Spring naar bijdragen

Gizmo

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Man

Recente profielbezoeken

896 profielweergaven

Gizmo's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Gizmo

    Alcohol icm drugs

    Ik merk dat ik, sinds ik niet meer drink, zo nu en dan blow voor de gezelligheid. Ook heb ik 2 weken geleden xtc gebruikt op een feestje. Voor mij was het een mooi excuus om geen alcohol te drinken en een manier om toch in een roes te zijn. Ik weet dat het slecht is en dat ik het alleen doe ter vervanging van alcohol. Maar momenteel focus ik me op niet meer drinken. Dus ik combineer het niet.
  2. MijnGerrit, het gaat momenteel goed. Ik heb sinds 3 weken niks meer gedronken en voel me daar goed bij. Ik hou mezelf bezig door veel te fietsen. De selincro slik ik nu al 2 weken en de bijwerkingen zijn nu minimaal. wat het precies voor me doet, kan ik niet zo goed zeggen. Ik heb in ieder geval minder de neiging te gaan drinken, omdat ik weet dat dat lekkere gevoel toch niet zal komen. Ik had vanochtend een geprek met mijn psychiater en we hebben besloten dat ik het zo de komende maanden ga voortzetten. Daarna ga ik het alleen slikken op risicodagen..
  3. Ik merk dat ik het hele lastige momenten vind, wanneer ik een uitleg moet geven waarom ik geen alcohol drink. Laatst zei viel het een collega op dat ik na het werk geen wijntje meer pak maar een frisje. "Goh, jij neemt ook nooit meer een wijntje na het werk!?" Vaak zijn het mensen die niet echt weten waar ik precies mee zit, hoe groot mijn alcoholprobleem werkelijk is. Dat vind ik aan de ene kant heel fijn, want ik schaam me heel erg en praat er liever niet over. Maar aan de andere kant brengt het me vaak in ongemakkelijke posities waarin ik over de vraag heen praat, de vraag negeer... Nou is mijn vraag aan jullie: hoe gaan jullie met zulk soort vragen om? En wordt het minder eng/ongemakkelijk naarmate je ouder wordt?
  4. Ik gebruik sinds eergisteren Selincro. Mijn psychiater heeft het voorgeschreven om dagelijks 1 tablet te gebruiken. De bijwerkingen vond ik ik het begin vrij heftig. De eerste nacht kon ik totaal niet slapen. Ik was erg opgefokt en voelde mijn hartslag in mijn armen en benen. Ook kon ik geen comfortabele houding vinden. Uiteindelijk ben ik om 04.00 maar opgestaan. Van 06.00 tot 15.00 heb ik gewerkt. Ik voelde me vaag, had moeite met concentreren (slaapgebrek of selincro of combi?) en was erg beweeglijk. Ik had sterk de neiging om steeds te lopen en vooral heel veel met mijn benen te bewegen. Stil staan was oncomfortabel. Toen ik terug naar huis fietste ging mijn versnelling ook lekker laag. Vannacht wel beter geslapen dan de nacht ervoor maar nog niet helemaal super. Vandaag, dag 3... Ik heb weer gewerkt en voelde me nog steeds een beetje vaag. Het is een gevoel dat ik heel lastig kan omschrijven, alsof ik mezelf niet helemaal ben en wat dromerig. De beweeglijkheid was stukken minder dan gisteren. Ik hoop dat ik vannacht ook wat beter slaap. Ik heb nog geen ervaring met alcohol in combinatie met Selincro. Ik had ook niet echt trek, omdat ik me zo raar voelde. Verder vind ik het raar dat ik het middel preventief dagelijks moet slikken, terwijl ik op internet lees dat het vaak wordt gebruikt op risico dagen. Ook wordt het veel gebruikt om te minderen en niet compleet te stoppen met drinken (wat momenteel wel mijn doel is)..
  5. Selincro is een vrij nieuw geneesmiddel (sinds 2013 in Nederland op de markt) dat kan worden ingezet bij alcoholverslaving (het wordt ook getest voor o.a. gokverslaving en kleptomanie). Het moduleert het opiodsysteem door de mu-, delta- en kappareceptoren te antagoneren en zo het "feel-good-gevoel" van alcohol weg te nemen. Nalmefeen is qua structuur en werkingsmechanisme te vergelijken met naltrexon. De halfwaarde tijd is echter langer en de biologische bereikbaarheid groter. Ook zou nalmefeen minder schadelijk zijn voor de lever, in vergelijking tot naltrexon. Omdat het middel nog vrij nieuw is kan ik weinig gebruikerservaringen vinden op internet. Daarom aan jullie de vraag of jullie het (hebben overwogen te gaan) gebruiken of hebben gebruikt en jullie ervaringen er mee? Gebruikten jullie het dagelijks of alleen op risico-drink-dagen?
  6. Gizmo

    Even voorstellen...

    Bedankt allemaal! Ik zie de toekomst wel positief tegemoed. In september ga ik een opleiding beginnen en daar kijk ik erg naar uit, weer een doel in mn leven. Het lastigste vind ik toch dealen met de schaamte en mensen die niet precies weten wat er met me aan de hand is (me bijvoorbeeld verwijten dat ik nooit meer mee naar de kroeg ga, of doodleuk vertellen dat ik eens rode wijn moet proberen omdat het zo lekker is). Ik wil graag weer gezellig op stap kunnen met vrienden en toch lol hebben zonder te drinken, genieten van de mensen en niet van de roes. Dat is wel iets wat ik de komende tijd wil gaan proberen. maar gevaar ligt natuurlijk dichtbij op de loer dan.
  7. Gizmo

    Even voorstellen...

    Goedenavond allemaal, Toen ik 18 was begon ik vol goede moed aan mijn studententijd. Al snel voelde ik mij op veel gebieden niet op mijn gemak, ik had spijt van mijn studiekeuze maar durfde dat aan niemand te vertellen, zat enorm met mezelf in de knoop omdat ik erachter kwam dat ik lesbisch ben. Ik ging op kamers wonen en zat bijna alle avonden alleen thuis. Ik weet niet meer precies wanneer en hoe, maar ik begon steeds meer en vaker te drinken. Ik vond het heerlijk om in mijn eigen wereldje even lekker niks te hoeven voelen. Maar het liep behoorlijk uit de hand. Rond mijn 21e zag een gemiddelde doordeweekse dag er voor mij zo uit: wekker rond 08.00 -> fles wijn kopen in supermarkt en leegdrinken-> in slaap vallen -> 's middags wakker worden -> fles wijn kopen en leegdrinken -> 's avonds wakker worden -> fles wijn kopen en leegdrinken -> in slaap vallen. Ik ging niet mijn naar college, zonderde mij af van vrienden. In het weekend werkte ik dan nog in de horeca en hield ik me enigzins in maar de laatste tijd toen ik nog dronk kwam het geregeld voor dat ik onder invloed op het werk kwam, niet kwam opdagen door de drank, mezelf bezoop tijdens/na werktijd. (Ik schaam me kapot als ik hieraan terugdenk. Tegelijkertijd ben ik blij dat mijn werkgever mij nog een kans gunt en blij dat ik niet ben weggevlucht maar ben gebleven, ondanks veel ongemakkelijkheden.) Zo sukkelde mijn leven een tijdje door. Ik heb zelf een keer geprobeerd aan de bel te trekken door naar mijn (studenten-) huisarts te gaan. Hij zag de ernst niet echt in (alle studenten drinken immers veel)en liet me een paar keer praten met de POH-GGZ, waar ik na een paar keer niet meer naartoe ging. Ik raakte dieper en dieper in de knoop, verwondde mezelf vaak door bijvoorbeeld vallen van de fiets onder invloed, mijn ouders hadden het door maar wisten geen raad. Mijn eye opener was afgelopen februari. Ik ging dronken naar mijn werk. Onderweg met de fiets daar naartoe ben ik in een weiland gaan liggen. Twee mannen vonden mij en hebben de politie en ambulance gebeld. Ik moest mee naar het politiebureau, in een cel. Daarna hebben de agenten mij thuisgebracht naar mijn ouders, die zich door zijn geschrokken. Toen ben ik gestopt met drinken, met ontwenningsverschijnselen, slapeloosheid, hallucineren, alles. Verschrikkelijk. Na 3 nachten niet slapen ben ik toen naar een andere huisarts gegaan, een die de ernst wel inzag en mij meteen heeft doorverwezen naar verslavingszorg, waar ik nu onder ambulante behandeling ben. Ik een paar flinke terugvallen gehad al maar heb nu al een dikke week niet gedronken. Sinds gisteren gebruik ik Selincro. Daar kan ik nog niet zo veel over zeggen maar daar wil ik binnenkort wel een stukje over schrijven.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...