Spring naar bijdragen

Susana

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    1.306
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Susana geplaatst

  1. Susana

    Voorstellen

    Je bent goed bezig Benerklaarmee!!! Top!!!
  2. Susana

    Pelle drinkt niet meer

    Top Pelle2!!! Ik wens je veel succes!!! Je kunt het!!
  3. Susana

    Annasterre hier

    Hoi Annasterre, Ik heb ook haar boek gelezen, alles heel herkenbaar!! Het beste boek tot nu toe over alcohol is voor mij : This naked mind!! Echt een aanrader! Ik heb geen training van Jacqueline gevolgd, vind ik niet nodig. Ik heb al mijn knop omgezet en de juiste motivatie gevonden om een alcohol vrije leven te kunnen leiden. Wel veel boeken gelezen, dat geeft me steun en inspiratie. Trouwens veel items op jouw lijst....zijn heel herkenbaar
  4. Susana

    Hallo!

    Bang om te stoppen met drinken!! Dat ik iets zou missen! Dat heb ik zeker gevoeld!! Maar mijn angst om mezelf te verliezen in alcohol was groter!! Ik hou van het leven en wil alles er uit halen, en alcohol laat dat niet toe. Die remt alle creativiteit en zuigt als het ware alle energie van je lichaam, zodat je alleen maar bezig bent met drinken. Vanaf ik stopte met drinken, ging een wereld voor mij open, ik ben helder en kan mezelf alweer in de ogen kijken, kan ik nu iedereen in de ogen kijken. Wat mis ik? katers, hoofdpijn, blackouts, maagpijn, misselijk gevoel, schaamte gevoel, schuld gevoel, valpartijen en ik kan zo doorgaan!!! Ja ik mis dit...als kiespijn!!! Wat krijgt je voor terug als je stopt? Je leven terug, jezelf terug!! Je vrijheid, je tijd! Wees dapper en ga het leven ontmoeten, het leven die je verdient (alcohol laat nooit dit toe)!
  5. Susana

    Lekkerinjevel.

    Welkom Syrah, Ik wens je veel wijsheid en succes tijdens deze mooie reis naar soberheid! Ik koos om helemaal te stoppen. Alcohol voegde niets waardevol aan mijn leven, alleen maar hoofdpijn, katers, maagpijn, en ik kan zo doorgaan....dus paar "uurtjes" nep plezier waren me niet meer de moeite waard! Ik heb zoals Bob mijn knop omgezet dus alcohol heeft geen rol meer in mijn leven. Ik heb natuurlijk vroeger geprobeerd met verminderen....het maakte alleen maar erger...alleen maar aan denken wanneer ik alweer mocht drinken...echt belachelijk!! Ik heb al feestjes, etentjes, feestdagen gehad zonder alcohol...en die waren schitterend!!! Alles kan voelen en beleven zonder verdoving, geeft aan het leven andere dimensie!! Je kunt het!!
  6. Susana

    Lonster

    Bijzondere verhalen hier. Heel herkenbaar!! De eeuw strijd in het hoofd van: niet door de week drinken, alleen maar in het weekend en dan alleen maar 2-3!! Heb zo jaren lang gedaan!!! Het neemt je leven in beslag want je bent dan alleen aan denken wanneer alweer het mag!! Dus een teken van flink verslaving!! Ik moest eerlijk zijn tegen mezelf om te kunnen alcohol zien voor wat het is: gewoon hard drugs!! No wonder dat ze veel moeten toevoegen om het lekker te maken!! Ik heb nooit alcohol vrij dranken gedronken omdat ik dronk alcohol niet voor de smaak maar voor het effect....dus ik weet dat ik de "drugs" wilde en niet de smaak. Ik moest ook herkennen dat ik geen remmen heb, dus stoppen is de beste optie!! Ia het makkelijk??? Natuurlijk niet. Wordt het makkelijker?? zeker wel. Het leven is te kort om het te verdoven. Voel alles wat te voelen is en aanvaard het leven met zijn ups en downs....
  7. Susana

    Voorstellen

    Wat heb je goed gedaan!! We hebben moeite dat anderen drinken alleen als we denken dat we iets missen van het "gevoel" dat drinken kan aan ons geven. Natuurlijk ken ik het gevoel, het beste gevoel is na 1 glas of misschien 2, vanaf 2 gaat de foute kant!! Ik weet dat ik ben iemand van alles of niets, dus het zal nooit bij 2 glazen blijven!! Dus het gevoel van die ene glas wil ik zeker missen want het is echt niet de moeite waard, dat is de inkoppertje van de drank, het geeft je dat gevoel zodat je meer en meer wilt...totdat hij je in de grip hebt. Dat gevoel van de ene glas komt door het verdovende effect van alcohol en het leven is niet bedoeld om te verdoven maar om het te voelen en ervaren. Alles wat je denkt te missen door het niet drinken, kun je makkelijk ervaren door andere dingen te doen, het leven staat vol er van mooie ervaringen! Gaat zo door, je doet het fantastisch!
  8. Susana

    Annasterre hier

    Alles wat aandacht krijgt groeit en andersom. Gewoon die trekt negeren en aandacht geven aan iets nieuws of iets dat je energie geeft. Als het erg wordt wat ik doe is terug halen hoe ik me de dag daarna voel en wat voor gedrag ik toon als ik drink...de trek is binnen no time weg!!!
  9. Susana

    Vol goede moed!

    De spanning gaat nooit weg door de wijn, wat de wijn doet is verdoven....dus geeft ons de illusie van "ontspanning"...als zijn effect weg is dan komt de "spanning" hard terug in de vorm van paniek en angst....dus wie wil dat??? Liever een laffe kop thee Er zijn heel veel manieren om te ontspannen...heel veel en ethanol is niet de juiste keuze. Houd het vol!
  10. Susana

    Hallo!

    Welkom Sophie, We hebben allemaal altijd een reden om te drinken of beter gezegd een smoesje om te drinken!!! Stoppen is altijd de beste optie. Ik wens je heel veel succes !!
  11. Susana

    Voorstellen

    Op een dag werd ik wakker midden in de nacht, in paniek ...natuurlijk had ik alweer gedronken en zoals altijd werd ik wakker rond 3 uur in de nacht niet wetende wat ik alweer had gedaan tijdens mijn drink partij....dus vol schaamte en schuld gevoel ging ik naar de keuken om te drinken...want tja had een super droge mond, om de weg terug ga ik naar badkamer en ik zie mezelf in de spiegel....en ineens werd ik intens verdrietig, ik de "dromer" was door alcohol mijn dromen kapot aan maken, mezelf kapot aan maken en ineens werd ik wakker van mijn "slaap toestand" en wist ik dat ik moest stoppen, zoals ooit ik kon stoppen met roken...kwestie van diepe motivatie vinden. Als je je motivatie weet, zullen de cravings verdwijnen. Ik wens je heel veel succes...je krijgt je leven voor terug, een leven dat je verdient en dit heeft niets te maken met alcohol!
  12. Susana

    Vol goede moed!

    Ik was niet een dagelijkse drinker maar wel dronk op vrijdag of zaterdag heel veel, denk 2 flessen wijn of zo. Dus weekends altijd verpest voor mij gevoel, want ik had altijd de volgende dag nodig om bij te komen. Vanaf ik niet meer drink, is andere wereld voor mij open gegaan: de wereld van de helderheid, en heel veel tijd...want de hele ritueel van drinken neemt veel energie in beslag en tijd....zoals je vertelt niet meer wakker worden in paniek in de nacht, niet wetende wat ik heb wel of niet gedaan tijdens mijn dronk bui. Ik kan nu mezelf in de spiegel kijken en niet meer schamen, ik kan mijn kinderen in de ogen kijken en niet meer schamen. Dus als niet drinker voel ik me zonder twijfel niet alleen gezonder maar ook helder, rustiger. Alcohol kan dat me niet geven...die geeft me allen katers, schuldgevoel, maagpijn, misselijk gevoel, blackouts, valpartijen, die verandert me in iets wat ik niet ben...dus waarom in Godsnaam zou ik alweer gaan drinken?? Dus Happydepeppie houdt vol want de aanhouder wint, wint je leven terug, een leven die jij verdient en alcohol heeft niets mee te maken!
  13. Susana

    Annasterre hier

    Het gevoel dat alcohol ons geeft is een illusie!! We kunnen alles wat je noemt zonder alcohol. Voor mijn alcohol is als de lover die paar uurtjes plezier geeft en de rest hell!!! Katers, hoofdpijn, brak gevoel, ziek voelen, schuld voelen, misselijk, uitgeput, blackouts, en ik kan zo doorgaan....en trouwens met alcohol ben ik mezelf niet meer!! dus nee dank je wel, ik pas. Ik wil ten alle tijden mezelf zijn met alles er op en er aan, ik wil me helder voelen, fit voelen. Geen onrust meer, geen paniek meer....heerlijk gevoel is dat!
  14. Susana

    Woorddomino III

    Ingeluid....de herfst is zeker ingeluid, hoe weet ik dat? Ik zie vanaf mijn balkon de blaadjes van de boom afvallen...het geeft een nostalgische gevoel.
  15. Goedemorgen lieve mensen een fijne relaxte dag toegewenst voor iedereen
  16. Leuk inderdaad om te "zien" die mensen toen ik me hier aanmelden in 2010: Bor, LadyJane, Zonnetje, Bolletje....ik zal vaker komen om mijn "ervaring" te delen, want dankzij deze groep en mijn "wil" kon ik verder gaan met het leven die ik voor ogen had
  17. Susana

    Hi, ik wil me voorstellen

    Bijna 7 jaren zijn voorbij gegaan vanaf mijn aanmelding op deze forum. Ik heb dankzij deze forum mijn relatie met alcohol kunnen "rechtzetten". Ik kon me bevrijden van zijn "greep". Inmiddels ben ik afgestudeerd, 2 opleidingen verder, een fijner relatie met mijn man, wie ook heeft gekozen om zijn relatie met alcohol "recht te zetten", hij drinkt wel maar niet zoals vroeger, meer sociale drinker. Vroeger had ik het idee dat zonder drank zou ik veel lol missen, wat had ik mis, ik heb deze jaren heel veel lol gehad, kan intens genieten van elke ervaring dat ik mee maak, zonder mezelf te hoeven verdoven. Geen schaamte meer....kan iedereen aankijken met mijn helder en nuchter hoofd/ogen. Ik ben van plan om zo mijn leven te leiden: nuchter en helder. Ik blijf jullie regelmatig lezen, het is fijn om een reminder te hebben
  18. Hier ben ik terug 1 jaar later alweer om te vertellen hoe met mij gaat, misschien zijn er nog mensen die me kennen.... 2012 is een schitterend jaar geweest, ik werk nu fulltime in mijn bedrijf die heel goed loopt, ben net klaar met mijn scriptie en volgende jaar in juni ben ik afgestudeerd! Alcohol is verleden tijd, 2013 wordt mijn 3 jaar alcohol vrij! Mijn leven van toen en nu is een wereld van verschil!!! Dus als ik het kan, kunnen jullie het ook; ik heb niet toegelaten dat alcohol mijn dromen belemmert dus ik hoop dat jullie ook! Ik wens jullie een gezond en bruisend 2013 en tot volgende jaar!
  19. Susana

    Jaarpact

    Ik doe mee, ik begin vandaag: 31-12-2011...wat is de ergste dat kan gebeuren? nuchter blijven!! dus ik ga er voor!!
  20. 2011 was het jaar waar ik mezelf terug vond!! Ik stopte helemaal met drinken en mijn leven kreeg een bijzonder leuke draai. Ik heb tijdens 2011 meer doelen bereikt dat in de jaren daarvoor, zeker omdat ik nuchter werd in alle opzichten. Ik wil met jullie delen iets dat heeft veel indruk op me gemaakt: "Beslissingen zijn slechts het begin van iets. Wanneer iemand een beslissing neemt, duikt hij in feite in een sterke stroming die hem meevoert naar een plek waar hij nooit had durven dromen toen hij de beslissing naam." Paulo Coelho En zo is gebeurt...toen ik de beslissing naam om nuchter te blijven zijn dingen gebeurt: mijn bedrijf wordt succesvol, mijn familie wordt closer, beter relatie met mijn man, man stopt met blowen, man begint succes te hebben met zijn bedrijf, studie van 3 jaar succesvol afgerond, 4 jaar studie loopt lekker, mijn gezondheid, conditie wordt optimaal, kan helder en scherp denken, vind vrede, liefde en kalmte. Ik ga deze jaar zeker niet vergeten omdat is het jaar waar mijn leven is voorgoed verandert.
  21. Susana

    31 december 2011

    Goedemiddag lieve mensen....lang geleden niet geweest. Ik kom om jullie de beste te wensen voor 2012, dat 2012 brengt vrede, wijsheid, kalmte en veel liefde aan jullie levens. Met me gaat heel goed, ben bijna een jaar al nuchter en dat heeft veel veranderingen in mijn leven gebracht, moet zeggen alleen maar positief, mijn bedrijf is een succes gewoorden, mijn familie meer close en ik heb mezelf alweer gevonden!! Ik blijf toch alert en hard aan werken aan mezelf. Lieve mensen maak de beste en leef bewust in 2012. Liefs, Susana
  22. Hier helemaal in top vorm, heb meer energie daan ooit, de beste is dat mijn huid ziet mooi uit....geen rare vlekken meer of van de lelijke donker kringen.
  23. Goedemorgen lieve mensen...hier lekker met vakantie...zat te doen maar zeker op rustige tempo, geen haast alles komt op zijn tijd. Vandaag gaan we verder met de verbouwen, misschien einde van de dag beginnen we met verven. Ik wens jullie een hele fijne nuchtere dag....
×
×
  • Nieuwe aanmaken...