Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Chaus

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  8
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Chaus

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Chaus

  Diazepam gestopt, ontwenning

  @Doorgaan wat een ontzettend fijne reactie! Het is nu ruim 70 uur, ik voelde me na 24 uur echt mega verrot maar het begint nu idd wat op te klaren. Eerste nacht geen seconde geslapen, maar vannacht gelukkig prima. Water drinken doe ik idd goed! Nadeel is dat ik door de paniekkloterij mijn relatie naar de knoppen heb zien gaan, maar ik zit nu bij mijn ouders en dat werkt misschien nog wel veel beter. Nogmaals dank voor je leuke comment!
 2. Dag allen, Na vijf maanden lorazepam, heb ik omgezet in diazepam en stapsgewijs afgebouwd. Nu, naar vier maanden dia, is het nulmoment aangebroken. Ik had een paniekstoornis en ging met sprongen vooruit des te minder ik innam, maar na de afbouw van 2 mg naar 1 mg dia kwam er een kink in de kabel. Ineens weer paniekgevoelens en ook een aanval gehad. Langer gewacht met de afbouw van 1 naar 0 - diazepam 2 mg is het laagste wat er is en dat halveren is k** werk, maar ik moest en zou ervan af. Dus twee dagen geleden laatste inname gehad. Sindsdien erg vaag in het hoofd, afgelopen nacht amper geslapen. Dit zal wel ontwenning zijn? Beetje teleurgesteld, de huisarts geeft niet thuis en ik was juist zo lekker op weg. Ik ben slapjes, heb stijve spieren en ben moe (maar kan dus geen slaap vatten) en voel me net als een snuivende junk ofzo. Iemand tips? Merk dat praten met bijv ouders wel verlichtend werkt en ga zometeen ook naar de acupuncturist. Het is natuurlijk nog maar dag 2 (inmiddels 52 uur oid) na mijn laatste inname, dus ik snap dat dit nog wel eventjes kan aanhouden. Gelieve beetje opbeurende tips, ik hou het graag vrolijk!
 3. Chaus

  Lorazepam afbouwen

  @Doorgaan de Lyme lijkt aanleiding te zijn geweest voor de paniekaanvallen waarvoor ik lorazepam voorgeschreven heb gekregen. Ik word in het alternatieve, natuurlijke circuit geholpen en merk dat ik met sprongen vooruit ga. Enkel de benzo's zitten mijn herstel nu nog in de weg! Ik heb het sinds dec. 2017 en weet ervan sinds okt. 2019. Sindsdien ook in behandeling middels bioresonantie, biofotonen, kruiden en supplementatie. Vertik het om antibiotica te nemen. Lyme wordt niet enkel door een tekenbeet veroorzaakt - het lijkt een beetje op het 'kip en ei'- verhaal , wat was er eerder, verzwakte immuunsystemen of de tekenbeet? Enfin daar kunnen we nog lang over babbelen, dit is natuurlijk een forum dat over medicatieverslaving gaat. Ik zou het 'niet ervaring hebben' met lorazepam lekker zo houden, trouwens!
 4. Chaus

  Lorazepam afbouwen

  Inmiddels afgebouwd naar 1,25 mg lora. Driekwart mg eraf in één maand. Was echt te snel, merk ik nu. Heb inmiddels diazepam thuis liggen, versierd bij de huisarts. Die zegt: 1 mg lorazepam is 5 mg diazepam dus met een stripje van 20 pillen kan jij drie weken vooruit. Maarja, als ik het zo lees is mijn nu nog 1,25 mg lora wel 12,5 mg dia (als ik niet op m'n bek wil gaan). Voel me de laatste dagen echt ruk vanwege die lora, met name de tussentijdse ontwenning is een drama. Neem dus in om 8u en om 16u, maar ben eigenlijk vanaf 13u al niets meer waard. Ook tegen het einde van de dag begin ik weer tegen plafonds op te wandelen. Hoorde dat dia langere halfwaardetijd heeft en je dus minder tussentijdse ontwenning krijgt? Dat zou echt hemels zijn. Ik neem aan dat 1,25 mg lora ook wel direct om te zetten is naar 12,5 mg dia - wat zeggen de ervaringsdeskundigen ervan? @Kannietmeer @doorbijter
 5. Chaus

  Lorazepam afbouwen

  Ik slik sinds medio januari lorazepam. Moest van de huisarts, omdat ik atypische paniekaanvallen heb (die worden veroorzaakt door Lyme). In eerste instantie 5 milligram per dag - 2,5 's ochtends en 2,5 's avonds. Merkte meteen dat het té veel invloed op mijn systeem had en wilde minderen. Ben na twee weken naar 3,75 gegaan - 1,25 's ochtends, 1,25 's middags, 1,25 's avonds. Na nog eens twee weken de middaginname eruit gehaald. En dus 2,5 mg over. Drie weken later overgeschakeld van pillen van 2,5 mg naar pillen van 1,0 mg. En toen begon de moeite. Slik 's ochtends 1 mg en tegen de avond 1 mg. Merk dat ik inmiddels verslaafd ben. Geen dempende effecten meer, heb de angst en paniek zelf onder controle, maar word vreselijk depri van die kutpillen. Wil graag afbouwen, maar huisarts geeft idiote richtlijn. Zegt: eerste week terug naar 1,0 mg, tweede week 0,5 mg, derde week klaar. Moet z'n vriendjes in de farmaceutische hoek natuurlijk ook tevreden houden. Mijn vraag aan jullie, al weet ik dat elk persoon verschillend is - maar: hoe zouden jullie de 2 mg lorazepam afbouwen? Ik voel me 's ochtends na inname wel oke en 's avonds gaat het prima. Alleen die uren tussen het uitwerken van de ene milligram 's ochtends en de inname van de avondpil zijn vreselijk. Kan niets, moet op bed liggen, prikkelbaar, emotioneel. Ik wil van deze rommel af. Heb de optie taperingstrip al overwogen, maar dat gaat per innamemoment. Ik zie het niet helemaal zitten om een innamemoment eruit te halen - dan wordt het toch alleen maar erger? Is het niet veel verstandiger om die ene milligram 's ochtends kalm af te bouwen (misschien middels diazepam) en tegelijkertijd die avondpil? Vast dank voor reacties. Graag opbouwend, ben al genoeg afgekraakt door de medische wereld.
 6. Chaus

  Lorazepam troep

  Bedankt @EefjeJ !
 7. Chaus

  Lorazepam troep

  De huisarts wil me laten afbouwen door in week 1 naar 1,0 mg te gaan en in week 2 naar 0,5 mg, om dan in week 3 te stoppen. Heb ik mn vraagtekens bij!
 8. Chaus

  Lorazepam troep

  Ha allen, Ik heb inmiddels een paar jaar de borreliabacterie in me, oftewel de ziekte van Lyme. Een van de co infecties is dat je pardoes bizarre paniekaanvallen kan krijgen. Daar kreeg ik afgelopen december ineens mee te maken. Een maand lang heb ik gestudeerd en gejankt, tot de maat vol was en ik de huisarts heb gebeld. Foute keuze. Mijn Lymespecialist is vol aan de slag gegaan om de co infectie te behandelen en met succes, hij is er bijna helemaal uit. Je zou zeggen - dan kan-ie amper meer kwaad, toch? De huisarts heeft me medio januari Lorazepam en sertraline toegediend. 5 milligram Lorazepam per dag, 1 mg sertraline. De sertraline heb ik vrij snel weggetrapt (twee weken), maar de lorazepam bleef ik nemen omdat ik dacht dat het de paniekaanvallen zou onderdrukken. Wel had ik de helderheid van geest om vast af te bouwen. Van 5 naar 3,75 en van 3,75 naar 2,5. Inmiddels zit ik op 2,0 en ben ik een beetje in limboland aanbeland. Want: ik word er nu alleen maar onrustig van, gejaagd, voel me er eigenlijk slechter door. Wil er zo rap mogelijk van af maar weet dat dát ook geen optie is ivm ontwenningsverschijnselen. Wie heeft de gouden tip?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...