Spring naar bijdragen

4 jaar hoge dosis Clonazepam en nu er bijna vanaf. (hoop ik)


Gaba

Aanbevolen berichten

Ik heb dus al jaren Rivotril gebruikt zoals ik ergens gemeld heb.

Er van afkomen grenst aan het onmogelijke. Voor mij dan. Er zijn dan ook wel enkele complicaties waar ik hier maar niet op inga.

 

Recent heb ik diazepam geprobeerd, wat een vreselijk rotmiddel. Bij de laatste dosis die ik innam voelde ik mij dronken ...

 

Rivotril is voor mij geen kalmeringsmiddel, het was slechts een "onschuldig" spierontspannend middel.

 

@GABA , bleef je dat "dronken" gevoel houden bij de diazepam ?

 

De huisarts nam mij volstrekt niet serieus, vandaar al die "complicaties".

Link naar opmerking
Deel via andere websites

http://www.merryjoyousfree.com

@Bert2 lees zijn boek. Don Killian. Ook fijn voor onze geliefden. Je kunt er doorheen komen. Don is jarenlang 13 jaar verslaafd geweest aan alcohol en Rivotrill 4 mg en 10tal andere psychische drugs. Hij is overal vanaf gekomen. Ja het was een hel maar hij is nu een van de gelukkigste mensen op aarde! Er is hoop. Hoop op een fijn leven zonder "medicatie" . Hij is een held. Net als jullie allemaal. Ik heb erg veel gehad aan zijn steun. Je kunt hem mailen. Hij antwoordt altijd of via mail of via zijn videos. Het boek is een en al herkenning. Ik heb alles gearceerd wat mij ook is overkomen maar ook datgene wat mij hoop geeft. Zijn boek is natuurlijk in het Engels maar leest heel makkelijk weg. Nu ik het uit heb geef ik het exemplaar met mijn arceringen aan mijn geliefden. Zodat ze weten wat ik heb moeten doorstaan en het genezingsproces en de withdrawal beter begrijpen. Ook jij kan er vanaf. Doe het zo door gaan is geen optie! Ik weet wat je door maakt...oja boek is te bestellen via Amazon.com

Sterkte weer!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Bert Ja ik denk dat een "dronken" gevoel misschien wel een juiste omschrijving is. Ik drink zelden alcohol dus ben niet zo'n expert daarin maar de enkele keer dat ik redelijk veel gedronken gehad weet ik nog wel. 

We hebben het er wel eens eerder over gehad. Rivotril is een ander middel dan Diazepam. Ik heb je ook wel eens verteld dat ik achteraf beter niet omgeschakeld had naar Diazepam maar was blijven schuren aan de pilletjes net zolang tot er niks over was.

 

@benzonooitgeweest Ik ben hem ook regelmatig tegengekomen op Youtube maar wist niet van dat boek. Goed dat je het hebt toegevoegd. alle info is welkom!

Ik heb nooit problemen gehad met alcohol of andere medicijnen/ drugs dus kon maar een deel van zijn verhaal volgen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@gaba, als je zijn boek leest is het heel makkelijk te vilgen. Ook ik drink geen Alcohol maar hoe hij op voorschrift van zijn atsen aan de benzos is geraakt, de foute diagnoses en hoe de psyciatrie je van de wal in de hel brengt is exact hetzelde. Maar het geeft ook hoop en kracht.

https://www.amazon.com/Fear-Freedom-Donald-Killian-ebook/dp/B00VPU536U

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja de blauwe inderdaad. Toen ik ze met water in nam had ik de hele ochtend het zuur. Nu neem ik ze gewoon in met sap en dan geen last gelukkig.

Ik kan nog niet echt zeggen of ze inderdaad anders werken als de pillen. Voel me lichamelijk toch al slecht met dit warme weer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Hallo allemaal. Vandaag is het 20 maanden, 2 weken en 6 dagen geleden dat ik mijn laatste dosis Rivotril gebruikte en het gaat best goed met me. Misschien zijn er nog een paar dingen die overgebleven zijn maar ik weet niet zeker of dit nog iets met het langdurige benzogebruik te maken heeft. Ik heb nog steeds een beetje last van mijn nek en schouderspieren en ik merk dat ik nog wat moeilijk kan omgaan met stressvolle situaties. Slapen is geen enkel probleem meer. Ik slaap prima en wordt ook niet meer elke keer wakker midden in de nacht. Het enige waar ik nog een beetje last van heb is motivatie. Ik ben een beetje futloos en kan moeilijk opstarten met allerlei taken. Ik zou mezelf zelfs een beetje lui willen noemen. Misschien is het niet zo gek want mijn lijf en brein hebben maandenlang onder hoogspanning gewerkt en het herstel duurde erg lang in mijn geval. Maar eigenlijk heb ik niks te klagen. Ik ben zo blij dat ik deze zware weg van afbouw en stop heb afgelegd. Op het forum van benzobuddies.org kom ik regelmatig tegen dat het in sommige gevallen inderdaad wel langer dan een jaar kan duren voor je weer 100% de oude bent. Ik hoop dat de laatste restjes binnenkort ook verdwijnen en heb daar alle vertrouwen in.

 

Ik wil graag iedereen die nog moet beginnen, al bezig is met afbouwen of al is gestopt nog een keer zeggen dat het echt tijdelijk is. De ontwenningsverschijnselen zijn afschuwelijk en heel grillig en met name beangstigend maar stuk voor stuk verdwijnen ze.

Ik heb echt regelmatig gedacht dat het nooit meer goed zou komen maar geloof me alsjeblieft als ik zeg dat alle verschijnselen weer verdwijnen.

Het enige dat nodig is, is geduld en het rotsvaste vertrouwen dat het goed gaat komen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi

Met mij gaat het wel oké. Zit nu op 8 druppels over de dag verdeeld. 3,3,2. Ik heb nog niet af kunnen/durven bouwen. Moest best even wennen aan de druppels. En op met moment ontzettend druk met werken. September begin ik met 1 druppel minder. Dus dan 3,2,2.

Spannend maar zal moeten.

Groetjes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben de eerste 10 kilo kwijt van de ruim die ik aangekomen ben van de rivotril. Echt super! Geeft wel echt een boost om meer mijn best te gaan doen.

Ik heb alleen nog wel steeds die 'benzobuik' waardoor ik nog steeds een soort van zwanger lijk.

Ik ben nog niet verder begonnen met afbouwen. Daar start ik september mee. Volgende week dus...

Xx

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Inmiddels ben ik maanden verder nadat ik dit onderwerp ben gestart. Op 26 november 2014 ben ik gestopt met de benzo's. Nu, op 16 januari 2015 ervaar ik nog steeds veel klachten, maar elke dag gaat het iets beter. Het zijn afschuwelijke zwarte maanden geweest, ik heb er geen andere woorden voor. Veel klachten die ik had tijdens het benzo-gebruik verdwijnen langzaam aan. Ik weet in ieder geval zeker dat  de afschuwelijke tijd de moeite waard was. Het is zeker niet zo dat na stoppen het probleem meteen weg is. Mijn receptoren moeten heel langzaam herstellen en daar is veel tijd voor nodig, erg veel tijd. Na heel veel lezen op allerlei forums kom ik tot de conclusie dat de artsen geen enkel idee hebben wat benzo's met je lijf en je hersenen doen. Zeker niet als het langdurig gebruikt wordt.

Nu ik heel langzaam uit de benzo-roes aan het komen ben, besef ik me steeds meer dat het echt noodzakelijk was om te stoppen. Ik merk nu pas wat deze benzo heeft aangericht en ik kan alleen maar hopen dat ik alles weer een beetje op de rit ga krijgen.

Het ergste van alles is volgens mij dat je niet weet dat je verslaafd bent en zodra je gaat stoppen tegen een muur van onbegrip aanloopt. De ontwenningsverschijnselen zijn zeer heftig en het is een eenzame strijd in een donkere zwarte kamer.

 

Ik durf eigenlijk wel te zeggen dat ik mijn leven heb te danken aan het engelstalige forum benzobuddies.org en ook aan de amerikaanse Dr.Jennifer Leigh die een blog bijhoudt genaamd benzowithdrawalhelp.com.

Ik heb het geluk dat ik redelijk goed engels kan lezen want nederlandstalige forums zijn er nauwelijks. 

 

Omdat ik deze afschuwelijke benzo met de hulp van anderen heb kunnen verslaan, zou ik heel graag ook mensen belangeloos willen helpen. Gewoon een steun bij het stoppen.

Weten dat je niet alleen bent en de enige bent die dit meemaakt.

 

Dus wie hulp nodig heeft is welkom!

hallo help  ik herken alles van u verhaal vraag had u ook gewicht verlies? en deze hel gaat toch niet jaar duren ben helemaal op ben van 500 mg op een dag dit jaren lang 6 jaar naar 50 gegaan nu helemaal zonder val ik af 16 kilo in 5weken zit vol met angst depressie duizelingen stress diepe angst niet meer een winkel in kunnen echt hel met was het leefbaar zonder een hel ben op..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Hallo allemaal. Wat jammer dat het zo stil hier is geworden? Hoe gaat het met iedereen?

Wie zijn er allemaal al in geslaagd om te stoppen? En hoe vergaat het jullie na de stop?

 

Vandaag is het voor mij twee jaar geleden dat ik voor de laatste keer een benzo op recept kreeg. Volgende week is het dan ook 2 jaar geleden dat ik definitief stopte met het gebruik van hiervan.  :)  :blush:  

 

Ik weet het, ik was een exceptioneel geval. Zelfs nadat ik stopte heb ik er dus meer dan anderhalf jaar last van gehad. Ik zal wel tot een heel klein percentage van mensen behoren die er zo lang last van hebben gehad, hoewel ik op benzobuddies.org toch wel veel meer mensen tegenkwam die er nog 2 jaar last van hadden.

 

Zo zie je maar dat we gelukkig allemaal verschillend zijn. De ene mens is na een paar weken klaar en de ander dus veel langer. In ieder geval is er geen agenda bij te houden.  Het is absoluut willekeurig hoe lang het duurt.

Wel ben ik nog steeds vreselijk blij dat ik gestopt ben met die troep. Het heeft voor een heleboel ellende gezorgd.

 

Ik was een beetje angstig om de herfst en de winter in te gaan want vorige jaren werd ik erg depressief van die periode. Had ik vroeger niet zo veel last van.

Dit jaar valt het heel erg mee en ben ik veel minder somber.

 

Toch ben ik nog wel steeds regelmatig bezig met dit onderwerp. Ik lees nog steeds veel op buitenlandse websites omdat er in Nederland erg weinig te vinden is.

Niet zo gek als je bedenkt dat ik ontsnapt ben aan iets dat me zo lang in een wurggreep heeft gehad. 

 

Mijn spierpijnen zijn ook zo goed als verdwenen. Het enige waar ik nog een beetje last van heb is gebrek aan motivatie. Het is erg lastig voor me om zaken op te starten en 100% aandacht erbij te houden.Ik blijf ook nog wel eens "hangen" in mijn denken en heb ook wat last met knopen doorhakken.

Paniekaanvallen -de zogenaamde waves- blijven ook zo goed als weg.

Hooguit 1x per maand voel ik iets opkomen maar dat zet gelukkig dan niet door. Slapen gaat ook goed maar ik heb wel een vast ritme nodig. Bij het omschakelen van de zomer naar de wintertijd merkte ik best even dat het ritme verstoord raakte, maar dat duurde maar een paar dagen.

Met alcohol ben ik nog wel flink voorzichtig. Een paar glazen wijn of een bodempje Whiskey gaat best maar veel meer verdraag ik niet. 

 

Ik ben wel heel erg benieuwd hoe het jullie allemaal vergaat?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi gaba.

Ja ik vind het ook vreselijk stil hier.

Ik zit nu sinds zondag op 0.4 milligram (2-1-1).

En ik ben 15 kilo lichter. Super blij mee natuurrijk en trots!

Wel ontzettend veel last van krampen en angsten. En het vele werken maakt het ook lastig.

Ik zit ook nog op 3 a 4 mg diazepam per dag. Ik hoop van het voorjaar van de benzo's af te zijn

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Gaba en alle anderen,

Ik heb een terugval al enkele weken. Voelde me eigenlijk best al redelijk goed en dacht dat het ergste voorbij was. Helaas zit ik terug in een 'wave'? Had echt gehoopt dat dit niet meer zou gebeuren. Redelijk depressief, al zijn er soms heldere momentjes, wat ik erg raar vind. Ook weer angstig en vooral rare gedachten! Dit vind ik echt beangstigend! Ook veel spierpijnen en idd moeilijk de dag opstarten! Ook mijn hernia wordt steeds erger. Ik ben het zo beu! Ben bijna 8 maanden benzo vrij, al een hele tijd dus. Maar als ik jou verhaal lees, weet ik dat dit niet abnormaal is. Ik heb wel getwijfeld de laatste tijd dat dit nog steeds van de benzo zou zijn. Ik ben dan terug verhalen van jullie gaan lezen en dat gaf me dan weer terug een beetje hoop. Dat dit echt wel normaal is en dat alles nog wel zal goed komen. Had de moed niet om de laatste weken nog iets te schrijven. Voelde me echt heel slecht en het is toch ook zo stilletjes hier geworden! Vind dit echt jammer!

Hoop dat het forum terug wat mag opleven!

Veel liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Ellendig,

 

Wat vervelend om te horen dat je een terugval hebt. Ik dacht al we horen niets meer van Ellendig het zal wel verder goed gaan.

Zeker omdat je die laatste tijd steeds goede berichten had.

Ben je nog wel aan het werken?

Ik begrijp dat je twijfelt of het van de benzo's is.

Ik heb dat ook. En ik wijt mijn klachten aan de benzo's en ook mede aan de burnout waar ik in zat toen ik ging afbouwen met de diazepam. Het kan natuurlijk dat dingen door elkaar spelen.

Met mij gaat het in het geheel ietsje beter, maar heb toch nog veel klachten: lichamelijk en mentaal. Waar ik steeds van blijf schrikken omdat het allemaal zo lang duurt en zo'n nare klachten zijn. Nu heb ik o.a. weer enkele dagen allemaal lichtflitsen in mijn rechteroog.

Dat geeft dan ook weer stress en is erg vermoeiend.

Volgende week ben ik een half jaar benzo vrij en dus nog steeds veel klachten. Zoals slecht slapen, snel gestresst door vervelende dingen, erge maagpijn, darmklachten, misselijk, duizelig, spierpijn en steken, enz.

 

Ellendig veel sterkte gewenst en het wordt beter. Met af en toe een (flinke) terugval, maar dat gaat weer over.

 

Groetjes aan allemaal,  Moedig

bewerkt door Moedig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ben nog wel aan het werk, maar dat is maar een dag in de week. Dit wil ik op zijn minst volhouden! Ik las hier nog wel elke dag, maar er was niet veel te lezen, wat is het toch zo stil geworden! Had enkel niet de moed om zelf iets te posten. Hoop dat jullie het allen goed maken!!!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal. Toch wel fijn weer wat van jullie te horen. Minder fijn te horen dat jullie nog aan het tobben zijn.

Ik herken natuurlijk alles wat jullie schrijven. Wat jullie meemaken is gewoonweg niet uit te leggen aan iemand anders. Dat is voor mij ook een groot probleem geweest, ook in mijn relatie.

Omdat het praktisch nergens beschreven staat en de medische experts nog steeds van mening zijn dat het met een paar weken klaar moet zijn en anders krijg je te horen dat de oorspronkelijke klachten weer terug zijn. Helaas weten wij wel beter en is het zo dat de klachten vele malen erger geworden zijn door de medicatie.

Je komt dan snel in een kip/ei verhaal terecht.

Ik herken jullie twijfel zo goed. Er zijn maanden geweest dat ik dacht dat het nooit meer goed zou komen met mij. Dat duurde zelfs meer dan een jaar na de definitieve stop. Pas na de 14e maand merkte ik dat ik toch kleine stapjes vooruit ging. En daarna ging het sneller.

Ik wil echt niet zeggen dat het bij jullie ook zo lang zal duren. Ik denk dat het bij mij wel heel erg lang geduurd heeft.

Het op en neer gaan van goed/slecht voelen is juist een typisch symptoom na het stoppen. Dus een terugval nadat je een tijdje goed ging, is heel herkenbaar.Ik heb dat zo vreselijk vaak gelezen op benzobuddies.org forum onder postwithdrawal.

Wat jullie ook zeker weten gaan meemaken is dat de tijd tussen die twee tegenstellingen van goed/slecht steeds langer gaat duren.

Het blijft gewoon een kwestie van je tijd uitzitten. Maar wanhoop niet en heb vertrouwen in het herstel proces van je lichaam en het brein. Het gaat echt gebeuren.

Ik heb het al zo vaak geschreven maar ik ben op benzobuddies nog nooit iemand tegengekomen die niet uiteindelijk genezen is.

Sommigen al na 2 maanden en anderen pas na 24 maanden. Het viel wel op dat bij velen er een grote omslag is in de 9e maand.

Geloof me, ik heb duizenden berichten gelezen de afgelopen 2 jaar.

Echt werkelijk alle klachten die jullie hierboven beschrijven,heb ik ook gehad. Depressies, oogflitsen, spierpijn, paniekaanvallen, oorsuizen en ga maar door.

Veel liefs en veel sterkte de komende tijd!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...