Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

PipiPunk

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  14
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over PipiPunk

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

106 profielweergaven
 1. @Meadow Ja deze video bedoel ik, tnx Bij mij is het ook 2 week redelijk goed gegaan , gisteren helaas terugval gehad, emoties en onrust werden mij teveel. Vandaag weer een nieuwe dag, een nieuwe start.
 2. PipiPunk

  Dinsdag 19 mei

  @Jannigje Ja, heftig he dat afbouwen v drank!! Gaf mij ook veel spanning, vreselijk! Eten ging bij mij ook niet goed, vaak nog niet.. maar neem bv iets simpels bv cup a soep of een banaan.. al eet je maar n klein beetje 2x per dag.. gebruik je ook vitamine b complex en thiamine? Mij ondersteund dat mn lichaam en mn behandel arts heeft dit geadviseerd.. Ik neem b complex, thiamine , vit c en vit d capsules, op recept v arts, je moet wel zelf betalen maar bij apotheek niet duur.
 3. @Sika Ik snap t wat je zegt over je sociaal leven en vele groepen.. dat vind ik ook lastig dat alcohol praktisch overal gebruikt wordt.. hulp kan je zeker anoniem krijgen hoor.. zowiezo bij AA, maar ook bij vele verslavingszorg bieden de anonieme hulp aan, bv met chatten, anonieme opnames, anonieme hulplijnen etc.. Je hoeft ook niet de groepen te mijden, maar kan je bv iemand in vertrouwen nemen binnen een groep die jou kan steunen, dat je niet zo alleen bent met je schaamte, en geheimhouding.. in je sociale leven.. Ik hoop dat je anoniem hulp gaat vinden!
 4. PipiPunk

  Pipi, verslaafd

  @Lonster behandeling niet af gemaakt.. dat is ook alweer bijna half j. geleden. Ik ben net 2mnd bezig bij ambulante zorg via beeldbellen. Er moet een hele hoop veranderen in mn leven en daar heb ik langdurige terapie en begeleiding bij nodig. Dit forum is fijn maar voor mij niet genoeg.. en de ambulante terapien moeten nog beginnen.. ivm corona langer wachten. Ik heb al ruim 30j. een alcohol verslaving, dat vergt veel werk samen met professionals..
 5. PipiPunk

  Dinsdag 19 mei

  Goede morgen allemaal, Vandaag weer 9 dagen sober
 6. Ik heb deze video helemaal uit gekeken en snap nu waarom ik bv na een goede periode toch weer terug val..of bv depressie, stemmings wisselingen etc. Ik hoop dat anderen hier die in herstel zitten hier wat aan hebben, ook voor naasten heel verhelderend. Op you tube van Friends of the fellowship: "road to recovery"
 7. PipiPunk

  Nieuw

  Hoi Pol Gefeliciteerd met je 3 weken!! Ik ben nu, na vele terug vallen, 9 dagen nuchter. Ik weet dat herstel allerlei fases heeft, van heel goed voelen tot tijdje weer heel slecht voelen.. dat schijnt te msken te hebben met dat je hersenen bezig is met ballans zoeken in bv aanmaak van bepaalde stoffen enzo.. dus raak dan niet ontmoedigd.. je bent goed bezig en ik wens je kracht en moed, en als je knop ff weer uit gaat.. zet em dan ditect weer om .. we can do it!!..
 8. PipiPunk

  Pipi, verslaafd

  dank je!
 9. PipiPunk

  Pipi, verslaafd

  Hallo allemaal. Ik zal me ook ff voorstellen. Ben een vrouw van 50j, woon alleen met huisdieren. Vandaag ben ik 8 dagen nuchter, mijn zoveelste stop poging, detox thuis alleen gedaan onder telefonische begeleiding van een verslavings zorg. Heb vorig jaar een opname in verslavings kliniek gehad, een terapeutische gemeenschap wat ik 6weken heb volgehouden, het was te druk voor mij, teveel prikkels. Eenmaal thuis binnen een uur alweer aan de zuip.. drink/dronk al sochtends rond 7u, ben altijd vroeg wakker, ong. vanaf 5u uit bed, snachts steeds wakker worden. Ik blijf doorgaan met het zoeken naar goede hulp, want ik kan het niet alleen, dat is me nu wel duidelijk. Ben naar meetings geweest, vond t daar vaak niet leuk maar toch wel veel geleerd en ben nu met een ambulante verslavings kliniek bezig via beeldbellen en hopelijk over maand ofzo in een deeltijds groepsbehandeling met mezelf aan het werk. Ik ben nu erg erg moe!! De lichaamlijke afkicken is nu denk ik grotendeels over, behalve dus zeer weinig energie, slechte eetlust,slecht concentreren etc.. dus sorry voor mss taal fouten. Ik wil tegen alle mensen hier die verslaafd zijn zeggen: geef niet op, afkicken is 1, maar herstel is een lang proces, vallen en opstaan, en blijf vooral opstaan!! Ik ben t gewoon ook zó zat om hele dag bezig te zijn hoeveel drank kan ik kooen, hoe en waar, zorgen dat buren mn flessen bv niet horen rammelen, onrustig als ik bv op visite ben en weg moet omdat ik alcohol moet hebben, of als er wel gedronken wordt en het gaat me te langzaam, te beleefd.. dan wil ik thuis in mn 1tje verder op mijn snellere tempo, altijd die roes moeten hebben want anders paniek en angst..pff Het is niet makkelijk, maar vind mn alcohol leventje ook niet makkelijk.. Tot zover even, ik ben alweer doodop. groetjes, Pipi
 10. @Sika Hey hoi, ik herken wel veel in je verhaal, al ben ik zelf laatste jaren een eenzame drinker was. De gezelligheids borrels met drinkende vrienden is typisch een verslavings groepje, is mijn ervaring en mening. Je houdt elkaar verslaafd want daar voelt een verslaafde zich veilig en geaccepteerd.. Als jij echt zou kiezen om te breken met je verslaving en je vrienden willen of kunnen jou hierin niet steunen, dan zijn het voor jou gevaarlijke vrienden. Ik ben ook tig keer gestopt via boeken,internet e.d. Vorig jaar heb ik mij na detox oo laten nemen in een verslavings kliniek maar de behandeling niet afgemaakt. Toch heeft deze opname mij de ogen geopend, ik ben tijdens en na de ooname naar AA meetings gegaan waar ik veel geleerd heb. Nu ben ik vandaag weer 8 dagen droog onder begeleiding van een ambulante verslavings kliniek en hoop na de corona in een ambulante groep met mezelf aan het werk te gaan. Heb je het boek " anonieme alcoholisten" wel es gelezen? kan je via bol.com kopen of via aa nederland.nl Ik begrijp je wanhoop en schaamte, ik heb ook echt vreselijke dingen gedaan onder invloed.. Door het praten met lotgenoten, bv bij AA of hulplijn ben ik nu bezig mijn schaamte te doorbreken, door tegen vrienden en sommige colega's te zeggen dat ik verslaafd ben en in herstel ben. Hierdoor sta ik beter open voor terapie in de verslavingszorg. Ik heb op dit moment zeer weinig vrienden, maar dat is dan maar zo. Ik zet mijn herstel op nr.1 en vrienden komen later wel, andere vrienden die niet verslaafd zijn, die rekening met mij houden en mij accepteren zonder alcohol of andere middelen. Ik zou je adviseren om hulp te zoeken bij een verslavingzorg, zoek info over verslavingszorg, ik bedoel niet afkick kliniek maar verslavings- behandel kliniek, kan vaak gewoon ambulant. Ik wens je veel lef en kracht toe in je proces!!
 11. niet te snel grote plannen willen maken. structuur in je dag maken, ik heb bv een klein stads tuintje gehuurd en kweek mn groentes.. nah ja.. probeer ik.. via de app " makkelijke moestuin" van Jelle
 12. Helena1989 : Ga naar Leger des Heils, en of zoek hulp bij bv vrouwenopvang!! Je kan ook de luisterlijn bellen voor advies waar je veilig bent!!
 13. PipiPunk

  terugval

  Hallo,ik ben PipiPunk,50j. vrouw. Ik ben verslaafd aan alcohol en benzo's. Ben net weer thuis na 6wk verslavingskliniek die ik niet af gemaakt heb.Ik voelde mij te onveilig daar om met mijn problemen aan de slag te gaan. Waar ik erg tegen aan loop in de verslavings zorg en meetings dat ik het erg man gericht vind en daardoor niet mijn ei kwijt kan,veel hou ik voor me.. ik hoop hier vrouwen te ontmoeten die dit herkennen en mss tips hebben voor hulp wat meer vrouw gericht is, vrouwen met trauma's bedoel ik. dank je wel.
 14. PipiPunk

  terugval

  Hallo,ik ben PipiPunk,50j. vrouw. Ik ben verslaafd aan alcohol en benzo's. Ben net weer thuis na 6wk verslavingskliniek die ik niet af gemaakt heb.Ik voelde mij te onveilig daar om met mijn problemen aan de slag te gaan. Waar ik erg tegen aan loop in de verslavings zorg en meetings dat ik het erg man gericht vind en daardoor niet mijn ei kwijt kan,veel hou ik voor me.. ik hoop hier vrouwen te ontmoeten die dit herkennen en mss tios hebben voor hulp wat meer vrouw gericht is, vrouwen met trauma's bedoel ik. dank je wel.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...