Spring naar bijdragen

Hoi


SophieS

Aanbevolen berichten

Eerst maar deze dag doorkomen. Ben al een paar keer gaan twijfelen. 

Toen dacht ik dit slaat nergens op!! Je gaat ook niet naar de winkels en steeds onder weg twijfelen je gaat of niet. 

@Yana geen haast. Fles wijn heb ik ook tijd gedaan. Maar werd er vaak vervelend van. Zat in een moeilijke relatie waaron we niet konden communiceren. 4 wijn verder brak de pleuris uit. Heel ongezellig. Ik was zo gefrustreerd en boos. Op alles en iedereen en vooral op mijzelf. Toen maar over op de bier. Gelukkig vind ik sterke drank smerig. Amders was ik daar vast aan gegaan! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Sophie, het is een heel geworstel. Lastig als je partner ook een drinker is. Maar goed, het is jouw proces. Gaat echt met vallen en opstaan. Niet te ver vooruit kijken, maar gewoon dag voor dag. Was 14 dagen gestopt en trots op mezelf. Emoties en gevoelens zijn echter en heftiger. Daardoor ook mooier. Toch weer in de valkuil gestapt en weer wat flessen leeg gedronken afgelopen weekend. Snelweg naar verdovING en een hele slechte korte termijn oplossing. Je sloopt je eigen fysiek! Dat wil je toch echt niet?! Met een frisse kop wakker worden is zoveel fijner! Succes! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Roosjes :rose::rose: Gaat goed hoor. Niet gedronken gister. Goed geslapen. Erg warm wel al. Hele huis gedaan. Zweet me dood. Maar rest van de week geen tijd meer. Dus het moest! 

Hoe is het met jullie? 

Was gisteren met mijn man bij de stopdokter. Super irritant gesprek. Steeds alles samenvatten en navragen. Voorlezen en weer samenvatten. Of we zwakbegaafd waren. We gaven aan deze week weer te proberen niet te drinken. Met oog op medicijnen wel handig. Ging ze adviseren tot vrijdag door te drinken.. Nee! Super raar. Dat willen we niet. Moest hij anders maar oxa nemen. Voor wat? Ja dan slaap je beter en minder last van ontwenning. Wou man niet. Heeft eerder geprobeerd. Had heel veel last van bijwerkingen. Van ontwennings verschijnselen heeft hij nooit last. Alleen is de gewoonte te sterk. Toch doordrammen. Na een uur waren we er uit. Het besluit waar we mee binnen kwamen gaan we doen. Deze week kan hij de pillen ophalen. Stom gedoe. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als iemand een duidelijk beargumenteerd plan heeft. Met heldere doelen. Zich goed heeft ingelezen. Al 100 keer zelf heeft geprobeerd maar even een stok achter de deur nodig heeft ga je hem toch niet een week langer door drinken aanpraten!! 

Nou ja Ik ben dus niet zo goed met hulpverleningstrajecten. Bureaucratisch geneuzel en een hoop slechte hulpverlers helaas. Ik heb het geduld er eigenlijk niet meer voor en ik moet er gewoon wel voor mijn man zijn. Dus even doorbijten! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee ik hoef dat niet op te volgen. Ik wil geen traject in. Ik ben al eindeloos vaak in therapie geweest. Weet het precies. Maar weten is niet de oplossing. Actie wel! 

Ik vind het gewoon erg dat ze mijn man dat aanpraten. Die man raapt al zijn moed bij elkaar. Meld zich, word het al 2 keer verzet. Moet 4 keer hetzelfde verhaal vertellen. Zit nog super gemotiveerd aan tafel, denkt dat hij nu eindelijk die medicijnen krijgt en therapie. Moet hij maar tot vrijdag door gaan drinken. Ik wind mij daar over op! Laten merken ook! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pfff ja als je al gemotiveerd was dan raak je het zo wel kwijt nog voor je met stoppen bent begonnen. Dat is al zo’n wankel iets die motivatie voor een alcoholist.

Eigenlijk zou je geen hulpverlener mogen worden als je niet eerst 10 jaar jezelf helemaal ziek hebt gezopen om te weten hoe dat gaat in de kop. Maar goed, foei wat vertel ik nu weer voor politiek incorrecte onzin :P 

Kijk maar uit met medicijnen. Voor je t weet zit je daar weer aan vast. Als ik hier per ongeluk het pillendebaas forum meelees dan word ik al benauwd. Das nog heel wat anders dan een flinke kater. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@bumperjim Ben het helemaal met je eens. Wat weet zo een tuthola nou. Dat irritante meelevende geknik erbij. Ja, ja, precies, ja! 

BLEGH

Hij wil cognitieve gedragstherapie en in die tijd refusal. Verder geen andere pillen. Refusal zodat hij ook echt niet kan drinken. Kan zo ervaren hoe het leven dan is, de issues aanpakken die hij nu ontvlucht of verzuipt. Een start maken. Dat lukt nu niet. Max een week. Met die pillen kan het een paar maanden. Daarna moet je het alsnog zelf doen. Je moet je hulpverleners mee zien te krijgen. Dat die je plannen gaan dwarsbomen vind ik knettergek! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Stop wel vaker een paar dagen. Dat is de moeilijkheid niet echt.

Daarna niet meer beginnen. Dat is nooit gelukt. Hoelang zou ik het volhouden. Hou ik het wel vol. Hoe erg word het missen. Of gaan we ruzie krijgen en irritatie? 

Voel me verder goed. Eigenlijk nergens last van. Ook geen groot verlangen. 

Hoop dat dat zo blijft. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Af... begon zo goed. Hadden alle 2 vrij. In de middag naar de stad. Het ging regenen. Even schuilen. Zie man onrustig worden. Zie hem twijfelen. Besteld bier. Ik bestel thee!! Whaaaaah Ik was zo trots! Ik kan dit!

De 2de keer, waar we ook even snel gingen eten was ik moe en hongerig en stad missie was mislukt. Had wat nodig, kon het niet vinden. Hoor mezelf ineens een droge witte wijn bestellen. 

Shit :( Toen nog 1 en thuis nu aan het bier. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Straf, sjah. De grootste straf is dat ik mij een loser voel. 

1,2,8,12 maakt het uit? Ik zou niet meer drinken. Na die 1 zonk de moed mij in de schoenen. Was toch al af. 

Ben al gestopt. Man had er 6 gehaald. Beide 3. Uiteindelijk werd hij niet lekker (was al hele week grieperig) heb ik er 4 op (en 2 wijn) Hij 2 en (3 buiten de deur). Hij zei is laatste dag dat kan voor mij. Hoop het... ook makkelijker voor mij.

Niet leuk om te schrijven, wel de waarheid. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn knietjes weer afgeveegd. Kroontje staat nog naast bed. 

HALT is wel iets op over na te denken. Ik leer er wel van. Ik leerde dat de thee prima was. Ik was gewoon gezellig met man. Dat was fijn. Ik leerde dat die wijn niets toevoegde. Ik keek rond en dacht met thee was dit even leuk. Dat besefte ik en toch bestelde ik nog een wijn. Want ik was af. Dat is een erg hardnekkige gedachte. Altijd gehad. Ook met roken. Die dag was dan verpest. Geen is geen 1. 5 maakt dan niet meer uit. 

Vandaag ga ik er weer voor. Man neemt vanavond de refusal. We gaan er werk van maken. 

Hoe is het met jullie allemaal? Beetje afgekoelt na de regen van gisteren? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja das precies hoe het gaat. Als je dat mechanisme bij jezelf doorhebt dan trap je je er op een gegeven moment niet meer in. Dan doe je weer wat je wou en wilde je wat je doet. 

Hier koelt het vandaag pas af, onweert al lekker, heb er aan gedacht om de autoraampjes op tijd dicht te doen, dag begint goed :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@bumperjim verstandig van je ramen! Ja ik heb echt het idee dat deze vergissing mij iets heeft gebracht. Het was net of ik vanuit een ander naar mijzelf en de situatie kon kijken. Ik heb echt wat geleerd. 

@Beter Ja het ging makkelijk! 

Gisteren niets gedronken. Vandaag weer niet! Vrijdag is wel de dag van de week waarop ik ALTIJD drink. Dan is het officieel weekend en MAG het. Maar nu staan we zaterdag weer vroeg op, fris en fit. Al moet ik zeggen dat wij nooit lang uitslapen of lamlendig op de bank hangen, wij zijn best wel actief en ondernemend. Maar wel eens minder fris. 

Heb er zin in jongens! Hahahaha Nog nooit zoveel zin gehad om niet te drinken! Man heeft zijn pillen. Gisteren eerste gelijk genomen. Hij vond het spannend. Bang voor de confrontatie met zichzelf. Snap ik. Dat is ook eng, na een leven lang weg stoppen. Maar hij is gemotiveerd en ik ook. Dus kom maar op groen monster! We lusten je rauw. We stoppen je in de blender en we maken er een gezond sapje van! 

Fijne dag mensen! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...