Spring naar bijdragen

Syertse

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    65
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Man

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Syertse's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Syertse

    Vitamine b1

    loopstoornissen, cognitieve stoornissen of polyneuropathie. Mijn benen lijken soms niet meer te willen, heb ook een evenwichtsstoornis en ben vaak duizelig. Huisarts doet daar (nog?) niets mee. Heb er steeds meer last van, maar B1, B6 en B12 is onlangs gemeten en in bloed geen insufficiëntie.... Lichaam voelt beroerd, echt narigheid :-(
  2. Sponsor gezocht omgeving Den Haag
  3. Heb me net maar eens aangemeld bij een NA bijeenkomst, die van de AA lijken bijna 'uitgestorven'... Zelfs in een grote stad als de Randstad!?
  4. Klopt. Dat heb ik ook vaker gehoord en als advies gekregen de NA, nu begrijp ik waarom van de reacties hierboven. Zit nu bij Trubendorffer, die hebben groepen intern, maar daar zitten alle verslavingen en dat vind ik dan weer niet specifiek genoeg.
  5. Heb alleen ervaring met een Nederlandse groep en die is niet positief. Zal groepsafhankelijk zijn, maar deze was zeer hiërarchisch en als noviet moest je vooral luisteren naar de oudgedienden. Verre van inspirerend, helaas. Castle Craig adviseert naar de Angelsaksische groepen te gaan, maar daar ben ik nog niet aan toegekomen. Jullie berichten helpen wel qua motivatie!
  6. Dat is listig en lastig als de partner ook drinkt. En niet kunnen slapen, tja, dat is bij mij de boosdoener geweest, ik kon al meer dan een decennia niet slapen en was nog langer depressief, maar wars van drank. Tijdens de studententijd ging het mis, door een relatie en daarna ben ik er eigenlijk niet meer vanaf gekomen en misbruik ik de drank nog steeds om te kunnen slapen. Toch heb ik andere manieren gevonden om te slapen, maar daar durf ik onvoldoende op te vertrouwen. Succes Akkordeon en alle anderen natuurlijk :-D
  7. Syertse

    vit B1

    En een multivitamine, maar teveel vitamine B (6 geloof ik) is ook niet goed. Ik hoor ook dat magnesium een positieve bijdrage kan leveren, maar dan is wederom de vraag, hoeveel mgr?
  8. Ik lees hier verschillende ervaringen met de AA, zo ook de mijne. Thuisvoelen deed ik me er al helemaal niet en gemakkelijk binnen komen was zeker niet het geval. Sterker nog, dat is ook de ervaring van mijn behandelaar, die me heeft aangeraden naar een Engelstalige groep te gaan. Daar is het echt zo als je het op tv ziet. Dat spreekt me dan meer aan dan het Nederlandse systeem, ook al zal dat uiteraard per groep verschillen. Toch heb ik de stap nog niet durven zetten. Van nature ben ik al erg verlegen, dus op eigen houtje naar zo'n groep vind ik 'eng'. Dat zullen jullie mogelijk ook hebben gehad. Tips om die drempel lager te maken?
  9. Syertse

    Naltrexon

    Bij bb staat geband i.p.v. forumdeelnemer, betekent dat wat ik denk dat het betekent? Dat specialisten niet van thuis-dokteren houden is bekend, mogelijk kunnen zij het nog motiveren, maar dat ze informatie niet delen waar hun patiënten baat bij hebben? Bijv: op latere leeftijd kun je erg last krijgen van statines (cholesterolverlagers) in de vorm van spierpijn/-kramp. In Duitsland (veel meer gericht op alternatieve genezing) zeggen ze dan: slik magnesium! Mijn vader is daar per ongeluk achter gekomen en heeft er veel baat bij, maar zijn cardioloog hoonde hem nog net niet weg toen hij dat meldde. Echt treurig. Zelfde geldt denk ik voor Baclofen en in nog mindere mate Pregabalin of Gabapentin. Zelf heb ik 10 en 5 jaar geleden eens Campral gebruikt en dit weekeinde Selincro, de bijwerkingen waren zo heftig dat ik er dagenlang last van heb gehad. Wordt nog even verder zoeken...
  10. Goedemiddag, Wat is er anders aan de thiamine op recept en die van het reguliere circuit? 100 mg in tablet of capsulevorm is voor niet al teveel geld verkrijgbaar, maar ja, neemt het maag-/darmstelsel dat nog op als je lang hebt gedronken? En merkt iemand het gebruik van thiamine? Mijn lever speelt licht op als ik 100 mgr ineens inneem, doe dat dan ook maar 2 x 50 verdeeld over de dag, je plast het teveel toch uit... Wat zijn jullie ervaringen met Refusal? Ik probeer nu Selincro, maar de niet gewenste bijwerkingen (spierkramp, slapeloosheid) zijn nogal hevig, misschien is Refusal beter, omdat dat de bijwerkingen juist de bedoeling zijn, maar juist als je drinkt!?
  11. Lijken me boeiende boeken, gemakkelijk te verkrijgen?
  12. Hoi Loen, Ik ben inderdaad de afgelopen maanden wat minder druk geweest op het forum. Inmiddels heb ik de bijsluiter er maar eens bij gepakt. Wat staat daar bij bijwerkingen 'vaak' (minder dan 1 op 10 personen) o.a.: Verlies van eetlust, braken, droge mond, gevoel van uitputting, zwakheid, ongemak of onbehagen, zich vreemd voelen, moeilijk slapen, rusteloosheid, spierkrampen. Misselijkheid en slapeloosheid staan bij 'zeer vaak'. Tjonge, ik heb alleen degene opgeschreven waar ik last van had/heb, terwijl ik dus zaterdagavond 1/4 tablet heb geprobeerd. Geen kattenpis! Inderdaad staat er ook dat de dosering 1 tablet is op een risico-dag, maar als je dit krijgt is waarschijnlijk iedere dag een risico-dag ;-) vandaar dat de peut dat voor heeft geschreven. Meldde eerder nog stoer dat ik de bijwerkingen wel voor lief zou nemen, maar dit is bijna gevaarlijk. Kreeg net een gaap/uitrek reflex, maar nu neigen mijn spieren op slot te gaan zitten/te verkrampen, achter het stuur en ik merkte dat mijn rijvaardigheid toch ook niet 100% is.... Straks veroorzaak ik nog een aanrijding. Ik denk dat het raadzaam is, dat ik de arts die het heeft voorgeschreven eens ga raadplegen. En Loen, dank voor je reactie!
  13. Gisteren dan begonnen met Selincro. Omdat ik van nature erg last heb van bijwerkingen van medicijnen (dus eigenlijk ook van alcohol!) ben ik met een kwart tablet begonnen. Ik heb het geweten. Een paar uur na inname werd ik zo misselijk dat ik, nou ja, laat zich raden. Op dat punt dus een prima remedie. Ben in bed gaan liggen en maar slapen, leuk om 21:30 op zaterdagavond! Slapen is er niet van gekomen. Had dezelfde bijwerkingen als Gizmo. Erg rusteloos, spieren neigen extreem te spannen en niets smaakt me meer, koffie, eten, alles wordt geremd. Ook dat is niet erg, helpt om aan de lijn te doen :-) Als het maar van voorbijgaande aard is, dit was nog maar met een kwart pil! Ik heb zo het idee dat dit wel eens het begin kan zijn het realiseren van mijn doel, stoppen! Misschien kan de moderator onze topics over Selincro samenvoegen, wat jij Gizmo?
  14. Syertse

    Selincro

    Gisteren dan begonnen met Selincro. Omdat ik van nature erg last heb van bijwerkingen van medicijnen (dus eigenlijk ook van alcohol!) ben ik met een kwart tablet begonnen. Ik heb het geweten. Een paar uur na inname werd ik zo misselijk dat ik, nou ja, laat zich raden. Op dat punt dus een prima remedie. Ben in bed gaan liggen en maar slapen, leuk om 21:30 op zaterdagavond! Slapen is er niet van gekomen. Had dezelfde bijwerkingen als ik iemand hier eerder heb zien posten. Erg rusteloos, spieren neigen extreem te spannen en niets smaakt me meer, koffie, eten, alles wordt geremd. Ook dat is niet erg, helpt om aan de lijn te doen :-) Als het maar van voorbijgaande aard is. Ik heb zo het idee dat dit wel eens het begin kan zijn het realiseren van mijn doel, stoppen!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...