelende arm en vingers ook heel vaak en pijnlijke strakke schouderbladen. Vaak heb ik dit s nachts, dus dan hang ik gewoon mijn arm even uit het bed en na een tijdje laten hangen en mijn vingers masseren gaat het weer over. Zou kunnen ontwenning zijn.. maar even voor de veiligheid checken kan geen kwaad. Geniet van je dagje sauna je spieren hebben er vast en zeker veel baat bij. 

Vandaag hier ook een redelijke dag : goed geslapen, geen depressiviteit, geen misselijkheid, geen brandend gevoel id slokdarm maar wel weer het diepe ademen (blijft me achtervolgen) en vanavond hoofdpijn waarschijnlijk v teveel lucht te happen. Nochtans 2x gewandeld, zelfs 's gedanst, en relaxatieoefeningen gedaan. 

Kunnen niet meer doen hé.

Alle survivaltips zijn goeie ! 

Groetjes x Sh x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo,

Ellendig, lekker een dagje sauna en ontspannen. Geniet er van.

Hopelijk is het geen hernia in je nek/schouder. En kun je met behandelingen en ontspannen er toch vanaf komen. Kan volgens mij ook wel te maken hebben met de benzo ontwenningsverschijnselen, want je spieren verkrampen helemaal en dat moet zich ook weer langzaam aan herstellen.

Ik heb ook veel last van nek een schouders sinds de ontwenning. Van alle spieren eigenlijk, mijn hele lichaam doet vaak pijn.

Shakemarieke, jij had een goede dag gisteren, hopelijk gaat het vandaag ook weer goed.

Dat zware ademen heb ik ook steeds. Het is volgens mij toch weer anders dan hyperventilatie?

Fijn dat je weer hebt gedanst.

Ik heb afgelopen nacht gelukkig weer wat geslapen. Dat wisselt ook nog steeds.

Nu wel een heel onbestemd gevoel.

Nou, we zien de dag maar weer door te komen...

Groetjes Moedig  :sun:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja hier is 't zelfs met mijn rustige afbouw ook elke dag weer iets hoor !

Vannacht heel slecht geslapen, diep ademen, hoofdpijn van te diep te ademen en dan deze morgen megaspierpijn schouders en schouderbladen. Ik probeer weer te dansen maar ik heb het gevoel dat ik er telkens de dag nadien moet voor opdraaien. Maar heb dit nodig om er mentaal doorheen te komen, ik kom van 12u sporten per week en moet nu tevreden zijn met wandelen.

Ja het zware ademen is anders dan hyperventilatie maar denk dat het wel een vorm is van...  Een goeie massage zou echt wel deugd doen nu maar heb morgen een afspraak met de osteopate en dit doet me altijd heel goed. Ze praat met me snapt wat ik doormaak en haalt alle stressknopen doorheen mijn ganse lichaam weg en dit helpt echt ontzettend .. dan kan ik er weer een paar dagen tegen. 

Moedig fijn dat je goed hebt geslapen ! Slaap is toch nog het belangrijkste om de dag door te komen en alles te verbijten !

Hoe gaat het met de anderen ?

Groetjes

x Sh x 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sneeuwhoen hou vol !!!! Op welke dosis zit je nu ? Misschien heb je een te grote stap genomen in je afbouw en is dit wat je nu voelt : dan heb je 2 opties : ofwel zweet je deze cut nog even uit (afhankelijk van hoever je zit) en zal het stilaan beteren ofwel doe je een updose naar een aantal waar je je wel nog goed voelde en doe je nadien je afbouw veel trager. Ik ga echt megatraag en heb echt elke dag nog bijwerkingen maar kan wel ng ietwat functioneel blijven. Geef niet op ! Je komt 'r wel ! Ik geef je enkel een mogelijkheid om je lijden even te verminderen. Misschien was je zenuwstelsel nog niet klaar voor deze grote stap en helpt een stapje terug je weer even uit de penarie !

Sterkte ! x Sh x 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sneeuwhoen, hou de moed er in. Je bent al bijna helemaal afgebouwd volgens mij. De laatste loodjes wegen het zwaarst.

 

Ik heb het de hele dag al benauwd, moeilijk ademen, maag/middenrif pijn, al mijn spieren doen pijn en steken, droge, branderige ogen, heel onrustig. Het enige wat ik doe is wat wandelen. En even op het forum wat lezen.

 

Shakemarieke, succes bij de osteopate.

 

Iedereen een goede nachtrust gewenst.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Shakemarieke, fijn dat de osteopate jou zo goed helpt. Ik kan dat helaas niet betalen, valt niet onder de basisverzekering.

 

Vanmiddag gewandeld, het is lekker weer, niet te warm. Ademhaling is wat rustiger.

 

Sneeuwhoen, hoe gaat het? Voel je je wat beter?

 

En Ellendig, heeft de sauna je goed gedaan?

 

Kanarie, hoe gaat het met jou?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi iedereen,

De sauna was echt leuk! Heb kunnen genieten. Buiten de pijn van de zenuwirritatie. Het was dus een geslaagde dag! Momenteel veel last van uiteraard de zenuwirritatie en mijn keelpijn die gisteren beter leek te zijn, maar toch terug de kop opsteekt. Wat betreft ontwenningsverschijnselen, redelijk ok. Wel wat spanning, lichte hoofdpijn, wat spierpijn, maar allemaal dragelijk. De laatste dagen lijkt het redelijk stabiel te blijven. Niet over of genezen, maar zeker te doen!

Die zenuwirritatie vind ik momenteel echt het ergste!

Sneeuwhoen, kom op! Je bent al zo ver! En je hebt ons allemaal steeds gesteund! Wij willen dit voor jou ook doen! Wat gaat er zo slecht momenteel? Blijven geloven en moed houden, je komt er wel! Dikke knuffel voor jou!

Shakemarieke, leuk dat de osteopaat jou kan helpen! Hopelijk heb je een goede dag!

Moedig, jij ook, nog even volhouden, het gaat beteren!

Kanarie, hoe gaat het met jou? Laat even iets van je horen! Kijk, ik ben weeral enkele dagen redelijk goed. Nog even geduld en jij kan dit ook zeggen!

Benzoslachtoffer, hoe gaat het met jou? Al even niets meer gelezen van je?

Benzozat, jij ook nog op de goede weg?

Gaba, jij al wat bekomen van het laatste geval?

Snoes, heel benieuwd hoe jij het stelt!

Alle anderen, hopelijk allemaal ok met jullie?

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal,

Het is wat rustig de laatste tijd hier. Betekent dat dat het goed gaat met iedereen of juist niet?

 

Ellendig met jou gaat het echt de goede kant op zo te horen. Lekker genoten van de sauna.

 

Shakemarieke weer opgeknapt door de osteopate behandeling.

 

Vanochtend dacht ik: de hele toestand met afbouw van de diazepam, de huisarts die niet wist hoe dat moest, een verslavings instelling die dat nog nooit hadden meegemaakt, heeft dat tot een traumatische ervaring gemaakt. Niemand die me geruststelde of inzag wat er aan de hand was.

En afschuwelijke, overweldigende klachten die ik kreeg, waardoor ik totaal knock-out was, uitgeput en gestresst raakte.

Van het gebruik van de diazepam werd ik al ziek.

En psychisch ga ik me ook niet beter voelen van al die akelige klachten nu nog, na 2,5 maand gestopt te zijn.

Vandaag weer die zware, benauwde ademhaling, pijn middenrif en maag, overal steken en duizelig, suizende oren, last van licht, geluid en drukte.

Dus het wordt weer en dag van rusten en wat wandelen.

 

Iedereen een fijne zaterdag gewenst.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Moedig, 

 

En toch blijf je onder dit alles rustig en dat is goed ! Ook al voel je je niet goed ! Het feit dat wij begrijpen wat er gebeurt maakt de angst al een klein beetje minder. Dokters weten er ind niets van en proberen je er zo snel mogelijk vanaf te halen met alle gevolgen voor ons vandien. Mijn ostepate begirjpt me en zegt dt ik gewoon moet aanvoelen wat mijn lichaam zegt. Het jammere is dat het gewoon zo ontzettend traag gaat. Ik zou liever sneller kunnen gaan maar dan protesteert mijn lichaam te fel. Volgens mijn arts zou ik .05 moeten afbouwen maar dat haal ik niet zonder ziek te zijn. De misselijkheid, diepe ademen,  pijnlijke spieren, hoofdpijn, eenzaam en nutteloos gevoel, en minder slapen is voor mij al meer dan genoeg om dagelijks te dragen. Dus is het .01 per 5 à 7 d maar nu hou ik denk ik even een pauze want het is hele drukke week waarin ik er alleen voor sta en veel heen en weer moet rijden voor de kinderen en wil me echt s even wat beter voelen wat meestal wel lukt als ik even een hold inlas. Osteopate heeft goed geholpen. De spierpijn is volledig weg.  Is echt een schat van een mens, heeft mijn licihaam al zoveel keer uit de knoop gehaald, voirg jaar heeft ze zelfs het ergste r uit gekregen dus nu reageert mijn lichaam ook al veel sneller als ze het behandelt.

Hoop dat iederee een beetje kan genieten van de dag ook al is het maar 1 pijnvrij uurtje of gewoon een dagje zonder neveneffecten.

Het gaat voor iedereen beteren die 'r al vanaf is, dag per dag.

Ik wou dat ik ook al zover was maar denk dt dit nog lang kan duren op dit tempo. Ik zou gewoon graag al zo goed als genezen r af stappen. Hoe trager je gaat en hoe minder je symptomen zijn als je aan het einde bent, hoe minder klachten je zou overhouden, zo werd mij gezegd dus hoop dat dit waar is.

Het is idd een traumatische ervaring die niemand van ons meer zal vergeten maar één ding weet ik zeker : hierna ga ik gewoon leven, alles doen wat ik graag doe, geen gezeur meer over kleine dingen, dromen waarmaken en never ever take anything for granted anymore !

Fijne dag allemaal ! x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Shakemarieke,

 

Bedankt voor je reactie en positieve woorden.

Ik lijk wel rustig over te komen, maar van binnen ben ik erg gespannen en verkrampt. Ben echt nog iedere dag aan het vechten met die ontwenningsverschijnselen.

Ik kan er ook niet omheen: hele tijd alles heel sterk ruiken, dat je er misselijk van wordt, niet tegen geluid en drukte kunnen, geluid doet gewoon pijn aan mijn hoofd.

Kan niet lang een gesprek voeren, dan word ik duizelig, benauwd, maagpijn, trillerig, enz. In huis wat opruimen of poetsen lukt me ook niet, dan doen al mijn spieren pijn en steken, ben duizelig en word heel kortademig. Dat beperkt me wel heel erg.

En niets helpt er echt tegen. Neem regelmatig kruidenthee, supplementen, doe ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen, wandel, maar de klachten blijven.

 

Goed dat jij heel langzaam afbouwt. Ik ben met 0,5 mg diazepam afgebouwd per 14 dagen en de hele afbouwperiode ziek geweest. Dus heel langzaam aan is wel goed volgens mij, voor zo min mogelijk klachten. Zeker als er wat drukte of spanning om je heen is. Maar jij hebt er zelf goed zicht op, en luistert naar je lichaam.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je kan niet meer doen dan nodig is hé ! Als supplementen gebruik ik niet meer als magnesium en vitaminensupplement tegen vermoeidheid. Tegen de misselijkheid gemberthee maar voor de rest durf ik niks aanraken, bang dat het zou interfereren met deze medicijnen. Je bent in elk geval goed bezig ! Wandelen, ontspanningsoefeningen enzo doe ik ook dagelijks. Maar tegen de eigenlijke neveneffecten is er niks wat helpt behalve 'r doorheen gaan en zoveel mogelijk je gedachten verzetten. Ik had de verschijnselen die jij nu hebt ook allemaal toen ik van mijn dr te snel moest afbouwen. Het heeft geen zin voor mij om sneller te gaan, heb een gezin dat mij nodig heeft zodat zij hun activiteiten kunnen doen. Ik kan gewoon niet in bed blijven liggen, moet eruit want zij rekenen op mij. Vandaar dit trage tempo...  :( 

Ik hoop dat je neveneffecten voor vandaag wat afzwakken en je toch nog een beetje kan genieten van je dag !

Groetjes x Sh x 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Moedig.

 

Ik hou mezelf bewust stil op dit forum, ik probeer van de clonazepam af te komen, rechtstreeks of via diazepam ...

De huisarts doet nu al geruime tijd moeilijk ...

 

'Vanochtend dacht ik: de hele toestand met afbouw van de diazepam, de huisarts die niet wist hoe dat moest, een verslavings instelling die dat nog nooit hadden meegemaakt, heeft dat tot een traumatische ervaring gemaakt. Niemand die me geruststelde of inzag wat er aan de hand was.'

 

Het is inderdaad een hel, wat die artsen kunnen aanrichten.

Je schrijft "een verslavings instelling die dat nog nooit hadden meegemaakt". Ik heb wel eens overwogen of ik bij een verslavingsinstelling hulp zou kunnen krijgen (geen zucht, dosisescalatie o.i.d.) maar daar heb ik niet veel van verwacht.

Kun je misschien iets zeggen over wat die verslavingsinstelling nog nooit heeft meegemaakt ? Ben je overgestapt op diazepam, of is diazepam het oorspronkelijke probleemmiddel ?

Sorry, ik ken je verhaal niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Bert2,

 

Vorig jaar oktober merkte ik dat het voorschrift van de huisarts om 5 mg diazepam te nemen wanneer de stress opliep mij geen goed deed. Dan wel een pil, dan geen, dan weer een paar dagen een, een keer twee, enz. Door dat schommelen kreeg ik al last van ontwenningsverschijnselen. Ben toen meteen naar de huisarts gegaan om dit te melden. Maar die wist niet hoe dat opgelost moest worden.

Heb toen info gevraagd bij Benzodebaas en die adviseerden om eerst te stabiliseren. De huisarts wist echter niet hoe dat moest en hoe een afbouwschema er uit ziet. Toen moest ik het dus zelf weer gaan uitzoeken.  Intussen had de huisarts een raar afbouwschema bedacht van twee weken: om de dag een en dan een halve en de tweede week een halve en de andere dag geen. Dat zag ik natuurlijk niet zitten. Op een gegeven moment ben ik naar de verslavingskliniek (zal hier geen namen noemen) gegaan voor informatie en eventueel een advies voor afbouwschema. Het bleek later dat zij nog nooit zo'n vraag hadden gekregen. Ze hebben daar alcohol- en drugsverslavingen. Ik was ook niet verslaafd hoor, was gewoon (verkeerd) voorschreven door de huisarts voor spanning en slecht slapen. De hulpverlener die me toen even te woord stond heeft me uit de losse pols een stabilisatie van 7,5 mg voorgeschreven, zonder even het voorafgaande gebruik te bekijken.

Dat was (ook weer achteraf gezien) te hoog. Ik kwam van de regen in de drup en raakte hier meer gespannen door. Om de verslavingsarts te kunnen spreken moest ik me wel bij hun inschrijven. De psycholoog daar had ook geen ervaring of kennis van benzodiazepines, dus die wilde met mij over mijn verleden gaan praten. En ik kreeg een e-cursus over ontwennen van een verslaving, wat helemaal niet op mij van toepassing was.

De verslavingsarts zei dat hij wel veel had gelezen over benzodiazepines. Dat had ik zelf ook intussen.

Al met al heeft het contact met huisarts en de verslavingsarts en psycholoog mij alleen maar verder van huis gebracht. Mijn klachten (van de diazepam ontwenning) werden niet serieus genomen en erkend. Dan voel je je erg alleen staan. En daardoor en door al die beangstigende en overweldigende ontwenningsklachten die ik kreeg is het een traumatische ervaring geworden. Wat niet nodig geweest was.

Half januari ben ik toen helemaal ingestort. Uitgeput van alle onbegrip en ellende van "hulpverlening" en ontwenning.

Maar misschien Bert2 zijn er andere verslavingsinstellingen die wel meer kennis van zaken over de benzodiazepines hebben?

Ik heb ook nog een andere kliniek gebeld, maar die zei: we leveren hier cliënten na drie weken benzovrij af, hoe hoog de dosering ook is. En zei dat ik dus na twee weken gestopt te zijn geen last meer kon hebben van ontwenning. Daar had ik dus ook niets aan.

Mijn vertrouwen in de hulpverlening is helemaal weg. Ook GGZ hulpverleners zijn niet op de hoogte heb ik ondervonden.

Daarom ben ik erg blij met dit forum.

bewerkt door Moedig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal. Ik heb even een paar dagen een emotionele vakantie gehouden. Dat betekent voor mij even geen computers en internet. Even eruit om het hoofd leeg te maken. 

 

Ik schrik alleen heel erg van het bericht van Sneeuwhoen van 2 dagen geleden!

 

Sneeuwhoen geef alsjeblieft een reactie! Wat is er aan de hand?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...