Spring naar bijdragen

Een poging wat meer uit het leven te halen


Gast

Aanbevolen berichten

Ja. Altijd aan het minderen toch? Lukte meestal niet, maar ach. Zo druk! Ja, ik kan ook alleen maar positief zijn over totaal NIET meer drinken. Maar ik probeer dat ook niet te luidruchtig van de daken te schreeuwen.  Werkt averechts vaak. Maar wij weten beter....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ga je maar wentelen in die tevredenheid, goeie les voor je hersenen, las ik net.

Ik herken die neiging om je te bewijzen. In het begin dronk ik gelijk op met alcoholvrij bier, want dat lijkt dan minder saai dan thee. Maar na twee flesjes, en eigenlijk na één al, heb ik gewoon genoeg. Ik realiseer me nu wel dat ik het aan mezelf wilde bewijzen, óf aan mensen die zich niet zo zeker voelen over hun eigen drankgebruik. Lika dronk acht tonic, las ik net.

Leuk om over je ervaringen te lezen, Pelle. Je zit nu zo stevig in het zadel en je begon zoooo voorzichtig, dat waren geen achterdeurtjes maar de hele voordeur stond wagenwijd open, je voornementje was: Ik stop één week of ....

 

bewerkt door basta
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, je klinkt gelukkig, Pelle. Bij sommigen is het simpeler dan bij anderen: niet drinken en hard werken om die verslaving af te breken. Dat is het. Een duidelijk, helder doel. Er komen geen psychische monsters bloot te liggen waarmee je dan nu het gevecht moet aangaan. (Als ik me niet vergis.) Dat is mazzel hebben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Precies. En blijf die eerste alinea maar lezen.

Afscheid nemen van iets fijns? Nou, daar kan ik mij niks bij voorstellen. Nu niet meer. Het was namelijk helemaal niet fijn. Het was meer ellende dan dat er wat goeds uit voortkwam.

En ik ben het helemaal niet eens met de zessen. Ik beleef nu alles veel bewuster en het leuke is, ik kan het de volgende dag ook nog navertellen. Ik geniet van een heerlijk diner, een fantastische bbq, ik proef ook werkelijk wat ik eet. Ik weet hoe films zijn afgelopen en waar ik het met de kinderen over heb gehad. Ben niet meer aan het opletten..kan het nog? Valt het op?  Ik heb tijd en energie in overvloed.. ik geef het een dikke 8.

Ik prikkel mezelf weleens met een goede AV wijn. (echt..die zijn er!) Daar kan ik echt heel blij van worden. Geen alcohol, de helft aan calorieen en helemaal happy. Die roes na de eerste 2 glazen, kan ik missen als kiespijn. Ik denk aan rode konen en glazige ogen en..na nog meer, de dubbele tong, denkend dat je de hele wereld aan kan. Jezelf volledig voor schut zetten. Niet meer weten hoe laat en hoe je bent thuisgekomen.. brrrr.

Pelle, ik snap dat je na 50 dagen een beetje de euforie van het stoppen kwijtraakt, maar dat kan omgezet worden in de euforie dat je vrij bent. Niet meer hoeft.

De schijngezelligheid op tv, laten ze de andere kant maar eens zien. Ook in films. Je ziet mensen 'gezellig' drinken met elkaar, maar nooit hoe ze thuiskomen.

Je weet het allemaal wel, natuurlijk! Toch heb je af en toe even een reminder nodig..

Succes en ga door! :rose:

Ph.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik schreef er gisteren op de dagdraad nog over.. over het voorbijgaan van de euforie net na het stoppen met drinken.
Misschien heb je het gelezen.
Voor mij was het erg steunend en motiverend om, na die roze wolk, zelfhulpgroepen te bezoeken. Dan blijf je toch in contact met soort/lot- genoten en
blijf je elkaar vertellen waarom je het ook alweer doet.. Ik ging (soms nog ga) naar AA en NA, eerder ging ik ook naar Intact. Er zijn verschillende soorten
zelfhulpgroepen, daar kunnen meerdere mensen hier op het forum je wel het een en ander van vertellen.
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 uur geleden zei Pelle:

Ik ben vanmorgen naar de huisartsbegeleider geweest, ergens begin januari na een eerste afspraak daar een tweede afspraak gemaakt om me zelf bij de les te houden. Ik hoor mezelf daar een helder verhaal houden. Ik weet het precies. Wat er was, wat ik nu heb. Wat het kost, wat het oplevert. Wat ik kan missen, waar ik moeite mee heb. Wijs geworden, met dank aan dit forum. Hij kan me in ieder geval niet verder helpen. 

En de trek af en toe is duidelijker aanwezig, niet meer weggedrukt door de euforie van het stoppen in de eerste weken.

Pelle, wat slim van je om dit op het forum te uiten. Iedere keer dat ik een helder verhaal deed, waar dan ook, was er daarna een gevaarlijke ondertoon in mij die zei:"ow ow ow wat kun je het weer mooi vertellen. Applaus meid. Zo. Nu eerst een ..." Heel naar want dan moest er even streng gesprek plaats vinden in mijn hoofd.

AAAArhgh

 

Gelukkig wordt dat meestal minder hoor Pelle.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 uur geleden zei Pelle:

Trouwens Monster, ik koppel nu pas het geciteerde aan jouw woorden: dat klopt! Ik had een prachtig verhaal bij die huisartsbegeleider. Toen hij vroeg of er nog een afspraak nodig was, was ik snel duidelijk. Maar ik bedacht ook dat ik wel wat af zou kunnen spreken voor bijvoorbeeld over een half jaar. Niet voor zijn woorden, maar een extra drempel. Moet er niet aan denken dan toe te geven weer te drinken. Ik heb bewust die afspraak niet gemaakt. En daar ging ik toch over malen. Blij dat ik dat hier kwijt kan.

Dus....bel d arts vandaag op en plan die afspraak in. Niet twijfelen of nog erger, nadenken erover: gewoon doen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pelle,

Die trek kan inderdaad zomaar ineens terugkomen, maar dat is een zeldzaamheid geworden. Was wel even schrikken, maar dat houd je weer mooi bij de les. Was overigens ook zo weer over hoor. Gelukkig.

En wat betreft toppen.. ik voel me soms zomaar zo ontzettend blij, helemaal zonder aanleiding. Dan loop ik met een glimlach door het huis of op straat. Heerlijk! En ik kan nu ook zonder door te slaan ontzettend boos worden en het ook op een normale manier uiten.

Geef je receptoren weer een kans om het zelf te doen. Het komt. Echt :-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...