Spring naar bijdragen

Terugval of niet?


Chelle

Aanbevolen berichten

Goeie morgen Kannietmeer,

Met mij gaat het super behalve het slapen. Vannacht weer 6 uur wakker gelegen maar ik lijd er niets van want ben niet slaperig of zo dus het zal er wel bij horen.

Heb je wel eens een nagelknipper gebruikt KNM voor het halveren van de pilletjes?

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Klinkt goed als je zegt super! Dus je emoties zijn ook weer kalm? Is je energie ook gewoon goed weer?

Ik heb een soort stenley mes met een rechte houder. Ik kan het mes er dus plat recht op zetten. Uiteindelijk gaat het me allemaal echt wel lukken om kleine stapjes te maken met de pillen, maar het gaat me om het principe. Stuit me tegen de borst hoe ze (niet) met je omgaan. Ze zeggen eigenlijk: Zoek het maar uit met je afbouw en je klachten van deze medicatie. En ze hopen dat daarmee het laatste woord is gezegd. Maar dat is niet zo. Dan kennen ze mij nog niet. ( Ik ken mijzelf zo ook niet hahaha) Maar ik meen het... ik ga hier werk van maken. Ik vind het schandalig hoe je zo 'behandeld' kan worden. De zorg en de verzekeraars moeten zich schamen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve allemaal,

Belachelijk zeg! Ik heb ze toevallig gister ook gebeld met zelfde vraag. Nee doen ze niet. Zo slecht is het! Ze laten ons gewoon lijden!! Wel geven maar niet op een fijne manier afbouwen.

Bolletje wat doe jij het goed! Je laat je niet gek maken. Topper! 

Mijn afbouw van lorzepam gaan we misch nog wat langer uitstellen. Vandaag mij behandelaar gesproken en mischien gaan we overstappen op een andere a.d. Nou dat kan ik niet zonder de lorzepam. Hoop dat ik het aankan met een kwartje. Eerst afbouw van huidige dan weer opbouw nieuw. Dat wordt echt hel! Maar goed we proberen eerst nog een ophoging van mijn huidige a.d en werkt het niet dan moet het maar... 

Sauna was lekker maar het nieuwe plan geeft toch weer onrust bij mij in me hoofd. Zo bang dat ik het niet aan kan en ook zo bang voor die bijwerkingen. :(Mijn man blijft positief en zegt misch valt het allemaal wel mee. En gaat het heel soepel allemaal. Over 4 weken gaan we beslissen. 

Mijn strijd gaat nog lang duren

Xx

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee, ik heb paroxetine. Dat moet ik wel blijven nemen.

Fluoxetine is bekender onder de naam prozac. Dat is wel de AD met de minst vervelende bijwerkingen bij op- en afbouwen vanwege de lange halfwaardetijd. 

Houd ons maar op de hoogte en denk er even niet aan, geniet straks eerst van een fijne zonvakantie!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goede morgen lieve supermensen.:lips:

We doen het allemaal goed hoor, iedereen op z'n eigen manier ik denk alleen dat we op moeten passen dat we niet in een slachtofferrol vallen want dat gebeurd zo gauw.

Dan kan je niet veel meer, omdat je slachtoffer bent. Zodra je actief bezig gaat zoals Kannietmeer word je sterker. Het gaat om de gedachten over jezelf, je kan veel meer.

Samen zijn we sterk.;) Een slachtoffer hoeft niets omdat de (dader) de schuld is van alles.

Zo ik ga vandaag en morgen ook tegen mijn behandelaars in en rust overdag niet meer en..................... ga vandaag en morgen vroeger naar de dagbesteding.

Voel zelf wel aan wat ik kan. Als het niet lukt stoot ik maar m'n kop maar dan heb ik het wel geprobeerd.

Later lieve mensen.:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste,

Ik was 5 jaar verslaafd aan lorazepam, uni tranxene, temesta smelttablet en diazepam. Heb me vrijwillig laten opnemen in psychiatrie in zelzate (belgie) in 2013 voor 20 dagen en ben tot nu toe nog altijd clean. Hoeveel ik gebruikte weet ik niet meer omdat het voor mij als snoepjes waren. Bij het wakker worden begon ik altijd met 2 x 2.5mg lorazepam en 2 x 15mg uni tranxene. En dan tegen de middag 1 x diazepam met een temesta smelttablet. Ik had nergens last van ook niet van moeheid en ik functioneerde goed met alles. Maar ik ben meer en meer temesta smelttabletten gaan gebruiken als snoepjes en alles bij elkaar zo 5 jaar lang elke dag.

 

Het was een hel toen ik mij vrijwillig liet opnemen omdat bij ons in belgie in zelzate in het sint jan baptist word gewerkt zonder een afbouw schema. Je krijgt niets meer dan enkel 10mg diazepam per dag. Maar dat werkt natuurlijk niet meer aangezien mij groot gebruikt ervan. En elke avond een slaap tablet vanwaar ik de naam niet ken. Maar ook dat werkt niet natuurlijk. Ik heb daar van de 20 dagen enkel 5 dagen geslapen. Ik kon gewoon niet slapen en ik zweette emmers water. Ook angst, spanning kwam er bovenop bij wat erbij hoort bij afkicken van deze troep. Naar 20 dagen was ik er van af en voelde me elke dag beter en beter worden. Benzo is meer afzien dan alcohol heb ik vernomen van andere ervaren verslaafden.

 

Maar afkicken van benzo duurt tegen de 17 a 20 dagen en dan zou je normaal geen last meer mogen hebben ervan.

 

IK voel me goed en gelukkig en ik raad iedereen aan om dit niet alleen te doen maar met hulp.

 

Kom op samen staan we sterk en blijf van die troep af

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo, dat heb je snel gedaan, heel knap van je Exverslaafde! Hoe kan het dat wij er zo lang mee bezig zijn pfff, het duurt me allemaal te lang al die onttrekkingsklachten en het herstel van bijna 5 jaar zwaar gebruik lorazepam.

Ik heb maandag mijn hulpverlener gesproken en het gehad over de taperingstrips, ze zou dat terug koppelen, maar nog niets vernomen. Ik weet ook niet of het beter is om op een AD te gaan, is mijn gebruik daar te laag voor: 2,5 mg?

Verder heel veel emoties die ik niet meer kende, dat is op zich goed, en supergevoelig!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi lieve Anoniem, Waarom denk je er over om een AD te gaan gebruiken?

Je emoties in de war of die gevoelig zijn kan door de onttrekking komen. Dat je ook een mooi spectrum weer ervaart vind ik fijn om te horen.

Hoe gaat het op het moment verder met je? Heb je even gemist. X

 

Hi Exverslaafde, het klinkt alsof jouw lichaam zeker niet het mijne is. Bij alles wat je naar binnen hebt gewerkt en waar je normaal op functioneerde zou ik hier niet meer zitten maar was ik aan een overdosis weg geweest. Dat ik na een paar maanden gebruik van uiteindelijk max 2 mg lorazepam al doodziek ben, zorgt ervoor dat ik me niet echt verbonden voel met je verhaal. Je bent de pillen als snoepjes gaan eten, ik kreeg het ter behandeling van een arts. Ik was bezorgd of ik het wel moest blijven gebruiken en heb dit tig keer besproken met zeker 8 verschillende hulpverleners die allemaal zeiden dat ik me niet zo veel zorgen moest maken en dat ik er zo weer vanaf kwam. Ik heb gebeld met de het LUMC voor begeleiding en hulp om af te kicken ( speciaal benzo programma daar), maar de dosis waar ik op zit vinden ze te laag en dus kom ik niet in aanmerking voor hulp.  Zoals je ziet zijn er mensen op dit forum die al een hele lange tijd van de benzo's af zijn, maar nog steeds erg ziek zijn. Jij hebt geluk en ik ben blij voor je dat je niet door de hel heen hoeft waar wij doorheen gaan, want dit gun je echt niemand. Velen van ons zijn hier nog zeker wel een jaartje zoet mee.

Met het risico dat mijn antwoord niet aardig overkomt ga ik het toch posten om het me gewoon van het hart moet. Jouw verhaal is echt echt echt niet hetzelfde als veel lijdende mensen hier en je mag God op je blote knietjes danken dat je lichaam gewoon weer herstelde nadat je het zoveel schade toebracht en  het niet totaal naar de haaien is zoals het mijne.

 

@bolletje Dank voor je lieve bericht vandaag. Ben het er mee eens dat we vooral moeten blijven kijken naar wat we wel kunnen doen en blijven knokken. Wij zijn de helden....Jullie zijn in mijn ogen helden! Dat meen ik oprecht. Wie zich zoveel maanden/jaren door deze hel heen vecht, iedere verlaging weer opnieuw, is werkelijk een held. Een diepe buiging van respect naar u allen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve allemaal,

Ben weer zo in de war. Gestrest en vanacht niet geslapen. Maak me zo druk over mijn zelf. Het eventueel overstappen maakt mij zo bang. Heb er vanacht paniekaanval van. Ook ben ik s.ochtens zo beroerd. Of dat nou komt van de verhoging a.d of gewoon mij eigen stress.:( en ook natuurlijk de vakantie. Over 2 dagen...

 Ik denk er nu aan om lorazepam weer te verhogen

Ik weet het echt even niet meer. Ik wil gewoon rust en even een weekje genieten met mij gezin. Vraag ik echt zo veel... 

bewerkt door Chelle
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kannietmeer een stevige knuffel voor jou.:lips:

Chelle probeer eens rustig aan te doen meisie. Ga even op bed liggen en probeer even niet te denken. De vorige keer heeft het ook geholpen. Tja en verder is het vrij normaal hoor dat je paniekerig bent, je gaat anders op vakantie. Slikt minder  medicatie. Maar voor het zelfde geld slaat het helemaal om en kan je genieten want ook vorige week was dat het geval en voelde je je een paar dagen goed. En als ze daar Wifi hebben kun je toch altijd op het forum komen?

Toe probeer kalm te blijven en als je wilt verhogen (wat ikzelf absoluut niet zou doen) zo ik eerst overleggen met de h. arts. Zo zonde van de tijd die je er al op hebt zitten.

DIT IS TIJDELIJK, JE KAN HET en bent geen slachtoffer.:rose:

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt bolletje voor joue lieve woorden. Zo fijn!  Verschrikkelijk weer dit! Mijn behandelaar gaat me vandaag terug bellen. Maar eigelijk weet ik zijn antwoord al. Doe maar verhogen. Maar hij weet niet hoe zwaar het weer is om af te bouwen. Ik maak me eigen echt gek! Zo angstig om alles! 

Ik wil dit niet meer. Weer normaal zijn als een jaar geleden. Wat gebeurt er toch allemaal met mij...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Chelle,

lieve schat, ik ga je proberen wat tips te overdenken en geven die je zelf even moet bekijken of je er wat mee kan, oke? Kan je er niks mee, gooi het dan gewoon uit het raam, want jij moet doen waar jij mee kan leven en wat jij kan uitvoeren, en hoe het voor jou voelt.

Ten eerste wil ik vragen te onthouden dat op vakantie gaan voor héél veel mensen een stressvol gebeuren is. Er komt zoveel bij kijken en jij hebt kinderen waar je verantwoordelijk voor bent en voor moet zorgen. Was toen voor mij met kleine kinderen echt een bom van stress die dan door mijn lijf ging. Dit alles zonder paniek, medicatie afbouw of zo. Het is heel normaal dat je nu onder druk staat. Het is dus belangrijk nu heel bewust te kiezen om dingen los te laten, dingen gewoon te laten gebeuren, geen controle te willen hebben over alles, en je te specialiseren in los laten en ontspannen. Meditatie oefeningen of een halfuurtje yoga doen kan al heel veel verschil maken

Ten tweede is de afbouw van Lorazepam echt moeilijk doordat het een potent middel is met een korte halfwaardetijd. Dit betekend dat het heel veel doet in je lichaam, maar wel ineens uit je systeem is waardoor je zonder stofjes zit en je lichaam direct een dreun krijgt. Overstappen naar Diazepam is iets wat je misschien langzaam moet doen, zodat je daarna de Lorazepam kan stoppen en daarna de diazepam kan afbouwen. Onthoud bij het hele traject dat we met elkaar doen, dat het een lang traject is waarbij je toewerkt naar een moment van herstel voor de toekomst. Het is achterlijk lang, maar toch ook relatief. Want als je over 5 jaar terugkijkt is dit een herinnering en ben je een gezonde  leuke moeder  en vrouw die nog een heel leven voor zich heeft. Daarom bouwen we af en daarom gaan we door. Omdat we weten dat ons leven echt langer is dan deze weken maanden en jaren zetten we onze tanden erin en bijten we door de pijn en het lijden heen. Het blijven slikken van de rommel is ook een optie die veel mensen, meestal onwetend, kiezen. Maar omdat wij intussen beter weten.... Het is lange termijn denken dat je laat doorzetten in het geheel. En voor de korte termijn is het belangrijk los te laten dat het nu even niet zo prachtig is als we zouden willen. Een stapje terugdoen kan ik je dus echt afraden. Dat is op vele manieren niet goed voor je psyche en lichaam.

Wanneer heb je voor het laatst verlaagd? Het laatste wat ik me kan herinneren dat je juist ook weer even omhoog was gegaan. Heb je dat er weer afgelaten of ben je op die dosis gebleven?

 

Lieve Bolletje,

dank voor je knuffel. Ik knuffel je even goed terug. Je bent een heerlijke steun en hoe fijn is het toch dat we ondanks onze strijd elkaar kunnen opbouwen. Ik vind dat bijzonder. As ik weer ga verlagen, zal ik het hard nodig hebben waarschijnlijk. Nu sta ik sterk, maar als de ontwenningsverschijnselen razen, dan is het fijn even bij iemand te kunnen uithuilen.

Wat doen jullie allemaal met het mooie weer? Heeft iemand nog de moed en energie er wat van te maken, of doen we rustig aan vandaag? Ik ga om 2 uur naar de kapper, want dat is al een jaar geleden, dus mijn haar kan wel een kusje gebruiken.

Zie ineens ook iets grappigs: alles staat normaal, zonder rode waarschuwing dat het (taalkundig) niet klopt behalve de Lorazepam..... Dat heeft de computer nou goed gezien!!:P

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Trouwens Bolletje, hoe voeg je al die leuke animaties toe aan je berichten? 

Hoe gaan jullie er mee om als je merkt dat je eigenlijk niet slaapt? Ik blijf namelijk wel rustig en draai en draai en droom wat en slaap super super licht vaak. Is me sinds twee  nachten duidelijk geworden. Maar lig dus wel een uur of 9 a 10 gewoon echt in bed en 'slaap'. De ene nacht is beter dan de andere, maar het word duidelijk minder. Ben benieuwd wat jullie doen?

bewerkt door Kannietmeer
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor jullie support. Jullie zijn echt toppers. Bolletje en kan niet meer! Jullie support is me echt veel waard. Dacht te verhogen met een hele pil maar door jullie toch maar kwartje gedaan. Ook niet goed maar heb nu wel rustig mijn lijf weer. 

 Zit nu op een halve pil. Hield het echt niet meer. Denk wel echt dat het de bijwerkingen zn van de verhoging a.d. Dat er ook nog eens bij!

Kan niet meer hoe was het bij de kapper? Wat doe jij het trouwens goed! Zo sterk! Trots op jouw! Je bent me voorbeeld voor straks

Xxxx

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kan niet meer als je een berichtje gaat typen zie je daar boven een richel met allemaal tekentjes. Ongeveer in het midden zie je een gezichtje. Als je daarop klikt krijg je allemaal emocions te zien. Als je er eentje aanklikt komt die bij je bericht te staan:D:lips::heart::rose:

Ik slaap ook moeilijk vooral het inslapen. Ik blijf ook maar gewoon liggen dus rust toch wel wat uit. Tja vervelend is het want dan duurt de nacht lang.

Chelle zou best kunnen dat het door de verhoging komt hoor. Das dubbel op. Van de andere kant denk ik ook, wat doe je zo heel de dag? Ben je veel thuis of ga je veel weg? Heb je hobby's? Heb het gevoel dat je vaak overvallen wordt door rotgevoelens en dan niets meer doet. Misschien kan je eens proberen om met zo'n paniekaanval, iets te gaan doen. Iets wat heel je aandacht opeist zodat je niet meer bezig bent met die angst. Tja en nog 2 dagies hé dan ga je fijn op vakantie.;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi luitjes, Mijn haar zit weer even geweldig! Minirandje... nou ja... 5 centimeter eraf en even zelfs een slagje aan de onderkant erin laten draaien. Blonde lokken zijn weer helemaal sexy :heart:. En Bollie: die smilies zie ik natuurlijk wel. Maar jij hebt ook van die bewegende animaties gebruikt zag ik.

Bolletje heeft gelijk ook Chelle, als je je rot voelt is afleiden het beste. Maar ik merk ook bij andere contacten op Benzobuddies dat echt niet iedereen dat lukt of kan. De meer je last hebt van depressie of paniekaanvallen of emotionele huilbuien,de moeiijker die te stoppen zijn of af te leiden zijn. Waarom weet ik ook niet. In mijn diepste depressie kon ik ook niets verdragen, geen tv, geen radio... het enige wat ik kon was puzzelen en lezen. Vijf jaar terug kon ik niet eens lezen. Alles was vreselijk, wat ik ook deed het voelde nooit even rustig of goed. Douchen was al hel. Maar als je je zelf kan afleiden ipv medicatie nemen, is  wel echt veel beter. Goed dat je niet een heel tabletje hebt gedaan. Zit je dan nu op 0,5 mg per dag?

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

8 uur geleden zei Chelle:

Bedankt bolletje voor joue lieve woorden. Zo fijn!  Verschrikkelijk weer dit! Mijn behandelaar gaat me vandaag terug bellen. Maar eigelijk weet ik zijn antwoord al. Doe maar verhogen. Maar hij weet niet hoe zwaar het weer is om af te bouwen. Ik maak me eigen echt gek! Zo angstig om alles! 

Ik wil dit niet meer. Weer normaal zijn als een jaar geleden. Wat gebeurt er toch allemaal met mij...

Lieve Chelle, 

Stop alsjeblieft met het jezelf gek maken! 
Je hebt nu verhoogd tot 0,5 mg, ik denk dat dat even verstandig is, maar maak je niet druk om dingen waarvan het onwaarschijnlijk is dat deze gebeuren. Dat heeft namelijk geen zin (al begrijp ik het natuurlijk wel, ik heb dat zelf ook ondervonden).

Het is voor jou nu zaak om je te verheugen op en straks te genieten van je vakantie. Even de zinnen verzetten, daar knap je ongetwijfeld van op. En we blijven je in gedachten ondersteunen, ook tijdens je vakantie! Je staat er niet alleen voor.

Als ik je ook een tip mag meegeven: probeer eerst een tijdje op 0,5 mg te stabiliseren. Als je je wat stabieler voelt kun je het beter aan en dan kun je altijd weer een afbouwstap zetten, eventueel met tapering. 

En dan die rottige terugslagen... je denkt dan dat je terug bent bij af, maar dat is echt niet zo. Je hebt al zoveel gewonnen en overwonnen dat je echt relatief snel van zo'n terugslag herstelt. 
Je doet het beter dan je zelf denkt! Kop op!!!!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou idd afleiding is het beste. En dat is soms zo moeilijk. Je blijft er maar in hangen. Vooral als je lijf zo onrustig is. Kan niet stil blijven zitten.

Mij dagen zijn best vol. Zoiezo de zorg voor mijn kinders en nu volop spullen pakken. Maar nu we natuurlijk vakantie hebben kan ik meer rust pakken dus ook meer voelen....Boekje op de bank ofzo. Maar dat vindt ik als ik onrust in mijn lijf heb al moeilijk. En hobby.s heb ik niet. Ik ben hard op zoek! Wel puzzel ik soms! Dat doe ik dan s.avonds als de kinderen slapen.

Zit nu idd op 0.5mg per dag. Me behandelaar zei dat ik het dubbele moest nemen maar dat wil ik niet. Met het afbouwtraject voelde ik me het beste bij 0.5 mg. Dus hoop dat dit het juiste is! Voel me nu ontspannen en hoop straks weer ff te kunnen slapen.

Ben benieuwd naar je nieuwe coupe! Voelt altijd wel weer fijn als je weer  nieuw ben!

Bolletje: als je niet kan slapen blijf je dan in bed of ga je er ook uit?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

24 minuten geleden zei Kannietmeer:

Hi luitjes, Mijn haar zit weer even geweldig! Minirandje... nou ja... 5 centimeter eraf en even zelfs een slagje aan de onderkant erin laten draaien. Blonde lokken zijn weer helemaal sexy :heart:

 

We zullen je maar niet om een foto vragen;)
Fijn dat het resultaat geweldig is, daar knap je sowieso van op! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...