Spring naar bijdragen

Wim123

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    131
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Wim123 geplaatst

  1. Wim123

    Gokken is de ergste drug

    Deze meneer heeft mij meer geholpen dan mijn therapie. Probeer het eens. Vooral een filmpje die ik even niet kon vinden waar deze vraag gesteld wordt: "Sit on your bed one day and ask yourself: what remarkably stupid things am I doing on a regular basis to absolutely screw up my life?”
  2. Juist een totaal falend beleid. Opzeggen is niet eens verkeerd maar er zou wel een minimale cooldown op moeten zitten van minimaal 24 uur ( maar liever gewoon 1 week) Daarnaast werkt Cruks voor mij niet eens. Kon mij naderhand gewoon nog aanmelden bij Holland....( Heb me via Holland zelf en Toto gewoon handmatig uitgeschreven)
  3. Timberland ik heb zelf ook lang nagedacht over de vragen die je stelt. Ik denk dat het gokken ( en de overleven stand daarna) je toch op een hele crue manier je een doel geven. De focus is dan alleen op hoe krijg ik geld , hoe kom ik aan eten ect. Geen tijd voor andere problemen waar je liever geen aandacht aan besteed. Uiteindelijk is elke dag niet gegokt gewoon pure winst
  4. HI BakkiePleur, Nu weer een kleine 7 maanden. Het lastige om alles op de rit te krijgen is dat je weer alles op moet biechten om vervolgens weer te stoppen. Je kan natuurlijk het opbiecht deel overslaan maar dan ga je niet stoppen.
  5. Verhaal klinkt mij bekend in de oren. Het wantrouwen binnen een relatie gaat je vanzelf een keer opbreken. Het crisis verhaal klinkt in mijn ogen dan ook erg logisch. Als alles bedaard is gaat ze er pas over nadenken. Ik had zelf ook een periode van terugvallen van +- 6 maanden. Het weer op de rit krijgen erna is lastig maar het is het zeker waard. Later terwijl ik een boek aan het lezen was kwam ik een passage tegen die we allemaal uiterst goed kennen. But you are a great sinner, that's true," he added almost solemnly, and your worst sin is that you have destroyed and betrayed yourself for nothing.
  6. Dat klinkt als een goede aanpak. Om het weer langzaam in eigen beheer te geven kan je beginnen met een wat kleinere bedrag en dan om de week bijvoorbeeld zijn afschriften te vragen ( of nog beter regel via de bank weer ouderwetse papieren afschriften). Die kosten wel wat geld maar je bespaard er een hoop hoofdpijn mee.
  7. Wim123

    Bang om terug te vallen

    Waarom niet vandaag? Het is namelijk onvermijdelijk dat het gesprek een keer moet plaatsvinden. Zou niet gelijk zeggen dat je ziek in je hoofd ben maar dat je problemen heb met gokken.
  8. Wim123

    Bang om terug te vallen

    Denk niet dat je überhaupt iets krijgt, voorderest geen ervaring mee.
  9. Wim123

    Bang om terug te vallen

    Welk geld wil je terug hebben? Ik snap er niks van.
  10. Wim123

    Bang om terug te vallen

    Tja, een relatie die alleen in stand wordt gehouden door een web van leugens heeft geen kans van slagen. Zoals @Dred1 ook al aangeeft. The strength of a person's spirit would then be measured by how much 'truth' he could tolerate, or more precisely, to what extent he needs to have it diluted, disguised, sweetened, muted, falsified.”
  11. Wim123

    Bang om terug te vallen

    Juist het vertellen is een belangrijke stap om te ondernemen. Zolang het geheim blijft bestaan , blijft de onrust aan je vreten. Vele van ons hebben het jarenlang verborgen gehouden want we zouden zelf wel stoppen ect ect. Na jaren kom je erachter dat de je jezelf alleen maar voor de gek houd. Het vertellen doe je gewoon zoals alle andere dingen. Hi vriend, ik heb een probleem met gokken , voordat het helemaal uit de hand gaat lopen wil ik dit met je delen, wat voor oplossingen kunnen we samen bedenken zodat we problemen in de toekomst kunnen voorkomen. Life without truth is Hell
  12. Wim123

    Bang om terug te vallen

    Sorry maar dit klinkt gewoon als een ontkenningsfase. Ik weet niet of ik je helemaal serieus moet nemen eigenlijk.
  13. Wim123

    Bang om terug te vallen

    Eens met @Dred1. Je weet al dat dit verhaal niet gaat werken anders had je nooit al je spaargeld vergokt. Als je vanuit de emotie gokt is het al een gigantische rode vlag dat je dit probleem serieus moet nemen. Uiteindelijk is de uitbetaling altijd lager dan <100% dus structureel er geld mee winnen gaat is statistisch gezien onmogelijk.
  14. Dat kost inderdaad tijd. Misschien als er weer een opening is kan je je (ex) vriendin toegang geven tot al je financiën ( en dan ook echt alles). Dat gaat waarschijnlijk even pijn doen want ervaring leert dat men eerst even terug gaat kijken om hoeveel stortingen ect het dan gaat. Daar moet je echt even doorheen. Het goede gevoel komt wel weer terug
  15. Dat klinkt in mijn oren een beetje als slachtoffer rol. In mijn ogen klinkt het ongeveer zo: Het is zover gekomen omdat jij ( je vriendin) mij zover heb laten komen door me te gaan laten pokeren/ biljarten. Dan kan je in 1 zin door zeggen : Als je direct ( na de eerste keer) bij me weg was gegaan was het nooit zover gekomen. Maar je koos zelf ( bewust of onbewust) ervoor om door te spelen. Dus in mijn ogen ligt alle schuld bij je eigen tekortkomingen(die we allemaal hebben maar weinig mensen durven ze onder ogen te zien). Ik denk dat je meer dan genoeg kansen heb gehad als ik je initiële verhaal lees. Wat te doen vanaf nu : Altijd de waarheid spreken. Ik zou zeggen probeer nog een gesprek aan te knopen met je ex-vriendin en alle kaarten op tafel te leggen ( letterlijk alles) zodat je in ieder geval een schoon geweten heb.
  16. Wim123

    Wil hulp maar kan het niet!

    Dus van elke misstapt die je hebt gemaakt is die op de hoogte, de precieze bedragen ect?
  17. Wim123

    Wil hulp maar kan het niet!

    Hi Rotterdam,(ik kan niet uit je verhaal halen of je partner op de hoogte is dus alles hierna is gebaseerd op het feit dat hij/zij het niet weet) Je voelt je alleen omdat niemand weet van je probleem. Je voelt je alleen omdat je, ergens diep van binnen, weet wat je doet verkeerd is. Je voelt je alleen omdat je denkt dat je het zelf op moet lossen. Maar je bent niet alleen Het schuldgevoel blijft je opvreten totdat je er helemaal door geconsumeerd bent. Zie het als een schaduw die steeds verder over je ziel heen trekt. Die schaduw gaat , vroeger of later, je leven bepalen. Het schuldgevoel drijft je tot gokken > gokken lijdt tot meer schuldgevoel > door schuldgevoel ga je weer gokken ect. Die cirkel blijft in stand zolang de waarheid over het probleem niet uitgesproken is. Ik zou je daarom ook met klem aanraden om open kaart te spelen met je partner. Dit zal in ieder geval zorgen dat je een schoon geweten hebt (niks beters dan dat). Vanuit een schoon geweten is het veel gemakkelijker om te werken aan het probleem. Het niet vertellen van de waarheid is , naar mijn inziens, waar het grootste probleem ligt. ( Voorbeeld hiervan: Een gesprek met een psycholoog werkt alleen als er twee mensen tegenover elkaar zitten die bereid zijn om elkaar de waarheid te vertellen, met leugens heeft het gesprek immers geen zin). Die strijd met jezelf ga je alleen oplossen door het uitspreken van de waarheid. De korte termijn leugens ( vaak met succes anders zouden ze niet veelvuldig door mensen gebruikt worden) zal alleen maar leiden tot meer schuldgevoel. Ik ben ervan overtuigt dat iedereen over een stemmetje beschikt die weet wanneer je een leugen verteld. Voor het gesprek met je partner gewoon gelijk alles op tafel gooien. "Ja ik heb XYZ fout gedaan maar ik ga ABC doen om het goed te maken." Alles wat je achterhoud gaat een eigen leven leiden en komt daarna met mach 7 weer terug. Mooi voorbeeld hiervan is het niet betalen van een rekening. Deze verdwijnt niet als men hem niet betaald , sterker nog deze groeit alleen maar verder door incasso kosten ect. "In the long run, the most unpleasant truth is a safer companion than a pleasant falsehood" - Theodore Roosevelt.
  18. Ik wijs mensen graag als eerste op eigen verantwoordelijkheid. De schuld gegeven aan de makers van de spellen , de casino's omdat ze je oneerlijk behandelen , je bank die je rood laat staan : Het begin allemaal bij je eigen gedrag. Jij kiest ervoor om xyz te doen. ( Bewust of onbewust , het blijft je eigen verantwoordelijkheid) Stoppen en niet meer beginnen is de oplossing. Als je een tijd gestopt bent merk je dat je ook zonder kan. De truc is dan om niet weer te beginnen. Je hebt controle zolang je de eerste inzet niet doet ( zoals vele in de loop van de tijd zijn achter gekomen (ik ben daar geen uitzondering op). Hoelang je ook gestopt bent , gecontroleerd gokken kunnen wij niet meer). Het gokken ben jij als persoon niet maar het is wel een onderdeel van je. Dat stemmetje wat zegt "Ahjoh een tientje kan geen kwaad" of "Je hebt hard gewerkt vandaag je mag wel even ontspannen" Je kan veel meer zijn. Je bent niet oké hoe je nu bent (geenzins bedoelt om je naar beneden te praten). Je hebt potentie om veel meer te zijn en het zou zonde zijn om dit te verspelen. Probeer voor je te zien wat je zou willen over 3 tot 5 jaar. Wat voor vrienden heb je , wat voor relatie heb je met je familie , carrière kansen ect. Waar zou je nou van zeggen "Als ik dit heb , dat zou goed zijn voor mij" Probeer dit op papier te zetten. Simultaan probeer om uit te schrijven hoe het over 3 tot 5 jaar zal zijn als je je gestelde doelen niet behaald , wat voor hel zou je in terechtkomen? Dit geeft je een doel om naar toe te werken (de gewilde toekomst over 3 tot 5 jaar) en vijand om van weg te rennen ( de uitgeschreven hel als je je doelen niet behaald) Zet hem op :)
  19. Ik zou altijd aanraden de financiën uit handen geven ( zeker in het begin) . De reden hiervoor is vrij simpel: Als je bepaald gedrag wilt afleren is het handig/belangrijk dat je ervoor zorgt dat dit gedrag niet meer (of moeilijk) kan voorkomen. Zo forceer je jezelf uit de automatische piloot modus. Zodra men uit de automatische piloot modus is "koopt" men tijd , die tijd kan weer nuttig gebruikt worden door te reflecteren op diens gedrag. Zodoende kan de neerwaartse spiraal doorbroken worden Als een alcoholist wilt stoppen met drinken zou je ook niet aanraden om allemaal alcohol in huis te hebben. De gewoonte kan het dan snel overnemen en voor je het weet zit je weer te drinken. Als iemand wilt stoppen met roken is het ook handig om geen sigaretten in huis te laten slingeren ect ect.
  20. Wim123

    Verslaving Sportwedden

    Verderop zeg je dat je een eerlijk man wilt worden. Is in jou ogen bovenstaand citaat het voorbeeld van een eerlijke man? Mijn gevoel zegt dat je gaat wachten op het "perfecte" moment om eerlijk te zijn. Ik kan alvast vertellen dat het perfecte moment nooit gaat komen. Het is alleen maar een trucje van je brein om maar niet de realiteit onder ogen te moeten zien. De realiteit is heel simpel : Als je op eigen houtje kon stoppen dan was je niet in je huidige situatie terecht gekomen. Jij weet dat en ik weet dat. Wat nu telt is " Acta non Verba" Geen woorden maar daden. Laat uit je daden blijken dat je het serieus neemt. Neem een van je naasten in vertrouwen, geef je financiën uit handen, zoek professionele hulp. Al die acties gaan ervoor zorgen dat je het vertrouwen van je familie vriendin ect gaat terugverdienen. "The bitter truth is better than the sweetest lies"
  21. Aangezien ik nog thuis woon en een fulltime baan heb is mijn financiële buffer in een rap tempo omhoog geschoten. Zodoende spaar ik tussen de 70% en 90% van mijn netto inkomen. Maar gewoon de dingen kunnen kopen die je zou willen hebben + niet wakker liggen van een onverwachte rekening geeft al zoveel rust. Doelbedrag voor eind 2021 is vastgesteld
  22. Tuurlijk 1. Stel je naasten op de hoogte van dit probleem! Er zijn theologen en filosofen die vinden de "trots" het begin is van al het kwaad( de 7 zonde). Nu ik daar zo over nadenk is zit daar zeker wat in. Trots zorgt ervoor dat je het zelf op wilt lossen , trots zorgt ervoor dat je mensen niet wilt opzadelen met jouw probleem , trots zorgt ervoor dat je mensen niet op de hoogte wilt stellen omdat ze dan misschien anders naar je kijken ect. Maar in sommige gevallen in het leven ( en dit is er 1 van ) moet je je trots opzij zetten , je openstellen voor hulp en werken aan je probleem. 2. Blokkeer jezelf bij de alle goksites waar je bent ingeschreven ( indefinite self exclusion , ff aanvragen in de chat meer hoef je niet te zeggen) en neem een betblocker. 3. Laat iemand zorg dragen over je financiën. Mocht het dan alsnog mis gaan is in ieder geval de schade beperkt. 4. Zoek professionele hulp. Zoals ik het nu lees sta je er nog redelijk voor en zou je er zonder al te veel kleerscheuren vanaf kunnen komen. Onthoud dat de mogelijkheid bestaat dat het in een spiraal naar beneden kan gaan. "By changing nothing nothing changes"
  23. Wim123

    Verslaving Sportwedden

    Dag Wietse, Dit zette mij aan het denken. Je hebt liever een goede relatie, gebaseerd op leugens, dan een oprechte relatie die op waarheid is gebaseerd. Geloof me als ik je vertel dat je leugens je op een gegeven moment gaan inhalen. Dat kan morgen zijn , over 1 maand , over 1 jaar, over 5 jaar , over 10 jaar. Vraag jezelf dan af of je met dat zwaard boven je hoofd kan blijven leven. Je blijft dan op je hoede voor wat er kan gebeuren , wanneer ziet iemand door mijn masker heen ect ect . Kan je dan echt vrij jezelf zijn? Het idee van de spiegel hier voor houden is te vrijblijvend naar mijn inziens. Op deze manier "voel" je niet direct de consequenties (niet in de straffende zin) van je acties. Juist deze consequenties moet je van leren en zullen er voor zorgen dat je ontwikkeld tot een beter persoon. Om zelfbewust zijn van geld te creëren ga je voor 1 maand : 1. Schrijf al je inkomsten op 2. Schrijf al je uitgaves op 3. Kijk hoeveel je over zou moeten hebben en boek dit over naar een rekening waar je niet bij kan. Zelf ben ik een thuiswonende man van (bijna) 24 jaar met een fulltime baan. In mijn geval beheert mijn vader al mijn spaargeld en geef ik mezelf zo min mogelijk geld om rond te komen. Zodoende is het ( omdat mijn kosten ook laag zijn ) snel gelukt om een ruime buffer op te bouwen. Aan het begin voelde deze manier heel onwennig maar nu zou ik niet eens meer anders willen. Mijn geld is veilig ( en groeit elke maand) en ik heb veel rust aan mijn hoofd omdat ik het gewoon niet zomaar uit kan geven. Ga al je oude stoppogingen na , kijk waar het fout ging , verbeter dit en probeer het opnieuw. Vertel het je familie en je vriendin. Als je er rationeel over nadenkt kunnen zij jou het beste helpen. "The only real failure in life is giving up"
  24. Wim123

    Verslaving Sportwedden

    Hee Wietse, Een heel herkenbaar verhaal voor vele hier. Tot voor kort ( pak hem beet 8 maanden geleden) zag mijn leven er precies zo uit. Geen geld, alleen maar zorgen, schulden hier en daar. Geloof me als ik zeg dat het beter wordt, maar hiervoor moet je hard werken en je kwetsbaar opstellen tegenover je naasten. Je verslaving zegt niks over je als persoon, hoe je er mee omgaat wel. Voor de korte termijn : Vertel iemand die dichtbij je staat ,vriend(in) of ouders bijvoorbeeld, over dit probleem. Laat ze zorg dragen over je financiën!!! Het belangrijkste nu is om afstand te creëren tussen jou en het middel dat je gebruikt. Alles wat je hiervoor nodig heb is 10 seconden van moed. Het enige wat je moet uitspreken is : Ik ben gokverslaafd. ( De rest volgt vanzelf). Geloof me als ik zeg dat die drie woorden zullen voelen als een opluchting en zal voelen als een nieuw begin. Zet hem op!
  25. Hallo Anoniempje. In beginsel werken Gamblock en Gamban naar behoren. Het nadeel is dat een andere apparaat vinden waarop deze restricties niet voorkomen kinderlijk eenvoudig is. Als men over een beetje technische know how beschikt zijn deze apps ook te verwijderen. Alleen een blocker is niet voldoende. Denk hierbij ook aan alle goksites waar die ingeschreven staat blokkeren, een gameblocker, strenge controle op zijn financiën tezamen met professionele hulp. Het is een hardnekkige verslaving(en) Ultimatums werken alleen maar als je ook bereid ben om ze uit te voeren. Zoals je al zei dit is niet de eerste keer , ik kan je met 99% zekerheid zeggen dat dit ook niet de laatste keer zal zijn als je het halfbakken aanpakt Ik zou het aanraden om de financiën als volgt in te richten: 1 Bankrekening van hem waar zijn salaris ect op binnenkomt, dit wordt direct doorgesluisd naar een rekening waar hij geen directe toegang tot heeft. 2 Een vast weekbudget(misschien zelfs dagbudget) waar hij net genoeg aan heeft 3 Bonnetjes voor alle aankopen die gedaan zijn 4 Beginsaldo-Bonnetjes=Eindsaldo. Als dat niet sluit kan je er automatisch vanuit gaan dat er iets niet in de haak is. Waarschijnlijk gaat die zeggen dat dit wel erg streng is blablabla en wat als die een keer meer wilt uitgeven blablabla. Jammer dan. Hij heeft een probleem en hij moet ervan af. Zo ga je het doen en niet anders.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...