Spring naar bijdragen

Het gaat me lukken!!


Beatrix

Aanbevolen berichten

Goedemorgen allemaal :rose:

Dank je @Nienes voor je lieve woorden. Ja, de toegevoegde waarde van dit forum is voor mij niet alleen dat je dingen van je af kan schrijven, maar heel, heel misschien ook een inspiratie voor een ander kan zijn. Zo hou ik me op moeilijke momenten ook vast aan de schrijfsels van anderen. Dat kan je net dat kleine duwtje geven om door te gaan !!

Het feit dat je met "onbekenden" dit pad loopt is een extra stimulans voor mij. Je naasten met wie je al jaren leeft, kunnen - in mijn geval - nog wel eens dat belerende vingertje opsteken/die belerende woorden bezigen. Uiteraard altijd met de goede bedoelingen, maar toch..... ze hebben niet dezelfde ervaring, ze lopen niet dit pad, voor hen is het soms zo "eenvoudig": gewoon niet doen, er vanaf blijven, gewoon het bij 2 glaasjes houden......  Bij gelijkgestemden kan je/kan ik opener zijn, gelijkgestemden begrijpen je struggle, hebben vaak dezelfde ervaringen, de valpartijen, de moeilijke momenten, ze beuren je op als je struikelt, stimuleren je door te gaan !  Zo voelt dat voor mij en daarom blijf ik hier !!

Vandaag is het dag 9    :present::present::present::present::present::present::present::present::present: en het voelt nog steeds als een mooi cadeau !!

Vandaag weer mijn maandelijkse crea-dag. Heb er weer zin in !

Ik wens iedereen een fijne, droge dag toe :rose:

Beatrix:heart: 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Beatrix, zo is het ook. In onze omgeving weet een deel dat wij niet meer drinken maar ook een deel nog niet. Dat komt wel wanneer ik ze zie, en ik sla de drank over. Ik haal heel veel steun uit het forum, juist omdat ik mij hier eindelijk begrepen voel.

Veel plezier met je crea dag! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen :rose:

Wat kan een mens toch snel wennen aan luxe. Want dat is het natuurlijk wel : een elektrische deken.....en ja, dan gaat ie kapot en dan lig je s' nachts te bibberen ( ik slaap met het slaapkamerraam open) en zoek je in het donker naar sokken om het toch enigszins  behaaglijk te maken.....Vandaag maar eens kijken waarom die deken er de brui aan heeft gegeven en dan de beslissing:  koop ik een nieuwe of niet :unsure:

Nou ja, beter je hoofd breken over een elektrische deken dan over drank en waar ik de lege flessen moet weggooien... Dat laatste: het  is al weer een tijdje geleden, dat ik met tassen vol naar de glasbak moest. Nu lever je de statieflessen in en zoek een nieuwe smaakje  uit bij het theevak :D

Dit jaar goed begonnen met een midweekje weg en ook komend weekend ga ik er op uit !  Ik voel me goed, ben blij, kijk vol vertrouwen naar de toekomst, maak plannen en dat is toch heel wat anders dan toen ik nog dronk.... Wat deed ik toen eigenlijk weinig, zat s'avonds op de bank met een glas wijn binnen handbereik. Nu ben ik s' avonds nog bezig en plan leuke uitjes. 

Natuurlijk is niet alles opeens helemaal halleluja, maar het scheelt wel als je helder bent. Want ondanks dat ik de wijn ook lekker vond ( dacht ik....) is het nuchter je leven leiden toch wel heel aangenaam. Het lijden is vervangen door leiden !!

Het is vandaag dag 11    :present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present: en ik ga de maand volmaken !! En om een oud gezegde, dat ik vorig jaar heel vaak schreef: Vandaag drink ik niet, wat er ook gebeurt !!

Ik wens iedereen een fijne, droge dag toe:rose:

Beatrix:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Positieve Beatrix! Ondanks je kapotte deken zo lekker positief de dag beginnen is toch geweldig! 
Ik ben ook veel productiever in de avond, heb gisteren na het eten alvast gekookt voor vanavond want laat thuis. Alle was weggevouwen en nog wat administratie gedaan. Zo anders dan met je glas wijn op de bank! Ik doe vandaag weer met je mee! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen :rose:

Koffie onder handbereik, de kat al geknuffeld en eten gegeven en het weerbericht in de gaten houdend, meld ik me hier weer !. Ga ik vandaag wel of niet richting het noorden. Het is een leuk uitje, maar ja niet ten koste van alles. Gladheid is gewoon niet leuk en je kan maar beter voorzichtig zijn/misschien wel TE voorzichtig... Maar even afwachten.

Maar zoals ik gisteren al schreef, nu ik niet meer drink is er veel meer ruimte/energie voor leuke uitjes. Toen ik nog dronk had ik (gelukkig) één keiharde afspraak met mezelf : als ik drink, rij ik NIET. Ook nooit gedaan, maar dat betekende wel dat ( als je alleen bent heb je vaak geen chauffeur) ik vaker dan gewenst gewoon thuis bleef. Een avondje met vrienden, maar zonder dat wijntje was gewoon minder aantrekkelijk, dus van lieverlee maakte ik dergelijke afspraken niet, tenzij ik met iemand kon meerijden. Tegenwoordig hoor/lees je zo vaak dat mensen onder invloed ongelukken veroorzaken met vaak grote gevolgen. Je moet er toch niet aan denken.....Gelukkig heb ik me hier altijd aan gehouden. Ook als er iemand zei : ach, eentje moet toch kunnen..... NEE !! Het is zelfs zo dat ik ook niet bij iemand in de auto stap, die iets gedronken heeft ( ook al is het er maar eentje). Dan maar taxi of een andere oplossing ! Gelukkig hoef ik dergelijke afwegingen niet meer te maken. Ik rij gewoon zelf en plan dus nu ook weer gezellige uitjes, zoals dit weekend !

Maar ja, nu dus die gladheid. Maar even afwachten en straks een beslissing nemen !

Het is vandaag dag 12    :present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present: en ( het blijft een hele goede afspraak) Vandaag drink ik niet, wat er ook gebeurt !!

Ik wens iedereen een fijne, droge dag toe

Beatrix:heart:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal :rose:

Leuk weekend achter de rug en deze week wat rustiger, Heb ook tijd nodig om wat beslissingen te nemen ( kom ik misschien later nog wel op terug) en dan moet ik me niet laten haasten door onrust. 

Vanmorgen wel eerst lekker naar schoonheidsspecialiste. Mezelf laten verwennen, dat is iets wat ik aan het leren ben en ik geniet echt !! En waarom zou ik het niet waard zijn ( oude gedachte....). Dus nu eerst koffie, ontbijt en krant en dan me klaarmaken voor deze ontspanning. Niet dat ze alle ( of eerlijk gezegd bijna geen...) rimpels kan gladstrijken :D maar ik voel me altijd als herboren, lekker ontspannen en kan dan de wereld weer aan!

We zijn al weer op de helft van januari, dus het is dag 15  :present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present: en ook vandaag drink ik niet, wat er ook gebeurt !!

Ik wens iedereen een fijne, droge en ontspannen dag toe :rose:

Beatrix:heart:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen die hier langs komt :rose:

Het is al weer een week geleden dat ik op mijn eigen draadje was. Is niet omdat ik aan het afkicken ben van het forum hoor, maar momenteel erg druk. Mensen die hier lezen weten dat ik een hutje op de hei had en die in het najaar verkocht heb. Maar het bloed kruipt.......ik sta dus op het punt om toch weer iets te kopen. Dus erg spannend en dat maakt me ook wel weer erg onzeker :unsure: zal ik wel, zal ik niet......Ik mis de natuur, de mooie omgeving e.d. en dat kan ik natuurlijk ook krijgen als ik van thuis uit op de fiets stap, maar toch......het trekt heel erg. Vandaag een volgende stap in dit proces, dus wish me luck :D dat ik de juiste beslissing neem.

Nu vraag je je af waarom ik dit op dit forum schrijf... nu, mijn "nieuwe" gezonde levensstijl heeft er alles mee te maken. Ik voel me goed en eindelijk vind ik ( er zijn nog twijfels hoor :unsure:) dat ik dit eigenlijk wel verdiend heb, maar ja dat stemmetje uit het verleden ( je bent niets waard en zo...) komt juist nu weer even naar boven. En ik merk dat dan op dergelijke momenten de hang naar dat glas wijn ook weer de kop opsteekt. Nee, ik geef niet toe, maar toch......het is dus een spannende tijd ( in meerdere opzichten)  Dus wish me luck bij deze beslissing !!

Het is vandaag alweer dag 22  :present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present: en ik zeg het nog maar eens : vandaag drink ik niet, wat er ook gebeurt !! Zo, dat staat :D

Wens iedereen een fijne, droge dag toe :rose:

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Veel geluk, met het nemen van de juiste beslissing @Beatrix
wat maakte dan dat je je hutje op de hei verkocht had ?
Zo te lezen, had je het daar altijd reuze naar je zin 
nou ja, wie weet wat er op je pad komt he :)

En logisch, dat dat glas wijn dan weer in je gedachten voorbij komt.
dat zou ik dan ook hebben hoor.
Maar jij trotseert alle stormen toch !?
En de cadeautjes ketting wil je vast ook niet verbreken  ! :)
Veel succes met je beslissing

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey @Beatrix het lijkt me heerlijk zo'n hutje op de hei. En als het kan, waarom niet? Spannend! Ik snap dat glas wijn ook heel goed. En goed dat het uitspreekt en aangeeft dat je dat niet gaat doen. Het blijft een venijnig stemmetje in dat hoofd. Hij komt bij mij ook ineens weer vaker om de hoek. Ik hoop dat je een fijn plekje hebt gevonden en dat het doorgaat! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen:rose:

Pfff, de kogel is door de kerk :D ( wat een vreemde uitdrukking is dit trouwens....) Heb een nieuw hutje op de hei :present:

@rapilos mijn vorige hutje werd toch wat gammel en gezien mijn leeftijd (...)was het toch ook wel fijn om wat meer voorzieningen/luxe te hebben. Dus ik was wel al zo nu en dan aan het zoeken en ik heb het dus nu gevonden :D. Financieel was het mogelijk en iemand zei : waar het om draait is gun je jezelf om te gaan genieten....gun je jezelf dit cadeau. Ja, waarom eigenlijk niet !!

Nu heb ik nog een extra motivatie om vast te houden aan dit AV-bestaan.

Wow, wat ben ik blij hiermee, ik sta gewoon te stuiteren :D

Fijne en droge dag iedereen :rose:

Beatrix:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

haha @Adri03 Dit plaatje ziet er inderdaad heel mooi uit, maar ik mis nog het bos in de achtertuin ;)

Dank ook @rapilos voor je berichtje, net zoals @Nienes. Ik heb er echt zin in, maar eerst maar eens de financiële kant gaan regelen. De huidige eigenaar moet er ook nog e.e.a. uithalen, dus over een paar weken krijg ik de sleutel en kan ik 365 dagen/jaar gaan genieten. Denk dat het veel pendelen is/gaat worden tussen huis en hutje :D

Nog even een andere vraag : wat drinken jullie s'avonds ? Overdag heb ik geen probleem, maar s'avonds heb ik geen idee wat ik kan inschenken. Afgelopen week lekkere thee gekocht, met als gevolg dat ik 2 x per nacht eruit moet. En die onderbroken nachten breken me langzaam wat op. Vandaar de vraag.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gefeliciteerd met de koop! Ik drink na het eten nog 1 kopje thee en dan niet meer, anders moet ik idd eruit in de nacht. Wel grappig dat ik altijd naar de wc moest als ik had gedronken en mij dan helemaal niet hield aan 1 drankje na het eten. 
Ik heb dit weekend weer verjaardagen en ik hoop op cola zero en spa rood.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen:rose:

ja, dat drinken s'avonds.....Ik denk eigenlijk dat het niet zo zeer het type drank dat ik  s'avonds en ook overdag  drink. Het is meer de gulzigheid, het geen maat weten te houden.....Of het nu werken was, sporten, zorgen voor, motivatie voor wat dan ook, mezelf wegcijferen :blush:, angstgevoelens, maar ook eten, alcohol, koffie en/of thee : ik kan geen maat houden !

Bijvoorbeeld het drinken : ik kan het niet laten bij 1 glas water, limo, cola of wijn. De gulzigheid waarmee ik het naar binnen klok.... Ik ben bijvoorbeeld een echte koffiedrinker, maar ook hier : op een dag drink ik zeker 10 a 15 koppen. Dus nu ik aan het zoeken ben naar een drankje s'avonds ( zelfs ik wil dan iets anders dan koffie...).... ook thee en/of water gaat er met sloten in ( vandaar ook dat toiletbezoek s' nachts).

Het gaat misschien dus niet om de keuze van welke drank, maar meer hoe kan ik die gulzigheid aanpakken :huh: Maar eens verder over nadenken....

Het is vandaag dag 24  :present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present: en ook vandaag drink ik niet, wat er ook gebeurt !!

Ik wens iedereen een fijne, droge dag toe :rose:

Beatrix:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wow, wat heerlijk @Beatrix, gefeliciteerd. 
Dat wordt weer echt genieten dus. 
Petje af voor jou hoor. 

En wat dat drinken 's avonds betreft: 
Ik drink bij het eten 1 glas water en na het eten 1 beker thee, daarna nog een paar slokken water. 
En dan nog moet ik er minstens twee keer per nacht uit :(, maar ach, zo erg is dat ook weer niet.... 
                                                             kanweg.thumb.png.30ff054465c33a90f7bd42103061bb98.png

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal :rose:

Schreef het net al op de dagdraad : wat gaat de tijd toch snel !!

De afgelopen maand was natuurlijk wel druk, druk, druk met zoeken en vinden van en nieuw "hutje op de hei" en het afronden van de financiële zaken hier omheen. Komende maand wordt het wat rustiger en kan ik me gaan voorbereiden op hoe ik alles wil gaan inrichten en mijn eigen stempel wil drukken op deze mooie plek.

Ik ga zeker genieten van dit mooie cadeautje aan mezelf :present:! Het mezelf gunnen, iets voor mezelf willen en vooral mogen kopen is zo'n apart gevoel. Het ervaren dat ik het waard ben, dat ik mag genieten !! Dit is een gevoel  - weliswaar nog met wat moeite - waar ik aan toe mag geven :D Ik ik straal het ook uit nu !!

Het afgelopen jaar ben ik een mooi pad opgegaan. Met zo nu en dan de nodige hobbels, maar ik geloof wel dat dit gekozen pad de juiste is. En daar hoort geen alcohol bij !!

Het is vandaag dag 1 van de nieuwe maand :heart: en mijn mantra blijft : wat er ook gebeurt, vandaag drink ik niet !!

Ik wens iedereen een mooie, droge dag toe :rose:

Beatrix:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal :rose:

Vandaag is het al weer dag 4 :heart::heart::heart::heart: en ondanks het natte weer voel ik me prima !

Heb zo waar uitgeslapen tot bijna 8 uur ( echt een cadeautje !) en ga positief de dag beginnen. Sinds ik mezelf het mooie cadeau ( hutje op de hei) gegeven heb, loop ik te glunderen en dan bedoel ik niet omdat ik nu kan "uitschreeuwen" dat ik een tweede stekkie heb, maar omdat ik - oké, er waren wat aarzelingen :huh: - mezelf dit cadeau heb willen geven, dat ik dat waard ben, dat ik me dat zelf gun, dat ook ik mag genieten  !

En het zit hem dus niet in de grootte van het cadeau, want ik heb datzelfde met mezelf een mooie bos bloemen geven. Daar zit nog altijd een aarzeling, een waarom, een "moet dat nou", een " heb je iets bijzonders gedaan dan". 

Ik ben altijd aan het zorgen geweest, heb aandacht gegeven aan anderen, cijferde mezelf weg  ( als zijnde niet belangrijk, niet waard om aandacht aan te besteden.....)verraste vaak en graag anderen met een cadeautje, maar zelf ho maar ! Dat is pas heel voorzichtig het laatste jaar gekomen en dat voelt goed !! Ik verval in herhalingen : maar ik voel me regelmatig zo blij als een gup, blij met mezelf, het pad dat ik ingeslagen ben en als ik dan wel eens aarzel, onzeker word, twijfel of ik mezelf zo op de voorgrond moet zetten ( wat ik echt niet doe hoor....)dan word ik gelukkig teruggefloten door een goede vriendin. Deze vriendschap is ook veel intenser geworden, ik laat het toe, ik geniet :D

Zo, genoeg over mezelf :unsure: Het wordt vandaag een mooie dag en wat er ook gebeurt, vandaag drink ik niet ! 

Ik wens iedereen een fijne, droge dag toe :rose:

Beatrix:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal :rose:

Nou @rapilos er zijn ook mindere dagen hoor :huh: maar je hebt wel gelijk ik probeer wel altijd het positieve in te zien van alles ! En daar ben ik wel blij om, want er komen toch altijd wel de nodige hobbels op je pad ( that' s life!) en de manier waarop je hiermee omgaat bepaalt toch je overall gemoedstoestand. Dat positieve heeft me vaak geholpen die hobbels aan te gaan/te bestrijden en weer op te krabbelen !

Het is nu de derde dag op rij dat ik al erg vroeg wakker ben en na wat verwoede pogingen weer in te slapen ben ik maar weer om 04.30 uur uit bed gestapt. Mezelf wel even "streng" toegesproken.... Heb mijn slaap wel nodig maar zo verleg ik mijn ritme, want s'avonds lig ik op de bank al te slapen......en als ik zo in de spiegel kijk worden mijn rimpels door deze korte nachtjes/slaapgebrek  er niet minder op :wacko::D

Het is vandaag dag 9 al weer :heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart: en ook vandaag drink ik niet, wat er ook gebeurt !!

Hier in het zuiden barst  Carnaval los en er zullen weer heel wat liters alcohol doorheen gaan........Ik hoop dat men toch wat maat weet te houden, want waarom heeft een mens eigenlijk drank nodig om te feesten....Gewoon PUUR genieten is veel leuker, toch ?  Ook toen ik nog dronk gebeurde dat meer in huiselijke kring en niet bij een dergelijk feest. Misschien om geen  controle-verlies te ervaren waar ik als controle-freak zo'n hekel aan had en erg tegenop zag......

Thuis voelde ik me veiliger en kom ik me makkelijker laten gaan ( en ook snel weer weg kon kruipen als ik mezelf langzaam voelde weg glijden......:huh::wacko:

Gelukkig is dat al weer een tijdje geleden :D

Wens iedereen een fijne, droge dag toe. Alaaf!!

Beatrix:lips:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...