Spring naar bijdragen

Onze h . kamer 29-1-2019


bolletje

Aanbevolen berichten

Dan heb je in elk geval geslapen @bolletje

dat is fijn! 

Ik had een slechte nacht. Ongeveer 5 uurtjes geslapen. Vanaf 3 uur alleen maar rustig gelegen. Om half 6 eruit gegaan. Maar ik accepteer het (min of meer dan).

straks komt iemand van het IBT langs van psychiatrie. Heb er geen zak aan, maar als ik dat niet accepteer sluiten ze het traject af en mijn nieuwe huisarts zegt tenminste eerlijk dat ze hier helemaal geen verstand van heeft. Al moet ik zeggen dat ik bij psychiatrie ook geen antwoorden op mijn vragen krijg en ik word behandeld alsof ik een angststoornis heb. Maar goed, heb ze nodig voor mijn taperingstrips recepten.

heb vandaag in elk geval een mail naar mijn psych gestuurd met daarin de Ashton methode, de documentaire en geïrriteerde zinnen zoals: “ik voel me vaak onbegrepen, artsen onderschatten dit, als ik vraag of het geen kwaad kan dat ik zo lang zulke vreselijke hartkloppingen ga hebben en er wordt geantwoord met; “ben je bang?”dan voel ik me erg verdrietig en onbegrepen. Bovendien is het geen antwoord op mijn vraag! Mijn zenuwstelsel is gewoon op hol. Misschien is het leerzaam om dit door te lezen en deze documentaire te kijken. “

Tja ik kon het even niet laten. Ben al tegen zoveel onbegrip aangelopen bij psychiatrie. Ben benieuwd of ik er nog iets over hoor. 

Ik wens jullie een goede dag! Veel liefs 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Annie87  ik heb mij herinnerd dat ik ooit jaren geleden een allergische reactie heb gehad op een zwerm muggenbeten, hart op hol, sloeg onregelmatig. Ik kreeg van cardioloog op spoed een voorschrift voor vermoedelijk betablocker. Een paar dagen later verloor ik het bewustzijn aan het stuur van mijn wagen in één van de Brusselse tunnels (syncope). Dat was het dan met hartmedicatie.

Bij mij helpt acupunctuur goed bij hartkloppingen. 

Voor het kalmeren van mijn zenuwstelsel: acupunctuur plus van ha hydrolaat van Marjolein en nu net begonnen met celzouten. Het begint beter te gaan, ik vermoed dat de acupunctuur het best werkt bij mij.

Als je in homeopathie gelooft en  er unitaire (klassieke) homeopaat bij jouw in de buurt is, zou je dat kunnen proberen. Ik kan er voor het ogenblik niet naar toe, te ver.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@pixel

ik heb hetzelfde probleem, kan ook nergens naartoe, te zwak. Ik ben blij als ik kan douchen maar daar houdt mijn beweging wel zo’n beetje mee op voor de dag. Ik probeerde laatst propranolol half tabletje (5 Mg) voelde me meteen verward na een uur. Ik durf het niet meer te nemen. Staat ook in de bijwerkingen verwardheid. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve allen,

Hier eindelijk weer eens een bericht van mij. Ik ben een tijd afwezig geweest, althans met het plaatsen van berichten. Gelezen heb ik vaak wel. Een tijd terug heb ik een nieuwe telefoon gekregen en sindsdien was ik niet meer automatisch ingelogd op de site. En ik had geen puf om me weer opnieuw aan te melden. Dacht dat dat vast weer moeilijk, lastig zou zijn en dus maar niet gedaan.

Inmiddels dus wel zoals jullie kunnen lezen. Ik zal even kort weergeven hoe het mij de afgelopen maanden is vergaan. Zoals jullie wellicht nog weten ben ik afgelopen zomer 5 weken opgenomen geweest op de PAAZ. IK ging als een speer met afbouwen van de lora (zat uiteindelijk op 0,14 mg), alleen ging het kennelijk veel te snel voor mij. Thuis zelf al weer opgehoogd naar uiteindelijk 3 mg. Ook dat ging nog helemaal niet, dus uiteindelijk een opname om tot rust te komen en in te stellen op nieuwe medicatie (want ad had in inmiddels, vanwege de vele kilos erbij op mn eigen houtje afgebouwd, dom dom dom). Wat een hel. Die 5 weken opname hebben me gelukkig goed gedaan. Ik dacht nooit meer stabiel te worden, want immers 2 eerdere stoppogingen gedaan en dacht echt dat er sprake was van tolerantie, maar uiteindelijk aan het eind van de opname een heel ander mens. 2 weken op vakantie geweest, ging prima en uiteindelijk half september gestart met afbouw van de lora. En daarnaast gestart met dagbehandeling, zodat ik me niet weer thuis zou opsluiten.

Natuurlijk was ik erg bang om te gaan afbouwen. Op die 3 mg voelde ik me nl best wel heel goed en als ik aan de hel van 3 maanden eerder dacht, werd ik niet vrolijk. Ik mocht gelukkig deze x de afbouw op mn eigen tempo doen en was dus 3x per week zeg maar onder controle in het zkh, dus als het echt weer mis ging konden we meteen actie ondernemen. Godzijdank was dat niet nodig. De afbouw ging en gaat nog steeds eigenlijk heel goed. En dat mag ook best eens vermeld worden. Het hoeft niet met vreselijke ontwenning gepaard te gaan. Hopelijk kunnen anderen hier hoop uit halen. Ik ben sinds half september heel rustig aan het afbouwen. 0,25 mg per keer. De bedoeling was per 2 weken, maar na de 2e 0,25 mg kwam ik in een beste dip. Dit wijt ik achteraf meer aan een terugval dan aan ontwenning al zal het met elkaar te maken hebben gehad. Dus even pas op de plaats en pas toen ik me weer goed voelde de volgende 0,25 er af. Sindsdien geen erge ontwenning meer gehad. IK zit nu op 1,5 mg (zeg maar in 4,5 maand van 3 naar 1,5. Ik voel me goed, althans naar de omstandigheden. De krokusvakantie gaan we een weekje weg en pas daarna gaat er weer een kwartje af. IK zit nog wel in dubio over omzetting naar dia, maar omdat mijn psychiater alleen wil omzetten x 5 ipv x 10 zoals de Ashton voorschrijft en ik me momenteel nog steeds ok voel, schuif ik dat nog even voor me uit.

Voel ik me dan helemaal geweldig. Natuurlijk niet. Ik heb wel degelijk last van ontwenningsverschijnselen, zij het in kleine mate en dus goed te handelen. Ik kan nog lang niet alles wat ik graag zou willen doen (werken, vakanties, uitjes), maar ik kan en doe al zoveel meer dan de afgelopen jaren. Ik geniet van elke dag dat ik me best ok voel en kan mindere momenten/dagen redelijk goed accepteren. Ik ben nog steeds onder behandeling bij de psychiater. Daar heb ik niet zo heel veel aan, alleen om de maand even een korte babbel over de medicatie en hoe het gaat. Sinds de dagbehandeling is gestopt ben ik tevens in behandeling bij een verpleegkundig specialist op het zkh en wat een verademening. Zij is de eerste in al die 4 jaren die mij uitleg geeft over wat er in mijn brein gebeurt, doet ontwenning niet af als onzin en geeft me zoveel vertrouwen voor de toekomst. Ik blijf bij haar onder behandeling tot ik gestopt ben met de benzooi en tot ik weer redelijk functioneer daarna. Ik mag de afbouw op mijn eigen tempo doen en we hebben geen haast, zoals zij dat zegt. Zo ontzettend fijn. Als ik aan het laatste stukje afbouw denk, daar waar het eerder 2x mis is gegaan, kan ik redelijk in paniek raken, maar daar denk ik dus niet aan. Ik leef met de dag, wel noodgedwongen, maar ik geniet tenminste weer.

Nou, dat was weer eens een bericht van mij. Iedereen succes met de strijd en tot schrijfs

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve @doorbijter

wat fijn dat je weer stabiel bent! En fijn dat je zo’n goede verpleegkundige hebt die het wel begrijpt. 

Ik heb zelf vaak idd het idee dat ze het bij psychiatrie afdoen als een angststoornis en idd niet echt begrijpen. Gelukkig heb ik mijn weg naar het forum gevonden. 

Ik wens je heel veel succes en sterkte. Hopelijk krijg je dit x geen ernstige ontwenningsklachten 

veel liefs 

bewerkt door Annie87
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen,

1maand ben ik diazepam vrij, de klachten worden steeds met de dag minder. Ik ben sinds 10 dagen gestopt met roken dat valt nog best tegen dit is denk ik de 4e of 5e poging. Regelmatig kijk ik nog wel op het forum maar post niet meer zoveel, ik ben bezig met trauma verwerking en dat is buiten het kader waar dit forum voor bedoeld is. Het zijn heftige sessies 2 weken geleden voelde ik me zo slecht zodat ze adviseerde om weer diazepam te pakken maar ik heb extra seroquel ingenomen en daar ging het ook goed mee. 

Ik werk nu 3x5u per week het gaat helaas nog niet zonder slag of stoot. Vaak heb ik nog lastig van duizeligheid en wankel zijn en een misselijk gevoel op het werk door de ontwenning symptomen en de angst. Ik onder ga het maar gewoon er zit niks anders op.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...