Spring naar bijdragen

Donderdag 23 oktober


jowan

Aanbevolen berichten

Ervaringsdeskundigen zullen je een beter antwoord kunnen geven, maar wat ik heb gezien op de werkvloer is dit: bij overspannenheid kom je er na wat rust en aanpassingen overheen. Bij een burn-out ben je echt helemaal op. Lichamelijk en psychisch opgebrand. Nul energie over. Herstel kan maanden in beslag nemen. Grootste valkuil is te snel weer willen (of: moeten van de werkgever)

bewerkt door Yogajuf
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gefeliciteerd met je huisje Jopie, en ook met je werkgever. Ik ben zelf manager en heb met burn-out van anderen te maken gehad. Ik heb geprobeerd het aan te pakken volgens de adviezen van de bedrijfsarts en wat ik er zelf over las. Maar mijn eigen manager had er totaal geen begrip voor. Vond dat je na een paar weekjes wel weer kon meedraaien. En vooral ook niet iets van verantwoordelijkheid bij het bedrijf leggen. Want dat heb ik ook geleerd: de werksituatie speelt altijd een rol. Ik heb mijn best gedaan er in te verbeteren wat ik kon. Maar denk dat veel werkgevers hier nog wat te leren hebben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jopie, :rose: voor je baas.

 

Burn out wordt inderdaad weleens vergeleken met een elastiekje, dat te vaak te ver is uitgerekt. Dat verliest een flink deel van zijn rekbaarheid en dat komt nooit meer terug.

Ik herken dat bij mezelf; ik ben (gelukkig) nog steeds enthousiast en creatief in mijn werk, maar de belastbaarheid is lager. Ik kan minder dingen tegelijk in de lucht houden en hou het minder lang vol. Na acht uur is de dag eigenljk wel op. Het zal ook wat met leeftijd te maken hebben in combinatie met steeds nieuwe techniek.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen,

 

Jopie, het tij keert zich weer ten goede! Eigen huis en een goede werkgever! Mooi om te lezen.

 

Hier zit de pil er weer in dus drinken is er helemaal niet meer bij. Hoef er niet eens over na te denken, dat geeft wel rust in de tent!

Maar toch uit solidariteit:

 

Dagpact:
jowan
Blondie
Kaboutertje
Yogajuf

Wimmelt

 

Mooie dag en sterkte voor die het nodig hebben!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Yvonne - ik zou mezelf niet als een 'speer' betitelen maar ik ben tevreden over de (even tellen) 48 dagen droog. Vandaag heb ik het koud in mijn lijf. Dat gevoel ken ik helemaal niet - ik liep altijd tegen transpiratie aan - ook als iedereen zat te bibberen. Overal waar ik kwam eerst de ramen open en als iemand een beetje dichtbij kwam was ik bang dat mijn adem nog steeds - enz.

 

Dus. Ik ga dezer dagen maar eens goed nadenken over hoe ik verder wil. Tot nu toe heb ik tegen kennissen, collega's en familie gezegd dat ik per ongeluk aan een verlate alcoholische ramadan ben begonnen - wat hier en daar een reactie opleverde als: 'oh dus volgende keer doe je weer normaal?' Waarop ik meestal mijn schaapachtigste hoofd trok. En niks zei. Een heel oude vriend zei dat hij nog wat flessen heeeeeel bijzondere wijn heeft maar die nu bewaart totdat ik ook meedoe - en opnieuw wist ik niets beters te bedenken dan 'ehh...neuh....leuh...leuk!' ('meeeeeheeeehhh')

 

Verder: zitten jullie allemaal in het Noord'n soms? Het lijkt wel alsof veel forummers precies weten over welke activiteiten (lopen, wandelen, rennen) het soms gaat. En vandaag las ik ook weer een paar keer iets over Groningen? Niet dat het wat uitmaakt hoor. Ben gewoon nieuwsgierig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Van harte gefeliciflap Jopie, met je woonst! :D

Je moest ´m onderhand wel krijgen want tijdens het duimen heb ik bijna mijn huis in de fik gestoken. (kaars omgevallen :D )

Kun je nog spullen gebruiken? Mijn moeder is opruiming aan het houden. diepvries (die veel stroom trekt mag weg) kasten geloof ik ook en als je een verlanglijstje hebt wil ik wel even kijken wat ze nog meer verzameld heeft. Voor een goed doel is het namelijk makkelijker om dingen weg te doen dan zonder eind bestemming. ;)

 

En heerlijk hè dat er nog zulke bazen bestaan! Ik had vorig jaar zo eentje. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha ha walrus, moest lachen om je beeldspraak. Snap dat een walrus niets met speren te maken wil hebben. "Alcoholische ramadan", bestaat dat? En dan word je ook nog een schaap. Vastentijd, kun je het ook noemen. En voor je het weet is het Pasen en wordt het schaapje geslacht. Ik zou zeggen, blijf jij maar lekker walrus :-)

Maar serieus: lastig hoor, die commentaren. Hoe ga je daar straks mee om, als je niet meer wil beginnen. Jane schreef mij: maak het positief. Niet "drinken is slecht voor mij", maar "niet-drinken is goed voor mij". Daar kan echt niemand iets van zeggen of op tegen hebben.

bewerkt door Yogajuf
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi beste mensen,

Niets terug gelezen 

Sorry,

Hele ochtend aan het solliciteren.

Voornamelijk als zzp er,

Wordt er erg nerveus van.

Al die papieren die je aan moet vragen!!

En dan heb je nog kans ook dat door verandering in de wet, ze je volgend jaar, de benodigde papieren niet meer geven (cq verlengen).

Maar ja, moet toch wat.

 

Bij 1 organisatie al aangenomen.

Maar ze hebben momenteel geen werk, en in de toekomst af en toe een adresje, dus daar kan ik natuurlijk niet van rond komen.

Dus dan maar meerdere organisaties benaderen, en voor m,eerdere gaan werken.

Mits ze me aannemen natuurlijk.

Mens, mens wat een gedoe weer.

Vanmiddag werken tot vanavond laat.

Morgen de nacht in.

Maar overleven zal ik het :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...