Spring naar bijdragen

Geen weg meer terug naar 10 jaar ellende van gokken


Timberland

Aanbevolen berichten

Beste Forum,

 

De afgelopen 10 jaar is een te groot deel van mijn leven bepaald door gokken, geld, spanning en onvolwassen gedrag. Vrij snel op mijn 18e merkte ik dat ik verslaafd was aan gokken en vooral aan de spanning. Maar altijd het idee in het achterhoofd, dat ik op een dag wakker zou worden en ik geen behoefte meer zou hebben aan gokken. Wat helaas een illusie is gebleken, aangezien ik maar niet in staat ben om voor lange termijn te stoppen. De afgelopen jaren heb ik veel actie ondernomen om te stoppen zoals 2,5 jaar gokvrij met hulp van de AGOG en een vrijwillige opname in een verslavingskliniek 5 jaar geleden om difinitief het gokken vaarwel te zetten. Helaas is de na een gokvrije periode tussen 2011 - 2013 alles weer langzaam misgegaan en uiteindelijk heb ik harder en extremer gegokt als ooit te voren. Met als gevolg dat ik de liefde van mijn leven verloren heb, extreme schulden, mijn ouders en vooral mezelf veel verdriet heb aangedaan. Het afgelopen jaar heb ik veel meetings bezocht en mijn best gedaan, maar helaas is het niet genoeg geweest en is het weinig succesvol geweest. Al die tevergeefse pogingen hebben me moedeloos en wanhopig gemaakt, want ipv een prachtig leven leef ik nu echt in de afgrond en zijn de gevolgen groot. Het jaar was ik goed geeindigd en goed begonnen, maar de afgelopen weken heb ik al mijn leefgeld en geld dat ik nog op een slinkse manier kon lenen weer opgegokt. Ondanks dat ik ettelijke keren mijn maand financieel kon repareren KAN IK MAAR NIET STOPPEN!. Nooit gehad en het zal ook NOOIT GEBEUREN, daarom moet ik heel ver weg blijven bij alles wat met gokken te maken heeft en hard aan mijn herstel werken. Alleen wordt ik vrij snel gemakzuchtig en dan denk ik dat het best een keertje kan en dan is het weer een drama. Alhoewel ik al 3,5 jaar echt serieus wil stoppen grijp ik nu echt alles weer aan wat mij extra alert maakt, want als ik nog iets van mijn leven wil maken is het moment nu echt al bijna voorbij! Daarom ga ik vanaf vandaag wekeliijks een korte blog bijhouden op dit forum, omdat dat dit 4 jaar geleden me op een andere website enorm heeft geholpen. Helaas is deze uit de lucht geraakt. Daarnaast zal het hier niet blijven, maar zal ik ook actief een hele lange tijd meetings bezoeken en alles dit jaar in het herstel zetten om een mooi leven te krijgen, maar daar zal ik keihard alles voor aan de kant willen zitten. De komende week zal ik de acties vermelden en eerlijk zijn naar mezelf en het forum. Hopelijk lukt het met jullie steun en kan ik andere er ook nog mee helpen.

 

Laatste gokdatum: 26 januari 2016 / 10 jaar Actief / Schulden 40 K 

 

TB

bewerkt door Timberland
Link naar opmerking
Deel via andere websites

De zware storm storm van gedachtes en wanhoop is weer wat gaan liggen, waardoor de positieve gedachtes weer de overhand krijgen. De afgelopen 3 dagen direct 2 meetings gepakt, zowel AGOG als GA. In het verleden ben hiermee in aanraking gekomen en ook een hele tijd clean geweest hierdoor. Daarnaast heb ik ondanks de vele "misperen" de laatste 2 jaar nog steeds het gevoel, dat praatgroepen de enige oplossing zijn om de verslaving weerstand te bieden. Het geeft toch een fijn gevoel van herkenning om met gelijkgestemde te praten, al geef ik direct toe dat dit allemaal niet op mijn "bucketlist" stond toen ik geboren werd. Maar gelukkig ben ik erachter gekomen, dat ik geen keus heb en dat die paar extra uur een mooi leven gaan geven als ik bereid, welwillend en eerlijk ben. 

 

De afgelopen jaren heb ik met pauzes van rust grote bedragen van mijn familie geleend, die mijn verslaving ook zeker gevoed hebben. Ook als wisten mijn ouders, dat dit niet de oplossig zou zijn, maar hoopte van wel. Als verslaafden kan ik inderdaad zeggen dat het grootste gedeelte van het geld inderdaad weggegooid is, maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik mijn studie heb afgemaakt en een sportief leven heb gehad. Maar je weet het natuurlijk niet, wat misschien was ik wel op mijn 22ste gestopt zonder vangnet of juist op het criminele pad beland. Het zal een groot vraagteken blijven, maar daar valt ook niks meer aan te veranderen. De afgelopen maanden heb ik ook duidelijk aangegeven, wat er ook gebeurt GELD GEEN OPTIE MEER is. Want als ik vandaag 50K zou winnen, zou ik denken dat al mijn problemen zijn opgelost. Maar die zouden me zeker verder van mijn doel brengen, wat de bron ligt toch echt in het karakter.

 

Door mijn allerlaatste terugval dinsdag ben ik volledig broke geraakt met een lege koelkast en heb ik vandaag gevraagd of mijn familie me boodschappen kan sponsoren. Dit is vandaag voor de eerste keer dus echt gebeurt, wat een treurig en triest gevoel geeft om als volwassen in de winkel te lopen en hopen dat je een boodschappen voor een weekje krijgt. Maar persoonlijk denk ik dat dit de beste investering is als ouder, nog steeds geen geld maar kan wel nu weer een weekje vooruit wat rust geeft. Geld zou toch voor gevaar zorgen en onrust zorgen op dit moment. 

 

Verder een redelijke 2 laatste dagen gehad, waar ik zeker nog niet ben waar ik wil zijn, maar de hoop komt langzaam terug.

 

TB

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Dag forum,

 

De afgelopen dagen inclusief het mooie carnavalsweekend zijn fijne dagen geweest. De overtuiging, focus en motivatie zijn nog steeds aanwezig en dat is positief. Wel merk ik vandaag na 2 dagen van plezier, dat een wat treurig en futloos gevoel overheerst. Niet gek ook na 2 lange mooie dagen, maar wel heel herkenbaar voor mij persoonlijk. Na piekmomenten als vakanties, uitstapjes, mooie activiteiten is een dag later (vaak de maandag of dinsdag) een soort van "dipje", wat mijn lichaam graag weer wil opvullen met een stevige energieboost (piekmoment) zoals gokken. Dit heeft er ook voor gezorgd dat ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk om de pieken te leven, want uiteindelijk niet mogelijk is en voor een grote "downer" zorgt.  Dit heb ik dus ook heel vaak gedaan na vakanties, maar nu zeker niet. Ondanks dat ik een vrije dag heb heb ik vanmiddag maar een actielijst gemaakt van bezigheden (woon - werk - prive - herstel) die ik wil uitvoeren vandaag en morgen. Vanavond kan ik dan enkele simpele acties zoals wassen, dweilen of koken afstrepen wat een nuttig gevoel geeft en wat veel beter is dan de "tijd" maar gaan uitzetten. Want verveling en rusteloosheid zijn gevoelens waar een verslaving wel raad mee weet. 

 

Het opschrijven hiervoor geeft me weer voldoening, wat ook weer een actie is. Kortom: "push the body the mind will follow"

 

TB

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hoi Timberland,

Ik weet niet eens als iemand dit ooit zal lezen (omdat dit forum niet erg actief is) maar ik wil het toch even kwijt.
Ik herken mezelf enorm in jou, ik ben een man van 27 en mijn probleem is poker en blackjack (vooral blackjack!).
In mijn leven heb ik denk ik al zo'n €20.000 vergokt maar ik heb nooit schulden gemaakt voor het gokken (gelukkig).
€20.000 is veel geld en ik kan er misschien €5000 hoger of lager langs zitten, een periode van 10 jaar is lang en ik heb het niet echt bijgehouden :).
En net als jou gok ik soms 6 maanden niet, maar begin ik daarna weer omdat ik denk dat ik het toch wel weer onder controle heb.

Ik vertel je kort over mijn eigen probleem zodat je mij misschien wat beter begrijpt.
Ik poker al 10 jaar en vind mezelf ook best een redelijk goede speler want ik win vaak leuke bedragen van €500 tot €2500.
Vaak stort ik €50 of €100 en vertienvoudig ik het bedrag binnen een of twee dagen met poker om vervolgens in een roes en letterlijk binnen soms wel 5 MINUTEN alles te vergokken met Blackjack.
Ik haat mezelf momenteel omdat dat gister ook weer het geval was nadat ik mezelf beloofd had dit niet te doen.

Ik woon nog thuis bij mijn ouders en ik vertelde mijn ouders dat ik de huur voor volgende maand gewonnen had (best wel trots natuurlijk, al is het natuurlijk een dubbel gevoel).
Liever vertel ik het niet omdat mijn ouders over het algemeen niet blij zijn met gokken, maar goed wie vind gewonnen geld niet fijn?
Die middag ben ik aan het pokeren met zo'n €1000, alles gaat prima totdat ik een grote pot verlies (wat opzicht niet raar of vreemd is, alhoewel ik wel op iets te hogen inzetten speel voor mijn balans) en er een knopje in mijn hoofd omgaat en dat geld terug wil winnen.
Ik heb zo'n €650/€700 over en begin nu met nog wat grotere inzetten in poker en blackjack, blackjack weer €50-150 per hand, en poker heads-up voor $100 en ik voel dat mijn lichaam een enorme hoeveel adrenaline aan maakt
.
Binnen de kortste keren is alles weer weg en staat er $0.
Ik vertel mijn ouders dat alles weer weg is en dat ik mezelf weer eens haat, bla bla bla.
Ja het geld is leuk maar dat klote gevoel is met geen geld te vergelijken, €1000 verloren tjaa.. kut natuurlijk maar die zelfhaat is veel erger.
Ik heb mezelf weer teleurgesteld nadat ik tegen mezelf zei nooit meer te gaan blackjacken en alleen nog maar te gaan pokeren omdat ik met poker gewoon in de plus sta, maar ik heb mezelf weer eens niet in de hand.
Ben momenteel weer 6 maanden uitgeschreven van alle websites. maar die 6 maanden gaan toch weer sneller voorbij dan je denkt en voordat je het weet ben je weer terug bij af en beland ik weer in een sociaal isolement (mentaal en fysiek).
Dit is mijn verhaal in het kort, al zou ik hier nog wel 10 alinea's aan vast kunnen plakken met ervaringen/problemen :D.

Excuses voor het lange stuk tekst over mijzelf.
Wat betreft jou vind ik het erg knap dat je al eerder een keer 2.5 jaar gestopt bent, zolang heb ik het nog nooit volgehouden.
Je bent in ieder geval op de goede weg om hulp te zoeken vriend.
Zelf ben ik wel eens bij een psycholoog geweest maar het had niet het gewenste effect.

In ieder geval moest ik dit even van mij aftypen nadat ik gister weer alles verloor en de droom om een professioneel poker speler te worden weer voorbij is.
Ik haat mezelf, en ik haat dit gevoel van alles verliezen en op €0 te belanden en weer de maand te moeten leven als een schooier.
Bah wat kan gokken toch je eigenwaarde kapot maken.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Na mijn laatste terugval in januari kreeg ik de volgende mail van een vriend, die ik direct vertelde van weer een terugval en al 7 jaar gokvrij is met de juiste acties. 

 

 

"Ik vind het kut om te horen van je gokken. Aan de andere kant is het eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het is onbehandelde gokverslaving en dat leidt uiteraard tot gokken. Daar is niets wonderlijks aan.
 
Dit heeft niets met 'willen' te maken of discipline. Ik denk eerder dat deze twee stokken, waarmee ik mijzelf vaak om de oren sloeg, bijdragen aan het in het stand houden van de verslaving omdat ze je zelfwaarde onderuithalen. Dus het hele concept van plannetjes, en de volgende keer ga ik zus of zo doen…dat stadium ben je eigenlijk al jaren gepasseerd. 
 
Er zijn maar twee opties. 1 Als verslaafde door leven, wat een grauw, grijs en ontaard leven zal zijn met hier en daar wat eenzame hoogtepunten en een hoop diepte punten.
2 Afscheid nemen van dit verslaafde leven.
 
Als je dat 2e wil heb ik de toverformule, eerlijk gejat van het programma; 100 % garantie dat het lukt. Niet leuk, wel effectief.
 
1 Geen enkele manier om bij je geld te komen, elke deur dicht. Geen pasjes, geen cash, geen paspoort, geen niks.
maar ik moet de bus nemen…
maar ik moet voetbal betalen…
maar ik moet een cadeautje kopen….
maar bla bla bla…..
 
Halve maatregelen werken niet, dat weet je. Iedereen die iets voor je betekent zal het snappen als jij geen cash opzak hebt.
Alleen als je het nodig hebt, het exacte bedrag met bonnetjes mee.
 
MAar dat heb ik als geprobeerd en toen….
aan wie moet  het ….
bla bla bla…
 
regel het, het kan.
 
2 3 meetings per week voor minimaal een jaar.
WAAAAATT??? maar ik moet….
datkan niet omdat……
 
bla blabla
Je wilt stoppen met verslaafd zijn, take the cure."
 
 
Dit is waar ik momenteel met ziel en zaligheid mee bezig bent. Niet leuk en ook pijnlijk, maar voelt heerlijk. Kom net weer van een meeting af!
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste Forum,

 

Ondanks dat het afgelopen week een zware week is geweest en dat mijn lichaam snakte naar "gokrush" heb ik uiteindelijk gedaan wat ik moet doen. Financien strak en transparant houden, niet toegeven aan de moodswings en proberen andere activiteiten te ondernemen. Na velen jaren van gokken is mijn lichaam erop ingesteld dat het de eerste salaris week ruimschoots beloond wordt met een rush. Vooral omdat de voorafgaande weken geen optie zijn, omdat ik na een week compleet broke ben. Ondanks dat ik de hele week heb gemerkt dat mijn lichaam en gedachtes alles proberen om te krijgen, wat jaren een gewoonte is geweest dus nu niet. Dat maakt me trots en ben langzaam de vicieuze cirkel aan het doorbreken. Kortom exact vandaag een maand gokvrij en op naar morgen! 

 

TB   

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ondanks dat ik de hele week heb gemerkt dat mijn lichaam en gedachtes alles proberen om te krijgen, wat jaren een gewoonte is geweest dus nu niet. Dat maakt me trots en ben langzaam de vicieuze cirkel aan het doorbreken.

Dat klinkt goed. Maar ook alsof je er nog lang niet bent. Weet je hoe het komt dat het nu wel lukt?

Zeg 'm op man. Je zet hele goede stappen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Het is alweer 2 weken geleden dat ik mijn zegje heb gedaan op dit forum, maar heb ik geen stof tot klagen. De afgelopen 2 weken zijn erg soepel gelopen en ben nog steeds vastberadener dan ooit. De drang is na een paar zware dagen weer volledig verdwenen en ben zowel prive als werk lekker bezig. Gelukkig heb ik de afgelopen jaren al veel ervaring opgedaan en heb het idee dat het laatste puzzelstukje op zijn plaats zit. Financien zijn transparant en dicht en verder pak ik dagelijks een moment van reflectie en ben ik gefocused op wat ik moet doen. Heerlijk! 

 

Financieel is het nog wel erg matig, maar binnenkort krijg ik wat meer lucht. Daarnaast ben ik mijn ouders dankbaar, dat zij na zoveel gezeik me altijd zijn blijven steunen en bijspringen als het echt nodig is. Dat betekent niet dat er veel gaat veranderen dit jaar als het wat rooskleurig is. Weinig dure uitspattigen, want ben steeds meer tevreden met de kleine dingen en geniet ook van de kleine aankopen. (gratis sporten, vrienden etc.) Daarnaast heb ik ook geen behoefte meer aan het terugkijken naar de flamboyante choatische jaren en dit te romantiseren. Ben tevreden zoals het en ga hier lekker mee verder.

 

TB

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey, dat klinkt goed zeg!!

 

Misschien tijd om een keer een terugval plannetje te maken. Dat zie ik op het alcohol forum mensen doen. Wat doe ik als ik me op een naar moment toch gokkend terugvind. Bijvoorbeeld een harde afspraak met iemand die je vertrouwd dat je dan zult bellen. Of de toezegging dat je hier op het forum komt? of... nou ja, zo iets.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een terugvalplan is niet nodig, want ga ervan uit dat de laatste kaarten geschut zijn. Daarnaast is het terugvalplan de acties de ik nu uitvoer, wat betekent dat bij een terugval ik ergens de focus heb laten liggen. Maar dat is geen optie meer :)

bewerkt door Timberland
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Deze week is weer de "payday" week geweest, wat tot op heden voor extra spanning zorgt. Ik hoopte dat deze 2e x wat rustiger zou verlopen, maar dat is me flink tegengevallen. De maandag ging voorspoedig en heb ik in de avonduren de financien gedaan met mijn vertrouwenspersoon. De laatste maanden is er stevig afgelost, waardoor deze maand niet alles in een dag verdwenen is naar rekeningen en terugbetalingsregelingen. Alhoewel het maar een klein beetje is waar ik net de maand mee doorkom. Dinsdag had ik een prima dag op het werk en toen ik bijna thuis was, kreeg ik ineens een zware gokdrang en was ik al bezig waar ik ging gokken, hoeveel en ook zo snel mogelijk. Alhoewel dit vaak zo overgaat en ook bij het proces hoort is het altijd even schrikken en spannend. Je normale vestandige gedachtes zijn ineens verdwenen en besloot uit het niets de trein uit te stappen en richting een casino te lopen. Gelukkig heb ik me zelf onderweg kunnen corrigeren en wat eten gekocht en een trein laten weer ingestapt. Superstom en onhandig dus, want door het uitstappen heb ik een zwaar risico gecreeerd. Gelukkig niet gegokt en een half uur later kwam ik een bekende tegen en hebben we een drankje gedaan in de kroeg. Dit voelde toch als een beloning, dat ik niet gegokt had en als een wakeup call. Denk dat ik wat alerter moet zijn op deze eerste dagen van salaris en amper geld bij me moet hebben. Want een weekje later is er weinig zucht. Waarschijnlijk omdat ik nooit veel in de laaste maanden van de maand heb gegokt, omdat dan de overleef modus bezig was.

 

Naas dit wat lastig moment zijn er ook heel veel mooie effecten al van de juiste keuzes. Kan mezelf weer belonen op een extra accesoire voor de inrichting, waar ik voor gewerkt heb en me tevreden stemt. Positieve feedback dat alles netjes wordt afbetaald zonder 10x na te vragen maar proactief juist. Wel merk ik deze week dat ik alert moet zijn dat ik niet teveel onnodige luxes ga kopen als broodjes, omdat er nu wat geld is. Nergens voor nodig en heb er ook geen behoefte aan, maar later opstaan zorgt ervoor dat je laks wordt en te gemakzuchtig gaat denken. Rest van de maand ga ik hier op letten.

 

 

TB

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

De afgelopen weken zijn voospoedig voorbij gevlogen zonder veel drang en veel pleziertjes. Ook is het heerlijk dat ik weer wat extra euro´s te besteden heb, waardoor je weer meer kunt ondernemen en vaker ja kan zeggen tegen onverwachte acties. Hierdoor kan ik ook eens wat kleins terugdoen voor andere, niet dat ik dit eerder niet deed. Maar nu is veel gebalanceerder en ook dus eerlijker. De komende maand zal het financieel gezien nog een stuk beter zijn, waardoor ik ook extra alert moet zijn. Want dit zijn momenten, waar je eerlijk naar jezelf moet kijken. Vooraf al duidelijk afspreken dat er geen uitzonderingen mogelijk zijn en dat het regime nog steeds van kracht is (discipline). Ga op advies van de AGOG daarom deze week met mijn financiele vertrouwenspersoon om tafel om dit te verduidelijken. Niet ineesn weer grote sommen geld vragen voor tuinsetjes en andere dure ongein die altijd in casinos verdwijnen.  Grote bedragen gaan direct naar een ander zijn rekening, maar zeker niet naar mij. 

 

Verder merk ik dat ik al een tijd dat je ook steeds puurder wordt, wat ook interessant en soms confronterend is. Normaliter had je altijd een middeltje voor saaiheid, ontspanning etc. Nu niet meer, wat niet altijd leuk is. Maar wel je verder in het leven brengt.

 

TB

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed om te lezen. Volgens mij ben je er heel scherp mee bezig.

Weet je waarom je eind maart zomaar de trein uitstapte? Wat zat daar achter? En dat broodje dat je at, hielp dat?

Ik vraag dat onder andere omdat we op het alcohol deel HALT kennen als triggers: hunger, anger, loneliness of tired. Vroeg me af of jij zoiets herkent.

Ik heb veel respect voor hoe je het aanpakt en hoe eerlijk je schrijft.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Lastige vraag, maar denk dat het een combinatie van zucht is en het verliezen van de focus. Gelukkig is het net goed gegaan, maar heb dit soort momenten nog wel eens. Heb ook nooit de roze wolk gezien of gevoeld bij het stoppen :) Maar weet dat ik dit soort momentjes "aan" kan bij de juiste mindset en keuzes. Ja het hielp zeker, maar het bevredigt maar licht. Uiteindelijk ben je het weer kwijt. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sinds vandaag ben ik weer 3 maanden gokvrij, wat zeker weer een lekker gevoel geeft. Maar ook voor twijfel zorgt, want sinds vorige week heb ik alle leningen, schulden en vaste lasten betaald. Helaas staat bij de bank nog 1 dikke persoonlijke goklening uit, maar geen verdere schulden meer. Dit betekent ook dat er nog geld over (niet direct weg moet) is in tegenstelling tot de afgelopen maanden en dit zorgt voor nieuwe spanning. De zware druk is van de ketel en in het verleden ben ik vaker na 3 maanden weer in de mist gegaan. Waardoor ik maanden later weer 7 maanden niks te besteden heb en alles weer opnieuw begint ofwel de visueze cirkel. Kortom dit voelt als een belangrijk moment om de stap naar een andere wereld te maken. Afgelopen maandag is er een transactie gedaan naar mijn lopende rekening voor het bestelle/ kopen van tickets, sportschoenen, kleren en andere zaken. Van te voren had ik uitgerekend wat ik nodig had (en uitgezocht), maar als je dit bedrag op je rekening ziet knaagt het toch. Daarom heb ik afgelopen maandag mijn pinpas ook thuis gelaten om dit soort spanningen te voorkoken, wat ook gewerkt heeft want het was redelijk zwaar. Het aparte is dat ik gewoon mijn bankpas wel bij me had maar een andere pas op tafel had gelegd, hilarisch dus :) Maar het heeft gewerkt en dat is het belangrijkste, maar je merkt dat je van slaag raakt. Een dag later ook weer zucht, maar kon me een beeld voorhouden dat ik n eindelijk eens structurele goede beslissingen kan maken. In de avond een aatal zaken gekocht, die op het lijstje staan wat een tevreden gevoel geeft (ook heel apart, want alles is adhoc en impulsief geweest). Wel opvallend dat ik van binnnen dan denk, dit zijn toch veel luxes dus je kan het net zo goed in het casino gooien, Enfin, voel me nu weer opgelucht en heb de rest van de week lekker vrij. Heb gelukkig al een redelijke planning gemaakt en ga mezelf belonen.

 

TB

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Terugkijkend naar vorige week is het een opeenstapeling van slechte beslissingen geweest. Veel zucht, dat ik ook heb laten aanblijven door te afwijken van de vastigheid van de laatste weken en een matige flow. Veel met geld schuiven en proberen extra te ritselen, terwijl dit niet de bedoeling is. Daarnaast ook veel geld uitgegeven, wat niet het plan was waardoor ik de buffer die ik wilde bouwen weer heb verprast. Allemaal door het gevoel dat ik alles wilde goedmaken en inhalen in een week, maar dat is net het gokgedrag, want vooruitgang zijn lange termijn beslissingen. Kortom baal ik stevig van, aangezien dit ook de maand was om een klein buffertje te bouwen voor de rest van het jaar. Die is nu op door spullen, uiteten en andere luxes weg. 

 

Nieuw leerpunt, dat me weer nieuwe focus geeft.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Hey timberland hoe gaat het nu met je?
Probeer het jezelf moeilijk te maken om weer te gaan gokken door bijvoorbeeld je geld meteen in vaste lasten te steken of je schulden af te lossen.
Kijk naar de resultaten die je boekt door hard te werken en weer uit de schulden te komen.

Probeer ook niet meer te denken aan de verliezen die je hebt gemaakt, want dan krijg je de neiging om het terug te willen WINNEN.
En dat zal je nooit lukken.

Het gaat erom wat je nu hebt, wees daar zuinig mee, maak het aub niet erger.
Met gokken heb je tot nu toe alleen maar verloren en als je door gaat ga je meer en meer verliezen, neem dat maar van mij aan.
En dat zeg ik niet omdat ik je de winst niet gun, nee ik gun je de verliezen niet!!

Probeer verveling te voorkomen, als je op de pc gokt, probeer dan die goksites te vermijden en ga op zoek naar andere sites.
Kijk films, series oid.
Maar nog beter.. gewoon de pc niet meer gebruiken maar enkel nog de tablet (als je die hebt).

Ik ben zelf niet verslaafd geweest aan het casino of aan goksites, maar aan turbo's op de aandelenmarkt.
Daarmee kon je dus ook enorme bedragen winnen of verliezen.
Ik weet wat voor emotionele rollercoaster die smerige gokverslaving met je doet.

Heb ooit de haren uit me kop getrokken, en 5 minuten later met dikke winst vrolijk de computer afgesloten.
Maar als je naar mijn verlies kijkt van 22.000 euro dan snap je natuurlijk wel dat het meestal geen happy end had eind van de dag.

Ik ben EN 22k armer, EN ik ben een aantal grijze haren rijker, EN ik heb enorm veel tijd verneukt (waarin ik ook gewoon geld had kunnen verdienen ipv verliezen)
EN ik kwam op een gegeven moment in een sociaal isolement.
Dan heb ik het nog niet eens over de mensen die mijn kuthumeur moesten uitstaan nadat ik weer een paar duizend euro was verloren.

Zie het maar als leergeld, oke we hebben dan wel veel geld over de balk gesmeten, maar het belangrijkste is dat je nu stopt.
Kijk niet meer naar het verleden, bij mij waren er ook dagen dat ik 2000 euro in een uur verdiende, heerlijk, maar eind van het jaar was het weer -6000.
Op de lange termijn verlies je en soms vaak ook op de korte.
Sowieso maakt het casino winst op je. (waar komt die winst vandaan? uit de zakken van de bezoekers)

Neem dat risico aub niet meer, ga voor de veilige manier, sparen.. lekker rustig. dingen opbouwen. 
Probeer het eens, kijk eens hoe je veranderd, ik heb nu ook veeel minder stress, slaap beter, eet beter en ben veel relaxter.
Ik weet wat er binnen komt en wat er uit gaat elke maand,

Het is nu gelukkig niet meer zo dat ik de ene week nog rijk ben en de andere week 2000 euro armer, ik wil ook niet meer in die situatie komen dat ik geen controle heb over mezelf (over het gokken) en dus ook niet over mijn geld.
Ik wil weten wat ik heb!! niet Wat ik zou kunnen hebben of dat ik mijn verliezen moet terug winnen, dat interesseert me geen reet meer. Heb me erbij neergelegd.
Geef het gewoon op, dit is niet de juiste route, neem een andere afslag. Met gokken zul je NOOIT rijk worden, alleen maar armer. 
Je zuur verdiende geld weg, niet doen. Stop nu. Er zijn veel meer andere manieren om aan geld te komen.
En het is niet altijd zo makkelijk maar beetje bij beetje kom je er wel uit, het belangrijkste is dat je niet meer gaat gokken.
 

bewerkt door Stormvloed
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Bedankt voor je reactie Stormvloed, goed geschreven met veel elementen die ook echt de waarheid zijn. De afgelopen weken zijn geen pleziertje geweest aangezien het eind april volledig mis is gegaan met alle grote gevolgen van dien. Hoe stom heb ik ook kunnen zijn, maar gelukkig ben ik de laatste weken weer in rustig vaarwater gekomen en heb ik het weer opgepakt. Maar heb nog veel last van de emotionele schade en merk dat het erg veel twijfel en negatieve gevoelens heeft veroorzaakt. Gelukkig blijven we gaan en heb ik weer vertrouwen dat ik de volgende keer wel de juiste keuze maak. 

 

TB

Link naar opmerking
Deel via andere websites

he Timberland het lijkt misschien alsof er geen weg terug is maar er is altijd een weg terug. Zelf ben ik onder andere ook gokverslaafd. Er zijn GA Meetings waar je hoop moed en kracht kunt delen met lot genoten. iets meer en beter dan via een forum in mijn beleving. nieuwschierig stuur mij een bericht. als je serieus stopt en hulp zoekt waar nodig zal je zien hoe snel het beter kan worden!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 months later...

Het is bijna 10 maanden, nadat ik in Januari 2016 heb besloten heb om weer te stoppen. De eerste 4 maanden ben ik gokvrij gebleven, maar sinds eind april is het weer een enorme chaos geworden en heb ik de laatste 4 maanden het grootste gedeelte van mijn salaris weer in 1 dag vergokt. Terwijl ik keer op keer de gevolgen ervaar op velen fronten, zoals beperking in alles wat in mijn leven omgaat en wie ik wil zijn. Zodat ik maar week in week uit aan het overleven ben, geld aan het schrappen ben, lenen, terugbetalen, ongemotiveerd raak, geirriteerd raak, afwezig ben en dus steeds meer afstand van het leven dat ik wel graag wil. Ofwel een heel boekwerk vol aan redenen, waarom ik er zielsongelukkig van wordt. Maar toch heb ik telkens weer een reden om wel te gaan en weer illegaal geld op te nemen de boel omzeilen en mijn omgeving en voor al mij teleustellen. Inmiddels ben ik alweer 31 en heb ik voldoende kansen en momenten gehad om het tij te keren, maar dan heb ik wel weer een reden om aan de zucht toe te geven. Vooral omdat mijn omgeving wel echt leeft en ik niet echt meer meedoe. Ik rommel maar wat aan zonder discpline, weinig verantwoording af te leggen en dat is niet best. Na al die momenten van AGOG; GA; en overige hulp kan ik toch concluderen, dat er iets in mijn karakter nog niet echt wil stoppen of dat ik niet weet hoe ik volwassen kan worden? Ondanks dat de zucht en irritatie enorm is, vooral omdat ik al mijn leenbronnen heb opgebruikt en ook het laatste restje graag opspeel (zodat ik zelfs niet meer kan eten) met de hoop om alles ineens op te lossen moet het toch echt een keer gaan lukken, anders wordt ik echt zeer verdrietig.

 

Ga naast de AGOG nog maar extra hulp zoeken en laat me weer regelmatig hier zien, want wie schrijft blijft clean....

bewerkt door Timberland
Link naar opmerking
Deel via andere websites

He Timber, ben een poosje niet veel op het forum geweest en toen ik er weer was niet helemaal bijgelezen. Ik heb je terugval dus gemist. Rot om te horen. Wel heel goed dat je schrijft.

Weet je huisarts van je huidige terugval? Zo niet dan zou ik rap een afspraak maken. En verder: terugvallen is menselijk. Val je zelf niet te hard. Opkrabbelen en weer aan de slag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...