Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas
Chaus

Lorazepam afbouwen

Aanbevolen berichten

Ik slik sinds medio januari lorazepam.

Moest van de huisarts, omdat ik atypische paniekaanvallen heb (die worden veroorzaakt door Lyme).

In eerste instantie 5 milligram per dag - 2,5 's ochtends en 2,5 's avonds.

Merkte meteen dat het té veel invloed op mijn systeem had en wilde minderen. Ben na twee weken naar 3,75 gegaan - 1,25 's ochtends, 1,25 's middags, 1,25 's avonds.

Na nog eens twee weken de middaginname eruit gehaald. En dus 2,5 mg over.

 

Drie weken later overgeschakeld van pillen van 2,5 mg naar pillen van 1,0 mg. En toen begon de moeite. Slik 's ochtends 1 mg en tegen de avond 1 mg. 

 

Merk dat ik inmiddels verslaafd ben. Geen dempende effecten meer, heb de angst en paniek zelf onder controle, maar word vreselijk depri van die kutpillen.

 

Wil graag afbouwen, maar huisarts geeft idiote richtlijn. Zegt: eerste week terug naar 1,0 mg, tweede week 0,5 mg, derde week klaar. 

Moet z'n vriendjes in de farmaceutische hoek natuurlijk ook tevreden houden.

 

Mijn vraag aan jullie, al weet ik dat elk persoon verschillend is - maar: hoe zouden jullie de 2 mg lorazepam afbouwen? Ik voel me 's ochtends na inname wel oke en 's avonds gaat het prima. Alleen die uren tussen het uitwerken van de ene milligram 's ochtends en de inname van de avondpil zijn vreselijk. Kan niets, moet op bed liggen, prikkelbaar, emotioneel. 

 

Ik wil van deze rommel af.

 

Heb de optie taperingstrip al overwogen, maar dat gaat per innamemoment. Ik zie het niet helemaal zitten om een innamemoment eruit te halen - dan wordt het toch alleen maar erger?

Is het niet veel verstandiger om die ene milligram 's ochtends kalm af te bouwen (misschien middels diazepam) en tegelijkertijd die avondpil?

 

Vast dank voor reacties. Graag opbouwend, ben al genoeg afgekraakt door de medische wereld.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Beste chaus

Ik zelf heb geen ervaring met lorazepam hopelijk kan iemand anders je hierbij helpen ivm je afbouw. 

Ik heb nog een vraag ben je ooit behandeld geweest voor de lyme? 

Hoe lang heb je dit al? Heb je de natuurlijke manier aleens overwogen?

Een tekenbeet loop je snel op tegenwoordig.  

Veel sterkte gewenst 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi Chaus,

 

Ik leef met je mee, want ik neem ook gedurende 3 maanden lorezepam in. 1 mg per dag. Alleen was afgelopen week ermee gestopt nadat ik 2 dagen 0.5 mg had geslikt. Eerst vijf dagen voelde ik me super, maar daarna begon de ontwentingsverschijnselen. Heb gisteren toch maar weer een 0.5 mg ingenomen. Volgens mijn psychiater kan ik het de ene dag innemen en de andere dag als ik me goed voel niet. Maar zo werkt het denk ik niet. Ze zeggen snel dat je er niet aan verslaafd wordt. Ik las in deze forum dat het beter is om lorezepam eerst om te zetten naar diazepam en dan rustig af te bouwen. Misschien een ook een idee voor jou? Ik weet het zelf ook niet meer. Ga maandag weer bellen met de psychiater. 

Heel veel sterkte ermee..

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
19 uur geleden zei EefjeJ:

Hoi @Chaus en @Stoppenmetbenzos

Er zijn een aantal mensen hier op het forum die ervaring hebben met het afbouwen van lorazepam, sommige hebben het omgezet in diazepam. Je zou één van hun om advies kunnen vragen... @Kannietmeer @doorbijter @Cyclad58

Sterkte beiden! 

Chaus, als ik het goed lees, gebruik je nu nog 2 mg lora, verdeeld over de avond en de ochtend. Dat is dezelfde hoeveelheid die ik gebruikte toen ik overstapte op diazepam. Ik voelde me heel wat ellendiger dan jou, maar ik kan je echt heel erg aanbevelen over te stappen op diazepam. Zelf ben ik van 2 mg in 4 weken overgestapt op 20 mg dia. Dat is aan de hoge kant, maar na de overstap voelde ik me echt een paar weken als vanouds en kon ik de afbouw aan. Dus elke week 0,5 lora vervangen door 5 mg dia. En de 1e dag van de omzetting zowel De lora als de dia slikken. Die dag slik je dus 0,5 lora extra. Op die manier ging de overstap bij mij probleemloos en merkte ik al na een kleine week verbetering. Succes ermee. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

@Chaus in tegenstelling tot @Kannietmeer en @doorbijter heb ik mijn Lorazepam bij het afbouwen niet omgezet in Diazepam, maar bouwde ik rechtstreeks op de Lorazepam af. Dat is best heel moeizaam gegaan. Achteraf had ik ook beter de omzetting naar Diazepam kunnen doen. Het heeft mij 7 maanden gekost om de laatste 1 mg (ik kwam van 4) af te bouwen. Dat heb ik gedaan via een vijltje en precisieweegschaal, anders was het niet te doen. 
Succes en sterkte! 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...