Spring naar bijdragen

Hoi ik ben Tessa!


Tessa1987

Aanbevolen berichten

Hoi Tessa, goed bezig zeg! Ik merk dat je veel nadenkt over toekomstige situaties en dat is ook belangrijk. Maar vergeet niet om af en toe even trots te zijn op jezelf vanwege je besluit. Geniet van je overwinning van weer een dag niet drinken. En probeer idd een plan te maken wat je gaat doen als je uit gaat. Wat doe je als je het echt niet leuk vindt, kun je dan zelf naar huis gaan. Toch van tevoren iemand in vertrouwen nemen om je te steunen of juist niet. Ik herken dat mensen in je omgeving het snel goed willen praten, zoveel drink jij toch niet? Maar jij weet precies waarom je dit nu doet. Succes!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tessa , je gaat goed . Morgen het grote smoezenboek thuis laten en niet drinken.  Denk je dat je het niet kunt ga dan  niet of stel iets anders voor ipv staan te zuipen. Bioscoopje , paintballen, karten , escape room . Ik noem maar een zijstraat . Wees lief voor jezelf en gun jezelf een nuchter leven.  Je bent het waard 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik dacht aan het einde van de middag in de auto: "normaal gaat dit ritje naar de supermarkt voor wijn". Nu reed ik aan het einde van de middag naar het Kruidvat om daar vitamine B en Melatonine te halen. Ik overwoog nog even om naar een andere Kruidvat te rijden, stel ik zou een bekende zien. Erg toch, dat ik mezelf schaam om een middeltje te kopen wat mij helpt om in slaap te komen. Uiteindelijk gewoon naar het Kruidvat in mijn eigen dorp gereden, wel pas tegen sluitingstijd. Hopelijk werkt de Melatonine en kan ik vanavond slapen. 

Jullie reacties doen mij echt goed! Dank daarvoor!

@Kohtje Ik heb jouw berichtje even op mezelf moeten laten inwerken. Ik heb er zelfs even om moeten huilen. Dat ik ga drinken (dronk vanaf nu!) om saaie situaties leuker te maken. Walgelijk! Ik moet nog veel leren. Ik moet maar eens na gaan denken over wat mij echt gelukkig maakt, in plaats van iedereen de illusie geven dat ik de leuke, gezellige Tessa ben die altijd in is voor een feestje en als gangmaakster er wel voor zorgt dat er een goede sfeer heerst. Ik moet nog veel leren. Sorry als ik dom overkom. 

@kruidenthee67 Er spookt inderdaad heel veel door mijn hoofd. Ik hoop gewoon dat ik sterk genoeg ben. 

@IJsvogel Ik mag ook trots zijn op mezelf, er zijn genoeg mensen die het wel prima vinden en niet willen veranderen. Ik ben blij dat ik de stap genomen heb! Ik ben heel gevoelig voor opmerkingen als: "kom op het is zaterdag, het is weekend vanavond mag het". Maar als ik begin, drink ik door totdat ik dronken ben en de volgende dag wil ik weer. Ik heb het niet in de hand. Ik woon alleen dus er is niemand die mij fysiek tegen kan houden, mocht ik het niet kunnen volhouden. 

@Francoise Morgen heb ik nog niets spannends op de planning, dit weekend wel. En ik ga er inderdaad goed over nadenken wat ik ga doen, want ik wil sowieso niet in de verleiding komen! Ik moet misschien juist eens wat meer aan mezelf denken!

Fijne avond nog iedereen!

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat je zo naar jezelf kunt en durft te kijken vind ik nou juist een bewijs van de aanwezigheid van pienterheid en lef. :)
Alleen dat in de toekomst willen kijken lijkt me niet zo handig, omdat (en dat heb ik nou net toevallig van de scheurkalender van vandaag)
het beste moment om te leven nu is, vandaag. Kijk eens wat je vandaag goed kunt doen, goed gedaan hebt.. die toekomst vormt zich als
logisch gevolg van wat je nu doet en/of laat. Als je nu een prachtige toekomst zou zien, hoe zou je je dan nu moeten gedragen om dat te
bewerkstelligen? Lijkt me beangstigend, want stel dat je het fout doet, dan klopt je toekomst misschien niet meer... ?:blush:?
Hou het lekker klein en overzichtelijk. Alleen vandaag...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen! :)

Dag 3 alweer! Of moet ik zeggen pas dag 3? Nee ik zeg alweer, want ik ben optimistisch ingesteld! Ik heb zojuist mijn doelen voor vandaag opgeschreven en ben vastberaden deze doelen te gaan halen. Ik heb slecht geslapen, misschien nog wel slechter dan gisteren. De Melatonine heeft dus (nog) niet echt zijn werk gedaan. Hopelijk slaap ik vannacht beter, want moet morgen moet ik vroeg op voor werk. 

Vanmiddag ga ik op de koffie bij een goede vriendin, ik ben voornemens haar te vertellen dat mijn vorige "stop-poging" slechts drie weken geduurd heeft en ik daarna weer ben teruggevallen. Ik kan dit niet alleen, ik heb mensen om mij heen nodig die mij, op wat voor manier dan ook, wat meer in de gaten houden. Ik ben heel erg benieuwd hoe ze gaat reageren, want zij is een van de weinige vriendinnen die navraag bleef doen over mijn vorderingen. Zal ze teleurgesteld zijn dat ik al die tijd de schijn hoog heb gehouden en deed alsof ik niks dronk, terwijl dat wel zo was? 

Ik ga wat maken van dag 3 van mijn nieuwe leven!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat goed Tessa! Vervelend van het slechte slapen, maar dat is dan maar even zo moet je maar denken! En dat je je vriendin hebt gezegd dat je niet meer dronk en het toch deed betekent alleen maar hoe moeilijk jij het ermee had. Geweldig, dag 3! Ik ben nu op dag 10 en hoop, nee ik wil, voor 3 maanden gaan. Zet m op!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heel goed en lef om het weer met je vriendin te delen. Alles voor jezelf houden is de grootste valkuil en je ontzegt jezelf zo veel.

Slecht slapen is balen. Wat voor melatoine heb je trouwens? Je hebt bij de drogist hele lichte (0,1 mg) of wat zwaardere (2,3 of 5 mg). Die lichte werken bij mij totaal niet, die andere wel. En toch, zelfs na slecht geslapen te hebben functioneer je beter op je werk dan wanneer je die fles(sen) wijn hebt gedronken. Succes vandaag

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Tessa,

Je schrijft doelen op voor jezelf. Ik weet niet of je nog meer schrijft. Maar het kan heel helpend zijn de komende tijd je gedachten. gevoelens en ervaringen op te schrijven. Het slechte slapen is vervelend,  I know. Ik heb zelf nooit baat gehad bij melatonine, wel bij valeriaanthee (niet lekker ;)). En proberen me niet te druk te  maken als ik wakker lig...met de gedachte ik slaap niet maar rust wel...en verder...go girl!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Francoise en @Rosee thanks again! :rose:

@IJsvogel omdat ik nooit echt slaapproblemen heb gehad, vond ik 5mg best veel. Ik heb van 1mg en van 3mg gehaald en gister 2 tabletjes van 3mg genomen (op de verpakking staat dat je er maar eentje mag, maar omdat ik echt niet in slaap kwam, later nog eentje gepakt). En inderdaad als ik kijk met hoe ik me nu voel, na een slechte nacht, in vergelijking tot wakker worden na mezelf laveloos gezopen te hebben, voelt dit toch echter beter! Veel beter zelfs! 

@kruidenthee67 het van mezelf af schrijven, geeft op de een of andere manier veel rust in mijn hoofd. Vandaar dat ik dit forum ook zo fijn vind. Misschien ga ik voor mezelf wel met een dagboekje of iets dergelijks beginnen. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jammer dat het slapen minder ging Tessa. Melatonine heeft wel tijd nodig om te gaan werken. Neem deze in 1 uur voor het slapen. Wanneer je anti depressieve gebruikt werkt melatonin echter niet of onvoldoende (mocht dit zo zijn). Vanavond herkansing, succes! 

PS, en meer is niet altijd beter. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag drie zit er alweer bijna op! De moed gehad om een goede vriendin in te lichten. Haar reactie was heel goed. Ze vond het fijn dat ik het verteld had, totaal niet boos op de keren dat ik gelogen had over mijn drankgebruik en stelde haar behulpzaam op. Dit heeft me erg goed gedaan.

@Amethist ik slik geen antidepressiva, ik denk ook gewoon dat het even tijd nodig heeft. Ik moet morgen vroeg op, dus ik ga dadelijk naar bed met in mijn achterhoofd wat @IJsvogel gisteren zei: 

Citaat

"zelfs na slecht geslapen te hebben functioneer je beter op je werk dan wanneer je die fles(sen) wijn hebt gedronken."

@kruidenthee67 ik weet niet of het mij lukt om in de ochtend te schrijven en ik weet ook niet of het iedere dag lukt, maar ik ga hier ook structuur in proberen te vinden. Ik merk in ieder geval dat het me aan het denken zet en het me bewuster maakt en dat helpt mij enorm in mijn proces. 

Morgen is het weekend, weer het eerste alcoholvrije weekend sinds een tijdje! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag 4! :)

Nog steeds niet echt kunnen slapen, wel uitgerust wakker geworden en lekker op tijd opgestaan zodat ik de dag rustig kon beginnen. Vandaag weer de eerste werkdag na een tijdje "ziek" te zijn geweest. Zie op tegen de praatjes met mijn collega's, maar verlang tegelijkertijd ook weer naar mijn werkzaamheden.  

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik sta gewoon versteld. Normaal lig ik al een paar uur voor pampus op de bank en vanavond heb ik, met lekkere jaren 90 muziek op de achtergrond, mijn hele was weggewerkt. Het werken viel me 100% mee, ik vond het zelfs fijn om er weer te zijn. Ik heb ook besloten om morgen niet mee uit te gaan, dit was pas dag 4 en als ik uitga ben ik toch bang dat ik misschien in de verleiding kom om een wijntje te drinken en van het ene wijntje komt het andere, enz. Ik voel me eigenlijk best goed nu! :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...