Spring naar bijdragen

Nadia


Nadia

Aanbevolen berichten

Altijd vervelend om te moeten wisselen van therapeut Nadia, vooral als het niet door jou gekozen is.

De plek klinkt inderdaad niet aantrekkelijk Nadia. Ik hoop van harte voor je dat het contact met die nieuwe psychologe toch vruchtbaar voor je is en dat de plek dan wat minder belangrijk wordt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Jammer Nadia, maar ook wel weer begrijpelijk. Goed dat je even pauze neemt dan.

Ik hoop je weer te zien hier over wat kortere of langere tijd.

Ga goed zolang.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nadia, het is een keuze of je mee doet aan de 'paranoia'.

Ik heb niet echt een idee waar het over gaat...en eerlijk?

Wil het niet weten, interesseert me geen r--t.

 

Kies je mensen, negeer wat je niet wilt en volg je eigen ADB pad...

 

Dan ben je wie je bent.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

*

Ola,

Ik snap van enkele dingen op dit forum ook niks, maar ik haal er voor mezelf wel wat uit. Er zal best een stroom PBtjes zijn waar ik niks van weet, en dat is maar goed ook want het enige wat mij interesseert is of ik ervoor kan zorgen dat ik niet drink. Niks meer en niks minder.

Non-white-female-master? Wat bedoel je daarmee?

bewerkt door moderator
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dronkenmanspraat, Tomtom2, hou het daar maar op. Ik werd gisteren zo enorm getriggerd, dat ik ga doen wat ik gisteren ook al had moeten doen, namelijk het forum even laten voor wat het is.

Mijngerrit, als ik je beledigd heb, dan spijt me dat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

nadia mijn advies 

doe er alles aan om nuchter te blijven 

en vermijd triggers als het te belastend is.

nuchter blijven is een egoistisch weg 

jij staat voorop want jij bent de enige die het kan laten slagen

go for it girl!!!! je bent het waard.

en vergeet niet dat je altijd welkom bent op dit forum en meeting

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik onderschrijf het bericht van wisse, hierboven.

Mooi zinnetje: jij staat voorop want jij bent de enige die het kan laten slagen

Echt egoistisch hoef je natuurlijk niet te zijn, je kunt je gerust openstellen voor anderen zonder dat je nuchterheid in gevaar komt.

Je moet echter wel jezelf voorop blijven stellen als het evenwicht tussen jou en de/een ander in gevaar komt.. soms een beetje

egoïstisch dus. Alleen als het nodig is. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Toch maar even inloggen. Ben eigenlijk de laatste tijd te lui om te schrijven/reageren. Neemt niet weg dat ik regelmatig even bij lees. En op de dagdraad zie ik regelmatig jouw humor voorbij komen als een frisse wind. Dank je voor regelmatig een grijns.

 

Nadia, herken alles. ‘Wandel’ sinds begin vorig jaar rond op forums. De eerste keer dat ik meemaakte dat zaken niet klopten/niet fair waren, dacht ik dat het lag aan het feit dat ik op een forum zat zonder moderator. Na goed rondkijken besloten naar AdB over te stappen, wánt met duidelijke regels en mods. Maar ook dat valt blijkbaar te omzeilen.

 

Wat wil ik nu eigenlijk zeggen met dit verhaal… Mmm. Ben gevlucht van het ene forum, en  vorig jaar bijna weer na alle toestanden hier.  Zat weer te veel ‘erin’, te betrokken, te te… whatever. Heeft bij mij bewerkstelligd dat ik ging leren iets meer afstand te nemen. En, hoe moeilijk ook, leren scrollen.

 

In een forum gezogen worden gaat snel, ja verslaafd zelfs aan frummen als ik voor mezelf spreek. Maar een stapje terug doen is mogelijk. Gooi het kind niet gelijk weg met het badwater zoals ik deed met het eerste forum.

 

En tuurlijk bijt ik af en toe nog op mijn tanden, wil wat zeggen over dit of dat.  Zoals: ‘Alles wat je niet onder eigen identiteit durft te zeggen is het daglicht niet waard’, en nog veeeeel meer zaken. (Ha heb ik toch nog iets erover gezegd). Maar bedenk me keer op keer waarom ik hier eigenlijk ben.

 

Om te leren. Om het droog te houden. En dan lees ik weer mooie berichten, lieve berichten. En ben weer blij dat ik het vandaag droog mag houden. Hoe ik ook soms kan balen van zaken, zonder forum was ik niet waar ik nu ben.  Niet meer constant in gevecht met alcohol, wel/niet, wanneer kan het weer.  En het kán mbv dit forum. Met een klein beetje afstand soms, scrollen waar nodig. En vooral telkens focus houden op het goede. Elke keer weer.

 

Zo, voor iemand die weinig schrijft, klets ik toch weer een eind weg nu. Hoop je weer te lezen. Zou de glimlach missen. En meende te lezen dat ook jij er veel aan had/hebt om het niet alleen te hoeven doen. 

Maar uiteraard moet je nu vooral doen wat goed is voor jou Nadia   :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Treffend omschreven door Indigo hierboven, daar sluit ik me volledig bij aan. Het is niet zozeer het forum dat moet zijn zoals jij/ik zou willen, het forum is een openbare ontmoetingsplaats. Het is zoals het is, daar hebben we het mee te doen én daar dragen we aan bij. Op de manier die past bij wat jij bent/wilt.

Maar wordt het 'nodig hebben' dan zou een alarmbelletje af mogen gaan.

 

Ik herinner me je vraag wat ik bedoelde met 'hyperende verwachtingen'; daarmee bedoel ik dat er soms sprake kan zijn van hooggespannen verwachtingen, die berusten op een aanname over hoe het zou moeten zijn. Daar heb ik bijvoorbeeld in het echte leven wel eens last van, maar het forum benut ik op mijn eigen manier. (meestal lees/schrijf ik aan het eind van de middag, omdat het mij helpt om te focussen op het proces waar ik aan begonnen was toen ik mezelf definitief beloofde te kappen met drank, no matter what. In het dagelijks leven verlies ik dit proces wel eens uit het oog en loop dan weer tegen dingen aan...etc. Zelfs nu na zo lang nuchter/droog heb ik last van verslavingsgedrag, niet zozeer meer van alcoholtrek maar absoluut het verlangen naar Vlucht. Het houdt me scherp om op deze manier het forum te benutten.

Berichten die jou of mij in vervelende emoties raken kunnen ons nieuwe manieren leren om daarmee mee om te gaan, zoals Hut ook stelt. De afgelopen jaren leer ik wég te gaan, of me rustig te houden, wanneer ergens een conflict heerst, terwijl ik voorheen - mijn oude drinkende gedrag - overal als een furie bovenop dook, en als een pitbull vasthield. In die zin kan een forum je helpen je gedrag te monitoren, en dus aan te passen. En ja, soms is het nodig om 'los te laten';))

 

Over hoe kwetsbaar je je op stelt (durft/kunt):
Een ander verwijten dat je je niet kwetsbaar op durft te stellen vanwege iets wat jou raakt is vreemd wanneer je er over nadenkt. In die zin is schrijven op dit forum per definitie een kwestie van je kwetsbaar opstellen, voor mij wel iig. Precies de afwegingen die ik maak, keuzen over waarover en hoe ik schrijf maken het leerzaam, voor mij.

 

Het is net als leven: oefenen, oefenen, oefenen. Wie niets probeert is degene die niets leert!
Ik hoop voor jou dat je jezelf gewoon de ruimte geeft en terug komt schrijven als je dat wilt, en afstand neemt als dat beter is voor nu.

Keep it calm

bewerkt door urania
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben níet weg, hoor!

Maar neem even afstand. Dat is nodig, want als het forum zelf een trigger wordt, gaat er toch iets niet goed.

De gewraakte post is verwijderd en daar ben ik blij om.

Evenals een quote hierboven. Wat voor mij ook weer wat rust geeft. Daar bedank ik de mods voor.

Ondertussen kauw ik op de vraag hoe ik betrokken kan zijn zonder ook echt betrokken te raken. Zonder mezelf daarvoor ook verantwoordelijk te voelen. Mijn gevoel van 'wegwezen hier, dit is níet goed voor mij' was een juist gevoel, maar ik heb er te laat op gereageerd.

Erg lief, dat jullie zo hebben geschreven hierboven!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...