Spring naar bijdragen

Een nieuw begin


Akkordeon

Aanbevolen berichten

De huisarts wil nu eerst overleggen met 2 andere hulpverleners. Een maatschappelijk werkster waarmee ik de laatste weken 4 gesprekken heb gehad en mijn fysio die me al haast 10 jaar kent. Die laatste is eigenlijk ook therapeute. De arts zelf is niet voor een opname omdat hij denkt dat die me niet zal bieden wat ik nodig heb. Al vindt hij ook wel dat er iets moet gebeuren. Er bestaat niet zoveel. En wat er dan wel is heeft lange wachtlijsten. De maatschappelijk werkster is wel voor een opname. Een korte dan om stevig te starten en dan over te gaan op dagbehandeling. Van de fysio ken ik het standpunt niet. Tegen donderdag hoopt de arts iedereen gesproken te hebben en een voorstel te doen.

Qua drank lukt het niet. Elke dag heb ik wel een excuus om wel te mogen drinken. Waar is de tijd dat ik mocht drinken maar gewoon niet wilde? Nu denk ik dat ik weer stop als de behandeling start. Want anders heeft die ook geen zin. Maar waarom niet vandaag? Omdat momenteel de verslaving de baas is. Wat ook een excuus is...

Zucht...

De laatste dagen door gesprekken en veel gepieker wel tot nieuwe inzichten gekomen. Het lijstje wat er allemaal mis is met mij en wat ik moet gaan bijleren tijdens de komende behandeling is lang. En alles hangt aan elkaar, waardoor ik niet kan vinden waarmee eerst te beginnen. Hoop nu dat ze dat in de behandeling onder welke vorm dan ook wel weten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Juist in zaken als waar te beginnen en in welke volgorde zou hulpverlening je moeten kunn helpen, lijkt mij.

Je lijstje is lang, schrijf je. Binnen mijn praatgroep hoor ik de vuistregel wel dat als je stopt met drinken het grootste deel van je problemen na verloop van tijd geen problemen meer lijken te zijn.

Misschien is je lijstje wel korter dan je nu denkt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat MijnGerrit schrijft, heb ik in de kliniek óók gehoord. Sowieso denk ik dat herstel begint met stoppen met gebruiken. Welk probleem en welke diagnose je ook aan wilt pakken, ik denk dat geen therapie of farmaceutische ondersteuning zal aanslaan. Voor bepaalde therapie is zelfs een vereiste dat de cliënt alle enige tijd gestopt is; enige tijd omdat de cliënt enige stabiliteit moet hebben om in therapie overeind te blijven. Elke dag dat je dus eerder stopt dan de behandeling begint, is méér dan zinvol.

Dus als waar is wat je schrijft, dat je echt niet weet waar te beginnen, dan lijkt mij abstinentie Het Enige Begin wat jij alvast kunt doen. Al het andere mogen therapeuten in een behandelplan schrijven, daar hebben ze voor gestudeerd dus dat hoef jij niet te kunnen.

Sterkte lieve Akkordeon, sterkte in deze moeilijke periode.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Want anders heeft die ook geen zin schrijf je.

Dat vind ik nou jammer (onzin zelfs) want daarmee geef
je op aan jezelf. Het heeft altijd zin te stoppen en elke dag is winst

en geeft meer kans van slagen straks met de opname. Juist ook om

dat gevoel van falen dat je nu hebt om te keren. Je kon het immers eerder

en het is nu nog harder nodig. Als je zelf al bent gestopt geef je gelijk aan

de anderen je sterke motivatie aan. niet de drank is de baas, er is er maar één de baas over jou: JIJ!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het lijstje wat er allemaal mis is met mij.

 

In wezen is er helemaal niets mis met je. 

Als je daar achterkomt heb je die drank ook niet meer nodig.

Dan kun je nog wel in therapie om het leven makkelijker voor jezelf te maken of er beter mee om te kunnen gaan.

 

Hopelijk kom jij ook in die opwaartse spiraal, het kan!   :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat het allemaal veel is, daar kan ik inkomen. Opgeven en je overgeven aan de drank heeft geen zin, dat weet jij net zo goed als ik. Je zult beslissingen moeten nemen over je toekomst, je gezondheid, je thuis- en werksituatie. Allemaal moeilijke dingen maar echt.....zonder drank lukt dat veel beter. Probeer het drinken weer te doorbreken Akk, het lost echt niets op!

 

Je bent een mooi mens, ook jij bent het waard, word weer trots op jezelf en kom weer in je kracht!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nu heb ik echt de tranen in de ogen. Jullie zijn zo lief!

Ik nam net mijn tablet ter hand om te schrijven dat ik stop met zeuren en dus ook met drinken. En dan lees ik dus wat voor liefs er allemaal hier boven staat.

Vandaag stop ik!

Hoog tijd om eens lief te gaan zijn voor mezelf. Ik voel nu beter dan ooit dat de drank me ziek maakt. Dan weer drinken om niet meer te voelen hoe slecht ik me voel is echt stom. Gedaan dus.

De hulpverlening komt nu toch op gang. Hoop ik.

Vandaag terug dag 1. Niet de eerste keer. Ik weet dus dat ik het kan. Ik schrijf het vast op omdat het helpt. Jullie beloven dat ik niet drink, maakt het makkelijker dan de belofte aan mezelf. Dat zegt ook iets.

Bedankt dat jullie er zijn!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo, dag 1 is weer binnen. En nu wordt het makkelijk: heb aan HA gevraagd om refusal op te starten. Er komt zeker weer een moment dat ik geloof dat ik de pijn niet meer kan dragen. Maar als ik dan 2 weken moet wachten voor ik erop kan drinken, zal dat moment wel over zijn.

Er zijn 3 mogelijke centra voor behandeling. Het beste werkt normaal met opname. HA gaat proberen of ik er ook in dagbehandeling kan. De 2 anderen hebben dagbehandeling. De volgende weken moet ik op de verschillende plaatsen gaan kijken.

Hoe ik die volgende weken door moet komen wordt een kwestie van dag per dag. Morgen komt alvast goed: 's avonds komen er vrienden van lief eten. Hij doet het hoofdgerecht en ik voorgerecht en dessert. En poetsen. Genoeg te doen en vooruitzicht op een leuke avond.

En daarna zien we wel weer. Drinken kan alvast niet! Enerzijds vind ik die refusal zwak van mezelf. Anderzijds denk ik dat ik het mezelf ook eens een keer makkelijker kan maken.

Fijne dag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hoezo zwak?

als ik zelf geen auto kan repareren, vraag ik toch hulp?

als ik zelf die bielzen niet kan dragen, vraag ik toch óók hulp?

als ik zelf iets heb waar een taboe op heerst, en ik heb hulp nodig................................ dan is het opeens zwak

 

Akkordeon, het zijn de slimsten die op het juiste moment hulp accepteren. Ik vind het slim van je dat je refusal slikt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Akk, zo ken ik je weer. Dat is wat ik bedoelde met in je kracht gaan staan. Dan maar met Refusal, nou en......Jij drinkt niet, daar gaat het om!!!

 

Kracht is ook kiezen voor jezelf en behandeling

Kracht is ook toegeven dat je hulp nodig hebt

Kracht is ook om hulp vragen

Kracht is naar jezelf durven kijken 

Kracht is ook lief zijn voor jezelf

Kracht is..............vul zelf maar aan

 

Liefs kanjer!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie wel!

Vandaag onverwacht toch lastig. Geen zin in drank, dat niet. Wel een hoofd dat de verkeerde kant op denkt en me een slecht gevoel geeft.

Ik was er de laatste dagen achter gekomen dat het beter is me te focussen op wat ik nog te leren heb, dan op wat allemaal fout loopt in mijn omgeving. En dat hielp.

Dan kwamen er de heftige dingen op het forum vandaag voorbij.

En toen kwam mijn moeder mijn hoofd binnen wandelen. En ze wil niet weg.

Nu ja, straks bezoek. Daar houdt ze niet van :-)

Komt wel weer goed....

PS 'dingen' is een fout woord in deze context, maar ik vind niet wat ik dan wel wil zeggen

bewerkt door Akkordeon
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, nu schrijf ik bijna dagelijks. Het helpt inderdaad om wat afstand te kunnen nemen. Was ook handig om mee te nemen op therapie. Basis voor een gesprek waarin minder tijd verloren ging aan uitwisselen van info.

Super fijn: vrouw van het koppel dat gisteren op bezoek was wil ook vriendin van mij zijn! Ben ik zo blij mee! Is ook een super leuk mens. We hebben al afgesproken binnen een paar weken. Ze heeft wel een drukke agenda.

Vandaag de hele namiddag en avond weg. Lekker veel afleiding. Tussen mensen die ik al wel graag heb, maar nog niet genoeg ken om verbonden mee te voelen. Wat vandaag dus alleen kan verbeteren. Neem wel zelf drank mee: behalve cola en water is daar niks.

Wens jullie ook allen een fijne dag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Akkordeon, dát noem ik nog es Opstaan en weer Doorgaan!

Het is werkelijk knap hoe jij het roer weer terug omgooit.

 

Dank je voor het delen. Wat een leerzaam draadje is dit toch telkens weer. Als ik nog niet gestopt was, dan kreeg jij me wel weer zover om samen sterk te staan. Je bent zo waardevol, nog veel meer dan jijzelf kunt vermoeden............

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi GD,

Ik ben er voor mezelf ondertussen achter als het soort gedachten van 'af en toe mag wel, als het binnen de perken blijft' de stem van de verslaving is die een achterpoortje zoekt. Bij mij gaat het dan weer mis.

Ik hoop zo dat het voor jou anders is!

Oh ja, ik mag ook drinken. Zoveel ik wil. Maar ik wil niet meer!

Veel succes verder!

Wat een inzicht dame!

Volledig me je eens. Vandaag doe ik met je mee. Ik wil óók niet meer drinken, net als jij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja,

Ik weet zelf niet eens waar ik nu net de moed vandaan haalde om er weer in te vliegen. Vandaag weer dag 6.

En het gaat goed! Door de refusal kan ik zelfs niet twijfelen.

Eigenlijk is het leven ook wel makkelijker nu ik niet meer werk. Ik was bang dat ik de dagen niet zou doorkomen. Tot nu toe valt dat goed mee. Ik verzin elke dag iets wat ik moet doen. Iets waar ik nadien voldoening van heb. En elke dag iets wat ik wil doen.

Ik schrijf nu ook regelmatig.

Lief heb ik tijdelijk los gelaten. Hij woont hier nog wel, maar ik ziehem niet meer als mijn partner. Want zo gedraagt hij zich niet. Ga vandaag beginnen een kamer boven voor hem in orde te maken. Kan bij daar gaan zitten op die vele momenten dat hij hier is, maar niet bij mij wil zijn. Hopelijk brengt me dat nog meer rust.

Straks therapie. Dan neem ik die schrijfsels mee. Helpt om niet af te dwalen en te praten over wat er nu echt toe doet: ik en mijn leerproces.

Vandaag gaat het goed!

Fijne dag voor allen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...