Spring naar bijdragen

Meya geminderd (draadje met triggers)


Meya

Aanbevolen berichten

Volgens mij kun je die maaltijden ook in een pan opwarmen. En dan de inhoud eerlijk over de borden verdelen. Misschien iets voor de volgende keer.

(En dat zeg ik, een alleenstaande die bijna nooit anderen te eten heeft maar wel vaak van die kant-en-klaar maaltijden in huis haalt.)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank. Ik ben er overheen hoor. Dat Feyenoord zo lekker wint helpt dan ook nog een hand in handje mee.

Opvallend voor mezelf: ik vind mezelf op zo'n avond een zeikerd. Heb de neiging om me dan groot te houden voor vrouw en kinderen. Maar als ik mezelf dan laat zien in mijn kleinzieligheid (leren we in therapie) dan vinden zij me geen zeur. Maar krijg ik aaitjes en stukjes worst.

En daar doe ik er wel voor

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dit doet me denken aan een verhaal dat over een van mijn voorouders werd verteld. Die was nogal zwaarlijvig en gewend veel te eten. Op een keer ging een schaal met koekjes voor bij de thee rond. Hij telde even vlug hoeveel het er waren en sprak toen de legendarische woorden:
"Hoe kan dan nou, ik neem er twee, dan is er voor elk van de kinderen nog precies een over, en moeder dan?"

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

De kerstdagen doorgekomen met aardig wat drank rondom het eten. Zelfs een fles van mijn vertrouwde sterke drank gekocht. 1/3 van die fles door de gootsteen gemikt toen ik er twee achtereenvolgende dagen uit gedronken had.

Nu zaak om terug te gaan naar normale dagen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Normale dagen zijn droge dagen. Dat is onmiskenbaar dé mentale verandering van 2016.

In 2014 en 2015 was dagelijks drinken normaal geworden. Echt volkomen normaal. Ik kocht de sterke drank in dozen van 6 flessen. Dat gevoel van 'drinken omdat ik dat nu eenmaal doe' is helemaal weg. Daar ben ik erg blij mee en ben ik jullie frummers dankbaar voor.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

is er geen vriend/buur of fam.lid dat kan assisteren?

En hoe oud zijn de kids, vertrouw je die er al mee?

Vanmorgen noemde je haar een stoer wijf Meya

en nu denk je haar iets te kunnen verbieden?

Afraden allah maar ik geloof dat ik me niets zou laten verbieden

eerlijk gezegd, misschien dan wel juist doen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank.

Ruzie hier is opgelost. Ze kwam boven en zei dat ik gelijk heb. Dat ze inderdaad wat boven haar theewater raakt en dat vuurwerk onverantwoord is. Ze had zelf bedacht een buurman in te schakelen.

Daarna heeft ze gehuild. En ik ook. En hebben we de kinderen (7 en 8j) er bij gehaald en die hebben ons aaitjes gegeven. En nu zijn de kinderen uit volle borst Jingle Bells aan het zingen.

Ik verbied echt nooit iets overigens. Dit even voor de beeldvorming

Link naar opmerking
Deel via andere websites

met koorts kun je prima naar buiten hoor Meya,

dat zei mijn huisarts toen dochter hoge koorts had,

ik moest wel zorgen dat ze goed ingepakt waren.

En al die rook in de lucht lijkt me vreselijk, dus misschien

snel knallen en weer wegwezen?!

en tussendoor ook een beetje ervan genieten als dat lukt!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Check. Als ik de komende dagen stil ben hier dan ben ik ze kwijtgeraakt. Weet zeker dat het leuk wordt. Dit is wat we moeten doen: onszelf uitspreken, geen blij toneelstukje opvoeren voor de kinderen en hulp durven inschakelen.

En niet drinken. Want met drank wordt elke missie kansloos.

Die zogenaamd lieve maîtresse die ik had, die moedigde mij trouwens aan meer te drinken. Ze vond dit forum maar lastig. Ook heul erg blij dat zij de deur uit is! Naarmate onze persoonlijke emoties er over zakken wordt helderder hoe zeer ze ons misbruikt heeft. Brrr...

Sorry vrouw, sorry lieve kinderen. Pappa was een blinde kip. Wat een jaar. En wat een enorme goede stappen vooruit.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

De afgelopen weken soepeltjes droog met een keer 2,5 eenheid bij het eten. Weinig trekmomenten en de momenten die er zijn zijn kort, rond 18 uur. Vorig jaar had ik dagelijks trek vanaf pakweg 15.30.

Gisteren sterke drank en pakweg 6 glazen gedronken. Dat vind ik prima. Maar het beviel slecht. Als ik eerlijk ben dan was eigenlijk alleen het inschenken en het eerste glas echt lekker. Het tweede glas heb ik min of meer ongemerkt gedronken tijdens het werk (Vrouw en kinderen waren onverwacht even boodschappen doen en dat gaf mij de kans achter mijn computer wat werk af te maken).

De vier volgende glazen gingen er rap achteraan want het was al bijna etenstijd. Intussen met mijn dochter (8) haar zangles geoefend. Ze wil beroemd worden en heeft morgen auditie. Ze gaat er VOL voor en dat ontroert me. Moest er even van huilen en deed dat samen met mijn vrouw in de hal.

Maar zoals Sita schrijft: met drank vind ik dat soort emoties tegelijkertijd (!) verdacht. Niet zuiver. Dat is wel zonde.

Tijdens het eten niet snel nog even een fles wijn open getrokken. Ik merk echt dat mijn remmetje niet helemaal stuk is en zich aan het herstellen is.

Na het eten ingestort. Typische dopamine dip, zou Basta zeggen. Terugbetalen wat ik voor het eten kunstmatig heb opgenomen.

Met een vrij dramatische slechte actiefilm (Swat) de avond door geworsteld.

Al met al dus echt niet goed bevallen. Opgeschreven om dat niet te vergeten. Mild gedronken, niet ongeremd, maar per saldo niet echt een succes afgezien van dat eerste glas.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

"Mild gedronken, niet ongeremd..." schrijf je.

 

Hm. Zes glazen vind ik niet mild, Meya. Je ziet dan ook wat er daarna met je gebeurde: "Na het eten ingestort".

Wat me ook opvalt is dat het tweede glas er ongemerkt in gaat, als je onverwacht alleen thuis bent. Alleen het feit al dat dat je opvalt, valt mij op.

 

Ga goed man.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...