Spring naar bijdragen

jahallo

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    20
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

jahallo's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. jahallo

    oké hier gaat ie

    Royco: dat zou goed kunnen ja. Dat is iets om eens goed bij stil te staan. Zo had ik het nog niet bekeken. Kruidenthee: ik hou het zeker in stand, het voelt als onvoorstelbaar dat er ooit een punt komt waarop ik denk :helemaal klaar. En dat is ook meteen het probleem natuurlijk. Maar stappen zoals deze om het te delen helpen mij wel. Anders bagatelliseer ik het, of erger, geef het geen woorden en lijkt het net alsof het er niet is. Iets met een struisvogel. Gerrit: het was mij ook opgevallen dat de meesten in een ander proces zitten of in elk geval een andere fase in zo'n proces. Maar mijn proces is er ook. En misschien past dat niet in een plaatje/ jouw opvattingen. Het staat je natuurlijk helemaal vrij om wel of niet te reageren. Doe vooral wat goed voelt. Misschien is dit ook niet het juiste forum qua zwart wit (wat ik heel goed begrijp, geen oordeel!!! Ik hoop ergens dat ik dit ook ooit ga doen) waarin ik grijs doe. Tips over wat passender zou zijn, zijn altijd welkom.
  2. jahallo

    oké hier gaat ie

    Gipsy, is het bij jou dan toch uit de hand gelopen? Of bij de mensen die je hebt gezien daar? Spelen met vuur is zeker niet goed/verstandig. Jij bent overal vanaf? Knap hoor. Het irritante is dat dat idee niet/nauwelijks heb, tenminste als ik dus op tijd bedenk, 'moet weer wat gas terug' zoals nu. Dit patroon is er al jaren, voorheen veel erger dan nu hoor, maar alert zijn op dit soort dingen is dan wel belangrijk. Wat ik daarom wil, wat mijn doel is... Door hier te schrijven als ik in ff een fase zit v oké gas terug. Dan heb ik het nodig dat er een externe factor is... Kritische vragen. De vraag waarom ik er niet helemaal mee kap doet mij goed ook al denk ik ja dat gaat nooit gebeuren. Geen oordeel. Door de lastige momenten heen helpen. Dat ik er op gewezen word door anderen om niet overmoedig te worden. Voeten op de grond. Verhalen lezen v mensen die wel echt een andere wending er aan hebben kunnen geven. Misschien denken jullie wat een geblaat... De kern blijft natuurlijk wel dat ik nog geen afstand wil nemen in dit alles en als ik denk het is wel weer oké is, dan weer verder tot het volgende moment dat ik denk mmm gas terug. Excuses etc. Misschien is dat wel zo. Misschien niet. Iig ik heb soms anderen nodig ;-)
  3. jahallo

    oké hier gaat ie

    Ik had net ook al ff in een ander topic gereageerd. Het is voor mij al een hele geschiedenis waar ik drank nog als enige van over 'heb'. Ik gebruik dus niet vaak meer drugs. En dat wil ik zo houden, daarom heb ik dit ff weer nodig. Drank triggert de zin, dat herken je vast. Zoals ik een tijd geleden al schreef, ik crash nooit hard, blijf altijd een beetje heen-en weer gaan tussen acceptabel en net niet. voel wel aan wanneer ik mezelf moet terugroepen maar heb daar dus zo nu en dan ondersteuning bij nodig en dat ik dat hier kwijt kan vind ik fijn (en eng) Om ff op je vraag terug te komen. Het gaat niet om coke maar bij mij om speed. Hoeveel hangt af vd gelegenheid. Frequentie normaal een paar x per jaar, de laatste keer was 2 wkn geleden en daar voor een paar keer elk weekend. En gister dus gelukkig niet. Ik moet de cirkel dus weer ff doorbreken en niet teveel drinken is daarbij het belangrijkste want dan doe ik ook geen andere gekke dingen ;-)
  4. jahallo

    Alcohol icm drugs

    Hallo Erik. Wat ik er over heb te vertellen... Is nogal veel en gecompliceerd, korte versie: ongeveer 12 jaar geblowd, waarvan een jaar of 4 dagelijks / niet meer zonder kunnen. De rest vd tijd in elk geval wekelijks geweest. Ik ben met hulp vh dagelijkse af gekomen en zelf helemaal. Nu al 5 jaar niks meer geblowd. Dan is er nog de rest. Was nogal vh feestbeesten, als in pillen coke en speed. Dat is allemaal ook wel een jaar of 12 geweest, dan weer wekelijks of maandelijks. Nu de laatste jaren al heel wat rustiger geworden. Mijn zwak blijft drank, das de enige die nog 'over' is. Maar vooral na drank wordt de stap aantrekkelijk om er drugs bij te pakken. Dus niet zo zeer andersom. En die momenten vind ik lastig om overheen te komen.
  5. De een triggert het ander nogal eens. Ik hoop dat dit een topic wordt waarin mensen dit met elkaar kunnen delen en waarin ze elkaar over bepaalde momenten heen kunnen helpen.
  6. jahallo

    oké hier gaat ie

    Rode kaart mag zeker. Het drugs deel is inderdaad nogal uitgestorven. Jammer. Misschien open ik hier wel een combo topic. Ik voel de behoefte weer om hier actief te zijn dus doe ik dat (voor zolang het duurt). Bedankt voor je reactie. Helpt om te 'remmen'.
  7. jahallo

    Even voorstellen

    Hallo Bardo, Ff een oppepper naar jouw kant. Stoppen kan!!! Waar ik eerder dacht dat ik dat nooit kon (loslaten), kan ik me nu niet meer bedenken dat ik ooit 1 hijsje weer zal nemen. Nu al bijna 5 jaar. Weet je wat mij hielp? Eerst afbouwen v elke dag naar alleen sweekends. Dat heb ik gedaan met online hulpverlening v de brijder. En de escape v sweekends was er nog. Maar ik werd langzaam ook para van te stoned zijn (wiet) dus dat hielp ook. Daarna dus sweekends maar het smaakte me niet meer. En weet je, als je de shop in loopt zie je vaak mensen waar van je denkt 'jonkie' of 'zo'n stoner wil ik niet zijn '. Afkeer kan groeien. Succes!!!
  8. jahallo

    oké hier gaat ie

    Heeeeel lang geleden geweest. En nu weer terug... helemaal volgens welbekend patroon ;-) heb weer ff een oppepper nodig. Het zint me weer ff niet. Op zich binnen de perken, heb een behoorlijke tijd het op 2 a 3 avonden gehouden, zo nu en dan a la binge, en dan weer soms 2 a 4 borrels. En daar bij de laatste 2 mnd in combinatie met drugs weer te vaak. Vanavond zat de drang naar drugs me hoog, ligt hier ook in huis (weet iemand een drugs de baas achtig forum?). Ik heb het kunnen weerstaan en dat gaat deze week iig niet meer gebeuren (is te laat, dat kan ik dan nog rationaliseren) maar goed, ff bemoedigende woorden nodig om mezelf te helpen die schop onder mijn kont te geven die ik nodig heb...
  9. jahallo

    Fly'ing Dry... (?)

    Hoi artep ik ben een aantal jaren geleden gestopt met blowen. Eerst v dagelijks naar sweekends met behulp van online hulpverlening vd brijder en daarna zelf helemaal. Het is lastig en heb het ook moeten doen met een blowende kerel om me heen. Jij zo te lezen ook in een omgeving waarin je wordt verleid. Maar spreek het uit naar je omgeving, vraag steun en wees trots op elke dag!
  10. jahallo

    oké hier gaat ie

    Pfff zaterdag iets minder. Er kwam een vriendin en ons vaste drankje gehaald. Ik dacht nog, oké ik ga gewoon rustig aan doen. Nou ja, aan t eind vd avond waren we een fles verder. beetje dom. Het ergste was nog dat mijn man de volgende dag pissig op me was want ik was wat baldadig/ lullig naar hem toe geweest. Ik wist nog wel dat ik aan het ouwehoeren was, maar wist niet dat ik hem zo had laten voelen. Sterke drank pff gaat altijd te hard blijkt maar weer. Eerder was het ook regelmatig dat ik dan of aan het eind vd avond, snachts of de volgende dag kotsend in de wc pot hing. Dat geeft dan toch weer aan dat dat geen goed plan is. Heb ik gelukkig al een hele tijd niet gehad hoor, zaterdag ook niet. Gister dan ook maar niks gedronken, dat dan weer wel. Dus op zich 2 dagen afgelopen week gedronken en donderdag dus 1 wijntje, die telt niet helemaal mee vind ik. Nieuwe week nieuwe kansen. Zit er ook aan te denken iets te gaan ondernemen vrij of zat avond zodat de gelegenheid minder aanwezig is.
  11. jahallo

    20 Jaar

    Hoe is het nu met je aap?
  12. jahallo

    Even voorstellen

    Hallo Kris, Ook ik heb me hier aangemeld nog niet zo lang geleden. Ben 30 dus redelijke leeftijdsgenoot. Drank is fijn om angst te onderdrukken ja, ook ik ben er bekend mee, maar je moet je afvragen: wat wordt door wat veroorzaakt? Nu ben ik niet volledig gestopt met drinken maar wel met blowen een aantal jaar geleden, en ik wil je zeggen: elke dag wordt het iets beter. Meer afleiding, meer andere dingen die normaal worden etc. Succes!
  13. jahallo

    oké hier gaat ie

    Hoi allemaal, goed om jullie verhalen te lezen. Dat sterkt me. Fijn dat er herkenning is wat betreft: 'wat vervangt het'. Mijn leven is in vergelijking met 6 jaar geleden al heel erg 'open haard' geworden hihi. En dat is al lastig. Het ff anders als anders gevoel willen ... Dat blijft. Maar deze week ging op zich weer prima. Zondag dus nog wel 2 wijntjes geloof ik. En donderdag 1. Dat laatste is opmerkelijk, want ik heb niet meer dan dat gedronken terwijl ik dat van tevoren wel had verwacht en dat is ook gebruikelijk. Nice vind ik zelf. Wel grappig, op de momenten dat ik denk ' oh ik lust er nu wel een' dan denk ik oh nee dat is dom omdat ik dan een zwakkeling ben ivm jullie en mijn onderwerp hier op t forum. Terwijl dat nergens op slaat want ik doe het juist voor mezelf. Dus op een gekke manier helpt het wel tot zo ver, om hier te schrijven. Gek hè dat zulke dingen me dan bezighouden, zegt wel wat over mezelf.
  14. jahallo

    oké hier gaat ie

    Oh ja en wat mij ook tegenhoudt isde gedachte: wat moet ik dan doen op de avonden in het weekend? Wat blijft er over? Alles wordt dan saai geen verzetje niks om naar uit te kijken. Ik keek van de week rtl late night met die jongen er in die was afgekickt van drank en drugs. Die arts die er bij zat, zei sommige mensen hebben behoefte aan heftige prikkels, gevoelens etc. Zo iemand ben ik dus ook dat weet ik zeker heb ik ookaltijd gehad. Dus met wat zou ik dat moeten vervangen? Dank je Gerrit! Ik ga zeker proberen te blijven schrijven! Deze week heeft t me geholpen
  15. jahallo

    oké hier gaat ie

    Hallo! het gaat goed tot zo ver. De hele week lekker druk geweest. En moet zeggen dat alle reacties me wel een beetje hebben afgeschrokken en aan het denken hebben gezet. Is het echt zo erg/ wordt het echt zo erg. Doet de rem het nog naar behoren etc etc. Daar hoopvol achter te komen maar ik kan er geen antwoord op geven(nog). Hoe het ging deze week: ik ben er dus de hele week meer mee bezig geweest dan anders, had wel ff aanvaardt lastige momenten. Ik ben bijvoorbeeld vrijdags vrij en dat betekent dat ik vind dat ik donderdagavond het weekend mag vieren. Dus op woensdag was dat al een soort van issue ; morgen wel of toch niet. Dat zijn uiteindelijk een paar slokken uit een flesje bier geweest donderdagavond maar daarna heb ik t maar weer weggedaan. Gisteravond heb ik t goed aan de maat gehouden en gedacht aan een lager tempo en dat lukte wel. Dus al met al best goed met hier en daar een lastig moment. Thanks for asking!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...