Spring naar bijdragen

hoe staat het er voor?


lidia

Aanbevolen berichten

Lidia, fijn dat je hier schrijft, ook voor mij.

Even voor de zekerheid: die hoofdpijn, het slechte slapen en de hoest komen natuurlijk doordát je rookt hè?! (Dus niet omdat je niét rookt...) Als je niet gerookt zou hebben zou je er immers geen last van hebben. Nou ja, je weet het zelf ook wel.

Was jij nou al eerder gestopt? Ik ben het even kwijt.

Met mij gaat het steeds beter eigenlijk, qua niet-roken. De trekmomentjes zijn minder dan ooit. Wel heb ik "rookdromen" gehad. Zo grappig, net als de drankdromen die ik soms had. Al met al voel ik me er erg goed bij moet ik zeggen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha, Soothe,

wat heb je dat weer raak en humorvol geschreven. Je hebt helemaal gelijk, alleen heb ik het niet over de ontwenningsdagen, maar over die hoest die je krijgt v/h weer aangroeien v/d haartjes in de luchtpijp. Dat prikt en kan wel 6 mnd. duren, zoals mijn vorige hA eens helpvol zei.

Daardoor ben ik jaren geleden na 6 weken gewoon weer begonnen. Gelukkig is het niet altijd even storend.

En die hoofdpijn kan ook van iets anders komen. Ik onderga het liever dan paracetamol te gebruiken, vind het niet helpen en is heel slecht voor de lever.  :blush:

En...............al die mensen roken niet. Moet toch eens kunnen lukken, het is niet zo zeer dat ik de hele tijd snak heb, nee het komt plotseling op en dan moet het gebeuren ook,. Daar moet ik nog een weg in vinden.

Als ik 2 mnd. ben gestopt mag ik mijn gordijnen naar de stomerij brengen, dat is duur, maar zelf wassen vertrouw ik niet en het strijken lijkt me haast onmogelijk. Tot die tijd vertrouw ik niet dat het zin heeft om het frisser te maken in de huiskamer.

Boven mag al jaren niet meer gerookt worden. Dat is niet meer van deze tijd.

Mijn gasten vragen het niet eens meer, denk eerder dat ze weg zouden lopen als er in hun kamer gerookt zou zijn.

Ik weet nog goed wat een opschudding niet rookvrije vliegtuigen te weeg brachten.

Verandering gaat soms langzaam, maar ineens is het er dan wel.

Dat geeft hoop.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank Yogajuf voor je berichtje en de vraag of ik al eerder gestopt was, doet mij glimlachen.

Weet je wie deze draad gestart heeft?   :lol:  Juist ikke.

Er was op het "oude"forum al 1, die heette de rookmelder, maar die kon ik niet meer vinden, dus ben ik maar een nieuwe begonnen, waar ik zeer vaak en veel aanwezig was. Soms leek ik wel een zendeling of zo.

En kijk nu eens, ik snap er zelf niet eens wat van, maar geef niet op.

Blij dat het voor jou makkelijker gaat.

In de tijd dat ik 2x p/wk naar het ZH moest voor revalidatie vanwege mijn pols e.d.,m nam ik altijd een snuif uit de asbak voor de deur als ik er langs kwam om eens goed met afschuw vast te stellen hoe dat stonk. Dat hielp en ik werd ook aan gevuurd door mijn therapeuten. Dat steunde me want ik wilde niet moeten zeggen dat ik het niet gered had.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb mijn belevenissen op de dagdraad gezet. Kon helemaal niet in slaap komen, maar moest toch op tijd op voor mijn vrijwilligers baantje.

Het is vrijwillig, niet vrijblijvend.

Toen ik terug liep naar huis vond ik dat ik een peuk verdiend had, nadat ik de hele nacht met mijn keel had liggen worstelen. 

Gekkenwerk heet ook wel verslaving. Had gelukkig geen geld bij me.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Lidia,

 

Goed dat je er bent.

Ik dacht dat je verdwenen was en zie daar ben je. :)

 

Je schrijft dit,  Verandering gaat soms langzaam, maar ineens is het er dan wel.

Dat geeft hoop.

--------------------------------------

Zo is het Lidia. Wat zal je blij zijn als je kan zeggen, nee dank u, ik rook niet.

Lidia, ik heb wat onaangenaams meegemaakt en heb verhoogde trek, ja nu nog!

Het is een drama verslaving. Ik weiger te kopen, maar op bepaalde momenten roept het.

Ben ik niet blij mee.

 

Groet en een  :rose:

 

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Soothe,

dank voor de bloem.

Het is precies zoals je zegt± ik weet hoe fijn het is om niet te roken, maar als er ergens spanning veroorzaakt en er zou iemand in de buurt zijn die sigaretten heeft, dan zal het heel moeilijk worden.

Voor nu gaat het goed, mede dankzij de mensen die hier ervaringen delen en aanmoedigingen geven.

Eens was ik daar 1 van. :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is dus gelukt, heb er al over geschreven op de dagdraad, net.

Nog wel last van slijm in de keel en druk op het hoofd, maar er zit vooruitgang in.

De SRV man en buurvrouwen langs laten gaan en veel klusjes gedaan ter afleiding en dat geeft dan weer een voldaan gevoel, dus werkt 2 kanten uit.

Ik hoop dat ik vannacht eens wat langer kan slapen zonder steeds wakker te worden en die levensechte dromen mogen ook wel even stoppen. Dat was wel interessant, in de NRC van vandaag stond een artikel over dromen en daar stond in dat de handelingen die je daar in verricht, zoals een trap oplopen, net zo lang duren als irl. Laat ik dat nu altijd al gedacht hebben!!

Maar je kunt je wel in een oogwenk van de ene kant v.d. wereld naar de andere verplaatsen. Klopt ook.

Ik ben nog geregeld in de DR op bezoek in de gevangenis of zo iets. Niet echt leuk, vooral omdat als ik daar dan ben, het ook allemaal levensecht is, de gesprekken in het Spaans en mensen de weg wijzen. Dat gaat niet in een paar seconden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sliep pas om 3 uur,, na 2 uur proberen, want heel heftig nieuws van zoon uit Frankrijk gehoord. Ik feite meer dan 1 nieuws.

Beter geslapen, wel weer vaak wakker, pas om 12.25 op mobiel gekeken. Snel eruit, naar Buitenhof kijken, toen douchen en eten, afwassen en niet de deur uit geweest. Dat is veilig. Wel weer flinke druk op hoofd en heel moe.

Was een kilo lichter dan gisteren, ja het vocht komt er nu uit, 2 liter, niet normaal.

Er wordt altijd beweerd dat alc. uit droogt. Nooit iets van gemerkt, het vocht wordt juist vastgehouden. Heb er eens een vraag over gesteld aan de hulpverlener.

Ik ga maar rustig door, Rome is ook niet op 1 dag gebouwd.

Gelukkig geen zin in roken, ook niet in drinken, hoewel de gedachten wel eventjes die kant opgedwaald zijn.

2 1/2 uur met mijn Zwitserse vriendin gebeld, dat werd eens tijd. WE kennen elkaar al 44 jaar en weten dus van elkaars geschiedenis af. Ondanks dat we elkaar niet vaak zien of spreken, weet ik dat ik altijd bij haar en haar man terecht kan.

We zijn weer helemaal bijgepraat. Gelukkig kan zei de gebeurtenissen die nu aan de hand zijn met mijn kinderen en ex etc. begrijpen omdat ze ons al zo lang kent.

Dat is beter dan er iemand anders mee lastig te vallen. Of, nog minder goed idee, drank halen. Vluchtgedrag.

Er komt straks een nieuwe serie om 20.30 uur, daar ga ik lekker naar kijken.

Met en pot thee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben er nog hoor en bedankt voor de felicitaties! Roken gaat op en af, of niks of twee op een dag. Nog niet rookvrij dus. Vrijdag ben ik 2 jaar drankvij en dat wordt mijn deadline ook voor het roken. Goed te lezen dat een aantal hier echt niet meer roken! Ook knap van jou Lidia, gezien alles wat er gaande is!

Ik typ dit zonder bril, hoop dat het zonder fouten is, haha, en moet nodig naar mijn werk, ben al laat. Nader bericht het volgt deze week. Oja Soothe, echte dames stinken niet naar rook, die heeft er in gehakt, grijns. Nu snel op pad. Tot later!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nancy,

vrijdag is al snel en die 2 jaar is iets waar je heel trots op mag zijn. Ik ben geen stopper en zoals ik er nu in sta gaat dat niet gebeuren ook, maar nooit meer roken is mijn droom. Op een of andere manier lijkt het net of i k dat los gelaten heb.

Zo te merken heb ik flink last van ontwenningsverschijnselen, waarvan dat is niet zo belangrijk want het drukt me met mijn neus op het feit dat er gif in mijn lichaam en dan vooral de hersenen is dat er uit moet. Gif slaat op in vet en de hersenen bestaan uit vet, vandaar die hoofdpijn. Buikpijn ook, ha, hoe denk je dat mijn buik eruit ziet?

En wat er gebeurt is niet te filmen, gisteren nog een lang gesprek met mijn zoon in Frankrijk gehad en het is me wat meer duidelijk geworden. Zal er op mijn draad eens over schrijven is goed voor me. Het feit dat iemand het leest maakt dat het beter helpt dan alleen voor mezelf.

Zie je vrijdag hier. Als je het bij dit aantal zou kunnen houden is er niet zoveel aan de hand, maar ik garandeer je dat dat niet zo blijft. Er zijn mensen die dat kunnen, maar die zijn nooit verslaafd geweest. Vroeger was ik zo iemand, hoogstens een pakje per jaar.

Ik zit nu ook zonder bril, want die ligt beneden bij "het laptoppie" , het is een speciale bureaubril, dat is heel fijn, dus precies scherp op de afstand die je gebruikt op de pc. Een leesbril of een afstandsbril doen dat niet. Uitvinding.  :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Soothe,

gisteravond was ik die hoofdpijn zo zat dat ik 2 para's heb genomen, er stond "met coffeïne"  op. Dat staat niet op andere die ik heb. Ze hielpen, mss wel daardoor.

Vandaag is het wat minder, dus we zullen zien. Slapen gaat ook beter en dromen zijn wat minder surrealistisch.

Wordt vervolgd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Natuurlijk heb je gelijk, daarom gaat het nu gelijk op want het is te vaak gebeurd dat ik idd na drank voor de bijl ging en dan had ik echt geen sig. in huis.

Vandaag 3 paras genomen, denk echt dat het door ontwenning van alc. is en niet van nic., daar heb ik nooit hoofdpijn van. Ik inhaleerde ook niet, vies.

Dus 6 dagen achter de rug, voel me daar zeer tevreden onder en dat komt mooi uit met al dat gedonder in mijn vroegere gezin.

Net mailtje uit Fr. dat zijn tweelingbroertje misschien contact met mij ging opnemen. Ha, nadat hij nooit meer iets heeft laten horen toen ik hulp nodig had na mijn polsbreuk. Terwijl hij hier 15 km vandaan een bezorgthai heeft. Broertje vertelde me dat dat ws omdat ik hem vlak daarvoor niet gefeliciteerd had met zijn verjaardag. Dat klopt, was al jaren niet uitgenodigd en was al die zonen meer dan zat. Testament opgemaakt, helft naar goed doel, andere helft naar kleinkinderen. Zo los ik dat op. Klaar.

Ik merk wel dat ik veel beter dan een aantal jaren geleden hiermee om kan gaan en daardoor dus niet meer naar de fles grijp.

Eindelijk geleerd los te laten en het leven min of meer te aanvaarden zoals het komt.

Het is alleen wat moeilijker als het je (klein)kinderen betreft.

Zo, dat heb ik lekker even van me afgeschreven.

Op naar de mooie dag van morgen, lekker buiten lezen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat een toestanden allemaal bij jou Lidia, niet fijn! Ik hoop dat de toekomst met je kinderen wat beter voor je gaat worden.

Vandaag precies twee jaar droog, ongelooflijk, nooit gedacht dat ik het zou kunnen. Na een lange strijd toch gelukt. En dit alcoholvrije leven wil ik niet meer opgeven. Vooral het nuchter wakker worden is elke dag weer zooooo fijn. Ik zie het als een cadeautje aan mezelf!

En dit is dus meteen ook een goede dag om te stoppen met roken. De afgelopen twee weken ben ik aan het afbouwen geweest en aan het afscheid nemen. Ik zie wel op tegen de komende periode, ik ben die tijd na het stoppen met drinken nog niet vergeten! Maar goed, deze datum daar heb ik naartoe geleefd, nu is het zover en ga ik ervoor. Gisteravond symbolisch de laatste gerookt.

Oh, ik kom er nu achter dat ik net bij het boodschappen doen vergeten ben om lolly' s mee te nemen, die zou ik inzetten als strategisch middel, haha! Nou, dan maar zonder vandaag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...