Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Wim123

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  127
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

505 profielweergaven

Wim123's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

 1. Verhaal klinkt mij bekend in de oren. Het wantrouwen binnen een relatie gaat je vanzelf een keer opbreken. Het crisis verhaal klinkt in mijn ogen dan ook erg logisch. Als alles bedaard is gaat ze er pas over nadenken. Ik had zelf ook een periode van terugvallen van +- 6 maanden. Het weer op de rit krijgen erna is lastig maar het is het zeker waard. Later terwijl ik een boek aan het lezen was kwam ik een passage tegen die we allemaal uiterst goed kennen. But you are a great sinner, that's true," he added almost solemnly, and your worst sin is that you have destroyed and betrayed yourself for nothing.
 2. Dat klinkt als een goede aanpak. Om het weer langzaam in eigen beheer te geven kan je beginnen met een wat kleinere bedrag en dan om de week bijvoorbeeld zijn afschriften te vragen ( of nog beter regel via de bank weer ouderwetse papieren afschriften). Die kosten wel wat geld maar je bespaard er een hoop hoofdpijn mee.
 3. Wim123

  Bang om terug te vallen

  Waarom niet vandaag? Het is namelijk onvermijdelijk dat het gesprek een keer moet plaatsvinden. Zou niet gelijk zeggen dat je ziek in je hoofd ben maar dat je problemen heb met gokken.
 4. Wim123

  Bang om terug te vallen

  Denk niet dat je überhaupt iets krijgt, voorderest geen ervaring mee.
 5. Wim123

  Bang om terug te vallen

  Welk geld wil je terug hebben? Ik snap er niks van.
 6. Wim123

  Bang om terug te vallen

  Tja, een relatie die alleen in stand wordt gehouden door een web van leugens heeft geen kans van slagen. Zoals @Dred1 ook al aangeeft. The strength of a person's spirit would then be measured by how much 'truth' he could tolerate, or more precisely, to what extent he needs to have it diluted, disguised, sweetened, muted, falsified.”
 7. Wim123

  Bang om terug te vallen

  Juist het vertellen is een belangrijke stap om te ondernemen. Zolang het geheim blijft bestaan , blijft de onrust aan je vreten. Vele van ons hebben het jarenlang verborgen gehouden want we zouden zelf wel stoppen ect ect. Na jaren kom je erachter dat de je jezelf alleen maar voor de gek houd. Het vertellen doe je gewoon zoals alle andere dingen. Hi vriend, ik heb een probleem met gokken , voordat het helemaal uit de hand gaat lopen wil ik dit met je delen, wat voor oplossingen kunnen we samen bedenken zodat we problemen in de toekomst kunnen voorkomen. Life without truth is Hell
 8. Wim123

  Bang om terug te vallen

  Sorry maar dit klinkt gewoon als een ontkenningsfase. Ik weet niet of ik je helemaal serieus moet nemen eigenlijk.
 9. Wim123

  Bang om terug te vallen

  Eens met @Dred1. Je weet al dat dit verhaal niet gaat werken anders had je nooit al je spaargeld vergokt. Als je vanuit de emotie gokt is het al een gigantische rode vlag dat je dit probleem serieus moet nemen. Uiteindelijk is de uitbetaling altijd lager dan <100% dus structureel er geld mee winnen gaat is statistisch gezien onmogelijk.
 10. Dat kost inderdaad tijd. Misschien als er weer een opening is kan je je (ex) vriendin toegang geven tot al je financiën ( en dan ook echt alles). Dat gaat waarschijnlijk even pijn doen want ervaring leert dat men eerst even terug gaat kijken om hoeveel stortingen ect het dan gaat. Daar moet je echt even doorheen. Het goede gevoel komt wel weer terug
 11. Dat klinkt in mijn oren een beetje als slachtoffer rol. In mijn ogen klinkt het ongeveer zo: Het is zover gekomen omdat jij ( je vriendin) mij zover heb laten komen door me te gaan laten pokeren/ biljarten. Dan kan je in 1 zin door zeggen : Als je direct ( na de eerste keer) bij me weg was gegaan was het nooit zover gekomen. Maar je koos zelf ( bewust of onbewust) ervoor om door te spelen. Dus in mijn ogen ligt alle schuld bij je eigen tekortkomingen(die we allemaal hebben maar weinig mensen durven ze onder ogen te zien). Ik denk dat je meer dan genoeg kansen heb gehad als ik je initiële verhaal lees. Wat te doen vanaf nu : Altijd de waarheid spreken. Ik zou zeggen probeer nog een gesprek aan te knopen met je ex-vriendin en alle kaarten op tafel te leggen ( letterlijk alles) zodat je in ieder geval een schoon geweten heb.
 12. Wim123

  Wil hulp maar kan het niet!

  Dus van elke misstapt die je hebt gemaakt is die op de hoogte, de precieze bedragen ect?
 13. Wim123

  Wil hulp maar kan het niet!

  Hi Rotterdam,(ik kan niet uit je verhaal halen of je partner op de hoogte is dus alles hierna is gebaseerd op het feit dat hij/zij het niet weet) Je voelt je alleen omdat niemand weet van je probleem. Je voelt je alleen omdat je, ergens diep van binnen, weet wat je doet verkeerd is. Je voelt je alleen omdat je denkt dat je het zelf op moet lossen. Maar je bent niet alleen Het schuldgevoel blijft je opvreten totdat je er helemaal door geconsumeerd bent. Zie het als een schaduw die steeds verder over je ziel heen trekt. Die schaduw gaat , vroeger of later, je leven bepalen. Het schuldgevoel drijft je tot gokken > gokken lijdt tot meer schuldgevoel > door schuldgevoel ga je weer gokken ect. Die cirkel blijft in stand zolang de waarheid over het probleem niet uitgesproken is. Ik zou je daarom ook met klem aanraden om open kaart te spelen met je partner. Dit zal in ieder geval zorgen dat je een schoon geweten hebt (niks beters dan dat). Vanuit een schoon geweten is het veel gemakkelijker om te werken aan het probleem. Het niet vertellen van de waarheid is , naar mijn inziens, waar het grootste probleem ligt. ( Voorbeeld hiervan: Een gesprek met een psycholoog werkt alleen als er twee mensen tegenover elkaar zitten die bereid zijn om elkaar de waarheid te vertellen, met leugens heeft het gesprek immers geen zin). Die strijd met jezelf ga je alleen oplossen door het uitspreken van de waarheid. De korte termijn leugens ( vaak met succes anders zouden ze niet veelvuldig door mensen gebruikt worden) zal alleen maar leiden tot meer schuldgevoel. Ik ben ervan overtuigt dat iedereen over een stemmetje beschikt die weet wanneer je een leugen verteld. Voor het gesprek met je partner gewoon gelijk alles op tafel gooien. "Ja ik heb XYZ fout gedaan maar ik ga ABC doen om het goed te maken." Alles wat je achterhoud gaat een eigen leven leiden en komt daarna met mach 7 weer terug. Mooi voorbeeld hiervan is het niet betalen van een rekening. Deze verdwijnt niet als men hem niet betaald , sterker nog deze groeit alleen maar verder door incasso kosten ect. "In the long run, the most unpleasant truth is a safer companion than a pleasant falsehood" - Theodore Roosevelt.
 14. Ik wijs mensen graag als eerste op eigen verantwoordelijkheid. De schuld gegeven aan de makers van de spellen , de casino's omdat ze je oneerlijk behandelen , je bank die je rood laat staan : Het begin allemaal bij je eigen gedrag. Jij kiest ervoor om xyz te doen. ( Bewust of onbewust , het blijft je eigen verantwoordelijkheid) Stoppen en niet meer beginnen is de oplossing. Als je een tijd gestopt bent merk je dat je ook zonder kan. De truc is dan om niet weer te beginnen. Je hebt controle zolang je de eerste inzet niet doet ( zoals vele in de loop van de tijd zijn achter gekomen (ik ben daar geen uitzondering op). Hoelang je ook gestopt bent , gecontroleerd gokken kunnen wij niet meer). Het gokken ben jij als persoon niet maar het is wel een onderdeel van je. Dat stemmetje wat zegt "Ahjoh een tientje kan geen kwaad" of "Je hebt hard gewerkt vandaag je mag wel even ontspannen" Je kan veel meer zijn. Je bent niet oké hoe je nu bent (geenzins bedoelt om je naar beneden te praten). Je hebt potentie om veel meer te zijn en het zou zonde zijn om dit te verspelen. Probeer voor je te zien wat je zou willen over 3 tot 5 jaar. Wat voor vrienden heb je , wat voor relatie heb je met je familie , carrière kansen ect. Waar zou je nou van zeggen "Als ik dit heb , dat zou goed zijn voor mij" Probeer dit op papier te zetten. Simultaan probeer om uit te schrijven hoe het over 3 tot 5 jaar zal zijn als je je gestelde doelen niet behaald , wat voor hel zou je in terechtkomen? Dit geeft je een doel om naar toe te werken (de gewilde toekomst over 3 tot 5 jaar) en vijand om van weg te rennen ( de uitgeschreven hel als je je doelen niet behaald) Zet hem op :)
 15. Ik zou altijd aanraden de financiën uit handen geven ( zeker in het begin) . De reden hiervoor is vrij simpel: Als je bepaald gedrag wilt afleren is het handig/belangrijk dat je ervoor zorgt dat dit gedrag niet meer (of moeilijk) kan voorkomen. Zo forceer je jezelf uit de automatische piloot modus. Zodra men uit de automatische piloot modus is "koopt" men tijd , die tijd kan weer nuttig gebruikt worden door te reflecteren op diens gedrag. Zodoende kan de neerwaartse spiraal doorbroken worden Als een alcoholist wilt stoppen met drinken zou je ook niet aanraden om allemaal alcohol in huis te hebben. De gewoonte kan het dan snel overnemen en voor je het weet zit je weer te drinken. Als iemand wilt stoppen met roken is het ook handig om geen sigaretten in huis te laten slingeren ect ect.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...