Spring naar bijdragen

NU dan echt?


dribbeltje

Aanbevolen berichten

Dat hoop ik toch wel, dat ik IK blijf, alleen minder verstopt en verdoofd en meer in de echte wereld en met meer gevoelsleven. Kan dus eigenlijk alleen maar beter worden en toch vergeet ik dat vaak als dat drankmonstertje op mijn schouder komt zitten! Dan wil ik maar 1 ding.....

Tja, dat wordt een flinke uitdaging Jane, ga mijn best doen. Opdracht is nu mezelf kwetsbaarder opstellen naar mijn man en 1 goede vriendin. Heb vanavond met mijn vriendin afgesproken, ga proberen echt te vertellen hoe het met me gaat dus zonder bouwwerk om me heen maar wel een oud brokkelig muurtje.....

Tegenover mijn man heb ik van de week wel kort verteld dat we het altijd hebben over de praktische zaken maar nooit over wat het met ons doet als ouders om onze kinderen zo te zien. Dat ik veel heb moeten huilen bij de psycholoog die daar wel naar vroeg. Hij kan daar niet zoveel mee, althans ik kreeg niet echt antwoord. Ik weet dat het hem verdriet doet, maar hij is helemaal geen prater dus heb ik het maar even in de ' week' gelegd.

Vandaag voor de eerste keer mijn dochter thuis gelaten van school, ze was gisteravond al misselijk van de zorgen over oa de paasdoos, hoofdpijn, buikpijn en op vrijdag gaat het altijd mis op school vertelde ze ?? Trukendoos uit de kast maar niets hielp vandaag dus heb ik het opgegeven en heb eerlijk aan juf verteld dat ze vandaag een soort van schoolziek is.

Vanmiddag wel naar de gezinscoach en ik ben benieuwd wat ze daar verteld. Ondertussen ben ik aan het googelen naar andere scholen, volgende week ga ik afspraken maken. Eerst een hele heldere vragenlijst opstellen, alleen een gesprek zal niet voldoende zijn voor mij dus misschien eens wat ouders op het schoolplein aanspreken?? Dat is dan wel weer erg spannend, over assertief zijn gesproken....

Dribbeltje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Dribbel,

 

Wat goed dat je nog rekening met je man kunt houden ook, door je te realiseren dat hij geen prater is en misschien meer tijd nodig heeft om zich te uiten.

Ik heb respect voor je hoe je bezig bent!

 

Als je met je vooraf bedachte vragen (ook goed!) op andere scholen gaat praten, zorg dan dat je ook minstens het hoofd van de school spreekt. Hij of zij is van grote invloed op hoe het er op de school aan toe gaat en hoe de docenten zich opstellen en gedragen. En de beste " voorspeller"  dus.

Ouders aanspreken op het schoolplein kun je natuurlijk ook doen. Ik vraag me af in hoeverre je dan eerlijke antwoorden krijgt als er andere ouders omheen staan; ook al omdat ze je niet kennen. Als je ouders kent vanuit een andere situatie, dan is dat ook te overwegen en levert misschien wat meer op.

 

Succes en sterkte Dribbel!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oude brokkelige muurtjes ... Daar groeien de mooiste plantjes in.

En jouw goede vriendin ziet dat vast! Laat haar maar meekijken over dat muurtje heen

Want delen is helen.

Laatst las ik een zin die me is bij gebleven

" als moeder ben je zo gelukkig als je ongelukkigste kind"

Vaders kunnen zich daar misschien iets meer voor afsluiten.

En ze kunnen maar een ding tegelijk hè ........

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hé Dribbeltje,

 

Heb je gelezen en meid wat heb jij veel op je schoudertjes, en wat knap dat je je staande houd in dit alles.

Blijf in jezelf geloven, we kunnen vaak meer dan we zelf denken. ECHT. En zoals Letjefietje al eerder zei...geef jezelf ook gewoon eens een schouderklopje.

Van mij in ieder geval een groot compliment en een bloementje :rose: .

 

Succes met alles volgende week. En nogmaals.....geloof in je eigen kunnen!

 

Liefs Daantje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat attent van jullie weer, alsof ik iets verdien....tja, dat vond ik ook altijd, dat glaasje verdien ik! Meer dan dat bloemetje......maar ik geniet van jullie bosje? Waarvoor dank!

En Skip ....die zin heb ik laatst ook gelezen en het is zo waar!!

Ik heb mijn verhaal vrijdagavond gedeeltelijk kunnen doen, lag daardoor veel te laat op bed en heb het weer niet zonder wijntje kunnen doen. Wordt een wekelijks gebeuren, net als Ietje waarbij ik de dagdraad las dat ze afspraken/ lijstje had gemaakt om wel te drinken maar dan met mate en gecontroleerd. Iets wat ik zo graag wil maar betwijfel of het voor me weggelegd is. Voor nu werkt het.

Vrijdagmiddag met mijn dochter naar de Gezinscoach van de kind.psych. , werd al snel duidelijk dat ze echt redelijk beperkt is, dat is ieder keer weer behoorlijk confronterend als we in en voor haar vreemde, ietwat spannende situatie zijn beland. Met diertjes haar klasgenoten en haarzelf positioneren, was heftig. Het is nog duidelijker dat we nu echt voor een andere school gaan, dus doe nu niet anders dan vragen/ zoeken etc. Ik vind het nogal wat. Speciaal onderwijs is vanuit de kinderpsychiater nu geïndiceerd maar met het passend onderwijs op komst en een school die zegt niet handelingsverlegen te zijn wordt dit lastig.

Het blijft een gevecht, waar doen we goed aan, ook voor ons zoontje.....wij kiezen en dat hoort ook zo maar we willen er zo graag goed aan doen en dat weten we misschien pas jaren later. En dan??

Ben vooral moe.

Dribbeltje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Niet handelingsverlegen betekent dat ze ' prima met haar om kunnen gaan met minimale aanpassingen' . In de praktijk betekent het dat ze geen last van haar hebben en ze de les niet verstoort. Dat ze niet gelukkig is is minder van belang, zij zien dit niet zo, ze haalt hoge cijfers, tja, da's nu eenmaal niet zo moeilijk voor haar. En ze doet zoveel mogelijk gewoon mee, dat zij zich apart moet omkleden, niet mee het park in mag omdat ze anders ruzie krijgt is dus in hun ogen mooi opgelost zo. Dat zij zich hierdoor gestraft voelt dat is van ondergeschikt belang? Gggggggrrrrrr....

Straks weer naar de psycholoog.

Dribbeltje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Inderdaad Agnieta, het raakt me en ik kan het niet loslaten......lig er wakker van, heb er buik- en hoofdpijn van. Word er verdrietig/ boos van, onmachtig vooral en ik wil niets liever dan dagelijks die fles pakken. Gewoon even ergens anders aan denken, alles uitschakelen, al is het maar voor even. Doe het niet, eet wel veel meer dan anders en blijf trek houden, ook in zoetigheid.....ben ook niet blij met de Weegschaal maar dat is nu van ondergeschikt belang.

Wij willen haar juist graag op het speciaal onderwijs maar het mag niet meer, dan moet de situatie eerst nog meer uit de hand lopen. Het is eigenlijk te gek voor woorden maat dat is wat ze nu willen met die nieuwe wet, passend onderwijs. Zogenaamd geen bezuinigingsmaatregel, wat een onzin. School moet kunnen aantonen dat ze er alles aan hebben gedaan en dat het dan nog niet lukt en dat doet school niet. We gaan dus op zoek naar een andere school, dat wel maar we moeten dus regulier blijven. Helaas!

Afgelopen nacht word ik wakker en dan vliegt het me aan, niet voldoende kunnen doen en zo graag je kind willen helpen dat het zelfs lijfelijk pijn doet. Ze was gisteren weer geslagen, uitgescholden en bedreigd vlg eigen zeggen. Ik ben er niet bij geweest, ouders er op aangesproken maar dan wordt het een welles/ nietes verhaal. Ook al kan ik de plekken bij haar laten zien,ze blijven zeggen dat zij begonnen is. En misschien is dat ook wel zo, ik weet het ook niet, maar vast nadat ze haar al uitgedaagd hadden. Hoe dan ook, het blijft een dagelijks gevecht......

Dribbeltje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ach Dribbel wat een onmacht he.

Als je toch al hebt besloten haar bij die school

weg te halen, zou je kunnen overwegen die te melden

bij de inspectie. want ze zijn zwaar in gebreke, maar zullen

dat nooit toegeven, want ja dan krijgen ze zelf een slecht rapportcijfer.

Inspectie zou misschien wel kunnen adviseren voor speciaal onderwijs

zodat je niet weer eerst op een nieuwe reguliere school opnieuw het risico

hoeft te nemen met pesters. Je kind is zo kwetsbaar, soms lijkt het dan een

vicieuze cirkel. alsof ze het aantrekt dus. pesters hebben daar een neus voor.

Negatieve intuitie om slachtoffers te spotten.

En misschien als je de directie op de hoogte stelt dat je het zo overweegt te

doen dat ze dan wel meewerken zodat je bij spec. onderwijs terecht kunt?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Daar moet ik me aan vast houden, dat het wel goed komt maar wat is dat lastig!

En ik zat inderdaad ook al te denken om een officiële klacht in te dienen. Maar de energie die dit me gaat kosten staat daar lijnrecht tegenover. Ik zie wel hoe het gaat lopen.

Voor nu 6 dagen weg naar Friesland en hopelijk genieten van het weg zijn, in ieder geval 5 dagen vrij van pesten! Dat is wat we allemaal nodig hebben. Wel met de hele familie dus wel wat druk maar de kinderen vinden dat geweldig dus als zij genieten doe ik dat ook! En de drank......tja....dat wordt een lastige!

Tot donderdag maar weer en succes allemaal.

Dribbeltje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ik ben bang dat je je

achterdeur open zet voor drank zo dribbel.

je bent 6 dagen zonder pesten, zonder stress

en onder vrienden.

Dit is juist een uitgelezen kans om te zien hoe sterk je bent.

en weer vertrouwen in jezelf te krijgen.

Als je het nu kunt zonder, dan erna waarschijnlijk ook.

ooit zul je die deur moeten/willen sluiten, dus waarom juist nu niet?

fijne dagen in elk geval, je hebt ze verdiend.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Dribbel!

 

Fijn te horen dat je een goede vakantie hebt gehad,

Hoewel je voor mij geen week hoeft te wachten, zie ik je terugkomst straks met spanning tegemoet.

 

Go Dribbel!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Dribbel,

 

Goed dat je er weer bent.

Inderdaad jammer dat je nu kennelijk weer grotendeels opnieuw kunt beginnen.

Toch maar doen misschien.

Ik hoop voor je dat je een keer in wat rustiger vaarwater komt.

Daar geef ik je meteen een alibi mee voor de volgende uitglijder / terugval en dat is niet mijn bedoeling natuurlijk.

 

Na een tijdje registreer je overigens zulke beelden als op tv niet meer, of in ieder geval veel minder.

 

Succes Dribbel.

Blijven schrijven!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...