Spring naar bijdragen

Pact...


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 1,8k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Lieverds:heart:

Bedankt voor jullie lieve reacties... ik ben er best wel emotioneel van... ik heb vandaag het gevoel dat ik in een emotionele achtbaan zit... veel huilbuien, heel erg onrustig... kan mijn gepieker niet uitschakelen.
Heb geen alcohol in huis en maar goed ook want anders was ik alweer gezwicht volgens mij.
Mijn partner is nu werken, en het dak valt op mijn hoofd... gek word ik ervan.
Ik ga dus nu maar de hond aanlijnen en wandelen, kop door laten waaien. Misschien helpt het.
O ja, eerst ook nog een machine was ophangen... het gaat maar door...

Ik meld me morgen weer in de avonduren. Morgenmiddag krijg ik visite.

ik ben op zoek naar moed, kalmte en wijsheid... iemand nog wat over?

Liefs, Tobbertje:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoe meer je je concentreert op de redenen waarom je niet zou moeten drinken des te misdeelder en ellendiger je je zult voelen tijdens de perioden waarin je niet drinkt; het verboden-vruchteffect. en des te dommer zul je je voelen als je wel drinkt het schuldeffect.

Liefs Myriam

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja hoor lieve Toppie ik heb in ieder geval wel heel veel warmte voor je. Misschien dat iemand anders moed en wijsheid heeft voor je maar ik denk dat dat niet nodig is. Je hebt laten zien dat je ook sterk bent. Het is alleen zo jammer voor je dat je iedere keer weer opnieuw moet beginnen om te starten. en iedere keer weer nadat je gedronken hebt, slaat het geprakizeer weer toe. Misschien heeft het toch ook te maken met het alcoholgebruik waardoor je je denken niet kan stoppen.
Zou het niet beter voor je zijn als je weer wat meer op het forum komt? En probeerd om te vertellen als je behoefte hebt? Mij is het een keer gelukt en het gevoel van overwinning was zo ontzettend groot, en alle spanningen waren weg, ik had mezelf, met behulp van het forum overwonnen. Dat gevoel gun ik jou ook zo van harte.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve ToPPer,

Je hebt het eerder geflikt om langere tijd zonder die rotdrank te kunnen...
Laat je nu niet ontmoedigen door je meerdere keren aan terugval, maar pak jezelf bij de lurven en probeer het niet alleen te doen.
Alleen jij kan het doen, maar je kunt het niet alleen !!!
Ook ik kan het niet alleen, vandaar dat ik hier nog regelmatig kom en mijn meetings regelmatig bezoek.
Het houd mij alert en waakzaam.
Weet dat er altijd mensen zijn die je op moeilijke momenten erdoorheen kunnen slepen.

Belangrijkste : Ik neem vandaag de eerste niet !!! Doen jullie mee, medepacters ?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve pacters, knokkers, kanjers:heart:...

Deze dagelijkse gedachte kreeg ik vandaag toegestuurd en toepasselijker kan het niet zijn voor mij op dit moment...

"Alle bijzondere prestaties hebben één ding gemeen;
aanvankelijk leken ze onmogelijk."
(Olaf Hoenson)

Zo lief, dat ik van jullie zoveel moed kalmte en wijsheid in alle berichtjes heb gekregen, dat doet echt goed.

Ik wil niet de zielige uit gaan hangen want we knokken allemaal tegen hetzelfde monster en dat is niet gemakkelijk! Maar als je in zo'n emotionele achtbaan zit wordt het net nog een tikje moeilijker...

Aan tekenen of zo ben ik niet meer toegekomen, heb wel nog een lange wandeling met de hond gemaakt, maar toen was ik zo wakker dat ik niet in slaap kon komen, heb liggen woelen tot wel half vijf...
Ik heb toen maar een dvd opgezet en in bed nog wat afleveringen van Friends gekeken, daar word ik altijd vrolijker van...
Maar goed, vanochtend het huishouden gedaan, de gangbare karweitjes, vanmiddag visite gehad en vanavond komt een goede vriendin die waarschijnlijk ook blijft slapen, haar man is weg tot vrijdag en haar dochter is meestal bij haar vriend dus gaan we vanavond proberen er een leuke avond van te maken. We gaan straks nog een lange wandeling met de hond maken en we kunnen samen een potje Yahtzee spelen, (vinden we allebei leuk) of een zwijmelfilm kijken.
Dus vandaag zal wel gaan lukken droog... dan is het dag 2.

Maar BamBam had een heel goed idee, beschrijf een dronkenschap, dan besef je pas hoe gevaarlijk en verkeerd je bezig bent.
Nou ik kon er vele terughalen in mijn geheugen, maar 1 was echt levensgevaarlijk...
Ik wil dit wel met jullie delen al schaam ik me diep dat ik zo ver heen kon raken. :$

Het was ook tijdens een nachtdienst van mijn man...
Ik had die avond 2 liter wijn gedronken vanaf 22.00 u tot 2.00 u. ongeveer.
Ik ging in mijn joggingpak met de jas erover zwalkend de hond uitlaten. Toen hadden we nog een klein hondje... dus dat was nog te doen.
Ik weet nog in een vlaag dat ik 2 mannen op de fiets tegen kwam die me aanstaarden en ik liep zo snel mogelijk door voor zover dat ging. Het was dus na 2.00 u... ook gestoord om zo laat als vrouw alleen met je hond te gaan wandelen...
Thuisgekomen sloeg de warmte me als een klap in mijn gezicht want het was februari en het vroor buiten. Toen heb ik nog een wijnglas sherry in 1 teug achterover gegooid en besloot naar bed te gaan.
Gelukkig niks met de hond aan de hand hoor, die lag braaf in zijn mand en had zijn behoefte gedaan.
De verlichting uitgedaan, verwarming omlaag en toen naar boven...
Op de slaapkamer wilde ik de kledingkast openmaken maar struikelde over mijn eigen voeten.
Ik viel tegen het kastje waar een flatscreen-tv op staat. Die kwam ergens tegen mij aan en stond dus ineens aan. Ik kon m nog tegenhouden, dus die bleef staan. Ik viel met mijn gezicht schrapend langs de muur en viel een flinke snee in mijn scheenbeen langs die kast. Bloeden natuurlijk... ik voelde niks.
Op de badkamer verband in de verbandtrommel gezocht, daar ging ik weer tegen de vlakte... Weer opgekrabbeld, mezelf in een waas wat verband om mijn been gedraaid en in bed gekropen. Toen was het over en uit. Ik herinner me niks meer.

Mijn man is 's ochtends naar bed gekomen en schrok zich rot, mijn gezicht zat nog vol bloed, ik had alleen dat scheenbeen verbonden. Hij was bezorgd, teleurgesteld maar ook woedend.
Als die tv gevallen was bovenop me was ik misschien wel geëlektrokuteerd... Ik zag toen de schade en een hoofdpijn, niet normaal. Toen heb ik wel bedacht: dit nooit meer! Ik durfde niet naar de dokter...
De eerstvolgende 3 dagen had ik vrij (gelukkig) dus mijn gezicht was weer toonbaar toen ik weer moest werken.

Mijn scheenbeen is nog pijnlijk ontstoken geweest, ik had het moeten ontsmetten.

Als ik dit verhaal nu lees word ik er weer onpasselijk van, de schaamte bekruipt me alweer.
Zo nog enkele maanden verder gegaan, steeds proberen niet te drinken tot ik in juni dan bij ADB terecht kwam op advies van mijn huisarts...

Maar dit wilde ik toch delen, misschien werkt dat voor mij ook als een soort van: zien dat ik echt een verslaving heb en dat het knokken is voor mijn veiligheid en gezondheid.

Zo. pfoe... heftig voor mezelf. Ik ga nu stoppen want rond half negen komt mijn vriendin.
Dag 2 droog is mijn streven, en dat gaat ook wel lukken, ik ben niet alleen.

Liefs, Tobbertje.
(ik meld me morgen weer!):present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goh Toppie wat een rotverhaal lieverd. Ik denk dat de meesten van ons gelijksoortige dingen hebben mee gemaakt, tenminste ik wel. En toch grijpen en grepen we naar de alcohol. En alleen maar of een paar uur die roes te voelen. Waarom kunnen nu niet dat gevoel van teleurstelling vasthouden. alle neg. ervaringen die we met de drank hebben gehad, bij ons houden. Waarom moet het keer op keer weer verkeerd gaan. Ik snap er vaak de ballen van. Ik denk dat het ook niet te begrijpen is, we moeten de kracht op bouwen om NEE te zeggen NEE NOOIT GEEN DRANK MEER.
Ik werd vanavond nog door een vriendin gebeld. Ze was gisteren op bezoek geweest. Vanavond had ze weer gedronken en wat een onzin ze uitkraamde, vreselijk. Dan denk ik morgen heeft ze er weer spijt van, morgen baalt ze weer omdat ze mij gebeld heeft. Wat is de reactie van drank toch een ongrijpbaar iets.
Ikzelf ben altijd erg bang geweest om de controle over mijzelf te verliezen, terwijl drank dat juist doet.:(

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo,

Ik had voor dit weekend me ook bij een pact aangesloten om niet te drinken. Zou het eerste in jaren zijn. Vrijdag lukte, maar zaterdag niet. Ik was op een verjaardag, had me voorgenomen niet te drinken. Dat lukte in eerste instantie ook wel, maar na de koffie kon ik het toch niet laten.

Het is verder wel goed gegaan. Ik had thuis nog twee bier maar die heb ik niet opgedronken. Dat is een klein pluspuntje. Normaal nam ik altijd nog wel een paar bier thuis als ik nog zin had.

Maar goed ik heb me dus niet aan mijn afspraak gehouden en dat voelt natuurlijk wel een beetje schuldig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Weggooien heeft niet zo veel zin. Ik woon met zo'n 20 mensen. Er staat altijd ergens nog wel wat. Dat maakt het er niet makkelijker op weet ik. Het was best bijzonder dat deze twee die ik gekocht had het meer dan een week hebben uitgehouden. Meestal drinkt iemand het wel op. Ik zal moeten leren alcohol te weerstaan of verhuizen, maar dat wil ik niet, dat verhuizen dan he.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo lieve knokkers / kanjers / pacters:present:

Het is gisteren goed gegaan! Heel gezellig met mijn vriendin de avond omgekregen, potje Yahtzee, grote pot thee met koekjes erbij, daarna lekker aan de frisdrank met wat te knabbelen. Film Griffin & Phoenix gekeken, samen snotteren op de bank... Toen nog een flinke wandeling met de hond van een uur en om 2 uur gingen we slapen.
Vanmorgen kwam mijn man uit de nachtdienst, nog even lekker uitgeslapen. Had voor mijn vriendin de wekker op 10.30 u gezet. En de mijne ook natuurlijk.

Lekker koffie gedronken, verse broodjes gehaald, eitje gekookt en toen heb ik haar wandelend met onze hond naar huis gebracht. Daar zat haar dochter ook al aan de koffie en had hun hond ook al uitgelaten.
Nog even lekker gekletst en zelfs even buiten in het zonnetje gezeten (met de jas aan natuurlijk)

Op mijn gemak terug gewandeld met de hond en haar lekker uit laten rennen op het uitrenveld met nog 3 andere honden. Om half 1 was ik weer thuis.
De boel opgeruimd, wat boodschapjes gedaan en toen mijn mannetje om 13.30u gewekt met een bakkie koffie.

Vanmiddag samen nog een goed gesprek gehad over mij... hij steunt me toch waar hij kan.
Nog wat in de tuin gerommeld, en met de was bezig... Nu gegeten, opgeruimd en mijn huiswerk van Re-set.nu gemaakt.

Dan ga ik zo weer de hond uitlaten, douchen en op tijd naar bed want de wekker gaat weer om 7 uur.
Zit aan de ice-tea en voel me vandaag best goed eigenlijk. Niet zo onrustig meer.
Dus ik kan straks dag 3 droog afsluiten. Stap voor stap...

Liefs, en bedankt voor jullie bemoedigende woorden allemaal en we houen het droog he?
Samen staan we sterk!

Liefs, Tobbertje:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo lieve pacters / knokkers:present:

Even melden dat dag 4 er ook weer droog op zit en ik heb mezelf vandaag een nieuwe look aangemeten, van lang haar naar een pittig kort kapsel:D

Dat wordt schrikken voor mijn man want die is werken en heeft het eindresultaat niet gezien, die zal morgenvroeg wel schrikken... haha.

Maar dat is ook weer een boost naar mijn nieuwe leven... weer verder op het droge pad.

Liefs, tobbertje:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo lieve knokkers / pacters :heart:

Dag 6 bijna droog... het is nog geen middernacht en heb erge zin in een wijntje of pilsje vanwege het 'weekendgevoel' maar ik moet de trek uitzitten... wordt moeilijk. Mijn man zit met pilsje op de bank...:(

goed, verder nog even melden dat ik gisteren ook nog maar meteen een nieuwe bril heb besteld. Mijn varifocusglazen waren niet meer goed dus dan ook nog maar meteen een hip montuur uitgezocht...
Dus over een kleine 2 weken een compleet nieuwe tobPertje...?

Vandaag op het werk niks dan lovende reacties en positief commentaar op mijn nieuw kapsel, in eerste instantie herkenden de meesten me niet, haha...:D Dat was het leukste eigenlijk...

Ik ga vol goede moed door, althans ik probeer het, nu is het even heel moeilijk... ik ga mijn moeder maar eens bellen... Even andere gedachten.

Fijne avond en tot morgen, hopelijk kan ik dan dag 7 droog melden.

Liefs, Tobbertje:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Blondie,

vandaag voor jou dag 19 als het goed is... dat kan je wel. dus waarom niet het lef voor een nieuwe look? ander kleurtje in je haar doet al heel veel... dat van mij wordt ook nog blonder, met highlights erin over een weekje of zo... dusssss, doe je mee:D 2 blondies dus...

een nieuwe look is makkelijk dan een alcoholvrij leven... er is geen terug weg meer... en met de alcohol helaas wel en dat weten we allemaal...

Fijn weekend lieffie!

Liefs, tobbertje:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve pacters / knokkers...:present:

hier ben ik weer, gisteren gezwicht... 4 flesjes bier gedronken, vanwege slecht nieuws maar dat mag geen excuus meer zijn! mijn lievelingsoom is gisteren plotseling overleden aan een hersenbloeding en in november op de familiereünie heb ik nog heel voorzichtig met hem gedanst en hij genoot zichtbaar...
Ik kon het gewoon niet gisteren.. ik baal ontzettend... maar ik sta op en begin weer bij dag 1...


Zwakke momenten kunnen zo verraderlijk zijn... bah.

Liefs. Tobbertje:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Weet je Toppie ik ben zo blij dat ik nog maar pas 2 x gedronken heb in de tijd dat ik op het forum ben. Ik geloof niet dat ik het zou vol houden om iedere keer weer opnieuw bij dag een te beginnen:heart:
ik hoop echt dat het je een keer lukt om echt te stoppen.
O en nog gecondoleerd lieverd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...