Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Chaus

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  4
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Chaus

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Chaus

  Lorazepam afbouwen

  Ik slik sinds medio januari lorazepam. Moest van de huisarts, omdat ik atypische paniekaanvallen heb (die worden veroorzaakt door Lyme). In eerste instantie 5 milligram per dag - 2,5 's ochtends en 2,5 's avonds. Merkte meteen dat het té veel invloed op mijn systeem had en wilde minderen. Ben na twee weken naar 3,75 gegaan - 1,25 's ochtends, 1,25 's middags, 1,25 's avonds. Na nog eens twee weken de middaginname eruit gehaald. En dus 2,5 mg over. Drie weken later overgeschakeld van pillen van 2,5 mg naar pillen van 1,0 mg. En toen begon de moeite. Slik 's ochtends 1 mg en tegen de avond 1 mg. Merk dat ik inmiddels verslaafd ben. Geen dempende effecten meer, heb de angst en paniek zelf onder controle, maar word vreselijk depri van die kutpillen. Wil graag afbouwen, maar huisarts geeft idiote richtlijn. Zegt: eerste week terug naar 1,0 mg, tweede week 0,5 mg, derde week klaar. Moet z'n vriendjes in de farmaceutische hoek natuurlijk ook tevreden houden. Mijn vraag aan jullie, al weet ik dat elk persoon verschillend is - maar: hoe zouden jullie de 2 mg lorazepam afbouwen? Ik voel me 's ochtends na inname wel oke en 's avonds gaat het prima. Alleen die uren tussen het uitwerken van de ene milligram 's ochtends en de inname van de avondpil zijn vreselijk. Kan niets, moet op bed liggen, prikkelbaar, emotioneel. Ik wil van deze rommel af. Heb de optie taperingstrip al overwogen, maar dat gaat per innamemoment. Ik zie het niet helemaal zitten om een innamemoment eruit te halen - dan wordt het toch alleen maar erger? Is het niet veel verstandiger om die ene milligram 's ochtends kalm af te bouwen (misschien middels diazepam) en tegelijkertijd die avondpil? Vast dank voor reacties. Graag opbouwend, ben al genoeg afgekraakt door de medische wereld.
 2. Chaus

  Lorazepam troep

  Bedankt @EefjeJ !
 3. Chaus

  Lorazepam troep

  De huisarts wil me laten afbouwen door in week 1 naar 1,0 mg te gaan en in week 2 naar 0,5 mg, om dan in week 3 te stoppen. Heb ik mn vraagtekens bij!
 4. Chaus

  Lorazepam troep

  Ha allen, Ik heb inmiddels een paar jaar de borreliabacterie in me, oftewel de ziekte van Lyme. Een van de co infecties is dat je pardoes bizarre paniekaanvallen kan krijgen. Daar kreeg ik afgelopen december ineens mee te maken. Een maand lang heb ik gestudeerd en gejankt, tot de maat vol was en ik de huisarts heb gebeld. Foute keuze. Mijn Lymespecialist is vol aan de slag gegaan om de co infectie te behandelen en met succes, hij is er bijna helemaal uit. Je zou zeggen - dan kan-ie amper meer kwaad, toch? De huisarts heeft me medio januari Lorazepam en sertraline toegediend. 5 milligram Lorazepam per dag, 1 mg sertraline. De sertraline heb ik vrij snel weggetrapt (twee weken), maar de lorazepam bleef ik nemen omdat ik dacht dat het de paniekaanvallen zou onderdrukken. Wel had ik de helderheid van geest om vast af te bouwen. Van 5 naar 3,75 en van 3,75 naar 2,5. Inmiddels zit ik op 2,0 en ben ik een beetje in limboland aanbeland. Want: ik word er nu alleen maar onrustig van, gejaagd, voel me er eigenlijk slechter door. Wil er zo rap mogelijk van af maar weet dat dát ook geen optie is ivm ontwenningsverschijnselen. Wie heeft de gouden tip?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...