Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas
Anoniempjex

Ervaring met Gamblock of Gamban

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

heeft een van jullie ervaring met Gamblock of Gamban? 
 

M’n man is gokverslaafd en heb hem nu een ultimatum gesteld: stoppen met gokken en drugs, maar dan ook echt stoppen met alles óf  we gaan uit elkaar. We hebben twee kindjes samen. En hij heeft besloten om te stoppen met alles. Wel is dit niet de eerste keer. Maar voor mij is het nu erop of eronder, alles of niets. Hij wil dit weekend nadenken over de invulling, zeg maar. Hij zal zelf ook met concrete afspraken moeten komen en ik wil hem daar graag bij helpen. Nu kwam ik Gamblock en Gamban tegen. Hij gokt ook veel op zijn telefoon. Dus dit klinkt ideaal. Hij heeft geen pinpas om geld op ge nemen en ook geen internet bankieren op zijn telefoon. Dat regel ik allemaal. Wel heeft hij Apple Pay om toch dingetjes te kunnen kopen, zoals sigaretten, lunch voor werk etc. Maar op het moment moet hij steeds geld vragen omdat ik er geen geld op kan laten, aangezien er goksites zijn die Apple Pay accepteren. Dus moet steeds op verzoek geld erop zetten. Niet alleen voor mij allemaal omslachtig maar ook voor hem heel gedoe om steeds te moeten vragen voor geld. Als het echt werkt, dan kan ik ook geld op de rekening laten. 

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen hiermee.

 

Edit: andere tips om te stoppen zijn ook zeker welkom. En tips voor mij als partner om hem hierin te steunen ook! 

bewerkt door Anoniempjex
Aanvulling

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hallo Anoniempje.

In beginsel werken Gamblock en Gamban naar behoren. Het nadeel is dat een andere apparaat vinden waarop deze restricties niet voorkomen kinderlijk eenvoudig is. Als men over een beetje technische know how beschikt zijn deze apps ook te verwijderen. Alleen een blocker is niet voldoende. Denk hierbij ook aan alle goksites waar die ingeschreven staat blokkeren, een gameblocker, strenge controle op zijn financiën tezamen met professionele hulp. Het is een hardnekkige verslaving(en)

Ultimatums werken alleen maar als je ook bereid ben om ze uit te voeren. Zoals je al zei dit is niet de eerste keer , ik kan je met 99% zekerheid zeggen dat dit ook niet de laatste keer zal zijn als je het halfbakken aanpakt

Ik zou het aanraden om de financiën als volgt in te richten: 

1 Bankrekening van hem waar zijn salaris ect op binnenkomt, dit wordt direct doorgesluisd naar een rekening waar hij geen directe toegang tot heeft. 

2 Een vast weekbudget(misschien zelfs dagbudget) waar hij net genoeg aan heeft

3 Bonnetjes voor alle aankopen die gedaan zijn 

4 Beginsaldo-Bonnetjes=Eindsaldo. 

Als dat niet sluit kan je er automatisch vanuit gaan dat er iets niet in de haak is. 

Waarschijnlijk gaat die zeggen dat dit wel erg streng is blablabla en wat als die een keer meer wilt uitgeven blablabla. Jammer dan. Hij heeft een probleem en hij moet ervan af. Zo ga je het doen en niet anders. 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...