Spring naar bijdragen

zaterdag 16 juli


Momentum

Aanbevolen berichten

Dat van die erkenning snap ik maar al te goed Lars. En inzicht in patronen en zaken uit het verleden leren herkennen kunnen zeker behulpzaam zijn bij het aanpakken van je verslaving.
Ik ben ook nog weer langere tijd in therapie geweest nadat ik gestopt was. 

Ik heb echter gemerkt dat mijn echte herstel pas goed plaats kon vinden nadat ik niet meer dronk. Dat vond ik moeilijk want de pijn was soms zo groot.Ik wist echter ook dat ik niet terug wilde naar de hel van steeds maar moeten drinken.

Dus met behulp van alle hulp die er voor handen was ben ik aan de slag gegaan en ik heb geen spijt.

 

OOk dat ik inzicht kreeg in alcoholisme, dat ik niet meer KAN stoppen als die eerste er eenmaal inzit heeft me goed geholpen. Ik dacht altijd dat ik een zwakkeling was, geen ruggengraat had, maar het tegendeel is waar. Ik ben een ontzettende doorzetter en heb mezelf uitgewoond.

Nu probeer ik dat anders aan te pakken maar nuchterheid is daarvoor mijn eerste vereiste!
Een dag tegelijk is het goed te doen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeienavond,

Ook ik ben er nog. Lees nog wel eens mee. 

 

Nog een weekje doorbikkelen op het werk en dan krijg ik vakantie. Ik heb het nog steeds reuze naar mijn zin, voel me als een vis in het water in mijn baan. Tussendoor een dagje voor mezelf, daar laad ik weer van op. 

Vanmiddag mezelf bij de kladden gepakt en de tuin gesnoeid, het was lekker buiten. Dan ben ik ook echt in mijn eigen wereldje met spinnetjes, hommels en plantjes. 

 

Wat gedoe met schoonmoe, dat kan ik niet veranderen, het is maar gewoon zo. Ik hoef er niks mee, behalve mijn eigen grenzen bepalen. Ik hoef niet altijd overal wat mee. Het drama in de wereld, dat is er ook. In het groot en in het klein (is er verschil?). 

Ik ben verantwoordelijk voor de vrede in mezelf, dat zie ik als mijn taak. En soms is dat gewoon accepteren. Dat de dingen hun eigen beloop hebben, dat ik andere mensen niet kan veranderen, dat ik mijn gevoelens niet meteen kan veranderen, dat die er ook mogen zijn.

Dat ik daar tegenwoordig helder bij blijf, vind ik nog steeds een groot geschenk. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...