Spring naar bijdragen

maxxie

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    28
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door maxxie geplaatst

  1. maxxie

    Alcohol intolerantie

    Dank, omeprazol heb ik veel ervaring mee voor iets anders, daar heb ik geen last van. Het gaat puur om t snachts wakker worden en enorme kater te hebben met heel hoge hartslag na 2 glazen bier. Het komt me best goed uit hoor, ik wil toch stoppen. Maar kan t niet verklaren en ik heb een persoonlijkheid die alles wil verklaren
  2. maxxie

    Alcohol intolerantie

    Her afkicken geeft geen klachten. Een glas bier geeft snachts en de dag erna veel klachten. Terwijl ik echt wel wat gewend ben. Ik vraag me af of je ineens intolerant kunt worden en of dat door alcohol of bier gaat. Whisky met cola geeft die klachten niet.
  3. Ik ben de afgelopen weken minder gaan drinken, van 1,5 liter speciaal bier naar 3 glazen cola met wat whisky. Nog teveel, tuurlijk, maar dit is even mijn weg. Nu heb ik een paar keer bier gedronken, 2-3 glazen. Gisteren ook. Maar ik voel me vreselijk slecht, ik word om 5.00 met hartkloppingen zwetend wakker, heb stevige buikpijn (en uit voorzorg had ik hoge dosis omeprazol genomen maar dat maakte niks uit). En ook nog migraine erbij. Overigens had ik dit de laatste avond dat ik die 1,5 liter dronk ook. Ik weet dat als je stopt dat je je slecht voelt van de hoeveelheden die je gewend was, maar dat zelfs hoge doseringen omeprazol niet helpen is raar. En ik ben niet gestopt, en 2-3 glazen is nou niet iets waar ik heel veel van merk. Maar ben er gewoon de hele dag ziek van. En ja, het scheelt wel met afbouwen/stoppen want ik raak bier niet meer aan. Wijn houd ik niet van, dan moet het laagje whisky er nog uit. Maar daar gata het mij nu niet om. Dit is toch een soort intolerantie?
  4. maxxie

    Gewicht

    Ok dank, spieren wegen meer maar een kilo aan spieren erbij trainen vergt nogal wat
  5. maxxie

    Gewicht

    Ik zie dit thema heel veel voorbijkomen, maar toch ben ik benieuwd of er recent mensen zijn die hetzelfde hebben als ik. Ik dronk 1,5 liter speciaal bier (dus zeg 7% alcohol). Ik ben nu 3 weken gestopt, ben daarnaast gaan sporten en eet absoluut gezond en zeker niet meer. Ik ben ik 3 weken - na wegen op verschillende dagen en weegschalen - gewoon 4 kilo aangekomen. Ik wil nog best geloven dat dat mss 3 is over een paar dagem het wisselt natuurlijk....maar aankomen? Hoe kan dat nou mensen?
  6. Ik ben nu 2 maanden gestopt en merk niks, niet positief en niet negatief. Psychisch echter wel: ik ben afgekeurd maar pas 49, het leven voelt zo doelloos. Ik kan best in deeltijd werken maar kan me niet goed aanpassen (persoonlijkheidsprobleem) waardoor ik na enige tijd in conflicten geraak. Ik ben mezelf een beetje kwijt, weet niet wat ik wil vooral. Met drank kon ik dat rotgevoel wel dempen maar nu niet meer. Ik heb het gevoel dat ik dit traject alleen niet aankan. De stress die ik ervaar qua onzeker inkomen, niet weten wat ik wil, thuis ook, etc en een persoonlijkheidsstoornis met autismespectrumstoornis is echt complex om zonder demping te doorleven. Ik heb AA geprobeerd maar ik haal daar geen motivatie uit, het slaat bij mij totaal niet aan. Natuurlijk heb ik heel veel therapie gehad en snap ik wel waar de verslaving vandaan komt. Maar toch heb ik iemand nodig, iemand waarmee ik het stukje zingeving, wat wil ik, kan invullen EN die weet wat verslaving betekent. En nee, dit is niet weglopen voor mn probleem, ik voel juist haarfijn aan dat ik dit niet alleen red en wil niet dat ik terugval Iemand ervaring met een soort coach op dit gebied? Ik heb een tijdje bij Brijder een psycholoog gehad maar dat ging puur over het gebruiken en wat oppervalakkige themas. Dat is zonder van de tijd ne het geld.
  7. maxxie

    Gewicht

    Ik heb het ook, en toch is het raar. Ik eet exact hetzelfde als de afgelopen jaren, laat alleen dik 1,5 liter aan Belgisch bier staan. En fiets 2-3 keer per week, fitness 3 keer per week. Maar ik 2 maanden echt niks kwijt. Dat is toch raar mensen, 1,5 liter aan Blond, Dubbel, Tripel....dat zijn heel veel calorien. Ik snap het niet, vooral niet omdat ik ook sport.
  8. Dank jullie. Ik drink al heel erg lang, 30 jaar, en 2 liter bier per dag. Ik kan nog wel aardig fietsen hoor, raar maar waar. Maar dit ging dus helemaal mis. Ik heb 'snachts ook grote angst, zie af en toe lichtflitsen en voel kramp(jes) in mn benen. Op straat lopen durf ik nu niet, wat Lieke7777 zegt heb ik ook: ik ben gedesorienteerd, doodsbang, zwalk heel erg en het lijkt alsof ik dreig om te vallen. Ik ken dit gevoel wel vanuit mijn ervaring met een paniekstoornis. Dus dat dat weer weggaat dat geloof ik ook wel.
  9. Ik ben 3 dagen gestopt met drinken, ik wilde een klein rondje gaan racefietsen en halverwege werd ik duizelig en had geen kracht meer om thuis te komen. Ik had echt genoeg gegeten. Zou t kunnen dat de caloriën van alcohol toch gemist worden? Ik werd ook sngstig en dat ken ik van eerdere pogingen te stoppen. Het was erg onaangenaam.
  10. maxxie

    Ik kan niet meer..

    Thnx, dat vijlen klinkt idd wel goed. T voelt dan wel echt als een verslaafde maar dat ben ik ook. Toch kan/wil ik er geen jaar mee zoet zijn, dat kost me teveel. Ik vind t echt complex. En ben best wat gewend qua afzien, afbouw, etc
  11. maxxie

    Ik kan niet meer..

    Dank, helder. Ik moet zeggen dat mn huisarts er heel weinig vanaf weet, helaas. Ik dacht dat ik op 8mg wel zou stabiliseren en dan een paar weken een normaal leven kon leiden, en dan weer 0,5 eraf, even afzien, stabiliseren, en verder. Maar zo werkt het dus niet. Jammer wel :-)
  12. maxxie

    Ik kan niet meer..

    Toch nog een vraag: ik ben van 10 naar nu 8 mg gegaan. Ik hen er ni bijna 6 weken opzitten. Ik voel me echter geen fractie beter. Hoofdpijn, angstig, moe, honger, zweten en niet meer kunnen sporten door hartkloppingen en gewoon de conditie niet meer hebben. Mn leven ligt stil en thuis is t ook een probleem aan t worden Ik overweeg steeds om terug te gaan naar de oude dosis. De onderliggende problematiek is niet oogelost denk ik dan en blijkbaar kan ik nog niet zonder. Of zou t echt zo lang kunnem duren voordat je je ok voelt als je van 10 naar 8 gaat? Ik kan wua werk en thuisfront niet nog weken zo leven. Dank alvast
  13. maxxie

    Ik kan niet meer..

    Ja ik ben ook krachtsporter en dat is ook een groot deel van mn sociale leven, alleen moet ik - als de sportschool weer open kan - nog merken hoe dat gaat. Fietsen gaat iig niet goed. Mn arst zegt nu 1 mg per 2 weken, alleen ben ik zelf - op mn gevoel afgaand - van mening dat de kleinere stapjes veel beter zijn. 1mg minderen geeft gewooon een enorme dreun, of je het nou iedere week of iedere maand doet....het hakt erin. Dus met 0,5mg lijjkt me beter.
  14. maxxie

    Ik kan niet meer..

    Ben nu 3 weken bezig van 10 naar 7 mg gegaan maar ik red t niet. Mn huisarts zegt “t hoort erbij” maar ik ben radeloos. Zit de halve dag alleen op zolder of loop opgefokt door huis en kan niks verdragen. Familie wordt er ook gek van sporten gaat niet meer: alsof mn conditie is verdwenen, zweet me kapot, hoofdpijn, slaap nog 4 uur per nacht, ik red t zo niet wat kan ik doen? Psyciater? Al zou ik dit doorzetten gaik nooit dit jaar verder afbouwen. Dit is zo heftig na 25 jaar gebruik
  15. In 2 weken, maar ga nu langzamer. Ik blijf nu 2 weken op de 8 en dan met 0.5 omlang per 14 dagenn
  16. Ja precies dat. Nou ja, er verandert iets in je lijf en dan reageert je lichaam ook. Zo zie ik t maar
  17. Is dit normaal? Heeft iemand ervaring? Als dit t hele traject zo blijft weeg ik 115kg, ik moet nog maanden afbouwen. Ik snap t ook niet. Of ga je meer verstoken door toegenomen spanningen en het hard binnenkomen van prikkels?
  18. Afbouwen Diazepam: hebben jullie dit ook? De hele dag hoofdpijn Honger, ik eet veel meer... Iemand ervaring of dat zo blijft tijdens de afbouw? Ik kom van 10mg (25 jaar lang) en zit nu op de 8 dankdank
  19. maxxie

    Vraag over afbouw

    Top, hoe kom ik aan 0.5 pillen? Ik moet dan naar 4,5 bijv
  20. maxxie

    Vraag over afbouw

    Ik ben nu aan het afbouwen met Diazepam, van 10 naar 0, met stappen van 1 mg per week. Nu in overleg huisarts met 0.5 per 2 weken, lijkt me beter VRAAG: bouw je dat af bij de ochtendinname? Of eerst ochtend, dan 2 weken later bij de avond inname, etc.
  21. maxxie

    voorstellen...diazepam verslaafd

    Dank voor de reacties.
  22. Ik weet dat dit een vraag is die de huisarts moet beantwoorden, maar die doet er nogal luchtig over. Ik slik 20 jaar 10 mg Diazepam tegen spanning en paniekaanvallen. Ik drink die jaren ook 4-5 glazen alcohol per dag. Ik ben wel vaak gestopt met drinken en dan had ik last van hoofd- en buikpijn, onrust, geirriteerdheid en natuurlijk het bekende zwarte gat van geen beloning. Maar ik sliep prima bijv. Raar maar waar: ik sport op redelijk niveau en wil het niet meer. De pillen, de drank. De huisarts zei: stop met drinken en bouw diazepam af in 10 weken. Ik heb gezegd dat ik dat echt niet ga redden, ik ben sterk, maar 2 dingen aanpakken in 1 keer....nee. Wat zouden jullie doen? Ik lees wel dat Benzo afbouw heftiger is, maar alcohol zie ik meer tegenop vanwege de 'beloning' die erin zit. Daar komt bij dat ik wil blijven trainen, dus ik wil niet wekenlang thuis op de bank liggen om de afkick verschijnselen uit te zitten. Iemand een idee of ervaring? Ik zal het soweiso weer met de arts bespreken hoor. Ik ga niet alleen zitten dokteren Dank! Max
×
×
  • Nieuwe aanmaken...