Spring naar bijdragen

26 jaar en gokverslaafd. Nieuw op het forum.


Paslac

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen,

Ik blijf graag anomien zoals meerder mensen hier denk ik. ;)

Ik heb 26 jaar en heb sinds mijn 14de al een gokverslaving. Ik heb alles gedaan. Pokeren, blackjack, roulette, wedstrijden gokken enzovoort.

Sinds afgelopen jaren heb ik veel problemen met online slots. Vroeger had ik me altijd voorgenomen om die dingen niet te spelen omdat het huis vaak in grote voordeel is en ik het gewoon zielig vind om soms uren naar het scherm te moeten staren. Dat is dus waar ik nu in zit, van die kansloze slots spelen. Het frusterende is dat ze die dingen zo verslavend maken dat ik er gewoon weer intrap en daarna voel ik me dan ook een lul als ik toch weer veel meer heb uitgegeven dan ik eerst wilde. Dat is dus nu weer het geval, om de donderdagochtend gewoon op een normale werkdag zit ik dus te gokken...

Thuis praat ik hier niet over dus ik ben zo'n stille gokker waarvan iedereen eigenlijk wel wat dat ik graag gok maar niet weten hoe veel en hoe vaak. Zelf praat ik er altijd grappig over tegen vrienden en tegen mijn naasten praat ik er niet over. Soms sloopt dit me wel van dingen, het constante liegen, geen rabobank app omdat mijn saldo negatief staat enz.

Na 12 jaar te hebben gegokt ben ik onderhand wel leren omgaan met tegenslagen over de bedragen die ik heb verloren. Afgelopen jaar zat ik wel met grote problemen. 2.5k in het rood bij de bank, mijn broers zijn deel van ze bitcoins vergokt. (0.01 btc=5000euro) en 1000 euro creditcard. Nu heb ik dat gelukkig allemaal rechtgetrokken los, los van dat ik nu nog 800euro in de rood staat, omdat mijn eigen crypto munten heel goed zijn gegaan alleen nu dat ik weer geld heb ben ik continue aan het vechten om niet te gokken.

Het is misschien een warrig verhaal allemaal maar ik ben blij om dit te delen. Wellicht dat ik in de toekomst wat meer ga posten maar mijn plan is in ieder geval weer om vanaf nu weer te stoppen met gokken. Misschien helpt dit.

Bedankt voor het lezen.

Groetjes Parairo

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 25-3-2021 om 11:08 zei Paslac:

Het frusterende is dat ze die dingen zo verslavend maken dat ik er gewoon weer intrap 

Ik wijs mensen graag als eerste op eigen verantwoordelijkheid. De schuld gegeven aan de makers van de spellen , de casino's omdat ze je oneerlijk behandelen , je bank die je rood laat staan : Het begin allemaal bij je eigen gedrag. Jij kiest ervoor om xyz te doen. ( Bewust of onbewust , het blijft je eigen verantwoordelijkheid) 

Stoppen en niet meer beginnen is de oplossing. Als je een tijd gestopt bent merk je dat je ook zonder kan. De truc is dan om niet weer te beginnen. Je hebt controle zolang je de eerste inzet niet doet ( zoals vele in de loop van de tijd zijn achter gekomen (ik ben daar geen uitzondering op). Hoelang je ook gestopt bent , gecontroleerd gokken kunnen wij niet meer).

Het gokken ben jij als persoon niet maar het is wel een onderdeel van je. Dat stemmetje wat zegt "Ahjoh een tientje kan geen kwaad" of "Je hebt hard gewerkt vandaag je mag wel even ontspannen" 

Je kan veel meer zijn. Je bent niet oké hoe je nu bent (geenzins bedoelt om je naar beneden te praten). Je hebt potentie om veel meer te zijn en het zou zonde zijn om dit te verspelen.

Probeer voor je te zien wat je zou willen over 3 tot 5 jaar. Wat voor vrienden heb je , wat voor relatie heb je met je familie , carrière kansen ect.  Waar zou je nou van zeggen "Als ik dit heb , dat zou goed zijn voor mij"  Probeer dit op papier te zetten. 

Simultaan probeer om uit te schrijven hoe het over 3 tot 5 jaar zal zijn als je je gestelde doelen niet behaald , wat voor hel zou je in terechtkomen? 

Dit geeft je een doel om naar toe te werken (de gewilde toekomst over 3 tot 5 jaar) en vijand om van weg te rennen ( de uitgeschreven hel als je je doelen niet behaald) 

Zet hem op :) 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...