Spring naar bijdragen

Stoppen


Gast Lars

Aanbevolen berichten

Gisteravond had ik het even moeilijk. Stom om te schrijven maar was verdrietig. Misschien een reactie op dat het spannend is geweest de laatste weken. Ook de ontlading misschien. Het hier mogen en kunnen en misschien ook durven te zijn wie ik ben. Je kunt dat niet aan een ander uitleggen. Dingen die je altijd automatisch doet kosten nu zoveel moeite. Waar je niet over nadenkt normaal. Je gaat je wassen en je kleed je aan. Ik kan dat niet meer. Zelfstandig douchen kan ik niet meer. Niet omdat ik wat aan mijn handen mankeer. Maar omdat ik op dat moment niet weet wat ik moet doen. Ik was ook in Eindhoven zo ver dat ze me al hielpen bij het douchen. Vreselijk vond ik dat de eerste keren. Het is niet zo dat mij douchen meer aanwezig zijn en mij helpen met de juiste volgorde. Vertellen dat ik mijn haren nog moet wassen. Nu hebben ze mij gistermorgen hier ook geholpen met wassen en aankleden. Het gaat allemaal wat respectvoller dan in Eindhoven. Het is hier gewoon. Toch is het voor mij niet te bevatten waarom dit zo is. Waarom ik de ene dag zo mijn veters kan strikken zonder nadenken en de andere dag bij god niet weet hoe het moet. Dat ik mijn hoofd heel goed weet hoe iets moet maar dat mijn lichaam dan weigert om de dingen te doen zoals het in mijn hoofd is. Het zit er wel in mijn hoofd ik weet het wel hoe het moet en dat is zo lastig 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

waarschijnlijk een stuk rouw Lars? Wat ooit was en misschien niet meer vanzelfsprekend wordt.
en tegelijk voelt het alsof je lichaam het nog wel weet, soms het denken dat verstoort. Misschien
is niet alles blijvend verstoord, de tijd zal leren wat met respectvolle hulp, nog mogelijk blijkt.

:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vanmiddag heel lang gepraat met moeder overste (lief bedoeld) Over verleden over toekomst. Over accepteren en ja ook soort rouw zoals jij zegt @lady jane Er is veel gebeurd de afgelopen 2 jaar. Ik zit op mijn plek hier. Er is hulp en als het uitgebreid moet worden later kan dat. Ik heb in al die tijd niet zo fijn gesprek gehad als vanmiddag. Was niet makkelijk maar heb me wel durven laten zien ook mijn emoties. Nu een beetje mwah stemming. Dingen dreunen wat na in mijn hoofd. Besloten om vanavond nog niet naar de aa te gaan. Niet nu alles meteen willen en moeten van mezelf 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 11-1-2016 om 21:05 zei Skip:

Ooh wat goed Lars ! Meteen aktie !

Zelf was ik zo eigenwijs dat ik dacht het wel zelf te kunnen en deed daar toch een aantal jaren over.

Succes morgen ! De huisarts heeft wel meer van zulke klanten gehad.

Fijn dat je vrouw meegaat

Zijn de berichten echt uit 2016? Dan ga ik me ergens anders aanmelden ... de nood is hoog om zomaar te zeggen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Al meer dan een week hier. Het is fijn en er is begrip men kijkt niet naar je onmogelijkheden maar naar je mogelijkheden. Toch vliegt het me soms aan. Had dit liever niet gewild. Voer voor psycholoog waar ik binnenkort weer heen mag. Leren accepteren drank ook nog wel een puntje. Hoera een kleinzoon dat moet gevierd worden oh nee geen drank als ik me rot voel kan ik alleen maar aan drinken denken. Wanneer gaat het toch eens uit mijn hoofd

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lars, in mijn (en ieders) leven gebeuren dingen die  niet eerlijk zijn, die we liever niet gewild hadden.
Jij hebt geen recht op een makkelijk leven, ik ook helaas niet en ik denk de meeste adb-ers hier niet, of niemand zelfs (?) Dat heb je ook niet, laten we eerlijk zijn. En op sommige omstandigheden heb je echt geen invloed.
Maar drinken of niet drinken bepaal jij. Niet je gedachten maar je handelen. Dus zelfs al denk je aan drinken als je je rot voelt, dat betekent niet dat je er aan toe mag/moet geven. Alles wat je aan positiefs nu voor elkaar hebt, heeft ook te maken met het feit dat je al zo lang (bijna) niet meer drinkt. Dat is belangrijk, want hierdoor ben je zo ver gekomen dat je over het algemeen een stuk positiever in je leven staat, en ook dat je nu dus op de goeie plek zit.
Dus houd moed, die psycholoog kan je ook weer verder helpen. Dat verongelijkte wat je eerst had (weet je nog?) dat lees ik zelden meer, je bent volwassen geworden. Niet altijd leuk nee, maar wel een stap omhoog. Blijf de leuke opa die je nu bent, en word (nog meer) de leuke man die je bent. Helder, nuchter.♥

bewerkt door lady jane
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Lars,

Ik sluit me volledig aan bij de wijze woorden hierboven geschreven.

 

Leren accepteren....het is ook leren, en dat kost tijd.

En vallen en opstaan. Ik heb mezelf vaak veroordeeld voor het vallen...

maar kan nu zien dat ik ook telkens weer opsta. En ook leer, bereid ben om te leren.

En durf nu te zeggen dat ik daarin een stijgende lijn zie en voel. 

 

Lars, dat zie ik ook bij jou. Misschien kun je dat zelf nog niet helemaal zo zien,

er gebeurt ook een hoop nu...verhuizen, kleinzoon. Maar kijk eens naar hoe je daar

nu mee omgaat, de positieve dingen kunt zien?

 

Wat Hut zegt is ook een feit...elke keer als je uitglijdt wordt de drankduivel even heel erg wakker.

Dus heb je (weer) meer last van die gedachten....

Dat weten...helpt misschien om het gewoon weer vol te houden.

 

Geniet van de goeie dingen Lars :heart:

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja er gebeurt veel en daar ben ik ook raar in. Positieve dingen n dan toch altijd weer het negatieve opzoeken. Luisteren naar het stemmetje in mij. Je bent niets waard je kunt niets. Daarin ga ik dan weer bevestiging zoeken bij mezelf. Ik blijf denk ik heel erg in een kringetje met mijn gedachten. Ja en dan gaan we weer verder denken. Hoe kun je dan zorgen dat je wat beter voel. Drinken stemmetje weg zuipen. Het willen vluchten en daar moet ik eens van af en nog steeds lukt het mij niet om het kringetje te door breken om de confrontatie met mezelf aan te gaan. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Lars,

dat is niet raar..dat is hoe het werkt, bij sommige mensen. 

Je hebt haarfijn in de gaten hoe het 'systeem' werkt...dat het je gedachten zijn, en dat je wilt vluchten.

Daar is dus werk aan de winkel. 

Hopelijk dat je nieuwe psycholoog daar wat mee kan met jou.

Echt, je kunt leren er anders mee om te gaan, die gedachten en dat cirkeltjes denken.

En ik kan het weten...:blush::)

 

En ook dat doe je zelluf, maar hoeft niet alleen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Van de week was ik bij een oude vriend, een geslaagd mens, in mijn ogen zeg maar  (!!) - die na het overlijden van zijn vrouw - zichzelf enorm tegenkwam.
Hij hanteert hetzelfde principe op haast dwangmatige wijze: alles aan hem is negatief. Waardeloos. (met hulp van een psycholoog oefent hij nu ook)

Ik herinner me van mezelf zo'n periode waarin ik ook keihard oefende; waarin ik bij elke negatieve gedachte die ik tegenkwam mezelf tegensprak: "hee hee je doet ut weer...." op een zachte manier. Of simpeler STOP. (daarna afleiding zoeken, dankbaarheid oefenen e.d.)

....
of dit ten diepste helpt/hielp weet ik niet goed want ik betrap mezelf nog best vaak op (oude miserabele).... gedachten die niet helpend zijn..
Maar zelfs dan:...  merk ik dat het opnieuw kijken en onderzoeken me weer wat verder brengt,... ietsje anders... weer ietsje milder. Heel kleine verschilletjes, telkens weer.

Herken je daar iets van? Je klinkt soms zo bout: ik wil drinken!
Soms geloof ik dat niet echt.
Dan denk ik.... Lars weet best dat er iets anders aan de hand is. Klopt dat?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...