Spring naar bijdragen

Dinsdag 16 april 2024


Aanbevolen berichten

Ik heb vandaag old skool gehaktballen gemaakt. Zo lekker is dat. Zeker met een forse lik mosterd. Mijn kinderen zijn er helaas niet dol meer op. Maar vandaag had ik ze gedraaid zo groot als pingpongballen en vonden ze het heerlijk. Alles zit altijd tussen de oren 🙂

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een onbekend soort vis in de olie/roomboter gebakken, aardappelpuree ( aardappelen schillen, koken, een klein pannetje met een pak roomboter op heel laag vuur smelten en die klaren dan salie erbij ff door laten garen dan aardappels afgieten boter afgieten door een zeef zodat de salie in de zeef blijft en dat door de piepers heen en je hebt restaurant waardige puree ) en groente , sperziebonen uit de diepvries 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Smaragdie:

Echt je schouderkarbonades 1,5 uur in de pan?

niet taai, maar wel hard krokant, het ligt als het ware te frituren, einde rit.

het gaat mij vooral om de smaak die zo ontstaat, met speklappen gaat het ook

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 minuut geleden zei brazer:

niet taai, maar wel hard krokant, het ligt als het ware te frituren, einde rit.

het gaat mij vooral om de smaak die zo ontstaat, met speklappen gaat het ook

Je zal wel gelijk hebben maar karbonades worden nooit geen spek lappen 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Jac goed bezig.

 

ik lees dat je de boter klaart, maar er niet in bakt. Doet dat er toe voor de smaak van de puree?

trouwens een heel pak roomboter van 250 gram?? dat zal wel smeuig worden.

Sperziebonen uit de diepvries, niks mis mee,  spotgoedkoop en zonder al dat zout wat in glasconserven zit.

snap er altijd weing van dat gezond eten duur zou zijn, aardappelen 40-50 cent per kilo, pakje koolvis, drie euro, de

sperziebonen , klein klontje boter en hoppa.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 minuten geleden zei Jac:

Je zal wel gelijk hebben maar karbonades worden nooit geen spek lappen 

Ja @Jac, al eerder op deze dag had ik gelezen over die karbonades van Brazer.
Bij mij worden die dingen juist heel zacht als je ze maar lang genoeg door laat prutten.
Tot dat ze van zelf van het bot vallen.
Als je ze vervolgens in een frituurpan gooit worden ze lekker krokant, net als speklapjes. 
Volgens mij bedoelde Brazer dit.
Of het vuur staat te hoog, dat kan ook.
Dan branden ze aan.

ps ik zal mijn recept voor kippensoep eens opzoeken wat ik hier jaren geleden heb gepubliceerd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 minuten geleden zei brazer:

snap er altijd weing van dat gezond eten duur zou zijn, aardappelen 40-50 cent per kilo

Ja, dat zijn Tsjechische prijzen voor brambories.
De witlof schijnt daar peper duur te zijn.
Of heb ik jou niet goed begrepen @Jac?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 minuten geleden zei Claudius:

Ik ben spijtig genoeg weer aan't drinken. Na bijna twee jaar nuchter door het leven te gaan. 

Ja jammer @Claudius, wat is de reden geweest dat je weer aan het drinken bent?
Je had het volgens mij minstens twee jaar volgehouden.

ps sorry, een beetje overlap met Smaragd nu.

bewerkt door Roberto
overlap
Link naar opmerking
Deel via andere websites

10 minuten geleden zei Claudius:

,ik moet het zonder doen

@Claudius, volgens mij raak je hier jouw eigen kern.

Zonder jouw verliefdheid op dat meisje uit de kliniek.
Zonder jouw verliefdheid op die  tv-presentatrice.
En zonder jouw hondje.

Wel opzoek gaan naar iets nieuws.
En niet bij de pakken neer gaan zitten.

bewerkt door Roberto
aanvullingen
Link naar opmerking
Deel via andere websites

27 minuten geleden zei brazer:

 

ik lees dat je de boter klaart, maar er niet in bakt. Doet dat er toe voor de smaak van de puree?

Ja zeker en voor het eventueel bewaren is het beter en ja het wordt heerlijk  smeuïg en lekker door de salie 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

28 minuten geleden zei Roberto:

Ja @Jac, al eerder op deze dag had ik gelezen over die karbonades van Brazer.
Bij mij worden die dingen juist heel zacht als je ze maar lang genoeg door laat prutten.
Tot dat ze van zelf van het bot vallen.
Als je ze vervolgens in een frituurpan gooit worden ze lekker krokant, net als speklapjes. 
Volgens mij bedoelde Brazer dit.
Of het vuur staat te hoog, dat kan ook.
Dan branden ze aan.

ps ik zal mijn recept voor kippensoep eens opzoeken wat ik hier jaren geleden heb gepubliceerd.

Dan ben je de karbonades aan het stoven 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

25 minuten geleden zei Roberto:

Ja, dat zijn Tsjechische prijzen voor brambories.
De witlof schijnt daar peper duur te zijn.
Of heb ik jou niet goed begrepen @Jac?

Ja idd Witlof is import uit Nederland kan je ook alleen kopen bij speciaal zaak zoals een soort Makro

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 minuten geleden zei Jac:

Dan ben je de karbonades aan het stoven 

Ja @Jac, dat zei ik toch, anders branden ze aan.

En voor er hier weer verwarring onstaat: ik heb het over schouderkarbonades.
Geen rib of haas.

ps een vroegere vriend van mij dacht dat haaskarbonade van een haas kwam.

bewerkt door Roberto
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...