Spring naar bijdragen

Terugval of niet?


Chelle

Aanbevolen berichten

@Anoniem48

ik heb vijf jaar lang elke avond 2mg Rivotril (clonazepam) genomen. Na 2 jaar van gebruik ben ik eens midden in de nacht wakker geschoten dat ik totaal geen zuurstof meer had, en mijn hart raasde voor gek. Naar de spoed gegaan omdat ik dacht dat ik een hartaanval kreeg. Maar minder was waar! Nu heb ik ook nog steeds het meeste last van slecht slapen en vooral klachten rond de ademhaling en hartstreek. Nu begint mijn slaap eindelijk wel wat te beteren, maar mijn opgejaagd hart, hartkloppingen, kort van adem, en mijn hart dat op regelmatige tijd overslaat blijft toch nog steeds een constante. Daarom dat ik toch terug een afspraak met de cardioloog heb gemaakt. Zodat deze me wat kan gerust stellen. Mijn vader is op 47 jarige overleden aan zijn hart... en dat blijft toch steeds in mijn hoofd spoken. Ik denk dat mijn klachten nu voornamelijk te wijten zijn aan de afgelopen maanden veel te weinig te slapen. Mijn lichaam is een beetje op... Wat ik ook heb sinds dat ik benzo's gebruikte, is dat ik panischer geworden ben. Vroeger kon ik zonder problemen in een drukte mijn mannetje staan, of bij wijze van spreken een uur lang onder een mri toestel gaan liggen. Dit is nu ondenkbaar geworden. 

Liefs 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bolletje,ik hoop dat je een fijne dag hebt bij de dagbesteding,

Hoopvol,2 Mg clonazepam om te slapen, wat veel, wat een ellende krijg je van die middelen, en zeker als je het al lang gebruikt. En het duurt zo lang voordat je weer hersteld hiervan,. Ik denk dat die angsten ook minder worden, tijd hè. De hersenen zijn beschadigd, neem je rust wanneer het kan, en zorg voor de juiste gezonde voeding.

Ik heb naasst dwangklachten ook de vreemdste angsten die ik voorheen niet kende. Gisteren en vanmorgen erg misselijk weer, slecht geslapen, ik ga nu nog even liggen en dan hopen dat ik me weer wat beter voel om wat te kunnen doen. 

Heel veel sterkte en knufff van mij

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn dat je het zo naar je zin hebt en je dag zo kan benutten in een veilige omgeving Bolletje. Hoe gaat het verder met je?

Vanmiddag een gesprek met de huisarts gehad, gewoon rustig aan doen, de kans om niet terug te vallen is gewoon maar eerst me wat beter gaan voelen, wat betreft de bloeddruk, ik krijg een 24 uurs meting, ze wil niet onnodig de medicatie ophogen.      Ze begrijpt het beter dan de verslavingszorg, dat benzo erg hardnekkig is weet ze.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn Bolletje! Die dagbesteding doet je goed! Gaat het verder goed met je? 

Anoniem, voorlopig even niet afbouwen?  Wellicht inderdaad verstandig. Zit je nog op 2,5? 

Een goede vriendin van me bekende mij deze week dat ze al 40 jaar dagelijks Diazepam slikt. Eerst 40 mg, maar bij het afbouwen kwam ze tot 10 mg en dat heeft ze nog. Verder afbouwen lukt niet. Ze is 64 en zegt nergens last van te hebben (op hevige fibromyalgie na). 

Mijn rollercoaster? Het ging een week prima, maar vannacht weer slecht geslapen na 6 goede nachten. Vandaag spierspanning en zweetaanvallen. Wel gewerkt. Zo zie je maar, het gaat echt alle kanten op. Rot spul! 

Hoe is het met Liz? En met Chelle? En Vicky, zet de positieve trend zich bij jou door?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is hier erg rustig he Ad, ik hoop dat het goed gaat met ze. Wat rot voor je dat het weer minder gaat! Die spierspanning is heel naar en ook hardnekkig, en het slapen weer minder. Hardlopen doe je dat 's avonds? Ik zelf denk dat dan wat rustige dingen kunnen helpen zoals wandelen en yoga. Tenminste als ik me 's avonds te veel inspan slaap ik slecht.

Eigenlijk gebruikt ik vanaf m'n 25e benzo's, de omstandigheden waarin ik verkeerde waren te lastig om af te bouwen, en ik had er lichamelijk geen enkele last van, ik gebruikte 3 a 4 oxazepam van 10 mg, alleen overdag. Vandaar weet ik dat het hoe dan ook een verbetering wordt. De huisarts vond dit ook, en kijk maar even over een aantal weken, maanden als je je wat beter voelt of je weer wat af kunt bouwen. Dit werkt veel beter!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee, hardlopen doe ik overdag, meestal in de ochtenduren. Als ik in de avond ga hardlopen slaap ik zeker niet goed! 

In de avond doe ik het altijd wel rustig aan, of er moet een feestje zijn, dan calculeer ik vooraf al in dat het een mindere nacht kan worden.

En die waves en windows hè? Het valt mij echt op dat ik een rotnacht heb nadat ik me een paar dagen steeds beter ga voelen. Hoe paradoxaal, het is wel zo. 
Net of ik dan te enthousiast word en word teruggefloten. En wat deed die suffe Ad gisteravond? Ik voelde me echt als vanouds en had zin in een stuk chocola. Die ging naar binnen, maar chocola is nu niet bepaald handig als je toch al moeite hebt met de nachtrust soms. Moet ik ook maar niet meer doen dus! 

Fijn Ano, dat jouw huisarts zoveel begrip heeft en ook begrijpt wat benzo`s kunnen doen. dat lijkt weinig huisartsen gegeven. 

 

bewerkt door Cyclad58
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeie morgen mensen,

Hier gaat het wel goed Cyclad dank je wel. Tja het is nog wel vreemd dat ik mijn broer nooit meer ga zien. Ik denk dat het zo raar is omdat het zo plotseling is. Maar voor de rest gaat het hier wel. En................................vandaag wordt het mooi weer dus de deuren open, en iedereen naar buiten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen Bolletje,

Het is ook snel gegaan, ik begrijp dat dat vreemd is dat iemand waarvan je houdt er ineens niet meer is, vreselijk voor je. Het best is zoals je nu doet, wel je dingen blijven doen, en het is heel mooi weer, zeker voor de tijd van het jaar, lekker met je dieren genieten hiervan.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve schatten,

moest even een ritsje lezen maar ben weer bij. Ik was jarig en daardoor drukker.

Het gaat hier weer prima. Ben nu op precies 2 mg diazepam en ga dat deze week even zo houden. Weet niet of het echt zinvol is of uitmaakt, maar doe het gewoon. Dan zien we wel hoe het zal gaan

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Effe een update van mezelf:

ik ben vrijdag terug naar de huisarts geweest met blijvende klachten van hartkloppingen. Tot tweemaal toe op de consultatie heeft de arts mijn hart vreemde sprongen horen maken. Bij deze heb ik nu een betablokker-pil aan mijn been. Ik begin echt niet graag aan de betablokkers, maar ik moet echt iets doen om mijn hart wat rustiger te maken. Vandaag voor het eerst zo een pilletje geslikt. Ik heb wel maar de helft genomen van wat de arts mij voorschreef. En ik moet zeggen, mijn hart is een pak rustiger vandaag. Wel heel loom en heel moe gevoeld vandaag. En mijn slaap... dat begint stillaan toch te beteren. In december een afspraak met de cardioloog. Ik zit nu reeds vijf weken thuis van mijn werk, en hoop binnen een week of drie toch terug aan het werk te kunnen. Want er zijn heel veel zieken op het werk, en voel me dus wel wat schuldig dat ik nu thuis zit. 

Liefs en dikke kus aan allen

Vicky

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeie morgen iedereen,

Wat zou je het liefst willen hebben Ano? Ben jij een kattenvrouwtje of een hondenwandelaar? Kun je nu nog geen diertjes hebben?

KNM. Als jij het gevoel hebt dat het goed voor je is maakt het altijd uit. Je doet het zoooooooooooo super.:rose:

Hoopvol je kan er toch niets aan doen dat je thuis bent. Voel je niet schuldig. Dat gevoel heeft alleen nut als je er van leert, nu doet het je alleen pijn. Hier heb je toch niet voor gekozen?;)

Met mij gaat het redelijk. Vandaag 24 gr. Het moest niet mogen.:P;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen Bolletje,

Fijn dat het goed gaat met je, dat mag nu wel eens he.

Ik ben een kattenmens geworden, ik had altijd katjes om me heen, eerst Birmanen, later maine coons, helaas het gaat nu niet, ik geef mezelf eerst de tijd om te herstellen. Ik heb last o.a. van dwangklachten en gedachten, dus dit kan ik een dier niet aandoen. Tja, en je kunt zoveel aan een hond of kat hebben.

Fijne dag, liefs van mij

 

 

 

bloem11.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Kannietmeer je stabiliseert even op 2 mg? Prima natuurlijk, je voelt dat zelf het beste aan. Je komt er wel! Fijne verjaardag gehad?

@Anomiem48 die katten komen toch wel weer? Eerst voor je zelf zorgen inderdaad. Als weer wat beter lukt kun je wellicht de katten weer toelaten in je leven

@Hoopvol toch wel even schrikken. Doe rustig aan en wat werken betreft ben ik het helemaal eens met bolletje, je moet je daar niet schuldig over voelen. Als er meer zieken zijn kun jij daar niets aan doen, bovendien zullen de andere zieken zich meer dan waarschijnlijk zelf niet schuldig voelen. Jij bent zelf nu even het belangrijkst. Als je de terugkeer naar je werkplek gaat forceren werkt het averechts. Wel fijn dat het slapen nu beter gaat, dat scheelt al best veel! 

 

Ik ga vanavond naar 0,25 Lorazepam ongeveer. Dezelfde hoeveelheid die ik eind juni had voordat ik stopte en snel een gigantische klap kreeg. Dat doe ik nu niet,

We taperen rustig door, met af en toe een punt van stabilisering als dat nodig is. 
Slapen gaat nu in de meeste nachten goed en heel soms niet. Wat wel blijft is een onrustig gevoel. Niet altijd, maar vooral in de ochtenduren. Later op de dag wordt dat doorgaans wel beter. 

Allemaal een fijne, zonnige en warme dag gewenst! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maine Coons dat zijn grote jongens Ano.  Ik heb 15 jaar dierenamb. gereden en we hebben er eens een uit de Z. Willemsvaart moeten halen. Was verdronken. Ik dacht werkelijk waar dat het een ontsnapte poema was, echt. Dat was ook zo'n groot dier. Nou hopelijk kun je gauw beginnen met wat diertjes meis, zeker katten brengen een hoop rust. Die van mij zijn ook zo lief. 's avond komt Pommetje (poes) bij me liggen op schoot. Samen met Puck een shiwafwaf. Later komt Kwiebusje, mijn kater van 12 jaar en tikt me met zijn pootje aan. Dan zegt ie " kan ik er nog bij, en geef me eens even wat knuffels?" En dan heb ik nog Mojo. ook een shiwafwaf Een snotjesvreetster die iedereen z'n zakdoek en portemonnee jat en die zakdoek, het liefst van iemand die heel verkouden is, gauw in de tuin begraaft.  Zij kruipt in m'n nek. Als ik geluk heb kan ik ook nog redelijk zitten.:(:D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat gezellig Bolletje met al die dieren om je heen! De coons die ik had waren groter dan de huis tuin keuken kat, zo'n 7 kg, de poemasoort noemen ze XXL is moeilijk aan te komen en kost echt veel geld. En ze hebben gezondheidsproblemen zoals dat meestal het geval is bij ras, problemen met het hartje degene die ik moest herplaatsen. Dat vond ik ook zo moeilijk, maar ik ga er maar vanuit dat ie het goed heeft, daar heeft ie een maatje. Mijn wens is als ik weer 'normaal' ben een grote maine coon te vinden, tegelijkertijd denk ik dat het beter is om de oudere nog een kans te geven, en het liefst een stelletje. Dit ras is zo lief en vinden alles goed, ze blijven actiever dan de gewone over het algemeen.

Verder een mindere dag gehad, ik moest nog naar de winkel, en alles kwam erg op me af, de drukte, zo angstig, maar ik weet nu tenminste hoe het komt, dus blij dat ik het wel gedaan heb!

bewerkt door Anoniem48
foutje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 14-10-2017 om 23:34 zei hoopvol:

Effe een update van mezelf:

ik ben vrijdag terug naar de huisarts geweest met blijvende klachten van hartkloppingen. Tot tweemaal toe op de consultatie heeft de arts mijn hart vreemde sprongen horen maken. Bij deze heb ik nu een betablokker-pil aan mijn been. Ik begin echt niet graag aan de betablokkers, maar ik moet echt iets doen om mijn hart wat rustiger te maken. Vandaag voor het eerst zo een pilletje geslikt. Ik heb wel maar de helft genomen van wat de arts mij voorschreef. En ik moet zeggen, mijn hart is een pak rustiger vandaag. Wel heel loom en heel moe gevoeld vandaag. En mijn slaap... dat begint stillaan toch te beteren. In december een afspraak met de cardioloog. Ik zit nu reeds vijf weken thuis van mijn werk, en hoop binnen een week of drie toch terug aan het werk te kunnen. Want er zijn heel veel zieken op het werk, en voel me dus wel wat schuldig dat ik nu thuis zit. 

Liefs en dikke kus aan allen

Vicky

Lieve Vicky,

klinkt in mijn oren vreselijk heftig om Beta-blokkers te slikken. Mijn advies zou ook zijn om dat niet te doen, omdat je hersenen nog aan het herstellen zijn van een Coldturkey en je hart waarschijnlijk daardoor zo raar doet. Mijn hart doet ook al een half of langer vreselijke dingen. Maar ik weet zeker zeker zeker! dat het komt door de benzo's en dus dat ik van de benzo af moet en daarna moet herstellen. Bblokkers gaan niet alleen effect hebben op je hart maar ook op allerlei andere dingen. Kan je die dingen ook heel af en toe gebruiken als je niet kan slapen van een onrustig hart bijvoorbeeld? Of moet je het met regelmaat nemen?

Je bent een lieverd hoe je graag je collega's wilt bijstaan en niet in de steek wilt laten in de drukte. Maar bedenk ook dat jouw gezondheid zeer belangrijk is voor hoe je toekomst er uit zal zien.  Dikke knuffel en ik wens je veel wijsheid toe!

Liz

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...