Spring naar bijdragen

hoe staat het er voor?


lidia

Aanbevolen berichten

Lidia, ik ben tot nu toe een meelezende strijder, waar ik overigens veel aan heb gehad. Door mee te lezen zag ik dat ik niet de enige ben die het ontzettend moeilijk vind om te (blijven) stoppen met roken. Het is een strijd die nog lang niet is gestreden, ook al rook ik vanaf 28 augustus niet meer..... De kilo's vliegen erop en ik drink veel koffie. Zou goed zijn om water te gaan drinken. Maar ik rook niet. ☺☺

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat leuk, een nieuw iemand die dan ook nog steun heeft gehad aan onze schrijfsels hier.

Ja, het is moeilijk, maar ik geef met schroom toe dat ik het ineens niet meer moeilijk vind, nog steeds niet. Nu maar eens zien hoe het zondag gaat, want deze gast ga ik dus niet buiten zetten om te roken. Daar zijn redenen voor.

Vandaag ook een week niet gedronken, gaat ook goed en niet moeilijk, maar zoals ik steeds weer kenbaar maak, het doel daar is niet stoppen, maar het elke dag te veel drinken niet meer.

Nou, ja, kromme zin.. 

Koffie lust ik niet, gelukkig, het lijkt me dat een mens van veel cafeïne nerveus wordt en onrustig, wat weer het stoppen met roken bemoeilijkt. Zo maar een idee, zou het niet uit ervaring weten.

En wat dat aankomen betreft, ik wordt al dik als ik naar eten kijk, dus ben niet zo'n bofferd die maar eten kan wat hij wil.

Met de nodige zelfbeheersing is het te doen.

Of ik dat volhoud, is de vraag. We zullen zien.

Hou jij nou maar vol met die peuken links te laten liggen.

Mss helpt dit je: ik kon vannacht niet in slaap komen en i.p.v. schaapjes te tellen, heb ik uitgerekend hoeweveel ik al bespaard heb in 5 weken: € 250,--. Daar komt dan het niet (veel) drinken dan nog bij. Ja, ja, tel uit je winst.

Ook in levenstijd: elke sigaret bekort je leven met 5 min. heb ik me laten vertellen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heb al 1000 euro bespaard, zie het net als jij Akelei echter niet terug. Heb zo'n appje wat precies aangeeft hoeveel sigaretten je niet hebt gerookt en wat je bespaart hebt.....

Koffie geeft een boost net als roken en ik denk dat ik dat vooralsnog nog nodig heb.

Lydia fijn dat jij het niet zo moeilijk (meer) vindt.Daarnaast een week niet drinken is knap. Lijkt me lastig om 2 dingen tegelijk aan te pakken

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zootje,

zo knap is dat niet, kijk maar eens hoe lang ik hier al rondhang, en daarvoor was ik een meelezer.

 

Toen ik vorige keer gestopt was met roken,kocht ik er (in mijn hoofd) bepaalde dingen voor. Ik heb dat hier al eens geschreven, maar wil het nog wel eens herhalen:

TV  met beeldbuis was stuk, na 2 1/2 mnd. een prachtige HD TV (37% korting) gekocht via internet. Zo blij mee. Dat hielp mee enorm, want als ik wilde roken zei ik hardop tegen mezelf, nee, kijk eens wat daar staat? Hoe zonde om al dat geld zo maar te laten op gaan in rook.

Toen ging XP eruit en kon ik voor € 150 een andere pc kopen van een kennis die in zo'n zaak werkt, compleet voor mij in gericht.

Daarna moest de auto een dure beurt, ging ook v/h rookgeld. Je kunt wel zeggen waar blijft het, maar als het er niet was, hoe zou je er dan voorstaan bij dit soort uitgaven?

Omgekeerd werkt het ook. Doordat ik die kostganger (heb hem eruit gegooid 2 weken geleden) had, die sigaren rookte en geld binnenbracht, ging ik langzaam maar zeker ook weer roken.

Arm houdt netjes, is het gezegde, zit wat in.

Hoewel je arme mensen op TV ziet, die kennelijk liever roken dan goed eten voor hun kinderen kopen.

 

Skye

Goed plan, het apart houden in het echt, ik deed het alleen in mijn hoofd, want het ging steeds op aan dat soort dingen.

:rose: :rose: :rose:

 

Bloemetje voor jullie kan er nu ook van af. :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik sluit me helemaal bij Akelei aan. 

Ben zelf inmiddels dik 3,5 jaar gestopt... gisteren in de auto op weg naar huis zag ik twee mensen op een bankje zitten, dacht aan 'vroeger'.. en kreeg opeens zoooooo'n  trek in een peuk. Had zo rechtsomkeer willen maken om een pakje te kopen, maar realiseerde me dat ik het tevreden rustige gevoel dat ik aan die peuk/bankje linkte er niet mee terug zou krijgen... 

Hou vol Skye, hou vol... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vermoed dat het de uitdovingsweerstand is.

 

Als je gedrag wil veranderen, dan neemt het langzaam af, als het goed is.

Tot op een gegeven moment er ineens weer een hoge piek gevoeld wordt, alvorens het gedrag echt uitdooft.

 

Tenminste, zo het ik het geleerd als kattengedragsdeskundige, maar het zou maar zo voor ons gedrag ook kunnen gelden.

 

Ik heb het zelf iig ook wel zo ervaren: ben begin sept gestopt, en toch wel weer een opleving van trek gehad.

Niet in de zin van hevige craving, maar wel in de zin van de hele dag door korte flitsen van trek.

Het lijkt allemaal weer wat tot rust te komen nu.

 

Het bevalt ook heel goed: niet meer die afhankelijkheid, dat zenuwachtige gedoe om maar nooit zonder nicotine te zitten.

 

Veel succes stoppers!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is allemaal weer een beetje normaal geworden

En wat helpt die kapotte teen, als het niet zo pijnlijk was, zou iedereen die stopt zo'n teen moeten hebben ;)

Wat er misschien ook mee te maken heeft is dat ik al een week geen champix meer gebruik

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren waren dus die vrienden te eten, waarvan 1 sigaretten rookt, de andere is gestopt met sigaartjes. Nooit gedacht, hij niet en ik niet.

De man vroeg nadrukkelijk of hij roken mocht en dat mocht, ik had er eigenlijk geen erg in,zo rustig deed hij dat.

Maar zo goed als het met roken is gegaan, zo verkeerd ging het met drinken. Dat hoort hier eigenlijk niet, maar ik voel me hier meer op m'n gemak om zoiets te

vertellen.

Donderdag had ik dus buren voor de kaasfondue en ondanks dat ik dacht dat er maar 2 1/2 fles door was gegaan, bleek dat dus niet zo, want ze hadden zelf een fles witte mee genomen en een halve fles port. Dus dan kom je op 1 fles pp en daar zal ik wel meer van hebben gehad, want ik was alvast begonnen en daarna ook nog wat. Ach ja, meer dan 3 weken niets, dus dan wordt het wel weer eens tijd  :devil: .

De vlg. dag gewoon doorgegaan en zaterdag ook, tot alles op was, ook dat voor mijn gasten was bestemd.

De roker drinkt niet, maar de stopper lust wel een glaasje. Ik schaamde me dood, maar heb het eerlijk verteld. Ze vonden het niet erg, dat er geen wijn was.

Ik heb maar niet verteld dat ik tot zij kwamen ziek in bed lag, dat gaat me dan weer wat te ver. Helaas voel ik me nu ook niet bepaald geweldig, geen zin in eten en nerveus. Het is al meer op dit forum geschreven dat je van veel alc. depressief wordt. Dat heb ik al vaak gemerkt. En dan komen ook nog die feestdagen, incl. mijn verjaardag. Mijn zoon is uit Frankrijk over met zijn kinderen, maar ik weet weer eens niets van zijn plannen. Wel dat we samen naar de ortho-manueel ther. Gaan.

Hij moet woe om 8 uur alleen, hoop dat hij dat niet vergeet want ik kon maar met moeite een afspraak voor hem regelen.

Dan komt daar nog bij dat ik 6 jan. op een cruise van 6 weken ga, ja dat had ik nog niet verteld, maar daar komt ook heel wat voor kijken.

Vanavond gele koorts vaccinatie halen in het ZH .Mag HA niet doen. En dan al die kleding die ik moest aanschaffen omdat ik niet veel sjieks heb, nou ja, het zal wel leuk worden,maar voorlopig heb ik het gevoel dat de dingen een beetje boven mijn hoofd groeien.

Toch denk ik niet aan even kalmeren met een peuk, het is en blijft iets wonderlijks. Maar dan lees ik hier dat het later toch weer kan komen, dus maar niet te vroeg juichen en me concentreren op niet drinken, want het is wel duidelijk dat ik het niet in huis kan hebben.

Lastig als je op zondag na de kerst jarig bent.

Nou, dames, heren ook, bedankt voor het lezen en commentaar is welkom.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor de goede raad Skye, die ken ik natuurlijk ook al lang, maar het is moeilijk en dubbel. Ik vermoed dat tegen bezoek zeggen dat er geen drank is, toegeven is dat ik eigenlijk verslaafd ben en dat kunnen sommigen niet begrijpen. Zelfs mijn goede vriendin, die op mijn verjaardag komt om een tas te brengen en mijn kleren te keuren, begrijpt het niet. Ik heb het al vaak uitgelegd, van de vingerhoed en de emmer. Zij gaan ook op die cruise en daarom vroeg ik of ik ook mee mocht, om de saaie winter te ontvluchten. Kostganger heeft dit betaald   :P .

Je kunt van te voren en all/inn betalen, dan zitten alle drankjes, behalve de heel dure in dat bedrag, maar ik heb besloten dat maar niet te doen.  Geen goed plan.

Haar man drinkt bier (2), dat kan ik zonder gevaar in huis hebben.

Toch heb  ik net besloten de dag voor kerst pas dit soort inkopen te gaan doen. Ik heb eigenlijk overal de auto voor nodig, vanwege maar 1 kleine, dure winkel in dorp, dus dat vereist wel enige planning. Maar gelukkig niet meer menu's voor kostganger.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Moest even bijlezen... 

Hoop dat de erge trek bij Skye weer weg is? 

Leentje al weer wat stabieler en wat minder sigaretten?? 

Knap dat je het pakje hebt laten liggen Aakie... zou heel gevaarlijk zijn geworden... 

En knap dat Lidia ook van het stinkstokje heeft kunnen afblijven. 

Leuk die cruise ... voeg nog aan de waarschuwing van Aak toe dat je van drank ook depri kunt worden.... en dan is er al snel 

een grote kans op voor de bijl gaan: door de drank voel je al minder remming en doordat je depri bent maakt het toch al niet meer uit of je drinkt... 

Oppassen dus....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...