Spring naar bijdragen

Een nieuw begin


Akkordeon

Aanbevolen berichten

goh Akk

wat een herkenning.

Hier ook zoon met autisme/Asperger

eenzaamheid ten top als moeder zijnde.

Uit huis geplaatst, RM, instellingen, pijn, verdriet.

Na de puberteit meer rust, begeleid wonen

en sinds een jaar of 2 zelfstandig, met begeleiding begonnen,

maar eigenheimer als hij is, binnen 2 maanden afgebeld.

Maar, .... EN,  het gaat bovenverwachting goed

op zijn eigen wijze

en met veel loslaten en acceptatie

dat hij nooit zal leven zoals gemiddeld.

En dat ik er zonder drinken, wel toe in staat ben,

dat loslaten, overgave en acceptatie. Steeds beter ook.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik neem mijn petje voor jullie af akk en LJ. Ik herken de moeilijkheid om nieuwe relaties aan te gaan. Heb de laatste jaren zo hard gewerkt met mijn eigen bedrijf, dat de contacten die ik had zijn verwaterd. Gelukkig heb ik een paar erg dierbare vrienden/ familieleden. Nu ik bijna een jaar thuis zit, ga ik de contacten met collega's missen. Het is moeilijk weer aan de slag te komen. 

 

Sterkte vandaag Akkordeon, naar weer voor een begrafenis..... Fijn dat je weer contact krijgt met je vriend.

 

Hummer

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel alweer!

Zo fijn dat jullie er zijn!

De begrafenis gisteren maakte meer in me los dan verwacht. En op de koffietafel werd haast geen koffie gedronken. Voor het gemak toch maar snel een refusal ingenomen.

Vandaag dag 14. Over het algemeen ben ik blij dat ik niet meer drink. Al komen ook de emoties en de trek wel voorbij. En de hoofdpijn en het slechte slapen. Nu ja, klagen kan altijd. Ik kijk vooral naar mijn grote winst!

Het huis begint weer wat op orde te geraken. Vriend vindt het vreemd mijn huis zo te veranderen door zijn spullen toe te voegen, maar ik ben er blij mee. Nu wordt het eindelijk ons huis! En zijn kasten zijn mooier :)

Jammer dat ik pas op 13 augustus weer naar de praatgroep kan. En dat ik ook nog zo'n tijd moet wachten op een psycholoog.

Gelukkig kan ik hier terecht! Helpt me echt!

Fijne dag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wel grappig dat er dingen zijn die zomaar veranderen. Krijg ik opeens zo'n zin in een verse witte boterham met een dikke laag fondant chocco. Lustte ik vroeger ook, maar had ik in geen jaren meer gegeten. Of zin in koffie. Deca dan, want van 2 koppen ga ik beven. Heb ineens ook zo genoeg van mijn dagelijkse werkplunje. Heb zin om mooie kleren aan te trekken. Doe ik dan maar gewoon....

Is dit herkenbaar?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Quote: LadyJane

goh Akk

wat een herkenning.

Hier ook zoon met autisme/Asperger

eenzaamheid ten top als moeder zijnde.

En ook hier veel herkenning.

Mijn zoon is nu een jaar het huis uit en het gaat goed, heel goed zelfs, boven verwachting. Dat schreef LJ geloof ik ook.

Ik hoop dat dat voor je zoon en jou ook zo zal zijn.

En last but not least: petje af voor je wat betreft het stoppen met alcohol!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Akkordeon,

 

Ik heb het hele topic gelezen en ik vind het vooralsnog een zeer hoopvol verhaal. Inspirerend bijna. Vooral ook de betrokkenheid van de overige leden en hun ondersteuning is hartverwarmend om te lezen. Volgens mij volgen ook velen hun eigen weg. Wel of geen medicatie, hulpgroepen, Internetcursus, maar allemaal met de motivatie te stoppen met drinken, omdat het uiteindelijk meer oplevert dan het kost. En dan doemen op een gegeven moment de woorden 'nooit meer' op. Daar heb ik vreselijk veel moeite mee. In het voorjaar heb ik me weer ergens aangemeld. Hoe het gelopen is, zo is het gelopen, maar de behandeling is nog steeds niet aangevangen. Alsof er een tegenwerkende kracht is. Eerlijkheidshalve komt die deels uit mijzelf. Ook al besef ik al jaren dat ik voor de rest van mijn leven last zal hebben van de ziekte die alcoholisme is en zijn er genoeg zwaarwegende medische en psychische gronden voor me om te stoppen en zit ik er regelmatig dicht tegen aan, steeds weer na een paar dagen nuchter te zijn geweest verdampt mijn verzet. Vooral door dat 'nooit meer', daar kan ik simpelweg niet tegen. Werkt op andere vlakken ook zo, relaties brak ik steeds af, omdat ik altijd met die ene dus nooit meer met een ander, niet trok. Gek genoeg was het wel vrij gemakkelijk daarmee te stoppen.

Maar goed, de verslavingszorg waar ik voor heb gekozen voert een beleid van in principe 100% clean. Dus nooit meer drinken, maar ook geen ondersteunende medicatie, zelfs afbouwen van anti-depressiva als men die gebruikt voor aanvang van de behandeling.... Vind ik wel cru. Terwijl ik er juist heen ben gegaan om farmacologische ondersteuning te krijgen. Tussentijds bij de HA gevraagd, die kent het niet (vroeg om Selincro) en schrijft het dus niet voor...

Wat ze dan wel eventueel aanbieden is een klinisch traject, kost ettelijke 10.000-en Euro en zo'n pilletje? Daar ben ik dan heel nuchter in ;-)

 

Veel succes nog en ik zal met plezier en interesse je 'blog' blijven volgen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou Akkordeon, hoor je het es van een ander! Je wordt gelezen, mensen trekken zich aan je op. Trots op jou!

 

Gefeliciteerd met je 2 weken. De zwaarste weken zitten er wellicht op.

Die hoofdpijn heeft bij mij heel lang geduurd. Veel meer dan 6 weken geloof ik. Dit schrijf ik niet om bang te maken, velen zijn er met een paar weken vanaf, maar maak je dus geen zorgen als het wat langer duurt. Bij mij kwam het vooral door tobben over mijn gedrag en onzekerheid / perfectionisme en nog meer blablabla. Maar het is weggegaan, vanzelf.

 

Succes met rustig blijven tav je zoon. Ik weet niets van autisme, maar alles van ongeduld en onhandig zijn in Opvoeden. Dank voor je openheid, je staat niet alleen. Dank dat je het met ons wilt delen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Akkordeon,

 

Goed bezig meid. 2 weken nuchter. Grappig wat je schrijft over de veranderingen bij jezelf. Helemaal herkenbaar. Krijg ineens de behoefte om te gaan sporten, nieuwe kleding te kopen en te studeren.....moet niet gekker worden haha, voel me zo trots als een aap  :D

 

Hummer

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel ProudMary, Kruidenthee, Syertse en Monster,

Die chocco, daar heb ik een kleine verpakking van gekocht!

Verder ga ik dadelijk eens op zoek naar het draadje van Syertse.

Vanmorgen een vreselijke nachtmerrie. Zal er ook wel bij horen. Vroeger opgestaan, dus mijn dag wordt langer. Vandaag niet uit werken, maar thuis genoeg te doen. Toch proberen tijd te vind het om te kijken of ik nog wat solden kan scoren in de stad. Zo brengt niet drinken niet echt op financieel, maar 't is wel goedkoper dan die internet cursus hier :-)

En ik geef toe dat ik inderdaad veel behoefte heb aan bevestiging deze dagen. Gek voor mij, omdat ik gewend ben om alles allee en zonder steun te doen. Nu ja, super fijn dus dat ik net dat krijg waar ik behoefte aan heb. Soms is het leven zo spoel en komen de mooie dingen gewoon mijn kant op!

Gisteren een collega in vertrouwen genomen. Die reageerde super positief en steunend! Echt fijn! En weer een supporter erbij!

Ben ook wel een beetje bang: tot hier toe waren de dagen thuis steeds de moeilijkste. Al heb ik ze wel gehaald, dus vandaag lukt dat ook!

Nu nog even kijken of ik nog wat kan betekenen voor een ander.

Fijne dag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel voor de bloemen Lady,

En fijn dat je op mijn draadje was Katey. Ik stop voor altijd. Heb jaren geleden geprobeerd om na een jaar niks weer gewoon te doen met drank. Is ongeveer een jaar goed gegaan en dan weer 3 jaar fout. Ik weet nu dus voor mezelf dat ik het niet kan. Al doet het idee van 'nooit meer' toch wel pijn... Ik kom morgen jouw draadje lezen.

Ben nu Bekaf. Een pittige shift van 6,5 uur op het werk. Dan even hier en dan strijkles voor zoon, zelf de rest gestreken, gewassen, te drogen gehangen, bed verschoond,.... Dadelijk nog koken en was binnen halen. Ik heb het echt gehad voor vandaag. Moet er morgen weer uit om 6 voor 't werk.

Hopelijk betert het slapen snel. Vroeger sliep ik tussen de 10 en 12 uur per nacht. Nu slaap ik meestal wel dieper maar slechts 7 uur. Mijn onrust houdt me op de been en wakker, maar niet meer voor lang. Wat extra rust zou goed zijn, maar het huishouden moet natuurlijk ook. Zoon begint nu wel te 'helpen' maar dat is voorlopig, door het leerproces, eerder een tijdsinvestering dan winst...

Nog een uurtje of wat, en ik hang op de bank!

Fijne avond aan allen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

"Nooit meer": gewoon niet aan denken. Vandaag drink ik niet. En als ik morgen wakker word dan neem ik mij voor "vandaag drink ik niet".

Zo kom ik er ook.

Zeven uur diepe slaap per nacht, daar teken ik voor. Ik hoop dat je er voorlopig voldoende aan hebt.

Ga goed!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Akk,

 

7 uur......wat een prestatie. Ik lag om 3 uur vannacht en kon niet in slaap komen. Koude voeten brrrr. om 8 uur weer wakker. Verder wel een lekkere dag gehad, hoewel ik even behoefte had om een glas wijn te nemen. Weet nu ook dat ik makkelijker denk ach wat maakt het uit als ik boos ben. m

Maar gelukkig ben ik niet lang boos dus het verlangen naar de wijn was ook snel over. Niet gedaan dus.....pffff Ook ik heb eerst geprobeerd te minderen, maar dat gaat dus niet. Stoppen dus! week 4....

 

Lekker slapen voor straks en morgen uitgerust wakker. Dan samen de dag weer door! :musicnote:  :rose:

 

Hummer

Link naar opmerking
Deel via andere websites

HA Gerrit,

Zo doe ik het ook hoor, dag per dag. Maar af en toe komt dat idee van 'nooit meer' even langs drijven. Ik laat het passeren. Uiteindelijk mis ik het genieten. Maar de laatste tijd genoot ik er helemaal niet meer van...

@ Hummer: de groep was best fijn. Tijd voor iedereen voor serieuze zaken, maar ook om te lachen. Ik vind het jammer dat ik door mijn werk pas op 13 augustus terug kan. Zij vonden dat OK, maar zo mis ik toch een deel van de evolutie in de groep. Waarschijnlijk kan ik wel vrij krijgen als ik vertel waarom. Maar dat lijkt me niet zo'n goed plan. Ik wil graag nog hogerop in de organisatie, en dan is een stempel alleen maar lastig. Ik heb wel 2 collega's in vertrouwen genomen. Een daarvan stelt de uurroosters op. Kan wel zijn dat ze het onder de mat regelt....

Het is inderdaad niet alle dagen gemakkelijk. Er zijn zelfs behoorlijk moeilijke momenten. Maar tot nu toe lukt het! Eigenlijk hou ik wel van een uitdaging in het leven. Niet drinken is die van vandaag. Oh,ja, ik hou ook van winnen! Dag 17 is bijna binnen. Zoveel heb ik er dus al gewonnen!

Ik vind het de laatste dagen wel wat stiller worden op mijn draadje. Uiteraard nog steeds met dank aan wie nog wel reageert, maar kan ik misschien iets schrijven wat reacties makkelijker maakt? Tips welkom!

Groetjes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ha Winnares!

Dag 17 bijna binnen.

Wat Jane al zegt, de aanwezigheid varieert sterk. Bij 30 graden zit ik bv niet bij mijn desktop, dan ben ik buiten :)

Maar bij regen ben ik veel op het forum, geloof ik.

 

Akkordeon, wees maar niet bang dat je de ontwikkeling van de groep misloopt. Die groep die blijft wel, de komende 40 jaar kan je er terecht. De groep zal blijven veranderen, gelukkig maar want anders zou je het ooit voor gezien houden. Ik bezoek zelf ook groepen , al zolang ik in herstel ben, en als ik es een keertje verhinderd ben, geen punt.

 

Sommige dagen zijn moeilijk. Sommige momenten , zelfs sommige weken gaan stroef. Maar wellicht wordt het steeds makkelijker, zij het met ups en downs.

Je gaat lekker!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat helemaal geweldig is: mijn creativiteit komt terug! Vroeger ontwierp ik zelf kleren. Maar de laatste jaren kon ik niks meer verzinnen. Waar voorheen in de stoffenwinkel de modellen zo in mijn hoofd op kwamen, kwam er niets meer. 2 dagen geleden begon het weer te borrelen. Ik had een idee voor een ontwerp. Dus gisteren naar de stoffenwinkel. Een stof gevonden die prima was voor het ontwerp van de broek, maar in een kleur die niet past bij de andere dingen in mijn kast. Dus op zoek naar een bijpassend stof voor een blouse. Gevonden! Onderweg naar de kassa nog een tweede stofje gevonden voor een blouse. Ook maar mee genomen. Zo fijn om dat borrelen van die ideeën weer te voelen! Nu heb ik, sinds ik werk, wel weinig tijd. Maar zondag wordt mijn naaidag deze week! Al de rest mag blijven liggen! Tegen de avond stonden al mijn ideeen op papier....2 blouses en een broek lukt natuurlijk niet in 1 dag. Zal dus nog even duren voor ik mijn nieuwe kleren kan dragen. Maar dat is niet erg....

Dag 18 vandaag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Net terug van HA.

Met hem ook besproken hoeveel zorgen ik me maak over mijn relatie. Vriend is de beste man die ik ooit in mijn leven gekend heb. We hadden het super samen. Maar misschien is dit nu allemaal voorbij. Ik realiseer me nu dat we eigenlijk, in die 9 jaar dat we elkaar kennen nooit een gesprek hebben gehad voor hij gedronken had. Misschien kan hij dat helemaal niet?

Hij had gisteren zijn derde dag nuchter. Maar hij praat haast niet meer tegen me. Nu weet ik wel dat hij zich altijd terugtrekt in zichzelf als hij zich niet goed voelt. Misschien is het alleen maar dat en gaat het binnen een paar dagen weer bergop. Super lastig, als ik een vraag stel en gewoon geen reactie krijg.... Hij werd boos toen ik hem aanraadde om ook naar HA te gaan. Wil met mij ook niet praten over stoppen. Als ik hem er een compliment over maak, haalt hij zijn schouders op.

Dan was het vorige week toch makkelijker: toen dronk hij minder dan de helft van gewoonlijk, en was er wel nog contact.

Zei ik tegen HA: als ik mijn relatie kwijt geraak door te stoppen met drinken, is dat wel een hele hoge prijs. Zei hij: als jullie samen waren blijven drinken, was je hem ook kwijt geraakt.

Hopelijk komt het zover niet. Het kan ook zijn dat hij zich binnen een aantal dagen beter gaat voelen en weer contact maakt. Ik hoop het zo! Normaal vind ik een late shift altijd vervelend, omdat we elkaar dan amper zien. Vanavond ben ik blij dat ik moet werken. Zo'n ijsberen de zwijgende man in huis is niet niks. Ben eigenlijk wel benieuwd of hij het droog houdt nu ik niet thuis ben.

Dit vind ik nu echt moeilijk!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je, Gipsy,

Ik was inderdaad nog lang niet van plan op te geven. Dat is niet mijn stijl. Ik heb gevochten voor mannen die het veel minder waard waren dan hij.

Denk niet dat relatietherapie al aan de orde is. We zien elkaar zo graag dat ik denk dat we met liefde en geduld al heel ver komen.

Dus ja, jouw post deed me weer aan de positieve kansen denken in plaats van te piekeren over doemscenario's.

Wat is dit forum toch geweldig!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat mij betreft had Freud gelijk: mensen die een tekort oplopen in de orale fase worden overdadige drinkers, eters, rokers en babbelaars.

Nu ik niet meer drink, heb ik een ongelofelijke behoefte om te babbelen. Vandaar dus al mijn derde post van de dag. ( ook doordat ik bericht kreeg dat ik 2 u later mag komen werken vandaag, anders was ik nu haastig bezig aan het gras maaien)

HA had in ons gesprek ook gezegd dat vriend nu ook een andere vrouw in huis heeft. Ik heb nog geen opmerkingen gekregen over veranderingen door collega's maar wilde dat wel eens checken. Dus tegen zoon: vind jij dat ik veranderd ben sinds ik niet meer drink? Behalve dan dat ik 2 keer tegen je ben uitgevlogen?

Je bent veel vrolijker geworden. En dat uitvliegen was van het ontwennen, daar heb ik me niet druk in gemaakt.

HA zei anders dat dat uitvliegen blijkbaar wel dringend nodig was. En dat het ook een teken is van liefde.

Zo had zoon het dus nog niet bekeken.

Ik ben dus vrolijker geworden! Als dat een fijn nieuws is!

Ik schreef het net nog in een pb: ik ben niet gestopt met drinken, ik ben begonnen aan een nieuw leven!

Vind ik zelf wel een leuk inzicht voor vandaag.

Maar nu gras maaien. Voor het nat regent....

Fijne dag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...