Spring naar bijdragen

Oké, nu wordt het serieus


Amanda

Aanbevolen berichten

Ik droom vreselijk veel en maak dan dingen mee die niet precies gaan zoals ik zou willen. Wat precies, dat weet ik 's ochtends niet meer. Maar na het suffig wakker worden trekt die sufheid onwaarschijnlijk snel weg! Blij dat de dag weer begint. Ik dacht altijd dat ik een ochtendhumeur had, maar dat heb ik helemaal niet :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Alcoholverdoving leidt tot een onnatuurlijke droomloze slaap. Zonder alcohol komt de natuurlijke en gezonde slaap terug, maar het kan even duren voordat daarin een nieuw evenwicht is bereikt. Bij een natuurlijke slaap zijn dromen normaal, en waar ze over gaan en of je ze de volgende ochtend nog herinnert is niet zo belangrijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Donderdagmiddag, normaal gesproken voor mij lekker op tijd beginnen met drinken. Me nu zat gegeten in Sint-Maarten snoepgoed, blegh....

Ik zit aan tafel te gapen, de kids zijn lekker aan het spelen, toch maar weer een bak thee zetten. Ik heb alweer 7 bakken koffie op. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben nog maar een beginner en heb het zo nu en dan eens geprobeerd door de week niet te drinken, maar dat ging ver voor het weekend alweer mis. Het is een zware week, met heel veel gevoelens en gedachten. Ik wil ook gewoon niet dat mijn kinderen opgroeien met een moeder, waar de rem vaak van af is en de kinderen iets teveel mogen. Het moet sowieso geen gewoonte zijn! Mijn vriend drinkt soms ook best veel, maar die stopt zonder na te denken, als hij denkt dar het weer te gek wordt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren HET feestje gehad! Nou wat viel het tegen, zelfs met alcohol! Ik heb een paar gedronken en bij iedere glas dacht ik, is dit nu echt lekker? Ik vond er niks meer aan en ben water gaan drinken! Is mijn knop om??? Zou het zo makkelijk zijn??? Ik zag mensen om me heen veranderen, inclusief mijn vriend, waar ik natuurlijk normaal gesproken niet op zou letten. Ik stond voor hem wat te vertellen en hij leek wel een zombi, die dwars door me heen keek, te wiebelen. Ik heb zin in de zaterdag! Zelfs met hoofdpijn, maar dat heb ik de hele week al. Lekker douchen, de kinderen halen en gezellig naar het Sinthuis! Fijne dag iedereen!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hardstikke goed van je, ten eerste!

Maar, nee zo simpel is het niet :) , je bent er nog lang niet klaar mee, maar soms is het inderdaad zo simpel. Dan heb je een moment van helderziendheid en realiseer je je dat het eigenlijk niet eens zo lekker is. Het lekkere van alcohol wordt vreselijk overschat. Ik heb ook van die momenten gehad.  En daarna weer heel erge cravings. 

Dus het is een beetje emotionele achtbaan, het stoppen, maar dit motiveert natuurlijk wel heel erg!! Hier kan je kracht uit putten voor als het weer moeilijker is. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hee wat grappig dat je het zo ervaren hebt op dat feestje!

Uit eigen ervaring ken ik wel dat ik andere mensen zag veranderen terwijl ik erbij was maar dan dronk ik zelf geen alcohol. Dat bevestigde mij ook in de vaststelling dat ik daar voor mezelf geen behoefde meer aan heb.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Daar ben ik nog even weer. Vandaag ook een gesprek met mijn moeder gehad. Ik zei dat ik even een tijdje zonder alcohol wil, omdat ik voor de kinderen het goede voorbeeld wil geven (dat was op het moment dat ze me een glas wijn aanbood). 

Ze gaf me groot gelijk en vond het dapper van me. Ze weet natuurlijk niet dat het voor mij meer is, dan "gewoon" even niet te drinken. Ik heb een glas water gepakt en mijn moeder schonk zichzelf een glas wijn in.

Verder heb ik het met mijn vriend over gisterenavond gehad. Hij zei dat hij het laatste gedeelte van de avond helemaal kwijt is. En dat ook niet meer wilde. We tappen nu ons tweede bak thee in. Het scheelt enorm dat de omgeving op de hoogte is. Het hoeft er niet zo bovenop te liggen, maar gewoon zeggen dat ik een tijdje wil minderen helpt wel....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedenavond voor wie dit lezen wil. Ik blijf maar denken, het weekend moet toch kunnen, maar ik ga het niet doen. Zaterdag een feestje, zondag pakjesmiddag. Maar ik haal alleen een flesje voor mijn moeder in huis, die ze na afloop mee moet nemen naar huis. Mijn vriend steunt me gelukkig en drinkt ook niet thuis. 

Ik blijf zo moe, zo moe :(. Ik kan wel blijven slapen, terwijl ik anders nog geen dutje overdag kon doen. Maar goed, we blijven werken. Vandaag was ik vrij en heb dankzij m'n moeder veel kunnen slapen.

Vandaag waarschijnlijk ook de griep te pakken, laat ik niet in details treden, verder mijn hele lichaam doet pijn. Ik had al even opgezocht, kan dit aan het stoppen liggen.......?

Iemand hier ook last van gehad?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lief dat je reageert @Herstel. Ik vind het zeker moeilijk, maar eerlijk gezegd heb ik nog wijn in een tap en een schuur vol bier. Het is zoveel makkelijker als je het met z'n tweeën doet. Ik heb verschillende voordelen voor mijzelf op een rij gezet. Op zondagmiddag bijvoorbeeld gewoon de kids in bad doen, zonder dat ik klaag dat ik er geen zin in heb. Lekker insmeren en echte aandacht geven! Hoe lang drink jij niet meer? Ik ben het even vergeten, heb me bij verschillende medeforumdeelnemers (mooi galgje woord :D) ingelezen, maar weet het allemaal niet meer :blush:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Amanda, met een toeziend oogje van je vriend moet het zaterdag wel lukken :) 

Moe kan aan het stoppen liggen. 

Maar griep is griep hè, kan je nog steeds krijgen ook al ben je gestopt :P 

Ik vind dat je verdraaid goed bezig bent in zo'n korte tijd sinds het begin dat je nog schreef dat je het zo lekker vond :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik had gedacht dat ik opeens super gezond zou zijn @bumperjim:face-icon-small-shocked::D. Maar heel erg bedankt! Vrijdag heb ik dan wat borrels genomen, maar verder he-le-maal niet! Na school schonk ik mijn eerste glazen al in, tijdens het koken en nog een liter er bovenop voor 21:30 uur, want ik moet natuurlijk wel "fit" zijn de volgende dag. Ik baalde als ik dezelfde caissière had, maar ik kreeg al snel door, wie wanneer moest werken :blush:.

Wat goed @Herstel en fijn dat je steun kunt krijgen via die weg!. Ik vind het vreselijk die vermoeidheid, ik ben altijd al erg moe doordat ik een hersenbloeding heb gehad en het voelt wel heel zwaar nu. En nu ook nog de griep....Pffffff

Ik ga nu slapen want mijn wekker gaat om 05:00 uur, weer werken :(

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...