Spring naar bijdragen

NU dan echt?


dribbeltje

Aanbevolen berichten

Stap voor stap Dribbel.

Als je afgepast koopt, kun je uitleggen dat je dat ook gedaan hebt in het kader van de versobering.

Koop je ruim in dat kun je ook zeggen dat je het lastig inschatten vond en niet met restjes wilt

blijven zitten en de flesjes die over zijn meegeven. Ik doe dat al jaren zo en iedereen vindt het

wel ludiek eigenlijk. Als ik een sauna avondje geef thuis zeg ik zelfs dfat ze hun eigen alcohol beter

mee kunnen nemen. En er wordt hier ook door gasten gewoon minder gedronken, wel zo gezellig,

vinden de anderen ook gek genoeg. Ik doe wel wat extra mijn best op hapjes en cake enzo.

Sterkte met je gesprek, dat zal ook best lukken met een nuchtere Dribbel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat goed Dribbeltje al een maand droog.....zou graag een slinger voor je ophangen, maar weet niet hoe. Ik krijg dit weekend ook loges en zaterdag komen er ook nog mensen eten. Er wordt dan ook gedronken...heb voor mezelf een fles 0% wijn. Stort mezelf maar op het verzorgen van lekker eten, want dat is iets wat ik ook heel graag doe.

Succes met je gesprek, komt vast allemaal goed. Vaak voeren we het hele gesprek al in ons hoofd, terwijl het altijd anders loopt.

 

Fijn weekend alvast! 

 

Liefs Daantje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je Jane en Daantje, ga maar eens flink wat hapjes maken die ik dan ook mag eten....hihihi...

En dat gesprek heb ik idd al tig keer in mijn hoofd gevoerd en gelukkig kwam ik er dit keer goed uit, boven verwachting goed zelfs. Zal dat dan misschien ook met de alcohol te maken hebben of eigenlijk in dit geval zonder alcohol de vorige avond?

Moet weer gaan, met mijn dochter naar de kinderpsychiater!

Dribbeltje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Dribbeltje

Fijn dat je een goed gevoel aan het gesprek hebt overgehouden.

Volgens mij heeft het inderdaad met geen alcohol drinken te maken, want van drinken gaat je

zelfvertrouwen danig achteruit, goed gedaan hoor.

Voor jou en Daantje wens ik dat je het droog houdt dit weekeind, ik denk dat Jane daar goede tips

over heeft verteld, zelf vind ik dit ook erg moeilijk.

Het gaat hier goed, alleen die vermoeidheid overvalt me soms, hoe gaat dat bij jullie?

Succes allemaal, we doen het toch maar, het niet drinken.

Pebles.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Inderdaad, we doen het toch maar! Heb het nu zowaar mega zwaar, heb een hele pittige week achter de rug. Veel zorgen en gesprekken rondom de kinderen en veel verdriet wat zo nu en dan zomaar aan de oppervlakte komt. Slecht geslapen en ik wil nu eigenlijk niets liever dan mezelf trakteren of eigenlijk verdoven/ tot rust komen. Las net dat mensen geen voordelen van drank konden opnoemen, maar in mijn hoofd geeft het rust en dat wil ik nu meer dan wat dan ook. RUST in mijn hoofd!!

Die vermoeidheid kan mij ook zo overvallen, het lijkt wel hoe beter het niet drinken me afgaat ( is nu dus even niet zo) hoe vermoeider ik ben. Ik heb mijn lijf natuurlijk al jaren niet veel goeds aan gedaan. Niet alleen al die alcohol in je lijf maar daarmee samenhangend het eeuwig tekort aan slaap. Het leek alsof ik dat allemaal prima aan kon maar als ik nu soms voel hoe moe ik ben dan geloof ik dat dit allemaal te maken heeft met hoe ik jaren met mijn lijf ben omgegaan. Ga maar even wat eten, ook niet goed maar ik moet echt iets hebben!!!

Dribbeltje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

klopt Dribbel, je hebt jaren roofbouw gepleegd,

een wonder eigenlijk dat je lichaam het heeft gered.

Herstel gaat natuurlijk niet van de ene maand op de andere na het stoppen.

Herstel op celniveau duurt voor het ene orgaan kort en voor andere lang, tot

1 jaar wel, dan is alles in je lijf weer vernieuwd. En dat vernieuwen en herstellen

kost natuurlijk ook weer energie. Goed voor jezelf blijven zorgen dus.

Ik heb dat 1e jaar veel yerba maté gedronken, google maar eens.

Jouw verdriet is eigenlijk net zoiets. Dat verdriet heb je steeds verdoofd, onderdrukt, maar

als je dat blijft doen slaat het naar binnen en keert het tegen jezelf. Waarschijnlijk heb je hele

goede redenen om verdrietig te zijn. (of boos, jaloers, blij, bang enz enz). Alles wat er is, mag.

Moet zelfs soms. Als je dat accepteert en het echt durft te voelen, zul je zien dat het meevalt

uiteindelijk. het is ook nodig om te helen. Je geest heeft net als je lichaam geleden onder het drinken.

En heeft dus ook, net als je lichaam hersteltijd nodig.

Diverse verslavingsartsen geven als advies een jaar te stoppen (zelfs als je minderen overweegt).

Dan is je lichaam en geest ontgift, waarschijnlijk hersteld en de trekmomenten zullen nagenoeg weg zijn.

Je komt er dan zo sterk uit, dat je waarschijnlijk helemaal niet meer wilt en hoeft te drinken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen,

Zo, beetje beter dan gisteren....redelijk geslapen en dat doet een mens altijd goed. Voordeel van vroeg het bed in is dat ik ook niet kan gaan snoepen!

Onze dochter weer aan andere medicatie en ik vind dat zo naar om te geven en zoals zij dan in alle vertrouwen alles maar inneemt komt op de een of andere manier echt binnen. Wij bepalen maar weten ook niet zo goed meer of we hier wel goed aan doen. En wat doet dit alles op de lange termijn. Het blijft een gevecht voor je kind, op ieder terrein. En soms is het kiezen uit twee kwaden, tja en dat voelt natuurlijk nooit goed!

Ga de kids naar school brengen.

Dribbeltje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je Ietje,

En hoe ' gaat tie' nu met jou en je vermoeidheid? En wanneer moet je man beginnen met zijn nieuwe baan?

Ik wil eigenlijk helemaal niet dat ze iets slikt maar daar wordt de situatie ook niet beter van. Ze slikt nu al iets voor haar angsten, anders durft ze bijna niets ' alleen' zelfs niet naar de w.c.. Nu durft ze nog steeds niet veel maar wel met anderen erbij dus dat is fijn. Voor haar drukke gedrag hoeft ze thuis niets te slikken, ze is wie ze is en ook al is dat soms echt heel erg lastig om mee om te gaan ZIJ kan er niets aan doen en kiest er niet voor. Op school is een ander verhaal, m.n. Het pesten/ buiten gesloten worden maakt haar een onzeker meisje, dit lijkt mede te komen door haar drukke gedrag dat vooral door de meiden niet geaccepteerd wordt. Daarnaast vinden juist de jongens het leuk haar uit te dagen omdat ze zeer snel boos wordt. Dan ook nog de wereld om je heen niet begrijpen, niet iets aan de ander kunnen aflezen/ aanvoelen, overprikkeld raken door alle informatie en daar vaak hoofdpijn van krijgen en een vol hoofd zoals ze zelf zegt maakt dat ik me veel zorgen maak om haar. We hebben al veel geprobeerd maar tot nu toe zijn de bijwerkingen te heftig waardoor we steeds stoppen. Nu dus weer iets anders proberen met extra kosten want dat wordt natuurlijk niet vergoed. Maar dat is de laatste zorg, we blijven hoop houden. Speciaal onderwijs mag ze niet heen want ze is te slim??? Ze gaan nu natuurlijk bezuinigen en zo lang school aangeeft niet handelingsverlegen te zijn kunnen wij geen kant op. Ze hebben nl geen last van haar, daarom zit ik er zo bovenop. Vorig jaar heeft ze een heel heftig stuk geschreven over hoe zij zichzelf ziet. Kwam ik per toeval achter.

Ik draaf een beetje teveel door voor dit forum denk ik maar zo hoog zit het natuurlijk wel en aangezien ik mijn verdriet en zorgen niet meer wegdrink is het er meer en vaker......ach, zo heeft ieder huisje zijn kruisje.

Ik heb alleen vele kruisjes en daar moet ik mee leren omgaan, kan het verdriet echt niet zomaar toelaten want dat is teveel ineens. Maar ja zoals lady Jane schreef, anders keert het tegen je en dat geloof ik wel maar wel stap voor stap iets toelaten en leren dat dat er mag zijn. Klinkt zo zweverig maar dat is misschien wel de sleutel tot alles??

Ook een reden om te stoppen met drank was dat ik zo nu en dan bijna paranoïde werd. Ik dacht soms dat iedereen tegen me was, zelfs complottheorieën kwamen om de hoek kijken. Mijn gedachten kon ik soms met moeite stoppen en nog denken dat het bij mij wel mee viel, ik, een alcoholist, nee toch?!

Nog nooit hardop gezegd, ook niet echt hardop nu maar wel zwart op wit.....doodeng!

Dribbeltje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Ietje en Maxi,

Bedankt Ietje en wat een herkenning weer, we hebben veel overeenkomsten merk ik. Zo waar, dat als het niet goed met je kinderen gaat je dat je dat in je ziel en zelfs lijfelijk voelt. En ik moest een beetje glimlachen over de communicatie van leerkrachten onderling, is niet grappig maar wel iets waar ik me jaarlijks weer vreselijk over verbaas, dat je afspraken maakt en dat het dan gewoon niet gebeurd. Ze hadden haar zelfs bij de grootste pestkop, jongen waar ze echt bang voor was aan tafel gezet. Ik dacht dus dat ze dat bewust hadden gedaan maar na enkele weken vroeg ik ernaar en toen wisten ze van niets....?? Voelde ik me nog schuldig ook naar haar toe. Aankomend jaar heb ik dan ook besloten het anders te doen en zelf op gesprek te gaan bij de nieuwe leerkracht!

Heb inderdaad ook wat over jouw gezin gelezen Maxi, een keer in de dagdraad. Ik kom daar af en toe nog maar voel me toch meer thuis op de wie is wie pagina. Hoop eigenlijk dat hier schrijven ook een dagelijks gebeuren wordt maar dan met een iets andere inhoud. Van me afschrijven is prettig maar reacties krijgen is ook heel fijn en helpend, zeker als ik het moeilijk heb.

Voor nu, ik ga de drank koud zetten voor de visite ( blijft raar) en daarna schoonmaken en hapjes maken....en nu naar de kilo's !

Dribbeltje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hé Dribbeltje, bij mij ligt de drank ook al koud voor de visite. Inderdaad best gek hé, aan iedereen vragen wat ze willen drinken, drank gaan kopen, koud leggen, maar wat zullen wij maandagochtend trots zijn op onszelf als we het droog hebben gehouden!!

 

Fijn weekend.

 

Liefs Daantje....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal,

Gisteren een etentje gehad en ik zat aan de cola light.

En ik heb ervan genoten!

Zelfs nog een gesprek gehad over alcohol met iemand.

Hij gaf aan moeite te hebben met (te veel) alcohol en zat ook aan de cola.

Ik blijf het moeilijk vinden om mijn probleem te bespreken.

Sterker nog, niemand weet het.....

Zelfs mijn partner heeft niet door dat ik een serieus probleem heb.

Dribbeltje, ik vind het fijn je verhaal te lezen, zo herkenbaar.

Ook hier veel ongeloof over hoe sommige leerkrachten om kunnen gaan met mijn kind.

Ze is zo enorm kwetsbaar.

Ik zou het liefst iedere dag in de klas gaan zitten om haar te beschermen.

Kinderen kunnen zo hard zijn tegen elkaar.

Gisteren voor het eerst sinds jaren weer gehuild.

Verdriet over de situatie en ook verdriet over mijn alcoholgebruik.

Besef dat ik door de alcohol mijn gezin erg te kort heb gedaan en de problemen juist erger maak.

Ik kom ook meer schrijven hier.

Blijf ook moeite houden met het "harde klimaat" in de dagdraad.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maxi, wat mooi dat je je verdriet bewust ervaarde

en erom kon huilen. Laat die tranen maar een deel

van dat verdriet wegspoelen, dan komt er ook weer

ruimte voor trots en blij zijn. Om wat je nu toch maar mooi doet!

Je kiest nu bewust om je gezin niet meer, of toch zo weinig

mogelijk tekort te doen.

Je kunt niets terugdraaien maar je kunt wel zorgen dat je niet

dezelfde fouten opnieuw maakt. Alleen zo kunnen mensen

de rode draad doorknippen en een nieuwe weg bewandelen.

En op die weg lopen mensen met je mee op sommige stukken en

de rest doe je alleen. Want dat kun jij, je bent sterker dan je misschien dacht. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Misse boel! Zo, direct met de billen bloot! Ik heb gisteren gedronken en baal nu enorm natuurlijk. Na 36 dagen droog toch zomaar ineens, belachelijk natuurlijk want niemand drukt mij een glas in de handen, doe ik zelf en niemand anders. Werd al snel weer dat monstertje dat meer en meer wilde maar ben wel gestopt waar ik anders door zou drinken. Ben snel mijn bed ingegaan, visite was vroeg weg, waren er ook al op de middag. Mijn man moest weg en dat maakte het drinken makkelijker, niemand die op me let. Toen de bodem van fles 1 in zicht was ben ik pas gestopt.

Poging 3 dan maar en weer beginnen bij dag 1 , gggggggrrrrrrrrr, wat ben ik mezelf zat!!

En Maxi, dat in de klas zitten....ik heb ook wel eens gezegd, laat me maar meekijken dan kan ik zeggen waar het mis gaat! Maar dat kan natuurlijk niet. Super fijn dat jij het wel bij de cola hebt gelaten. Ik voel mezelf nu weer zo 'n mislukkeling, vooral naar mijn kinderen want ik was gisteren weer niet echt vriendelijk tegen mijn kinderen. Was maar eventjes en zeg dan wel sorry maar dan is het eigenlijk al te laat. Onze jongste heeft ook steeds meer problemen, hij was weer ergens weggestuurd door andere ouders omdat hij geslagen had en dat gebeurde ook vaak met onze dochter. Zo sneu, met drank op benoem ik dat toch naar hem, waarom doe je dat dan toch? Kan hij onmogelijk antwoord op geven, hij is 6! Zo stom van mezelf!!

Een boze, teleurgesteld Dribbeltje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Dribbel,

Ik tel ook niet meer. Heb inmiddels al twee keer een uitglijder gemaakt....

Dat werkt niet echt motiverend.

En wat Ietje zegt, je bent toch al heel ver.

Dat gaat niet verloren omdat je nu een uitglijder hebt gemaakt!

Zie ook het positieve er van in.

Je bent weer met je neus op de feiten gedrukt, je wilt dit niet meer!!!!

Schrijf je vanavond nog even hoe het vandaag is gegaan met je?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Ietje, Peet en Maxi,

Stoppen met tellen, dat ga ik doen en inderdaad ben ik al verder gekomen dan ooit te voren. Ik ben me bewust van een probleem en dat is stap 1 ! Maar wat is het moeilijk om terug te vallen en wat blijkt het toch een gevaar de drank, de verslaving. Ik geloof wat lady Jane zegt dat het wel een jaar duurt voordat het enigszins uit je systeem is en dan nog blijft het gevaarlijk denk ik. Vandaag de hele dag chagrijnig, geen kater want daar heb ik geen last van met ' maar' 1 fles witte wijn. Vanmiddag wel even naar buiten met de kinderen met dit mooie weer maar als het aan mezelf lag was ik onder de dekens gekropen en had ik deze dag overgeslagen. Of eigenlijk de dag van gisteren.......Morgen weer aan het werk dus de gedachten verzetten!

Dribbeltje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik blijf mezelf afvragen hoe het toch gekomen is dat ik bij volle verstand toch besluit een fles wijn open te trekken en er maar zo aan te beginnen. Hoe ik mezelf overhaal, alles aan de kant schuif waarom ik wil stoppen. Ik wil daar achter zien te komen om te voorkomen dat het me weer gebeurd. Dan ook nog denken dat het wel kan, voor deze ene keer, gewoon niet verder willen kijken. Want tuurlijk weet ik dat ik spijt ga krijgen maar daar is geen ruimte voor op dat moment.

Voor nu aan het werk!

Dribbeltje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben bang dat dat de verslaving is Dribbel.

En door er aan toe te geven, houd je ook de

zucht en trek in stand, dus wees erop bedacht

dat je strijd nu weer even moeilijker wordt.

Dat is ook een van de redenen dat we op dit forum

aanraden wel degelijk opnieuw te gaan tellen.

Naast het eerlijk zijn naar jezelf, bouw je dan weer

een hernieuwde basis op die steeds sterker wordt.

Voor jezelf weet je heus wel dat de voorgaande tijd

(voor je uitglijder dus) meetelt en zeker niet weg is.

Er was hier iemand die doortelde met .... dagen -/- 1 enz.

Maar dat is een beetje sjoemelen en sjoemelen dat kennen

wel m.b.t. drank he.

Wil je echt de oorzaken aanpakken dan kan het zin hebben

er met behulp van een verslavingsarts naar te kijken en ermee

aan de slag te gaan. Je komt er misschien niet zelf achter, omdat

de achterliggende oorzaken komplex zijn, ver in het verleden liggen

of in het onbewuste.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heb het inderdaad erg moeilijk met mezelf, zit mezelf erg in de weg. Voel eigenlijk zoveel dat ik gewoon niet weet wat waar weg komt en blijf maar piekeren over m.n. De kinderen. Het gaat niet goed met hun beiden en dus ook niet met mij. Denk dat het drinken daar ook weg komt, heb altijd geleerd welke emotie dan ook weg te drinken en wanneer ik dat niet doe voel ik me geregeld een hoopje ellende. Wil de hele dag wel janken en heb zo nu en dan nare gedachten, dat het leven me soms te zwaar valt en dat ik dat zo niet wil voor mijn kinderen!! Een volgende stap is de juiste maar ik ben er zo bang voor, wat komt er los, waar ga ik aan beginnen. Wil en kan ik dat wel?

Ben bang dat er inderdaad veel zit, heb weinig tot geen herinneringen aan vroeger en vind dat eigenlijk wel prima. Heb geen zin om daar in te graven. Het gaat mij om het hier en nu en hoe ik er voor mijn kinderen kan zijn. Alles lijkt wel op losse schroeven te staan en als ik dan weer lees dat het vaak met de nieuwe mensen op het forum kennelijk makkelijk gaat dan trap ik mezelf nog verder de grond in. Ook gewoon doen, week 5 en zonder al teveel moeite ( Super fijn !) maar hoe kan het dan dat het bij mij zo anders werkt. .......wat doe ik niet goed. Moet stoppen, kinderen zitten voor de tv boven en ze moeten naar school en ik aan het werk. Maar eerst de tranen weer drogen die maar blijven stromen ( als ik alleen ben want stel je voor dat iemand anders het ziet).

Dribbeltje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anders is ook goed Dribbel.

Jezelf vergelijken met anderen

is, zeker als je een drankprobleem hebt,

niet echt helpend om vrede te krijgen met jezelf.

Drinkers hebben een reden om te drinken.

Als je het omdraait: niets is een reden om te drinken,

is dat net zo waar.

Jij merkt dat je niet wilt wroeten, maar je accepteert niet echt wie je bent.

En je wilt een goed voorbeeld zijn en je kinderen een goed leven helpen krijgen.

Allemaal redenen dus om echt hulp te zoeken, voor jou alleen.

Het zal niet makkelijk zijn, maar dat is het nu ook niet en toen je nog dronk zeker ook niet.

Rotzooi opruimen maakt plaats voor andere dingen.

Zowel in je huis als in je geest en je systeem, fysiek en psychisch.

Zorg dat je iemand vindt met wie er een klik is, die je vertrouwt.

Er is werk te doen Dribbel, en het oogsten zal misschien even duren, maar het gaat komen

en is een investering in jezelf en in je kinderen/gezin. :rose::present::rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dribbeltje jij zei mij pas geleden dat ik erg streng was voor mezelf. En jij? Ben jij niet veel te streng voor jezelf? Jij hebt ook meer als een maand niet gedronken. (Daar moet ik nog maar zien te komen.) Wees daar trots op. Gooi die schuldgevoelens van die fles wijn over boord. Recht je schouders..je kan het...dat heb je al bewezen. 

En het gras is altijd groener aan de overkant.....je kan niet achter die voordeurtjes kijken. Ik kan het niet beter zeggen dan Lady Jane zij heeft het prachtig verwoord.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...