Spring naar bijdragen

Stoppen


Gast Lars

Aanbevolen berichten

Ik heb hersenschade in voorste gedeelte. Veel dingen vallen op hun plaats. De moeite die ik heb met eenvoudige handelingen de volgorde van handelingen. Mijn geheugen is gelukkig goed. Nu gaan we verder kijken. Ik word besproken. Ik wil gesprek met mijn dochter erbij. Achteraf dom dat ze er gisteren niet bij was. De hamvraag is nu of ik wel autisme heb of dat het hier door komt. De vraag is ook of langdurig blijven behandelen zin heeft. Of dat ik naar begeleid wonen ga. Het is wel een opluchting. Ik was best vaak verdrietig dat ik voor de zoveelste keer voor de wasmachine sta en niet weet hoe ik hem in moet stellen. Therapie dat zo moeizaam gaat en ik niet zie dat ik daar wat aan heb. Met de juiste training en begeleiding moet ik mij straks aardig kunnen redden. Wel heel blij dat mijn geheugen goed is. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jeet je Lars! Ik snap je opluchting over de verklaring, maar het is niet niks. Weet je hoe je hersenbeschadiging hebt opgelopen? En nu vandaag, zorgen ze een beetje voor je, in de zin van nazorg na zo een gesprek? Sterkte:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

17 uur geleden zei Sita2:

Jeet je Lars! Ik snap je opluchting over de verklaring, maar het is niet niks. Weet je hoe je hersenbeschadiging hebt opgelopen? En nu vandaag, zorgen ze een beetje voor je, in de zin van nazorg na zo een gesprek? Sterkte:heart:

Drinken Sita of beter gezegd zuipen. Ja ze zorgen goed voor mij. Het is een opluchting dingen vallen op hun plek. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Arbd heet het. Of het korsakov is weet ik niet is niet genoemd. Binnenkort heb ik een gesprek met mijn dochter dat word gepland. Waar ik het meeste last van heb is handelingen doen. Dat word steeds erger en dat vind ik erg. Mijn dochter vertelde mij dat zij en haar zus er lachend over hebben gedaan. Pa heeft geen zin in klusjes en doet net of hij het niet weet. Ik weet het dus echt niet. Dit is niet altijd zo geweest. Toen de jongste naar voortgezet ging is mijn vrouw meer gaan werken onregelmatig. Ik kookte eten als zij een late dienst had. Ik was wel makkelijker dan haar. Maar ik kon het wel. Ik wist hoe de oven werkte om een pizza te bakken. Nu moeten ze mij steeds helpen omdat ik het niet meer weet. Het is heel confronterend. Handelingen in zelfzorg en bijvoorbeeld wasmachine aan zetten. Ik vind het erg dat ik mij er bewust van ben. Lijstjes maken werkt niet. Ik kan de volgorde niet aanhouden. Wat in de toekomst zou kunnen helpen is met plaatjes. Ik ben nog niet zover zou het heel erg vinden. Het is mijn eigen schuld had ik maar niet zoveel moeten drinken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

:heart: Lars, ik vind het fijn voor je dat je weet wat het is, maar het is een hele vervelende, nare boodschap. En ik hoop van harte dat er een manier is waarop omgaan met dit gegeven dragelijk voor je is. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Alcohol Related Brain Damage

moest het googlen. Korasov is een van de ergste vormen van ARBD. Laten we hopen dat jij een lichte vorm hebt. Er zijn 4 stadia onder dezelfde parapluie lees ik.

Plaatjes, pictogrammen, alles wat maar helpend is Lars. Het is een zware straf lijkt het wel, maar je moet dus leren dealen met konsekwenties van drinken. In elk geval is nu bekend hoe men jou het beste kan helpen. Ik hoop dat er ook aandacht is voor je (klein)kinderen. Die moeten ook begeleid worden lijkt me. sterkte ermee Lars.

bewerkt door lady jane
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jee wat heftig Lars! Sterkte en wel fijn dat er iets meer duidelijk is.

Bor hoe kom je bij die onzin dat zoiets hersteld kan worden? Hersencellen zijn beschadigd en vernietigd en komen echt niet meer terug. Hoe kun je zo een uitspraak doen? Ja natuurlijk wel leren ermee omgaan etc. Jij had dit toch ook...of ze dachten dat je dit had? Niet goed voor gelicht? Irriteer mij ook steeds meer en meer aan je sorry. Denk weleens dat je hier uit verveling zit en echt niets te doen hebt en dan maar hier zit? Kan het mis hebben maar zo lijkt het soms wel.

Sterkte lieve Lars!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bor ik drink al bijna een jaar niet meer op 2 uitglijders na. Ik gebruik ook al meer dan een jaar de thiamine. Als er verbetering zou zijn was die er al geweest. Heb zoveel begeleiding en training ervoor gehad. Het verbeterd niet het is alleen maar minder geworden. Heb zelf heel bewust niets erover opgezocht. Ik wil geen hoop en geen wanhoop erover hebben. Ja mijn eigen hoop dat het niet verder gaat en mijn geheugen hopelijk goed blijft. Dat was iets minder in vergelijking met leeftijd genoten gemiddeld dan. Niet zorgelijk en daar hou ik mij aan vast. Ik was gelukkig al op een punt dat ik in zag dat zelfstandig wonen voorlopig niet zou lukken. Dat is nu bevestigd en misschien gek maar het geeft rust. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoe naar en pijnlijk ook maar Lars dat heb je goed gedaan!! Met je gevoel/intuítie is niets mis. Je bent ook gewoon een leuk mens om te lezen hier. Ben blij dat je deze weg ingeslagen bent, voelt veiliger al zal het soms ook benauwen. Goed bezig jij met de omstandigheden, veel respect voor jou!

Bor waar staat die 75 procent genezing? Dit heb je van google btw en is al jaren oud, ja sorry haha en ik ben op de hoogte. Wil Lars zijn draadje niet vervuilen maar sorry je weet het helaas niet moet je ook niet doen alsof je het wel weet, eigenwijsje:)

bewerkt door Smaragd
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hee Lars. Ik lees nu net dat van die diagnose ARBD. Had er (ook) nog nooit van gehoord en moest ook even googlen... niet dat ik daar veel wijzer
van word, maar ik las genoeg om je er sterkte mee te wensen. En of 't nou wel of niet verbeteren kan of verslechteren.. niet drinken is alleen maar
een voordeel, ook in dit geval. Gelukkig sta je daarin niet meer helemaal aan het begin en weet je wat niet drinken is, al valt ook dát je niet mee.
Maar toch, al bijna een jaar niet drinken.. dát heeft je in elk geval geen kwaad gedaan. Probeer zoveel mogelijk vooruit te kijken, dáár zit het positieve.
Van 'had ik maar niet' en dat soort gedachten word je niet beter..

O ja, ook nog even: blij dat je (weer) terug bent.
Kop op!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bor dat klopt idd wel wat je post!

Zelfs bij mensen met  Alzheimer is dat zinnig. 1 keer per week geef ik hersengymnastiek(zo noemen we dat hier) aan 20 mensen met Alzheimer en ook vasculaire dementie. Vaak zie je stabilisatie en zelfs enige verbetering in bepaalde cognitieve functies. Zeer dankbaar om te doen.

Zet hem op Lars!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor de reacties. Ik ben er rustig onder. Ook wel bezorgd maar de opluchting overheerst. Jullie willen niet weten hoe frustrerend het is als je steeds weer niet weet hoe je bepaalde handelingen moet doen. Steeds hulp moet vragen. Frustrerend maar ook schaamte. Het is bij zoveel dingen zo. Je wilt niet steeds hulp vragen. Ik merk nu dat ze meer met mij mee gaan. Bedoel ongevraagd mij helpen of wel met vragen. Vanmorgen vroeg verpleging wat ga je vandaag doen. Ik moet wassen. Zal ik je zo even helpen. Er zijn nog punten waar ik tegen aan loop en niet over durf te praten. Heeft ook even tijd nodig accepteren dat het zo is en hulp durven vragen.  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...